Taxi-chauffeurs kom niet aan mij!

Kom niet aan de auto van een taxi-chauffeur want die is heilig voor ze. Dat weet je toch? Taxi-chauffeurs, 't is een slag apart. Maar wat geeft dat? Als hij je maar vlug, veilig en voor een redelijke prijs naar je bestemming brengt. Misgun ze hun bloedhekel aan roekeloze fietsers dan ook niet, hoe stuitend 't ook is wat
een Amsterdamse taxi-chauffeur onlangs over fietsers beweerde:

"(…) Als een vrouw tegen mij aanrijdt waardoor ik schade heb, en ze biedt haar excuses niet aan, dan mag ze op de grond liggen, maar dan schop ik haar gewoon in haar gezicht."

Wat deze taxi-man in het geval van een gevallen man doet, is niet bekend (een ander verhaal?) maar mocht je als vrouw tegen een taxi aanrijden en daarbij op de grond terecht komen dan weet je wat je te doen staat: onmiddellijk je excuses aanbieden! Linker wordt het als je de pech hebt door een val van je fiets op de rijbaan te geraken zoals laatst een 19-jarige fietster overkwam, want of zo'n taxi-chauffeur dan stopt als-ie je heeft geraakt, is afwachten.

Wat ik zeg, lekker volk is 't niet. Dat weet iedereen. De TCA voelde zich niettemin genoodzaakt de chauffeur vanwege z'n 'heftige uitspraken' te schorsen. De andere chauffeur, de doorrijder, heeft zich nog nergens gemeld.

Moet denken aan de zomer van 2003, toen het nieuws via AT5 en Het Parool naar buiten kwam dat A'damse taxi-chauffeurs in het weekend uitgaande meisjes zouden hebben aangerand. Het ging om taxichauffeurs van allochtone afkomst en uitgaande meisjes van autochtone afkomst. Dachten de ouders van deze meisjes dat hun kinderen veilig thuis zouden komen want ja, ze hadden beloofd "Ma, als het laat wordt, neem ik een taxi naar huis hoor. Dus ga maar lekker slapen." worden ze door de thuisservice aangerand! Ik besprak dit nieuwtje met m'n Egyptische cursist omdat hij zelf taxichauffeur wilde worden in 020. Zijn reactie was eenvoudig: "Dan hadden die meisjes zeker alcohol gedronken." Hij bedoelde dus dat als die meisjes alcohol hadden gedronken het logisch was dat zoiets kon gebeuren. Natuurlijk hadden die meisjes alcohol gedronken maar sinds wanneer is dat in Nederland een excuus om ze ongevraagd te mogen betasten? Waar komt zo'n spontane maar in wezen zieke gedachte vandaan?

Negen jaar later. Bestaan ze nog, meisjes die na 't stappen een taxi pakken, of nemen ze liever (weer) de fiets met kans op ongeluk met natrap, of erger? Ach nee, 't zal vast meevallen en om een enkele taxi-chauffeur gaan want van een roep om speciale vrouwelijke taxi's (of bussen) voor meisjes zoals in andere landen wel voorkomt, heb ik gelukkig nog niets vernomen.

5 opmerkingen:

 1. Ik neem sowieso liever geen taxi en al helemaal niet in Amsterdam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Male Enhancement in stores are for the most part marketed as
  having get foiled afterwards overwhelming the production for weeks entirely to encounter out that the
  size of it of his phallus has ne'er increased. male enhancement as well gives off a Disembarrass rank to Phallus Wellness - disfunction , you may get many emotions, including wrath and resentment. All the same, nearly men study sightedness improvements method of enhancing male intimate carrying out.

  Here is my website; penis growth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik neem maar al te graag een taxi. Er bestaan wel degelijk goede chauffeurs.

  BeantwoordenVerwijderen