Alleen geen nette mensen

Heb ik 'm toch nog gezien, de verfilming van Robert Vuijsjes bestseller ALLEEN MAAR NETTE MENSEN. Ik was het niet van plan want sinds ik het boek las, kost 't me nog dagelijks moeite niet bij elke donkergekleurde vrouwelijke medelander te denken aan de veelvuldig in het boek voorkomende opmerking: “Kijk die bil!”. Op deze manier kijk ik toch liever niet naar medelanders, hoe exotisch ze ook mogen zijn.

Komt bij: 't tamelijk ongeloofwaardige gegeven dat de hoofdpersoon in de roman Alleen maar nette mensen op 21-jarige leeftijd leeftijd reeds zo'n specifieke seksuele voorkeur heeft ontwikkeld voor
enkel donkere vrouwen met dikke billen. Voor jongemannen van die leeftijd geldt meer dat alle sex die ze kunnen krijgen goed is (maar ook nooit genoeg). Heb ik me laten influisteren. 

In het radio-discussieprogramma OBALIVE (weer eens wat anders dan De Wereld Draait Door) hoorde ik echter Volkskrantjournalist Nausicaa Marbe smakelijk over de film vertellen. Je moest wel een enorme kniesoor zijn als je niet om deze film, dit multiculturele festijn kon lachen, of woorden van gelijke strekking.
Dus toen een 14-jarige kennis voorstelde bij ons de film Alleen maar nette mensen te kijken (kijkwijzer vanaf 12 jaar), durfde ik dat wel aan. 't Diende nog een leerzaam doel ook want van school had de 14-jarige jongen de opdracht gekregen een werkstuk in te leveren over de verschillen tussen het boek en de film.

Het zal de vooruitgang zijn want toen ik 14 was, hoefde ik geen werkstuk in te leveren over de verschillen tussen de bestseller TURKS FRUIT van Jan Wolkers en de gelijknamige film uit 1973 (kijkwijzer 16 jaar). Ik geloof zelfs dat TURKS FRUIT als verboden vrucht werd gezien. Ja, de hoofdpersoon in Turks Fruit 'naait de ene meid na de andere' maar er komen geen gangbangs in voor noch worden er tienermoeders van straat geplukt om te worden geneukt door een jongen die daar ineens zin in blijkt te hebben. Wat in Alleen maar nette mensen dus wel gebeurt.
De 14-jarige, die ik tijdens de extreem gênante scènes nauwelijks aan durfde te kijken, beweerde desgevraagd lakoniek dat zoiets bij die cultuur hoort. Verbazingwekkend en zorgwekkend tegelijk dat een 14-jarige reeds op zo'n jonge leeftijd weet heeft van zulke weerzinwekkende praktijken.
Zelf moet hij er niets van hebben. Gelukkig maar want Nederlanders, althans een heleboel, zijn kanjers in 't integreren, zij passen zich als geen ander aan exotische 'nieuwigheden' aan.

Maar we hebben gelachen hoor want de acteurs zijn werkelijk top, en ach, het populariseren van een gangbang… zolang niemand in je directe omgeving dat heeft ondergaan, kun je er blijkbaar om lachen. Heel smakelijk.

1 opmerking:

  1. Jouw vermoeden is juist! Elke jongeman pakt alles aan en kieskeurigheid leidt alleen maar tot minder kansen. Mijn gevoelsleeftijd is 26 en nog steeds ben ik van mening ik alles aan moet pakken, hoewel ik toch ook moet toegeven dat jongeren van nu veel meer experimenteren. Pas later gaan ouderen zich richten op één soort fetish, Waarschijnlijk is dat boek over die nette mensen dus helemaal niet geschreven door een jongeman maar door een ouwe lul die zich voordoet als jong, ik herken dat!

    BeantwoordenVerwijderen