Arend Jan Boekestijn noemt Ayaan Hirsi Ali gifmenger

Artikel van Ayaan Hirsi Ali in The Wall Street Journal: How to Win the Clash of Civilizations hierr.

Tweets van Arend Jan Boekestijn over Hirsi Ali's artikel:
Foto_ajb2


Afbeelding 118


Afbeelding 119

https://twitter.com/ajboekestijn

15 opmerkingen:

 1. Jammer Boekie, je slaat de plank mis dit keer. Er staat wel degelijk iets op het spel en zelden was de symboliek ten aanzien van een clash van civilisations zo sterk als bij een moskee nabij Ground Zero.
  Als we een minaret in de linnaeusstraat gaan planten, kun je vergelijkbare emoties verwachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt erop, dat Boekestijn zijn persoonlijke afkeer van de persoon Hirsi Ali heeft laten prevaleren boven een gedegen studie op de moskee-kwestie. Kom op meneer Boekestijn, het kost wel wat uurtjes maar dan weet u ook alles over deze kwestie. Dan kunt u zich een oordeel vormen zonder invloed van Ayaan. Wie weet besluit u dan wel om Wilders te vergezellen naar New York.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Is dat zijn reactie op Hirsi Ali's betoog? Wat een armoe.

  Het propaganda aspect dat HA aanhaalt wordt inderdaad verschrikkelijk onderschat. Het lijkt er soms op dat het Westen werkelijk denkt dat Mariah Carey en Sex in the City wel genoeg reclame zijn - en de hartveroverende glimlach van Obama natuurlijk.

  Maar wat het Westen tot het Westen maakt is het eeuwig en onvermoeibaar onderuit halen van zijn eigen ideeen en opvattingen, het omverwerpen van alles wat onomstotelijk lijkt, het afwijzen van absolute waarheden. Het is zijn kracht en zijn zwakte - het Westen heeft geen simpele, eenduidige boodschap.

  Waar het Westen vooral pal voor moet staan zijn de universele rechten van de mens - lees de vrouw. De positie en status van de vrouw is de sleutel in dit drama. Haar reproductieve vrijheid, haar economische onafhankelijkheid, haar onderwijs. De oerpatriarchale Islamitische wereld beseft dat maar al te goed: vandaar dat haar positie constant en overal, in de banlieues van Parijs en in de Nederlandse prachtwijken net zo goed als in Afghanistan en Iran, de inzet is.

  Ja, een clash van civilisations, maar ook een clash, door Wafa Sultan zo memorabel onder woorden gebracht, tussen zij die vrouwen behandelen als mensen en zij die vrouwen behandelen als beesten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De ijdeltuit Boekestijn laat hier heel duidelijk zien dat hij een intellectueel lichtgewicht is. Nee, ondanks zijn zinnige opmerkingen over ontwikkelingshulp, heeft hij nooit van enig inzicht in de islam blijk gegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Liefst vijf van de zeventien alinea's van het stuk van Ayaan Hirsi Ali gingen over Turkije. Een al droefenis. Ik vraag me af hoe ze het volgende kan duiden. Schijnbewegingen of een uiterst geraffineerde vorm van taqqyah met het oog op de EU ? Terug naar Ottomaanse tijden zou ook nog kunnen of veel erger nog. Zit Iran hierachter ?

  Voor het eerst na 88 jaar droeg op Maria Hemelvaart j.l. de Oecemenische Patriarch van Constantinopel en het Nieuwe Rome, Bartelomeus I a.k.a. de Paus van de Grieks-Orthodoxe Kerk, in Sumela in Turkije een hoge mis op. In tegenwoordigheid van 15.000 mensen.

  http://tinyurl.com/37pfrts

  Zijn seminarie op Halkil zal naar men alom verwacht volgend jaar heropend worden na 33 jaar sluiting.

  http://tinyurl.com/36e6lmu

  In juli nog bood Turkije alle Grieks-Orthodoxe bischoppen een turks paspoort aan.

  http://tinyurl.com/2btp88j

  Minder dan een week geleden bepleitte het hoofd van de Diyanet de teruggaaf van de kerk van de Apostel Paulus in Tarsus.

  http://tinyurl.com/239hcha

  Zelfs in het antwoord op de vraag of de vijftien miljoen aleviten in de ogen van Turkije ja/nee moslims zijn, zit beweging.

  http://tinyurl.com/3xtp6ta

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Tulay: misschien dat de krachten en machten in Turkije verdeeld zijn? Ze schrijft immers ook:

  “True, there remain secularists in Istanbul who revere the legacy of Mustafa Kemal Ataturk, founder of the Republic of Turkey. But they have no hold over the key government ministries, and their grip over the army is slipping. Today the talk in Istanbul is quite openly about an "Ottoman alternative," which harks back to the days when the Sultan ruled over an empire that stretched from North Africa to the Caucasus.”

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Rinus (ingezonden)26 augustus 2010 om 09:46

  En dan nog wat Boekestijn over Bostom, Spencer, Pipes en Geller twitterde:

  "Bin Laden en Pamela Geller hebben meer met elkaar gemeen dan hun lief is. Zelfde conceptie islam. Er is dus Oostelijke en Westelijke taliban

  Wilders is een vrij man. Ik zou als ik hem was gaan en Pamela Geller de mantel uitvegen

  ben jij een fan van die griezel van een Geller?

  Ik word nog liever een jihadist dan dat ik Pamela Geller een hand moet geven

  ik erger me aan de hypocrisie en domheid van Pamela Geller

  Andrew Bostom, Robert Spencer en Daniel Pipes het zijn allemaal gifmengers.
  Brrrrr.

  zowel de taliban als Geller ontkennen dat er een gematigde islam bestaat "

  Gevraagd naar zijn bezwaren jegens Spencer antwoordt Boekestijn: "Spencer ontkent dat er een gematigde islam bestaat en dat is gewoonweg niet waar."

  Niemand die hem via twitter vraagt waar je die gematigde islam kan vinden. Gematigde moslims wel maar dat is iets anders.

  En dat ie dat Daniel Pipes verwijt is al helemaal belachelijk want van hem is juist de uitspraak: "Militant Islam is the problem, but moderate Islam is the solution."

  Als Boekestijn gevraagd wordt wat ie tegen Geller heeft twittert ie: "Geller zegt dat Obama strange sexual predilictions heeft, in Pakistan drugs gebruikte en bekeerde tot jihad. Zou Wilders/ DS dat ook vinden?"  Desondanks dom en kwaadaardig van hem dat ie haar daarmee op één lijn stelt met Bin Laden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik b3n een fan van ayaan, dus vind ik het stuk van hirsi ali interessanter. En als ik een reactie kan waarderen dan is die in de wsj

  " Dave Cavena wrote:

  I attended a talk given by the author at a very exclusive Liberal Arts College in SoCal.

  She began with the evening's program in her hand, a program obviously written by the local Victim's Study profs, which she proceeded to attack calmly, with a smile, destroying it as the basis of any serious discussion about the real world. She was the enemy of the students and teachers and administrators in her audience thenceforth. Too bad; they could have learned from her.

  The Q&A time was, unfortunately, given-over entirely to students who loudly, rudely, ignorantly and often ungrammatically, condemned the speaker, Ms Ali, demanding to know, "What [gave her] the right to question the wearing of the headscarf?" on which she had touched briefly, very briefly, in passing. (A wag in the audience shouted out, "The First Amendment!" to the delight of the adults present.)

  The rest of the Q&A time proved how badly we are mal-educating our youth, with Ms Ali the target of about an hour's worth of attacks from the most pampered youngsters on the planet who, of course, can take off their scarves at any time without risking death, are not going to be killed for the honor of their fathers and brothers anytime soon, have driver licenses, bikinis, dates, very probably are not virgins -- all of these behaviors that would get them stoned to death in the world they ignorantly demand...

  She is a courageous woman. Too bad our leaders exhibit approximately none of her traits."

  Algemene verdwazing heeft zich van de culturele en poltieke elite meester gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. onlangs kwam van Paul Berman "The Flight of the Intellectuals" uit. Clowns als Ash, Buruma en vele andere zg intellectuelen kunnen niet positief denken over oud moslims die de islam willen moderniseren terwij ze beweren dat te willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. AJB, geef mij één goede reden warom Hirsi Aki de islam een goed hart zou moeten toedragen.
  Toch niet die trieste, trage dodenmars van de multicul?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Turkije...


  http://www.youtube.com/watch?v=WHiqidzKNx0&NR=1

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Tulay

  The Islamization of Turkey

  A briefing by Zeyno Baran (director of the Hudson Institute Center for Eurasian Policy since April 2006)
  June 15, 2010

  Mis vooral de audio (conference call + Q&A) niet.

  Baran vergelijkt de AKP met Tariq Ramadan als het gaat om ongrijpbaarheid/ondoorzichtigheid en hun gebruik van moderne en seculiere slogans om een in wezen islamistische agenda te realiseren (taqiyya). Het wordt voor zoete koek aangenomen, vooral bij links. Ook Baran wijst erop dat men voor een reality check eens moet kijken naar wat er in werkelijkheid gebeurt, met name als het gaat om de situatie (vrijheid) van vrouwen: die is afgelopen tien jaar in Turkije beduidend verslechterd. Dat geeft een adequatere indicatie van waar de Islamisten het op willen aansturen.

  Iedereen die geinteresseerd is in Ramadan's tactiek (taqitiek) moet beslist The Flight of the Intellectuals van Berman (2010) in huis halen. Leest als een spannend jongensboek, maar biedt een zeer gedegen en grondige analyse.

  http://www.meforum.org/2682/islamization-of-turkey

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Aanvulling: AJ Boekestijn vindt Ayaan toch alles behalve een gifmengster:

  Ayaan is allesbehalve een gifmengser

  BeantwoordenVerwijderen