Advocaat Theo Hiddema bij Knevel & Van den Brink 13.8.2010

De pleitbezorger: "Ik sta aan het putje van de multiculturele samenleving"

Advocaat Theo Hiddema is een van de weinige bekende Nederlanders die zich in waarderende zin uitlaat over Geert Wilders en die openlijk uitkomt voor zijn stem aan de PVV. Hoe kijkt hij aan tegen de formatiebesprekingen waarbij zijn partij een rol speelt? Bron: EO.

Video: vanaf 13:40 op http://player.omroep.nl/?aflID=11273450

9 opmerkingen:

 1. Geweldig, die Hiddema. Na zijn optreden bij Een Vandaag had ik hem niet meer verwacht op TV en zeker niet bij K&vdB.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij heeft ook iets van een heer, en dat is altijd prettig. Er zitten wat zwakke plekken in z'n verhaal, maar hij houdt iedereen mooi op afstand. Doet ie heel netjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zeg al jaren dat je vanuit de sociologie geredeneerd de maatschappij instabiel maakt door de veel te grote hoeveelheid import van culturen,die diametraal t.o.v. de onze staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, het is zeker te waarderen dat hij zijn standpunt op tafel legt. Ja, er zijn ook wat zwakke plekken en dat is met name zo bij het idee dat als moslims nou maar hoog opgeleid zijn dat ze dan geen probleem zijn. Dat is niet automatisch zo, want het hangt er vanaf wat zijn/haar ideologie is. Veel hoog opgeleide moslims hebben toch vrij eenzijdige en intolerante opvattingen en ook vaak zeer weinig zelfkritiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Hoeiboei

  Prima stuk van Joost! Had het al gelezen op Artikel7.
  We zijn er maar mooi klaar mee met z'n allen! :(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Rudolf zei: "Ja, er zijn ook wat zwakke plekken en dat is met name zo bij het idee dat als moslims nou maar hoog opgeleid zijn dat ze dan geen probleem zijn. Dat is niet automatisch zo, want het hangt er vanaf wat zijn/haar ideologie is. Veel hoog opgeleide moslims hebben toch vrij eenzijdige en intolerante opvattingen en ook vaak zeer weinig zelfkritiek."

  Dat terroristen voortkomen uit de onderklasse is een vreemd en hardnekkig fabeltje. Het zijn bijna zonder uitzondering hoogopgeleiden uit de middenklasse, of het nu om de Baader Meinhof Groep gaat of het clubje vliegtuigterroristen van 9/11. Neem bijv. de Islamitische legerpsychiater Hasan die in 2009 in Fort Hood twaalf mensen neerschoot en de Time Square bommenkoerier Shahzad(masters degree in business). Zelfs de moordenaar van Van Gogh M. Bouyeri heeft vijf jaar lang op de Hoge School gezeten. Enzovoorts. Het enige wat ze van doen hebben met de zogenaamde onderklasse is dat ze hun lot gebruiken ter rechtvaardiging van hun (mis)daden.

  (Ik kan de aflevering met Hiddema vanuit het buitenland niet bekijken, helaas)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ook PVV gestemd.

  Willem F. Jansen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Theo Hiddema is super ! Hij krijgt ze allemaal onder de tafel. Geert had hem als advocaat moeten nemen.
  Alleen zijn uitspraak, dat hoogopgeleide moslims wel welkom zijn, vind ik niet juist. Want ook deze zijn islam-geindoctrineerd en vaak net zo intolerant door hun "geloof".

  Ik heb ook op Geert gestemd en zolang er hier niets veranders blijf ik PVV-stemmer.

  BeantwoordenVerwijderen