Dansen op Tiny Muskens' graf?

Oud-bisschop Tiny Muskens (77) is dood. De katholiek die vond dat je een brood mocht weghalen uit de winkel als je te arm was om te leven.
Zit wat in.

Je kunt natuurlijk ook gaan werken. Een uitkering behoort in Nederland eveneens tot de mogelijkheden. Het moet gek lopen wil je dan geen brood kunnen kopen.

Waarom, zo zei de spraakmakende Muskens zes jaar geleden op de teevee, waarom doen we in Nederland niet net als in Indonesië waar christenen (een minderheid) hun god Allah noemen? "Waarom nemen we dat niet over?"
Zit wat in.

Je kunt natuurlijk ook
aan de moslimse minderheid in Nederland vragen om Allah voortaan God te noemen. "God akbar!" Maar gelukkig wonen we in een land waar dat soort praktijken niet plaatsvinden.

Tiny Muskens wordt dinsdag 23 april 2013 in Breda begraven. Gaat iemand met gezond verstand op mans graf dansen? Dacht het niet.

8 opmerkingen:

 1. Iemand die er zijn leven aan wijdde een verzonnen godheid te dienen is zowiezo niet serieus te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. God allah noemen? K'dacht ut niet. En wel hierom:

  http://www.answering-islam.org/Dutch/kok/godvsallah.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij had vast nooit memri gezien.
  Want dan had ie die uitspraak over allah wel voor zich gehouden.
  Alsof in vrijheid kiezen voor God gelijk staat aan gedwongen onderwerping aan allah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hartstikke goed idee hoor van Muskens;

  'in naam van allah de vader, allah de zoon en allah de heilige geest'.

  Waarom begrijpt men dat toch niet. Een geweldige ontwikkeling zou dat zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Als je honger hebt mag je bij de bakker een brood stelen."
  In Nederland zorgen burgers dat anderen een minimum aan inkomen hebben. Én er zijn parkeerplaatsen genoeg bij de voedselbank.
  Waar is de gesubsidieerde Katholieke kerk met zijn domeinen en zijn gigantische investeringen als het om de barmhartige samaritaan gaat ?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik woon nu ruim 13 jaar in Indonesie en kan je meedelen dat de christenen hier hun God gewoon God of Tuan(heer) noemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. God en Allah zijn twee verschillende dingen. Als we naar de McDonald's gaan en we vragen daar om een Big Whopper dan krijgen we nul op het rekest. Als we naar de Miss World verkiezing gaan en we vragen of we de Miss Universe een kusje mogen geven dan worden we weggebonjourd.

  Tiny Muskens was geen groot licht, over doden niets dan goeds, maar christenen gaan niet dood, ze sterven slechts! Dus ik kan hier rustig zeggen dat hij niet goed wijs was. Zijn hele leven heeft hij gevreten uit de ruif en de rk-kerk gepropageerd. En dan nog stellen dat het toegestaan is om te stelen, terwijl dat volgens de regels van zijn eigen kerk niet is toegestaan. Zelfs God staat het niet toe, Allah daarentegen weer wel maar dat is een ander verhaal.

  Nee, Tiny Muskens was een ouwe gek. We hoeven niet te dansen op zijn graf want hij heeft niet zoveel kwaad gedaan als Magaret Thatcher, maar Tiny Muskens herdenken als een voorbeeld, een leider of een ziener is geheel onjuist. Hij was in de orde van horde nutteloze mensen iemand die zelfs dáár uit de boot viel. Heel misschien bedoelde hij het wel goed, maar over het algemeen moet ik zeggen dat het in tegenspraak is met het goede fatsoen, de regels van de rk-kerk en de algemeen geldende moraal.

  Over diefstal van een brood voor de hongerigen valt iets te zeggen. We moeten daarvoor terug gaan naar de basis. De zon schijnt voor iedereen, het land is van niemand in het bijzonder. Het graan dat groeit is er dus ook voor iedereen, echter de arbeid die de maaier en de bakker er in hebben gelegd is niet om te stelen. Mensen mogen delen, en zonder jouw rijkdommen te delen kun je geen mens zijn. Maar het moedwillig afpakken van de oogst van de arbeid van de ander is niet correct.

  Tiny Muskens is groot geworden in een wereldvreemde wereld, in de rk-kerk. Daar lopen mannen rond die hun leven lang nog nooit gewerkt hebben! Zij allen eten zonder dat zij zich hebben moeten inspannen, zogenaamd geeft God hen te eten. Maar ik zie dat anders, de maatschappij wordt uitgehold en een stel parasieten leeft ten koste van een grotere groep totaal hersenloze sulletjes die dom worden gehouden. Als Tiny Muskens het goed vind dan wil ik zijn doctrine veranderen, het is toegestaan voor iemand die honger heeft om geld uit de collecte zak van de rk-kerk te stelen om daarmee een brood te kopen. Ik weet niet of deze kleine aanpassing in de Muskens doctrine veel bijval zal krijgen uit de rk-kerk! Tegendeel zelfs!

  BeantwoordenVerwijderen