Israëlhaat offert de westerse democratie op

De werkelijke prijs van de westerse Israël-obsessie wordt niet door Israël betaald, maar door de slachtoffers van de schendingen van de mensenrechten wereldwijd, van wie de hulpkreten ten onder gaan in het anti-Israëlische gejammer. Maar nu begint deze obsessie andere slachtoffers te eisen: de eigen westerse democratie.

Het meest indrukwekkende bewijs hiervoor kan (zoals zo vaak) in Groot-Brittannië worden gevonden, waar een rechtbank enkele weken geleden zeven personen, die moedwillig een fabriek verwoestten, heeft vrijgesproken. De vandalen gaven openlijk toe, dat ze de schade van 275.000 Britse Ponden hebben veroorzaakt en ook over hun criminele bedoeling bestond geen twijfel: hun plannen om de fabriek ”te slopen”, werden in video-opnames voor de aanval gedetailleerd vastgelegd.

Desondanks besliste de jury, dat zij door de ”lawful excuse” verdediging (wettelijke rechtvaardiging; een ambulance kan bijvoorbeeld een boete krijgen voor te snel rijden, maar kan voor een geloofwaardige reden zorgen waarom dit niet tot een veroordeling zou moeten leiden) werden beschermd: ze vernielden de fabriek om andere zware misdaden te verhinderen. Wat voor misdaden dan? De zogenaamde ”oorlogsmisdaden”, die Israël destijds in Gaza met behulp van militaire componenten die naar men zegt door deze fabriek werden geleverd, heeft begaan.

Bovendien moedigde rechter George Bathurst-Norman actief deze conclusie aan. ”Hoogstwaarschijnlijk is de hel op aarde geen understatement met betrekking tot datgene waaronder de inwoners van Gaza in deze tijd hadden te lijden”, instrueerde hij de jury. Ook wees hij het bezwaar van de firma van de hand, dat men in feite helemaal geen militaire componenten aan Israël verkocht en bovendien opperde, dat de wapenexportlicentie, die als bewijs werd gepresenteerd, ”niet het papier waard is waarop deze werd geschreven”.

Zoals Robin Shepherd van de Henry Jackson Society in Londen met een vooruitziende blik opmerkte, laat dit vonnis zien, dat ”de hysterische campagne tegen de staat Israël niet alleen in grove onrechtvaardigheid tegen de enige democratie naar westers model in het Midden-Oosten resulteert, maar ook de westerse democratieën thuis ondermijnt.”

Westerse democratie gebaseerd op de rechtstaat – de burgers weten, dat zolang zij de wet opvolgen ze het recht hebben om door deze te worden beschermd. Maar in één klap heeft Bathurst-Norman dit vertrouwen vernietigd en het vervangen door een rechtsprincipe, zoals het in iedere dictatuur regeert: het speelt geen rol of je handelingen legaal zijn (zoals wapenexporten aan Israël in Groot-Brittannië dat nog altijd zijn) of dat je het ook daadwerkelijk hebt gedaan. Als de rechter het niet leuk vindt wat jij doet – of jou wil misbruiken voor een politiek statement, om het even of je het gedaan hebt of niet – kan hij de bescherming van de wet aan jou onttrekken en je eigendom door willekeurig voorbijtrekkend tuig laten vernielen.

Dit vonnis zal vast en zeker ook aanmoedigen tot meer vandalisme in naam van andere redenen. Waarom zouden bijvoorbeeld ook niet dierenactivisten dezelfde reden van ”het verhinderen van grotere misdaden” gebruiken om de vernietiging van ondernemingen die met dieren experimenteren te rechtvaardigen? Alles wat ze nodig hebben is een rechter en een jury, die dezelfde afschuw tegen zulke experimenten delen en ze zijn uit de problemen. Daarom moet iedere onderneming of ieder individu, dat in activiteiten is verwikkeld die in Groot-Brittannië uitermate impopulair zijn, bang zijn en dure voorzorgsmaatregelen nemen.

Bathurst-Norman mag denken, dat zijn principe niet uitgebreid wordt; het zou alleen maar op Israël worden toegepast. Maar de rechtstaat is een tere zaak: als je aan een groep de bescherming door de wet onttrekt, zullen er spoedig anderen volgen.

Evelyn Gordon

Bron: http://www.pi-news.net/2010/07/israelhass-opfert-die-westliche-demokratie/#more-148699
Bron oorspronkelijk artikel:
http://www.commentarymagazine.com/blogs/index.php/evelyn-gordon/324616

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

5 opmerkingen:

 1. Een meer dan gruwelijk vonnis en bijna niet te geloven dat dit kan. Uiteraard zal die zelfde rechter wel graag een islam-criticus willen bestraffen die wijst op de schendingen van mensenrechten in naam van de islam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na de drie K's (kopvod, knieschot en koranverbod), waar overigens van alles op af te dingen is, wordt het misschien tijd voor de drie J's:
  Journalistiek
  Justitie
  en
  Jacademisch onderricht.
  Dit zijn de drie terreinen die vrijwel geheel in handen zijn van de zelf-islamiseerders.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een suggestie voor een wat meer aangrijpende kop:

  "Engelse rechter nu ook lid van HAMAS?"

  Heb er onder deze kop ook aandacht voor gevraagd op freethinker

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met zo'n vonnis lijkt het mij duidelijk dat de eigenaar van deze fabriek dan eigen rechter moet zijn en vergeldingsmaatregelen moet treffen tegen deze moslims met het inzetten van knokploegen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De rechter had geen andere mogelijkheid;

  Volgens de Britse wet mag je vernielingen plegen om een ander misdrijf te verhinderen. Aangezien dezelfde Britse wet de situatie in Gaza als een onwettige daad van de staat Israel beschouwt, kon hij niet anders dan de jury instrueren.

  BeantwoordenVerwijderen