Pek en veren voor extreme stalker

Klik op de tekst voor een uitvergroting, Trouw, 18.7.2012 
Wederom actueel!
De Procureur van de Koningin heeft op 17 juli 2012 voor de amsterdamse rechtbank een celstraf geëist van een maand met uitstel en een werkstraf van 100 uren tegen publicist Jeroen de Kreek. Bron: Trouw, 18 juli 2012.

Update 2: reactie Hans Jansen:
"Trouw moet zich vergissen. De heer De Kreek schreef niet dat ik 'afgestraft' moest worden, maar 'afgeslacht'. Ook ging het niet om 'een' e-mail, maar om tientallen e-mails, vaak een handvol per dag."


De ene stalker is de andere niet maar in 't algemeen kan toch wel gesteld worden dat er met stalkers iets grondig mis is. Noem ze desnoods verzachtend beklagenswaardige sukkels die het leven maar moeilijk kunnen nemen zoals het is, 't komt er telkens op neer dat je niets met hen te maken wilt hebben. Beter negeren. Elk woord aan hen besteed, geeft stalkers maar 't idee dat ze een reden van bestaan hebben.

Soms gaan stalkers wel erg ver over de schreef. Neem ex-advocaat Jeroen de Kreek. Voor

zijn stalk-praktijken maakt hij optimaal gebruik van de moderne communicatie-middelen. Hij bedreigde eerder al Balkenende, kladt een weblog met antisemitische uitspraken vol en stuurt geschifte tweets en emails naar o.a. politici, Ronny Naftaniel (CIDI) en arabist Hans Jansen. Jansen is getuige in het proces tegen Geert Wilders, nu al hét proces van dit decennium, en De Kreek heeft zich bij de partij gevoegd die zich door Wilders benadeeld acht.

Via hoeiboei@gmail.com kwamen emails binnen als: “Hoi Hansje, Dat was ik vrijdag bij Bagels & Beans. Om je een idee te geven met wie je te maken hebt. Met open vizier zoals dat heet. Jouw tijd in hechtenis komt nog. Maak je geen zorgen. Zit jou op de huid. Met vriendelijke groet, Jeroen de Kreek” En: “Jankend in de cel dat je het zo niet bedoeld had. Oude seniele gek. Met vriendelijke groet, Jeroen de Kreek”.


Over zulke humor moet je maar je schouders ophalen. Dat De Kreek tevens mailt dat Jansen 'een varken is wat rechtens politiek strafrechtelijk geslacht hoort te worden' is een ander verhaal. Wat boeit het eigenlijk te weten waarom een stalker zulk gedrag vertoont? Dat is voer voor psycho-analysten, maar dat Jansen in de rechtszaal weigerde zonder extra maatregelen met z'n rug naar deze gek toe te gaan zitten, vind ik als gewoon mens best begrijpelijk. Een politie-agent zowel aan de linker- als aan de rechterkant van De Kreek was Jansen toegezegd, maar die stoelen bleven 13 april jl. leeg. Toch werd De Kreek wel degelijk door agenten in de gaten gehouden. Bij navraag bleek dat zij een stoeltje of wat hadden overgeslagen. Wederom, best begrijpelijk.

Het recht moet zijn beloop hebben. Woensdag moet De Kreek voor de rechter verschijnen. Krijgt hij een klassieke gevangenisstraf? Het werd tijd.25 april 2011

20 opmerkingen:

 1. Ach Annelies, je weet wel beter.
  Taakstrafje die niet wordt uitgevoerd is de norm.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jodenhaters als Rabbae, de Kreek en Damen mogen vrij rond blijven dartelen. Zoals velen voor hen.
  Alleen Wilders moet hangen.
  Want Joden zijn geen Moslims op de weegschaal van het recht. En de Islam bekritiseren is in de ogen van rechtelijk Europa anders dan het christendom e.d. bekritiseren.
  Zelfs Islam advocaten (Einat) hebben in de ogen van de rechter meer rechten dan niet Islam juristen.
  Kortom de Kreek mag blijven gekdoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe de Kreek zijn slachtoffers stalkt, komt op hetzelfde neer als hoe Thomas von der D., Anja M., Gretta D., Dries van A., en het hele linkse conformisme de staat Israel stalken en eenieder die die staat in beschreming neemt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Rationeel is natuurlijk wel te bedenken dat zulke mailtjes zielige plaagsteekjes zijn maar de schrijver ervan werpt er wel de mogelijkheid mee voor je voeten dat 'ie echt over de grens zal kunnen gaan. En er wordt geen eisenpakket aan verbonden waaraan voldaan moet worden om het tij te keren, noch wordt er een plaats en tijd genoemd waar en wanneer het onheil zich zal voltrekken. Juist die voortdurende onzekerheid werkt zeer ontwrichtend op iemands gemoedsrust. Het is pure uit onmacht geboren valse machtswellust. Zeer ziek, verderfelijk en gevaarlijk bovenal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kreek loopt natuurlijk op een gegeven moment tegen een betonnen muur op,dan is hij het subject van onderwerping.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Annelies, wederom een waarheid als een koe, de vinger op de zere plek.Nadat ik over dit individu gelezen had, heb ik één van zijn site's HetZuur.nl bezocht en ben dat eigenlijk nog steeds niet te boven.Zelden zoveel anti-semtisme bij elkaar gezien.En dat loopt vrij rond!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeroen de Kreek treft een keer zijn spiegelbeeld of wat vrienden zoals Vittorio Arrigoni dat overkwam.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bij mijn weten is de Kreek een aantal jaren geleden doorgehaald in het register van advocaten wegens langdurige ziekte. De ziekte in kwestie betreft een niet nader gespecificeerde psychiatrische aandoening.
  Het strafrecht lijkt me in deze dus ook niet op zijn plek, langdurige opname in een inrichting zou beter op zijn plek zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ MTB zei...

  Helaas, dan had hij een waxinelichthouder moeten werpen naar een koets want dát is tenminste écht gevaarlijk handelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Trouw moet zich vergissen. De heer Kreek schreef niet dat ik 'afgestraft' moest worden, maar 'afgeslacht'. Ook ging het niet om 'een' e-mail, maar om tientallen e-mails, vaak een handvol per dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik denk dat Jeroen de Kreek lastig is. En kwetsend, hinderlijk vervelend en antisemiet. Maar ik denk ook dat hij geestelijk gestoord is. Ik zag hem enige tijd geleden op TV bij Powned en hoewel ik geen psycholoog ben lijkt het mij overduidelijk dat de man kortsluiting in zijn hoofd heeft gehad, in een psychose is blijven steken of gewoon een klap van de molen heeft gehad.

  Hoe vervelend het ook is, deze man is niet in orde! Voor hem moet een opname in een psychiatrische inrichting geregeld worden. Hem past geen straf. De totale gekte in zijn hoofd is naar mijn ondeskundige mening zeer moeilijk te faken. Er lopen meer van dit soort antisemitische gekken rond die nèt zo geschift zijn als Jeroen van de Kreek en ook voor hen moet er psychiatrische opvang komen. Dank aan Anja, Gretta, Harry en Dries.

  Ik weet dat ik hier nu opnieuw de Russische Goelag aan het uitvinden ben, maar soms zijn de denkbeelden van mensen zo abject dat hun gedrag nooit normaal valt te analyseren, verklaren of goed te keuren. De Kreek is ziek, laten we het daar over eens zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Advocaat Meester Jeroen de Kreek is volgens het bericht in Trouw van 18 juli 47 jaren jong.
  Dat is te zeggen, hij is geboren ver na de ineenstorting van het Derde Rijk.
  Nochtans ontleent hij zijn boutades aan bepaalde gebeurtenissen die plaats grepen tijdens het bewind van A.H.
  Dank zij de moderne massa-media kan het brede publiek zich deze gebeurtenissen beter voorstellen dan voorheen.
  Logisch dat zulks op gevoelige zielen een averechts effect kan sorteren.Zelfs als zij een zware rechtenstudie hebben voltooid.
  Straffen heeft volstrekt geen zin.
  De nederlandse justitie maakt zich hierdoor slechts belachelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het wachten is op: "J had ook niet kunnen zeggen"

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Verbannen naar een islamstaat is misschien een alternatief. Daar verkeert hij onder gelijkgezinden en daar zullen zijn uitlatingen met akbars worden ontvangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Waar ik op blijf hangen is dat het cidi en meldpunt discriminatie hem hebben aangeklaagd voor 'groepsbelediging'.

  Liever geen groepsrechten in onze wetten lijkt me. Heeft twee kanten natuurlijk, van een kant wordt nu door het cidi gebruik gemaakt. De Islam maakt natuurlijk gebruik van de andere kant als ze worden gecritiseerd en de steun in de rug krijgen van de OIC via de VN en europesche rechtsinstanties.

  Kan de groep Nederlanders er ook gebruik van maken? kan de groep 'westerlingen'er ook gebruik van maken?
  Kan dat niet omdat ze 'de meerderheid' zijn, werkt dat alleen voor minderheden dus?

  Of is dit wijze vooruitziendheid voor de tijden straks dat westerlingen en Nlers in de minderheid zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat is O.I.C. ?
   Groepsbelediging is een pataquès ofwel een verkeerde woordverbinding.
   Veel eerbied voor de nederlandse taal heeft het C.I.D.I. klaarblijkend niet.
   Belediging van een groep (van mensen) is beter nederlands.
   De schrijver die zich "anoniem" noemt heeft gelijk:
   Nog nimmer heeft de nederlandse justitie iemand veroordeeld wegens belediging van Nederlanders.
   Onlangs stond in de Nieuwe Rotterdamsche Courant een uitzonderlijk smerig opstel over Nederlanders.
   Zulks naar aanleiding van de Ronde van Frankrijk waarvan de eerste etappen doorheen de Franse Nederlanden gingen.
   Het opstel droeg het opschrift:
   "Bienvenue chez les Ch'tis".
   Ch'tis is een bijnaam voor de bewoners van de Franse Nederlanden die voor een groot deel Picardisch spreken.
   Ch'ti is Picardisch voor "toi".
   Bij mijn weten heeft niemand de journalist van de Nieuwe Rotterdamsche Courant aangeklaagd wegens belediging van en het aanzetten tot haat tegen een groep van mensen, in dit geval Nederlanders.

   Verwijderen
 16. Hoe kan een rechter een oordeel/veroordeling geven als de waarheid over 40/45 nog steeds niet boven water is. Geheimhouding,zie oa Eichmann-Donner dossiers.
  Gestopte opgravingen Sobibor,gefilterde dossier Bad Arolson en nog steeds duizenden mensen die tot op de dag van vandaag bij B&W in de boeken staan als vermist wonende in het buitenland!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @Jëhan OIC staat voor Organization of Islamic Cooperation (tot voor kort stond de C voor conference). Er is verbijsterend weinig aandacht voor in de media. Op het weblog Keizers & Kleren (waar ik de meeste stukken schrijf) komt de organisatie juist wat vaker aan de orde. Met name in het essay 'Islamofobie, een strijdterm' (verscheen in de bundel 'De Islam. Kritische essays over een politieke religie'
  (mijn naam linkt naar het stuk als het goed is)

  Islamofobie is DE strijdterm van de OIC.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Kreek een jodenhater..?

  Denk eerder een zionistenhater ;-)
  In Israel wonen maar heel weinig werkelijke joden het gros is een zg. askenazijood!!

  Doe je huiswerk svp

  Mbt Israel: Dit land heeft mi geen enkel bestaansrecht!!

  http://www.anjameulenbelt.nl/weblog/cursus/israel-palestina/

  [img]http://img607.imageshack.us/img607/5765/denieuwevlag.jpg[/img]

  Pa Ranoia

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mr.James

  Ik wil graag uw aandacht vestigen om te adverteren op de naam van onze kloans organisatie. Wij geven u alle soorten van leningen met een zeer lage rente (3%) en geven je de lange duur kloans.If terugbetalen u geïnteresseerd bent, weer terug naar ons met de e-mail hieronder voor meer informatie: james.oscar3@aol.com

  Verplicht:?

  Volledige Naam .................................
  Full Contact Adres: .....................
  kloans bedrag dat nodig is: ..................... ..
  kloans periode ........................... ..
  Mobiel Nummer: ........................
  Doel van de lening: ........................ ..
  Maandelijks inkomen ............................
  Naam (meneer mevrouw Dr., enz.): .........

  Alle e-mail naar: james.oscar3@aol.com

  Er is niets te verliezen dan uw schuld en financiële problemen?

  Mr.James

  BeantwoordenVerwijderen