Reactie Partijbestuur Groen 'stop het stenigen'Zie ook 'Wie zonder zonde is ... werpe de eerste steen' hierr.

Beste mijnheer Caen,

Beste mijnheer Wittevrongel,

We hebben uw brief met de partij onderzocht en er werk van gemaakt, dit is onze conclusie.

Ook wij zijn bijzonder verontwaardigd over de zaak van mevrouw Sakineh Mohammadi Ashtiani.

Groen! en Ecolo zijn tegenstanders van de doodstraf, ongeacht de wijze waarop die wordt uitgevoerd. Als het door steniging gebeurt, de oorspronkelijke veroordeling voor mevrouw Ashtiani luidde, is het nog onmenselijker.


Sakine-Mohammadi-Ashtiani Het invoeren van de doodstraf voor onwettige seksuele contacten vinden we nog erger, omdat de evenredigheid tussen straf en ‘misdrijf’ hier helemaal zoek is. Bovendien blijkt in de praktijk dat het vooral vrouwen zijn die voor dergelijke misdrijven veroordeeld worden.

De Kamerleden van Ecolo-Groen! die lid zijn van de commissie buitenlandse zaken, mevrouw Eva Brems en Juliette Boulet, hebben contact met de buitenlandse ambassades en consulaten in ons land. Mensenrechtensituaties worden steevast aangekaart bij die contacten. We kunnen u dan ook garanderen dat bij het eerstvolgende contact met de ambassade van Iran, wij onze verontwaardiging en ons protest over de doodstraf en stenigingen met heel veel kracht zullen overmaken.

Wij hebben ook besloten om de Iraanse Ambassadeur, mijnheer Ali Asghar KHAJI in ons land aan te schrijven over de veroordeling van Sakineh Mohammadi Ashtiani, het gebruik van de doodstraf en de ongewoon gruwelijke praktijk van steniging. We zullen deze praktijk ten strengste veroordelen en oproepen om in te gaan op het verzoek van Brazilië dat mevrouw Ashtiani asiel aangeboden heeft. Wij zullen onze Minister van Buitenlandse Zaken vragen om via de EU de druk op Iran hoog te houden om de doodstraf en ongewoon gruwelijke straffen zoals steniging te schrappen.

Alvast bedankt dat u ons de kans gaf om ons standpunt toe te lichten.

Met heel veel sympathie voor de zaak die u verdedigt,

Wouter De Vriendt

----

Wouter De Vriendt

http://www.wouterdevriendt.be

Groen!

Federaal Volksvertegenwoordiger

Gemeenteraadslid Oostende

2 opmerkingen:

  1. Vlaanderen dus wel. Heeft Michel Mans nog iets vernomen?

    http://hoeiboei.blogspot.com/2010/08/aan-de-tweede-kamer-alle-politiek.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van de linkse zich progressief noemende partijen en D66 hoor ik helemaal niet over die stenigingen, waarschijnlijk zijn de reactionnaire beroepsmoslims binnen die partijen te veel bezig met hun islamitische agenda en het ontkennen van de volkerenmoord op de Armeniërs door de Turken (Kaya D66). Ook de zwatelende cda'ers hoor ik helemaal niet.

    BeantwoordenVerwijderen