Raken we ze ooit kwijt?

David Pinto schrijft in de Volkskrant o.a. dat Marokkanen andere opvattingen hebben over de verhouding tussen mannen en vrouwen.

Grote Vraag: Waar komen die andere opvattingen over de verhouding tussen mannen en vrouwen vandaan? Wat is nodig ermee af te rekenen? Raken we ze ooit kwijt?

8 opmerkingen:

 1. Is dit niet het verhaal van de kip en het ei?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. toch weer bijzonder dat er in de VK geen reactiemogelijkheid op dat stuk is.

  En voor wat betreft je vraag: zou het niet kunnen zijn, dat er in die gemeenschap een soort stockholm syndroom heerst, waarbij de vrouwen meedoen aan het doorgeven van de ongeljkwaardigheid, omdat ze dat zelf ook zo meegemaakt hebben in hun jeugd? Want per slot van rekening willen zij ook weer 'mannelijke' mohammedjes opvoeden, en die krijg je met die ouderwetse -ook gewelddadige- opvoeding.
  Tel daarbij, dat Marokkanen die oude waarden steeds weer bevestigd zien via hun schotel tv, dat de groepscultuur rulezz, dat leraren niet direct als pincipieel te boek staan, en de schoolbesturen en politiek wegkijken, en je ziet die oude waarden voortwoekeren.

  Of geloof je nou werkelijk dat de oproep op de NL tv van SIRE tot meer tolerantie ( http://www.youtube.com/watch?v=o74mjUU8HnE )werkelijk bij die groep aankwam ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waar komen die andere opvattingen over de verhouding tussen mannen en vrouwen vandaan?
  Niet terzake doende. Nederland is altijd een modern land met veel vrijheden geweest.

  Wat is nodig ermee af te rekenen?
  Uit de EU, minder wetgeving, minder staat, einde sociale vetpotten.

  Raken we ze ooit kwijt?
  Ja, makkelijk. Er werkt niets zo zuiverend als vrije marktwerking.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De laatste vraag van Henk Müller: U vraagt haast het onmogelijke.
  Dit geeft glashelder aan waar het probleem ligt.
  Dhr. Müller geeft hierbij aan dat hij niet verwacht dat Marokkanen dit kunnen en dat ze dus zielig zijn en geholpen en ontzien moeten worden.
  Als ik zo iemand benader kan deze persoon (groep) nooit in mijn bijzijn groeien en ontwikkelen.
  Met deze gedachte houd je ze in een slachtoffer rol en zie je ze niet als gelijkwaardig maar als stumpers.
  Niks zo gevaarlijk als zo'n houding naar mensen toe en dat doen we al jaren met een soort moreel hoogstaande houding die onderwater vernietigend is.
  Zij hoeven geen verantwoordelijkheid te nemen (en veel doen inderdaad niet) en wij moeten ons vooral schuldig gaan voelen en ons gaan bekommeren om deze zielige mensen.

  Tip: Wordt volwassen en neem verantwoordelijkheid. Dit geldt voor de Marokkanen (stap uit je zielig zijn) én voor de Nederlanders om ze als normaal te gaan behandelen en niet te pamperen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Foto van die Elatik met de tekst er bij: "Raken we ZE ooit kwijt?" Dat moet natuurlijk zijn "Raken we HAAR ooit kwijt!" Als er "ze" staat dan denkt iedereen dat het over hullie of zullie gaat, de Marokkanen in het algemeen.

  Het antwoord of wij ooit Fatima Elatik kwijt zullen raken is eenvoudig, NEE! Nog met geen span bronstige hengsten is Elatik uit het gemeentehuis te slepen. Net als haar grote voorgangers Kolonel Gaddaffi en Robert Mugabe blijft ze plakken aan de macht en schrapen wat er te schrapen is, net zolang tot het land totaal naar de galemiezen is. Wachten tot zij 's ochtends in de kelder in haar grafkist gaat liggen voor haar schoonheidsslaapje heeft geen zin, deze bloedzuiger is veel geniepiger. Met knoflook een kruis of een houten paal die met een zilveren hamer door de hartstreek wordt gedreven wordt deze vampier niet bestreden. Het is ook al geprobeerd om haar met een afkoopsom weg te sturen, ze komt gewoon weer terug. Onderzoek na onderzoek, fraude en vriendjespolitiek, niets helpt.

  Wat eventueel nog zou kunnen is om haar een 'baan' te geven bij de energiecentrale, haar perpetuele zelfingenomenheid is een oneindige krachtbron. Met een afkoopsom stuurt men haar weg wegens malversaties, ze komt via de achterdeur weer binnen, en dan begint het verhaal weer opnieuw. Onuitputtelijke energie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Makkelijk zat om ze kwijt te raken: ontneem ze de mogelijkheid hier te profiteren van allerlei uitkeringen, subsidies enz. Moet je eens zien hoe vlot ze weg zijn als er niets meer te halen valt...
  O ja, en verbiedt die stomme islam. Wie zegt dat we hier een ideologie-verstopt-onder-een-religieuze-dekmantel moeten toestaan die al 1400 jaar bezig is de wereld te veroveren?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Curieus dat Hoeiboei bij dit opstel een portret plaatst van Fatima El-'Atîq (De Antieke).
  Nog curieuser dat Fatima El - 'Atîq niet de moeite neemt om nu eens een geestige boutade te plaatsen.
  Zij, die altijd zo graag "bij de hand " wil zijn.
  Zij die zo goed kan spreken. Of beter gezegd, ratelen.
  Mag ik , ambteloos burger, dan hier een kleine anecdote melden?
  Het is reeds enige tijd geleden, minstens een of twee jaren.
  Fatima El-'Atîq kuiste tezamen met rabijn Evers het Dokter Sajet-plein te Amsterdam-Oost van anti-judaistische leuzen.
  Op de foto, geplaatst in de gazet die zulks meldde, leken haar tanden nog langer dan normaal.
  Zij lachte met lange tanden.

  BeantwoordenVerwijderen