Fatima Lamkharrat: vrijheid van meningsuiting voor iedereen maar dus niet voor Wilders


(ingezonden) Uitgelicht: Fatima Lamkharrat, sociaal-cultureel werker en PvdA-raadslid in Rotterdam-Noord: Vrijheid van meningsuiting geldt voor iedereen (AEL, Deense cartoons, Nekschot) maar niet voor Geert Wilders.

"De vraag of die vrijheid van meningsuiting ook voor PVV-leider Wilders geldt, beantwoordt Lamkharrat echter ontkennend. ‘Wilders is een parlementariër en dat brengt andere verantwoordelijkheden met zich mee. Hij spreekt zich verder stelselmatig beledigend uit over moslims. Die rechtszaak kun je echt niet vergelijken met die tegen de AEL.’ "

Bron, volledige artikel Wereldjournalisten.

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

8 opmerkingen:

  1. Ik heb het artikel gelezen en wat in het oog springt is de volledige afwezigheid van enige logica. Dat ligt aan Fatima en zullen we maar een speling van de natuur noemen. Maar er is iets waar Fatima wel iets aan kan doen maar kennelijk niet wil.

    Als zij meent dat de Holocaust een typische Europese en Nederlandse kwestie is waar zij feitelijk buiten staat, dan heeft het begrip integratie volledig aan betekenis verloren. Dit nog afgezien van het feit dat de Holocaust een mondiale wond is in termen van menselijkheid. Maar daar heeft zij als moslima geen boodschap aan. Dat mag, maar dat maakt haar er niet sympathieker op.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog even naar Memri-tv gekeken, daar zie je een overvloed aan propaganda tegen alles wat met "anders" te maken heeft.Deze Fatima heeft zeer zeker van dit type gedrag kennis genomen.Ze heeft nog een hele kluif met de bestrijding van dit gedrag. Geert Wilders helpt graag een handje, wel vooraf excuses aanbieden voor de vreemde uitspraken over Geert.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Uit de uitspraak van 15 juli 2009 van het EHRM inzake de Belgische politicus Daniel Feret
    "Précieuse pour chacun, la liberté d’expression l’est tout particulièrement pour un élu du peuple, qui représente ses électeurs et défend leurs intérêts. Toutefois la Cour rappelle qu’il est crucial que les hommes politiques, dans leurs discours publics, évitent de diffuser des propos susceptibles de nourrir l’intolérance."
    So far so good for Fatima.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @ Tulay

    Mevrouw Lamkharrat is "un élu du peuple, qui représente ses électeurs et défend leurs intérêts, " in de stadsraad van Amsterdam. Voor haar gelden dus dezelfde regels als voor Wilders wat betreft de reikwijdte van de vrije meningsuiting. Met welk recht discrimineert ze Wilders dan in dat opzicht?

    Mevrouw L. beweert: "Hij [=Wilders] spreekt zich verder stelselmatig beledigend uit over moslims."

    Dát, mevrouw, is een haatzaaiende belediging. W. spreekt zich niet uit tegen "de" moslims, maar tegen de islam als religie/ideologie. Dat is heel wat anders.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Rens

    Misschien kan Lamkharrat zich eens verdiepen in de geschiedenis van de grand mufti Al-Husseini, die zich tijdens WO2 uit de naad heeft gewerkt om het nazi-gedachtengoed te verspreiden in de islamitische wereld, en daar heel wel in geslaagd is. De Duitse politicoloog Matthias Kuntzel is een specialist op het gebied van Islamitisch anti-semitisme. Lamkharrat zou kunnen beginnen met de volgende artikelen: Nationaal-Socialism and Anti-Semitism in the Arab World (2005) http://www.matthiaskuentzel.de/contents/national-socialism-and-anti-semitism-in-the-arab-world?print=y
    en Islamic Anti-Semitism and its Nazi Roots (2003) http://www.matthiaskuentzel.de/contents/islamic-antisemitism-and-its-nazi-roots?print=y

    Het anti-semitisme in de Islamitische wereld kan haar niet onbekend zijn. Ook vanuit die wetenschap moet zij beseffen dat de Holocaust relevant is voor haar als moslima. Dat zij er als Nederlands politica geen boodschap aan zou hebben is natuurlijk een gotspe en reden, me dunkt, voor de PvdA om haar tot de orde te roepen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Uit het artikel (dat ik nu pas gelezen heb): Maar zouden mensen toch geen rekening moeten houden met die 'oude'gevoeligheden, blijft de vraag. ‘Daar gaat het niet om’, vindt Lamkharrat, ‘dit gaat om recht. Als je rekening moet houden met gevoelens, dan is het einde zoek. Daarom heb je juist nu het recht.’


    Net als met de Ground Zero Moskee kunnen de gevoeligheden van anderen - als die nu eens gekrenkt worden - de pot op. Nu doet plotseling alleen het recht (van de AEL, van moslims) er nog toe. De dialoog, de bruggen, de toenadering: als de concessies van de Islamitische kant moeten komen, hebben we het er maar niet meer over. Dat is wat mij nog het meest frappeert. Samen met het feit dat ondertussen de moslimgemeenschap zelf wel een speciale behandeling eist voor háar gevoeligheden, met name door zich te beroepen op 'islamofobie'.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @ Carlo
    Quod licet bovi non licet Iovi

    BeantwoordenVerwijderen