Opportunistische principes

Vervolgens

Links en rechts weten wel raad met de PVV-paradox

Waarom zijn linkse critici zo sterk gekant tegen een gedoogconstructie met Geert Wilders? Om een heleboel redenen natuurlijk, maar een populair argument is dat de PVV een bedreiging voor de rechtsstaat is. In Wilders’ partijprogramma staan voorstellen die zo ingrijpend zijn, zegt men, dat (verkapte) regeringsdeelname een gevaar zou betekenen voor onze grondrechten, en dus, uiteindelijk, voor de democratie. Onlangs is zelfs een ‘Comité voor de rechtsstaat’ opgericht: talloze journalisten en academici ondertekenden een tekst waarin Wilders ‘een vijand van onze rechtsstaat’ werd genoemd, met wie je dus nooit mag regeren.

Met andere woorden:

Lees hierr de volledige tekst Opportunistische principes door Jonathan van het Reve.

3 opmerkingen:

 1. Jonathan van het Reve heeft hier goed over nagedacht. Een antwoord geeft hij/is er niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij legt "rechts" wat tegenwoordig ook "rechts" moge betekenen, heel duidelijk uit wat er mankeert aan de islam. Zeker als je breder kijkt dan Wilders. Het is juist het volledige onvermogen van de multiculti's, die qua conservatisme eerder klassiek rechts genoemd kunnen worden, waardoor de anti-Wilders-kliek niet in staat is inhoudelijk zijn standpunten te weerleggen, hun enige wapen is demagogie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jonathan zou er goed aan doen eens voorbij de Nederlandstalige zgn kwaliteismedia te komen. Zoals Rudolf al opmerkt is er wel degelijk uitleg over het waarom met een blik op optredende probematiek als bijwerking van islam. Enkele voorbeelden
  - http://tiny.cc/ejzwz
  - http://tiny.cc/l5kz1
  - http://tiny.cc/f2tdj
  En er is veel meer dat tot op heden in dit land behoorlijk versluierd wordt...

  BeantwoordenVerwijderen