Zelfs in de kerk ...


Afbeelding 114


http://twitter.com/Jaap_Scheele


Actie van Dominee B. Hovinga uit Terneuzen?

Update, 23.03 uur Het was dus niet Dominee B. Hovinga maar een gewoon gemeentelid, hierr.

“Jezus kwam op hen toe en zei: “Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen”. Matteüs 28:18 en 19a.

Andere mensen, andere culturen kunnen ons angst inboezemen. Wanneer wij iemand in een voor ons andere taal horen, hebben wij er moeite mee. Wat zegt hij? Wat bedoelt hij? Teksten van heilige boeken kunnen geïnterpreteerd worden als denigrerend voor hen die deze godsdienst niet belijden. Deze angst is zo groot dat mijnheer Wilders, een geachte afgevaardigde in ons parlement, een film maakte over die godsdienst en deze ‘fitna’ noemt. Volgens wikipedia de internetencyclopedie betekent dit begrip in de Koran 'verleiding' of 'beproeving'. In theologische zin gaat het om een verzoeking of verleiding van God, die de kracht van de gelovige wil toetsen. De term kan ook uitgelegd worden als 'het kwaad’. Mijnheer Wilders gebruikt die term, - wat een treffende (vileine?) vondst van hem -, voor meerdere betekenissen. Een groot aantal mensen is positief over zijn opstelling tegenover onze Islamitische landgenoten.

Lees hier verder:

'Perspectief voor alle volken'

10 opmerkingen:

 1. Ter vergelijking. Het gaat over de verkiezingsstrijd in België in 1857.
  "Een grof antiklerikalisme vormde het hoofdthema in de liberale propaganda. De arrondissementscommissaris van Antwerpen vroeg aan Rogier [= de radicaal-liberale leider en eerste minister op dat ogenblik] of hij de verkiezingsbrochures wel zou verspreiden... Vanuit Boom werd er geklaagd: "Onze priesters bewaren geen enkele terughoudendheid meer; behalve de sermoenen en de biecht, gaan ze van deur tot deur bedreigen met de toorn Gods..."
  Born: L. Wils in Algemene Geschiedenis der Nederlanden, Dl. XII, Bussum, 1977, p. 288.

  Je ziet: polarisatie is van alle tijden en de manier waarop dat gebeurt ook. Arme mensheid.

  En dan komt tegenwoordig Allah de boel nog compliceren.

  Met de hulp van de links-radicalen, notoire atheïsten, want anarchisten en marxisten.
  Die voeren hun "War on drugs"[godsdienst is de opium van/voor het volk] met behulp van het dealen van heroïne op wereldschaal, de islam.
  Nuttige idioten.
  Maar idioten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, naast de katholieken, geven groepen protestanten zich ook maar over aan de islam.

  Zie de 'onfeilbare' Rooms-Katholieke 'paus':
  http://blogs.telegraph.co.uk/news/files/2009/08/john_paul_ii_quran.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De kerken zouden beter petities kunnen houden die aandacht vragen voor het lot van christenen in islamitische landen. Als je echt onverdraagzaamheid hebt, dan heb jet het daar wel. Jammer ook dat al die kerkelijke organisaties in hun "dialoog" met moslims nooit eens kritisch zijn en wegkijken voor islamitische intolerantie. Daardoor zijn dit soort pathetische oproepen niet alleen misplaatst, maar ook niet geloofwaardig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Aigyptos

  De Saudische koning kust ook de bijbel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Lucas

  Dus? Volgens de islam is de bijbel ook door God gezonden. Volgens het Christendom is de Koran niet door God gezonden. Integendeel.

  Hoe kan je een boek kussen dat oproept tot de dood van je eigen 'soort'? Wil je zo ver gaan om vriendjes te maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. rustig rustig
  er is sprake van een misverstand!
  Niemand heeft in mijn kerk vanaf de preekstoel iets gezegd wat zelfs maar naar politiek riekt!

  Waar ik op doelde was een vraag van een enkel gemeentelid bij het verlaten van de kerk. Maar daarvoor kom ik niet naar de kerk. De kerk moet een plaats van geloof zijn, niet van politiek gekonkel.

  Erg jammer dat er onduidelijkheid en onrust over ontstaan is: die is nergens voor nodig.

  Jaap

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig loos alarm dus, wat betreft Zaamslag.

  Toevallig schrijft Trouw vandaag:
  Predikant tegen collega’s: Preek tegen gedoogakkoord"
  Dat speelt niet in Zeeland, maar in Doesburg. De predikant daar krijgt weinig bijval van collega's.
  "Een zegsman van het PKN-hoofdkantoor in Utrecht laat weten dat de kerk het niet als haar taak ziet om politieke richtlijnen voor te schrijven."

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een voorbeeld van islamitische naastenliefde of beter het gebrek eraan:

  Pakistan Moslims laten hun broeders zitten
  ‘Gecondoleerd en veel sterkte’
  Door: Eva Ludemann
  Gepubliceerd: gisteren 22:59
  Update: vandaag 05:49

  Het is ramadan en de perfecte tijd voor zaqat. Maar de islamitische wereld doet niets voor Pakistan.  Drieënhalf miljoen euro van Koeweit en driehonderdduizend euro van de OPEC. Meer heeft de islamitische wereld niet over voor het door rampzalige overstromingen getroffen islamitische Pakistan.

  Vooruit: Azerbeidzjan, Egypte, Turkije en Iran hebben enkele honderden tonnen voedsel, dekens en medische hulp beloofd, maar de islamitische bijdrage aan de noodhulp voor Pakistan is armzalig. En dat terwijl het ramadan is, dé perfecte tijd voor zaqat, gulle giften aan de nooddruftigen in ruil voor een goede score bij Allah.

  Waar blijven de oliedollars uit Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Libië? Of de medische teams uit Egypte en Indonesië? En de Iraanse president Ahmadinejad, nooit te beroerd om de islamitische wereld op te roepen tot actie als het gaat om door ‘westers kwaad’ getroffen moslimbroeders? Waarom is hij zo stil op het moment dat hij daadwerkelijke loyaliteit en steun aan zijn geloofsgenoten kan bewijzen? Waarom stuurt hij geen batterij Repuplikeinse Gardisten naar Pakistan, opdat die daar kunnen helpen slachtoffers uit de modder te trekken?

  Het valt op, de vrijwel volledige afwezigheid van de moslimstaten op de donorlijst van VN-hulporganisatie OCHA. En wie de donorlijsten voor het door een aardbeving getroffen Haiti van afgelopen januari erbij pakt, ziet direct dat ze het toen ook al lieten afweten.

  ‘Gecondoleerd en veel sterkte’, schreef de Saoedische koning Abdullah vier dagen na de ramp in een telegram aan de Haitiaanse president en daar bleef het bij. Eén week na de aardschok had de internationale gemeenschap Haiti 116.772.897 dollar aan noodhulp toegezegd. Slechts 636.000 euro was afkomstig uit de Arabische wereld, namelijk uit Marokko, dat voor Pakistan tot nu toe nog niets heeft ondernomen.

  Twee weken na het begin van de ramp zijn het vooral de westelijke (christelijke) overheden die de bevolking van Pakistan helpen. Op kop de VS, in vele moslim-ogen aartsvijand nummer één. Washington heeft ruim 50 miljoen euro beschikbaar gesteld. Het Amerikaanse leger vliegt met helikopters tonnen voedsel en noodhulp naar het rampgebied.
  Noodhulp en politiek
  Oké, de westerse inzet in Pakistan is niet geheel uit humanitaire overwegingen en altruïsme. De hulpverlening aan de Pakistanen is onderdeel van de strijd om de hearts and minds in de regio, tussen westerse overheden en de vele aan militant islamitische groeperingen gelieerde organisaties. Aan Al-Qaida verwante groeperingen als Jamaat-e-Islami hebben uitgebreide netwerken tot hun beschikking om niet alleen noodhulp, maar ook hun politieke agenda te verspreiden, tot grote zorgen van de Europese en Amerikaanse regeringen en tot irritatie van Islamabad, dat te incompetent, corrupt en machteloos is om grip op de situatie te krijgen. Maar Europa en de VS maken zich tenminste zorgen om de Pakistanen en dat kun je van de islamitische wereld niet zeggen.

  http://www.depers.nl/buitenland/502032/Gecondoleerd-en-veel-sterkte.html

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Islamitische naastenliefde.
  Een vrouw stenigen tot de dood er op volgt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Onze linkse kerk (de dominees) komen nu ook al in opstand tegen in de CDA tegen de PVV.
  Waarom komen ze niet in opstand, we horen helemaal niets, als hun christenbroeders in de moslimwereld onderdrukt, vervolgd, het land uitgejaagd of vermoord worden ? Dit wordt steeds erger en het blijft muisjesstil.
  Jullie moeten je schamen !

  BeantwoordenVerwijderen