Lachen om Jihad in Boston

Na de jihad-acties van Jawhar en TimoerLenk in Boston zal de discussie gaan over hoe we moeten voorkomen dat alle moslims op de daden van deze twee broeders worden aangekeken. Dat is zeker een belangrijk onderwerp, maar het is voor ieders veiligheid en vrede net een pietsje belangrijker hoe we dit soort daden kunnen tegengaan.

Zonder met de vinger naar enige moslim te hoeven wijzen, dient het toch zo langzamerhand wel duidelijk te zijn dat er een jihad-ideologie bestaat. In boeken, pamfletten, artikelen en op websites wordt die ideologie breed uitgedragen en tot in detail beschreven. Terroristen beroepen zich er regelmatig openlijk op wanneer ze voor de rechter staan.

De opdracht van het jihadisme is de wereld van de ongelovigen waar mogelijk te pijnigen totdat iedereen en alles aan de sharia onderworpen is.

Wat de sharia voorschrijft en verbiedt, is op internet makkelijk na te kijken, daar heb je geen experts meer voor nodig. Wie het nakijkt, zal zien dat onder de sharia wie geen moslim is, geen rechten heeft. Behalve het recht moslim te worden.

Het interessantste aan de jihad-ideologie is dat deze deel uitmaakt van wat er in de moskee gepredikt wordt. Niet elke toehoorder neemt alles wat er in een preek gezegd wordt serieus, en er is ook nog altijd het belangrijke voorbehoud dat jihad alleen beoefend moet worden ‘waar dat mogelijk is’.

Maar zo lang er nog maar één imam rondloopt die met de koran in de hand in de naam van de islam de jihad predikt, heeft de rest van de wereld een probleem. Dat laatste heeft een gezaghebbend Nederlands islamwatcher rond de eeuwwisseling gezegd. De eeuwwisseling van 1900.

Dat er in Gaza en elders in de islamitische wereld hoongelach en feestgedruis geklonken heeft bij de berichten uit Boston geloof ik direct. Ik denk alleen dat het aspect van de situatie dat werkelijk iedereen in het Midden-Oosten de slappe lach heeft bezorgd, iets heel anders is dan wij hier denken. Voor een ieder die met de jihad-ideologie vertrouwd is, was het al snel duidelijk dat deze actie voldeed aan alle karakteristieken van een jihad-actie maar dat niemand bij de media in Amerika dat durfde te zeggen

Natuurlijk zouden ook de heidenen een jihad-actie hebben kunnen imiteren, je weet maar nooit. Maar dat we zelfs aan onszelf niet durfden toegeven dat jihad jihad is, dat schept voor jihadisten uiteraard een tactisch voordeel van klasse, daar kan westerse sluwheid in geen enkele vorm tegenop.

Maar welk goed doel wordt er nu toch door gediend om jihad niet als jihad te benoemen? Kennis van uitheemse ideologieën en godsdiensten kan als kennis op zich toch nooit verkeerd zijn? Hoe lang ik daar ook over heb nagedacht, ik begrijp er niet veel van. Het moet iets te maken hebben met de vrees dat politici met die kennis iets verkeerds gaan doen. Maar dan moeten we die politici in de gaten houden, met kennis van de karakteristieken van de jihad is niets mis.

Wie zijn vijand niet kent, en hem zelfs niet herkent, zal het onderspit delven. Jawhar en TimoerLenk hebben dat in Boston ons weer eens goed ingewreven. Het feestgedruis uit het Midden-Oosten betreft natuurlijk niet die paar Amerikaanse slachtoffers. Als ze in het Midden-Oosten hun jihad-plichten vervullen, door de lokale christenen weg te zuiveren, maken ze per weekend een veelvoud aan slachtoffers, ook al zijn de westerse media daar discreet over.

Het feestgedruis en het hoongelach betrof onze zelfgewilde blindheid jegens het verschijnsel ‘jihad’.

76 opmerkingen:

 1. Ik denk in deze richting: dat een bepaalde afwijking binnen het materialisme (noem dit het eventueel het post-marxisme) er voor heeft gezorgd dat we de ideologie niet meer (her)kennen. Dat is niet de Marxisten zelf aan te wrijven, Marx zelf schreef wel degelijk ideologiekritiek, maar wel hun opvolgers/navolgers. Zelfs het Christendom is er slachtoffer van.

  Je zou van Christenen verwachten dat het menselijk bewustzijn centraal staat, dat ze zich zouden richten op wat de mens werkelijk denkt en voelt (mede, maar niet alleen, omdat dit aan de basis van de bepaling van de wil en (dus) de moraal staat).

  In het Darwinisme wordt het (terecht) als een soort "zonde" beschouwd als je de ene soort als "beter" of "hoger" beschouwt dan de ander. Alle bestaande soorten hebben zich namelijk bewezen, simpelweg doordat ze er zijn. Binnen het Darwinisme is dat een juiste en correcte gedachtengang. Maar het gaat fout als men dit soort gedachten ook gaat toepassen op bijvoorbeeld religies, simpelweg omdat dat het toepassen is van een bepaald soort denken op een geheel ander terrein, een terrein waarvoor het niet bedoeld is.

  Men heeft niet (meer) in de gaten dat het toepassen van een bepaald soort denken of een filosofie (in mijn voorbeeld het Darwinisme, of post-Marxisme) op een terrein waarvoor het niet bedoeld is, zélf een vorm van ideologie is. Maar het is een ideologie die niet bespreekbaar is, simpelweg omdat men het niet als zodanig herkent, En daarom kan deze ideologie ook niet bekritiseerd worden en op zijn merites worden bestudeerd. Het is niet "vreemd" genoeg om te kunnen herkennen omdat bijna iedereen er in gelooft. De manier van denken van het post-Marxisme is zo ongeveer: "de islam is een reliegie, het christendom is ook een religie dus ze zijn ongeveer hetzelfde en moeten dus ook gelijk behandeld worden". Dat is natuurlijk waanzin want je zou deze twee vormen van ideologie (christendom en islam) niet alleen met elkaar, maar ook minstens met de eigen ideologie (het post-Marxisme) moeten vergelijken, hoogstens pas dan kun je spreken van een objectieve vergelijking of van een zuivere ideologiekritiek.

  Het "grappige" in dit verband is dat (tijdelijk) ontvoerde man van de de ge-hijacte wagen (ik spreek hier over de Boston/Watertown-zaak) de sticker "Coexist" op zijn wagen had geplakt (zie: http://thornscompose.files.wordpress.com/2010/04/coexist.jpg) , het zou dus een Christen of een Humanist kunnen zijn. Maar het zou géén moslim kunnen zijn, tenminste niet als hij de leer volgt zoals die is voorgeschreven. En dát is nou net een van de verschillen tussen de (minstens drie) ideologieën.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Iedereen weet dat de islam een reformatie moet doormaken, ookal lijkt de kans daarop bijzonder klein. Het is kristalhelder dat het hele jihadstuk er radicaal uitgeknipt moet worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet alleen het jihadhoofdstuk, de basisprincipes van de sharia, en daarmede de sharia zelf moeten overboord (dat zijn: 1e- Openbaring-als kenbron voor dingen in de werkelijke wereld 2e- Het leven van Mohammed als voorbeeld nemen voor de invulling van wetgeving)

   De sharia is véél erger dan alleen het Jihadhoofdstuk. Het (vrije en kritische) denken zelf wordt erdoor onderdrukt. "de wetenschappen van de materialisten" worden als "onwettig" bestempeld, evenals de filosofie. Kunst ook, die wordt als "beledigend" ervaren. Schilderijen, beeldhouwkunst etc, allemaal taboe. Muziekinstrumenten ook. Dichtkunst ook. Eigenlijk wordt alles dat "nutteloos" is verboden. Ook wordt de post-klassieke dichtkunst genoemd waar "romance" en "uselessness" in zit. Waarom denk je dan waarom veel moslims zo'n zielloze en nápraterige indruk maken? Dat komt alleen maar omdat hen dat als verplicht wordt voorgespiegeld. Twijfel is ook verboden, en dan met name twijfel aan de "eeuwige waarheden" waaronder dus de sharia (maar het is dus ook een tweetrapsraket want wetenschappelijke twijfel kan ook niet want want de wetenschappen waren al verboden in de sharia). Zélf nadenken, toe maar, wat zou er gebeuren als iedereen dat zou gaan doen? Waarom denk je dat er zo weinig Nobelprijzen naar de islamitische wereld gaan?

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Deze laffe honden zijn wel ware meesters in het bedenken van toepassingen van bommen en ander oorlogstuig . En vijanden van de islam daarmee om zeep helpen.
   Waarschijnlijk opdat dit niet verboden is in de sharia... en juist wordt toegejuicht door de een meerderheid van moslims.
   Kunnen ze weer feest vieren.

   Verwijderen
  4. Dat hebben ze toch allang geprobeerd,denk aan de Ahmadya beweging , de Sufi's,deAleviten. Ze worden allemaal door de mainstream moslims zo wel de Sunnie's als ook de Shiieten vervolgd en gedood als ze gepakt wordt.
   Alle verandering na de dood van de profeet komt van Sjeitan heeft Mohammed gezegd.

   Verwijderen
  5. Nee, geen reformatie. Als dat gebeurt is een terugkeer naar de orthodoxie nog steeds mogelijk. De enige oplossing ligt in het totaal vernietigen van alle aspecten van de islam.

   Verwijderen
 3. "Maar welk goed doel wordt er nu toch door gediend om jihad niet als jihad te benoemen?"
  Het goede doel dat men dan niet hoeft te erkennen het al tientallen jaren bij het verkeerde eind te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed stuk, met een uiteenzetting over de achtergronden van de daders.

  Obama wil ook de 'diepere' achtergronden van de daders achterhalen.
  Zal hem dit stuk toesturen, en zo diep hoef tie niet te graven bij IQ30 moslims,
  "Allah Akbar" ....leve de Jihad, en daarna komt het paradijs...!!
  Helaas is die ene zo dood als een pier en zal nooit beseffen dat tie is zijn jeugd is voorgelogen met de grootste leugen die we ooit hier op deze aardbol hebben mogen aanschouwen.

  Nu maar hopen dat die Amerikanen niet zo achterlijk tekeer gaan als bij die vorige aanslag, in New York en Washington.
  Waar we heden ten dagen nu nog de economische vruchten van mogen plukken.
  (oorlogjes voeren met andersmans geld)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Even over lachen in de islamitische wereld; bestaat zoiets als islamitische humor?
  U heeft in Egypte gewoond. Maken Egyptenaren grappen over Palestijnen of Soedanezen? Woordgrappen of grappen met dubbele bodem? Kent de islamitische wereld de cabaretier? In Nederland kennen we wel allochtone cabaretiers en ières.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Allah made me funny" is een cabaretesk optreden van moslims die voor twee halve zalen spelen, de ene helft met mannen, de andere helft met in niqab en burqa geklede vrouwen. Met andere woorden, het antwoord is nee. Er is geen humor in de islamitische wereld. De zaal zit obligaat te lachen, ze moesten komen omdat het zogenaamd cabaret is op islamitische grondslag. Maar verder komt men niet dan dat die zogenaamde komieken praten in zinnen van een aantal lettergrepen. En dan een rustpauze om de zaal te laten lachen. De werkelijke grap speelt zich echter af op een ander niveau, de zaal heeft kaartjes gekocht en lachen is haram!

   Nee, dat lachen zal de mensen achter "Allah made me funny" nog wel eens vergaan. Ze zullen hun straf niet ontlopen. Ze zijn namelijk niet grappig! Daardoor is het gewoon te rangschikken als ordinaire oplichting. Temeer omdat dit hele debacle een uitstekend beeld geeft over de onmacht van Allah, want ze zijn NIET grappig! Daarnaast geeft het ook een goed beeld van de hel. Een eindeloze kwelling, zonder hoop op verlossing.

   Verwijderen
 6. http://dailycaller.com/2013/04/19/steyn-media-will-downplay-boston-bomber-muslim-link-same-as-ft-hood-underwear-bomber/

  Steyn: Media will downplay Boston bomber-Muslim link, same as Ft. Hood, underwear bomber

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo, elisabeth. Dus je sluit de mogelijkheid van een Russische actie, terwijl er een Russische basis en een Russische bondgenoot onder vuur liggen, uit ?
   Knap !

   Verwijderen
 7. Stel dat je de jihad wel erkent dan krijg je een lawine van ellende over je heen. De Fatwazzers gaan hel en verdoemenis preken; olie- en geldstromen blokkeren; de vijfde colonne van mohammedanen in ons land krijgt een vrijbrief voor verkrachting, roof, moord, doodslag.
  Er is grote moed nodig om te erkennen dat de islam de bron van alle ellende is en dat deze ideologie ons predicaat godsdienst niet verdient. Ze misbruikt onze wetgeving en goedgelovigheid.
  In Egypte toont Abu Ismail de minachting voor alle waarden die het Westen aanhangt. Schandelijk!
  http://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2013/04/20/Abu-Ismail-.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Inderdaad het geweldadige geloof Islam verdient het predicaat godsdienst niet! In 2010 heb ik de minister van Justitie een voorstel voor een godsdienst-wet gestuurd met drie voor de handliggende eisen die aan een godsdienst gesteld moeten worden:
   1. niet oproepen tot geweld tegen andersdenkenden.
   2. niet oproepen tot discriminatie van andersdenkenden.
   3. geen kwetsende vergelijkingen maken tussen andersdenkenden en beesten of dieren.
   Het antwoord van de minister staat in een artikel op de website Keizers en Kleren onder de schuilnaam "Carel van Herstal".

   Verwijderen
  4. artikel 6.
   "
   1.Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.
   2.De wet kan ter zake van de uitoefening van dit recht buiten gebouwen en besloten plaatsen regels stellen ter bescherming van de gezondheid, in het belang van het verkeer en ter bestrijding of voorkoming van wanordelijkheden."
   Uitleg

   In Nederland mag je zelf je geloof of je levensovertuiging kiezen. Je mag ook aan anderen laten zien wat jouw geloof of levensovertuiging is. Er zijn natuurlijk wel regels. Als je dingen doet die horen bij je geloof, maar volgens andere regels niet mogen, dan ben je strafbaar.

   (denederlandsegrondwet.nl)
   m.a.w. het is al keurig geregeld.

   Verwijderen
  5. Stilzwijgend negeren politiek en rechterlijke macht de morele verdorvenheden die worden gepredikt in de mosketen en die gesanctioneerd zijn door de Al-Haatzaai universiteit. En wie daar iets van durft te zeggen hangt vervolging wegens belediging, rassisme of fobieën boven het hoofd.
   Gerationaliseerde lafheid en wegduikerij.

   Verwijderen
  6. De minister van Justitie verwees ook naar art. 6 Gw. Ook zijn ambtenaren zijn van mening dat de vrijheid van godsdienst hier goed geregeld is. Het onderscheid tussen geweldadige geloven en vreedzame godsdiensten wordt in onze wetten echter niet gemaakt. Als we een goede kans lopen dat over 100 jaar de aanhangers van de profeet Mohammed het in Nederland voor het zeggen hebben, vind ik niet dat wij het voor de generaties die na ons komen goed geregeld hebben. Mijn voorstel is dan ook om onderscheid tussen geloven en godsdiensten te maken. Geweldadige geloven dienen niet op dezelfde wijze te worden behandeld als vreedzame godsdiensten. Geen islamitische gebedshuizen en scholen in ons land, in Saudie Arabië mogen immers ook geen kerken gebouwd worden!

   Verwijderen
  7. "Het onderscheid tussen geweldadige geloven en vreedzame godsdiensten wordt in onze wetten echter niet gemaakt."

   Wel, zie boven.
   Beleid en wetgeving zijn twee verschillende zaken.

   Verwijderen
  8. sirik 21 april 2013 11:33
   artikel 6.

   Uitleg
   In Nederland mag je zelf je geloof of je levensovertuiging kiezen. Je mag ook aan anderen laten zien wat jouw geloof of levensovertuiging is. Er zijn natuurlijk wel regels. Als je dingen doet die horen bij je geloof, maar volgens andere regels niet mogen, dan ben je strafbaar.

   (denederlandsegrondwet.nl)
   m.a.w. het is al keurig geregeld.
   ---------------------------------------------------------------------------------

   Kijk, hier kan ik wat mee. Ben ik volledig met je eens!

   Verwijderen
  9. Als we willen voorkomen dat de Nederlanders over enige tijd door hun mohammedaanse landgenoten op dezelfde wijze behandeld worden als de Kopten in Egypte, kan het m.i. geen kwaad de noodzakelijke beleidswijziging expliciet in wetgeving vast te leggen: zonder een duidelijke definitie van het begrip ( vreedzame ) godsdienst staat via art. 6 Gw de deur naar de islamisering van Nederland wagenwijd open!

   Verwijderen
  10. "Kijk, hier kan ik wat mee. Ben ik volledig met je eens!"
   Nou, dan zou ik, als ik jou was, maar eens snel een goedgekeurde koran kopen. Onthoofding is toch echt niet toegestaan.

   Verwijderen
  11. @ El_Houssain: "Kijk, hier kan ik wat mee".
   Wat ga je dan doen aan: aanzetten tot haat tegen ongelovigen en oproepen tot moord in naam van een geloof?

   Verwijderen
  12. sirik 23 april 2013 16:23
   Onthoofding is toch echt niet toegestaan.
   --------------------------------------------------------------------
   Daarom moet je lieden met zulke gedachten oppakken en uitwijzen. Dus niet denken: Oh, maar dat is vrijheid van godsdienst, dat is het dus NIET!.
   Het wordt langzamerhand tijd dat Europese regeringen die bizarre gedachten loslaten.
   Verschillende radicale groeperingen lopen rond met die gedachten en voeren 't, zodra dat kan, uit.
   In gewapende conflicten kunnen er mensen worden onthoofdt, die risico bestaat, maar hier in het westen zitten we niet in een gewapende conflict, bovendien komt onthoofden niet uit de islamitische boeken, wel staan er verhalen in over onthoofding, maar niet als gebiedende wijs.
   Dus gasten die vinden dat ze mensen moeten kunnen onthoofden zijn zowel voor het modern recht als voor het islamitisch recht, crimineel, en tegen ze moet opgetreden worden.
   Dat recht en die bevoegdheid om te moorden hebben ze niet.
   Wie denkt dat een ander strafbaar is dient hem voor de rechter te slepen ipv het heft in eigen handen te willen nemen.


   Verwijderen
  13. hendrikush 23 april 2013 16:32
   Wat ga je dan doen aan: aanzetten tot haat tegen ongelovigen en oproepen tot moord in naam van een geloof?
   -----------------------------------------------------
   Verzen en citaten worden tegenwoordig uit hun contexten en hun tekstuele verbanden gerukt en als geïsoleerde uitspraken gepresenteerd als 'aanzetten tot haat en moord'.
   Alqaida-achtige groeperingen maken zich daar op grote schaal schuldig aan.
   Mullah 's en 'ayatollah 's' de sji-ieten die aan de zijde van Assad staan roepen niet anders dan moord en brand, en zo maken de moslims steeds zwarter.

   Verwijderen
  14. @ El_Houssain24 april 2013 11:51

   "Verzen en citaten worden tegenwoordig uit hun contexten en hun tekstuele verbanden gerukt en als geïsoleerde uitspraken gepresenteerd als 'aanzetten tot haat en moord'.

   Niet alleen tegenwoordig, maar met mijn welnemen, dit gebeurt al 1400 jaar lang...

   "Alqaida-achtige groeperingen maken zich daar op grote schaal schuldig aan.
   Mullah 's en 'ayatollah 's' de sji-ieten die aan de zijde van Assad staan roepen niet anders dan moord en brand, en zo maken de moslims steeds zwarter"


   Allah moet dat toch ook zien en horen !!?? Wat El-Houssain zo goed begrijpt.
   En Hij doet niets..?? Elke dag ontvangt Hij miljarden gebeden..!! Is tie doof ofzo ?

   Tis toch simpel voor Allah..... een bliksemschichtje hier en daar, gericht aan terroristen die zijn teksten verneuken.
   En met hen alle islamitische leraren, mentors, imans, mullah's en ayatollah's die al die versen verkeerd hebben doorgegeven.
   Tjeetje.. dat zou wat zijn, in één klap al die simpele zieltjes weggevaagd (miljoenen en miljoenen)(en geen atoombom nodig)
   En natuurlijk in één moeite door, ook al die islam critici.. dat zijn toch allemaal "fascisten" volgens El-Houssain.
   Er blijft niemand meer over dan denk ik....? (op 1 na dan)

   Tsjonge..tsjonge... ik zou direct in een andere God gaan geloven, mijn Westerse opvoeding en opleiding heeft me gelukkig een (klein) (beperkt) zelfinzicht meegegeven...zodat ik zelf beslissingen kan nemen.
   Die Allah is maar niks.. doet helemaal niets voor zijn aanbidders.. laat zijn volgelingen verkeerd voorlichten en zwart maken, en laat ze ook nog alleen en ontredderd achter, in die grote boze buitenwereld.
   Er zullen vast wel betere goden bestaan ?

   Verwijderen
  15. @El-Houssain
   Als je eist dat analfabeten de koran uit hun hoofd leren in een taal die niet hun moedertaal is vraag je natuurlijk om verkeerd tekstbegrip. Als ze dan ook nog als zombie's achter de exegese van hun sjeiks aanlopen vraag je om moord en doodslag.
   En geen mohammedaan die zich verontschuldigd voor wangedrag. De Ummah is collectief bezig met zelfmoord van de islamitische gemeenschap.

   Verwijderen
  16. "Daarom moet je lieden met zulke gedachten oppakken en uitwijzen. Dus niet denken: Oh, maar dat is vrijheid van godsdienst, dat is het dus NIET!. "

   Dus jij wilt personen die hier geboren en getogen zijn naar een vreemd warm land sturen.
   das pas fassisties... en tegen alle internationale verdragen in.
   Zo'n voorstel moet je eens herhaaldelijk doen temidden van het moskee-publiek en niet ver weg en uit losse pols.
   Bovendien mis ik wat verwijzingen naar desbetreffende soeraatjes.

   Cyberimam, mensen, zonder onthoofding, uit de gemeenschap verwijderen ... mag dat ?

   Verwijderen
 8. Hoe blind kun je zijn?
  Vandaag in Trouw:
  "Hoe de twee er toe kwamen een aanslag te plegen, is nog niet duidelijk. Ze waren moslim, op een YouTube-pagina die hij had ingericht, had de oudste broer Tamerlan video's over terrorisme en islam als favorieten gemarkeerd. Volgens een tante had hij het in de VS niet naar zijn zin en was een serieuzere moslim geworden. Dzokhar Tsarnaev verwijst naar sites over de islam op de Russische tegenhanger van Facebook. Maar of de broers islamisten waren geworden en om die reden hun aanslag pleegden, is niet bekend. Hun vader in Dagestan gelooft er niets van, volgens hem is zijn jongste zoon een brave student en een engel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ken moslims, moslima's.
   Islamisten ?

   Verwijderen
  2. Ja, moslims zijn terroristen. Lees die fucking koran er op na! Het staat er echt, moslims moeten beschaafde mensen angst aan jagen.

   Verwijderen
 9. De lieden dewelke Boston kozen om aldaar een aanslag te plegen geven aan de Tea Party een extra betekenis.
  Dit keer vermomden zij zich niet als de laatsten der Mohicanen...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wiki:
  Timoer Lenk werd geboren in Kesh, dat tegenwoordig bekendstaat als Sachrisabz (omgeving van Samarkand, Oezbekistan). Timoer was heel zijn leven voornamelijk op oorlogspad en verbleef zelden langer dan een paar jaar op dezelfde plaats. Hij wist een nieuw rijk te creëren op de fundamenten van het ineengestorte Mongoolse Rijk. Hoewel hij een militair genie was — hij verloor geen veldslag nadat hij volledig aan de macht kwam in 1370 — wist Timoer geen effectief opererende regering neer te zetten, waardoor hij gebieden vaak opnieuw moest veroveren nadat ze in opstand waren gekomen. Meestal ging dit gepaard met onmenselijke wreedheden, zoals het bouwen van torens met afgehakte hoofden, waardoor hele regio’s ontvolkt raakten. Timoer werd daardoor van China tot West-Europa berucht en gevreesd. Gedurende zijn constante oorlogsvoering zijn volgens schattingen maar liefst 17 miljoen mensen om het leven gekomen.[5]

  Timoer stierf in de winter van 1405 in Otrar, Kazachstan, terwijl hij optrok tegen zijn grootste vijand, Ming-China. Na zijn dood verdween Timoers rijk al snel van de kaart en werden zijn daden grotendeels vergeten. Zijn naam echter heeft in de geschiedenis een plaats gekregen naast die van zijn voorbeelden Alexander de Grote en Dzjengis Khan. Pas na de onafhankelijkheid van Oezbekistan kwam er meer aandacht voor de verrichtingen van Timoer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jawhar uit sicilie.

   Wiki:
   Jawhar ibn Abdallah, surnamed al-Siqilli ("the Sicilian"), al-Rumi ("the Greek"), al-Saqlabi ("the Slav"), al-Katib ("the Chancellor") and al-Qaid ("the General").
   He led the conquest of North Africa and then of Egypt, founded the city of Cairo and the great al-Azhar mosque. Although Palestine was occupied after the conquest of Egypt, Syria could not be overcome.

   Verwijderen
  2. Hoeveel hoogleraren, met of zonder de juiste vooropleiding, beseffen dit ?

   Of anders gesteld. Hoeveel hoogleraren economie, allen Keynesianen, hebben een biografie van Keynes gelezen ?

   Verwijderen
 11. Waarom heeft de bomaanslag in Boston een jihadistisch karakter en de aanslagen van Breivik bijvoorbeeld niet? Dan ga ik er natuurlijk vanuit dat we nog niet over informatie over de daders beschikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Alle Moslims in Nederland hebben net als alle andere mensen vrijheid van godsdienst.

  Als Moslims er in die vrijheid willens en wetens voor kiezen om een godsdienst aan te hangen die het voor Moslims verplicht stelt om jihad te voeren dan mogen deze Moslims ook aangesproken en afgerekend worden op deze vrije keuze die ze zelf gemaakt hebben.

  Je helpt dan als Moslim al dan niet stilzwijgend mee om een systeem in stand te houden dat mensen aanzet tot misdaden zoals in Boston.

  Ik vind dan ook niet dat we moeten voorkomen dat alle Moslims op de daden van deze twee broeders worden aangekeken. Moslims moeten aangesproken worden over jihadistische daden wereldwijd. Is dat wat Moslims willen? Als je dat niet wilt waarom hang je dan een godsdienst aan die het voorschrijft om dit soort daden uit te voeren?

  De daden in Boston halen nu het nieuws, maar bijvoorbeeld de 500 Christelijke Koptische meisjes die recent ontvoerd en uitgehuwelijkt zijn in Egypte blijven keurig uit het nieuws, ook om de lieve vrede te bewaren denk ik dan.

  Het is natuurlijk wel zaak om een burgeroorlog te voorkomen, maar de discussie over Islam problematiek zou na elke jihadistische aanslag opnieuw gevoerd moeten worden met de aanhangers van deze ideologie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vergeet niet de unanieme ontsteltenis onder mullahs en ayatollahs over de zoveelste misdaad die hun religie van vrede te kijk zet.

   Verwijderen
 13. Aan de Breivik-aanslag zaten op het eerste gezicht twee niet-jihadistische eigenaardigheden: het 1500 bladzijden lange manifest, en dat Breivik zich aan de politie overgaf, met inderdaad het voornemen in de rechtszaal nog allerlei theater op te voeren.

  Maar goed, ook jihadisten hadden kunnen besluiten die strategie te volgen; net zoals Breivik voor een groot deel een beproefde jihadistsche strategie volgde: het scheppen van ontreddering naast het maken van zo veel mogelijk slachtoffers tijdens een sociaal belangrijk evenement.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. U.S. penetration of Azerbaijan’s and Kazakhstan’s energy sectors continued apace during the conflict. As reported by EC-TACIS, for the period 1994-1999 the main sources of foreign direct investment in Azerbaijan were the United States with 28 percent, followed by Britain with 15 percent. FDI in Azerbaijan exploded from only $30 million in 1994 to $827 million in 1999, about 17 percent of Azerbaijan's GDP, with approximately 90 percent of FDI concentrated in the country's hydrocarbons sector, while Kazakhstan FDI accounted for $1.6 billion in the same period, but which now exceeds $160 billion of foreign FDI. Russia was clearly losing the battle to develop Caspian energy, and an independent Chechen-Dagestani state would make Moscow's position untenable and hence had to be stopped at any cost. U.S. Vice President Dick Cheney observed the year before Putin’s appointment, “I can't think of a time when we've had a region emerge as suddenly to become as strategically significant as the Caspian.”

   In 2005 the western consortium attempting to cut Russia out of the Caspian energy loop achieved its goal. The $3.6 billion, one million barrel per day, 1,092-mile Baku-Tbilisi-Ceyhan (BTC) pipeline, which ships Azeri Caspian oil to Turkey’s Mediterranean Ceyhan port, began operations in May 2005, transiting high-quality crude from Azerbaijan's offshore Azeri-Chirag-Guneshli fields to Turkey's deep-water Mediterranean terminus at Ceyhan.

   Accordingly, the Chechen conflict dovetailed perfectly not only into Washington’s plans, to bog down the Russian military in a long, drawn-out conflict in the Caucasus, but provide Western energy companies with an alternative route as Chechnya was slowly ground down by the Russian military.

   Oil that would have otherwise moved northwards to Russia, providing lucrative transit fees.

   Chechnya proved ground zero for both Western political and business interests.

   All of the above history, virtually unknown in the U.S., is deeply known to every Chechen. The shadow war between Moscow and Washington for the Caspian’s energy riches saw Chechnya squarely caught in the middle, leaving the Chechen homeland virtually destroyed, something to remember when reading the increasingly contradictory news reports coming out of Washington about the blood shed in Boston by the Tsarnaev brothers, as the U.S. is hardly blameless about the carnage visited on their ancestral homeland.

   Verwijderen
  2. Nou, die Breipik kun je nog als verzetsstrijder aanmerken.

   Verwijderen
  3. Nou, die Breipik kun je nog als verzetsstrijder aanmerken.

   Verwijderen
 14. En valt het volgende ook onder jihadistische vingeroefening ?
  Groep jongens belt aan. Meisje van negen, alleen thuis, doet open en de groep haalt het huis leeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. www.nydailynews.com/news/national/boston-marathon-bombers-lived-squalid-ramshackle-apartment-article-1.1323047

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Aan Sirik komt de verdienste toe dat hij wikipedia raadpleegde omtrent de namen Tamerlan en Jawhar.
  We weten dat Tamerlan één van de grootste wreedaards uit de wereldgeschiedenis was.
  Zulks was de ouders van Boston-tamerlan geweten.
  Overigens gebiedt de eerlijkheid te erkennen dat dank zij Tamerlan de val van Constantinopel met 50 jaren werd uitgesteld. Zulks dank zij de overwinning op de turkse sultan Bajazeth in de slag bij Angora (1402).
  Sirik vertaalt 'Roemie' met Griek.
  Kan, maar ge kunt Roemie letterlijk overnemen in het nederlands.
  In De krab met de gulden scharen zegt een Berber:
  Die roemie dat is de beste schutter.
  Met die roemie is in dit geval Kuifje gemeend.
  De Turken maken een duidelijk onderscheid tussen de Grieken van Hellas (Yunanli) en de Grieken van Cyprus (Rum).
  Zulks om een kunstmatig verschil te creëren.
  Na de rampzalig verlopen slag van Manzikert (1071)
  stichtten de Seltshoek-Turken in Klein_Azië het sultanaat Roem.
  Wat nu Bulgarije en de griekse en turkse delen van Thracië zijn heette lange tijd Roemelië.
  Een fort ten noorden van Istamboel heet : Rumeli Hissar.
  In de slag van Angora (1402) versloeg hij de turkse sultan Bajazeth.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hele gebieden ontvolken, een toren van hoofden.... daar kan geen kruistocht tegen op.

   Verwijderen
  2. Sirik 14:31

   Wat dunkt ge van de mensenoffers der Azteken?
   A.H. was ook daarvan beeindruckt.
   Zie Tafelgesprekken.
   Wat speelde in het rijk van Momomotapa?
   Negers kenden geen schrift.
   Om dichter bij huis te blijven, wat hebben de Spanjaarden uitgehaald in Amerika?
   En niet te vergeten, onze angelsaksische broeders in wat nu de Verenigde Staten zijn.

   Verwijderen
  3. Maar daarbij is niet gezegd dat die toren van hoofden niet prima islamitisch is. Maar juist keurig volgens de sharia of de koran zoals ge wilt.

   Verwijderen
  4. Sirik 11:06

   Gij noemt de Koran.
   'k Lees nergens in de eerbiedwaardige Al-Qur'ân dat men torens van hoofden moet oprichten.
   'k Heb een voorstel:
   Laat ons een reis ondernemen naar Oezbekistan.
   En een bezoek brengen aan het mausoleum van Tamerlan.

   Verwijderen
  5. Wat er wel in staat is dat het niet erg is als het dan toch gebeurt.
   Zeg maar een meevaller !

   Verwijderen
  6. staat niet in de koran:

   "Assalamu Alaikum brothers and sisters,

   We have been informed that the FBI may be starting to question some of the community members about the two suspects. Insha'Allah we want to help as much as we can ( dus je bent bij deze gewaarschuwd!), but of course not put ourselves at risk either. Seeking representation does not imply any guilt on your part but is simply a way of protecting your own(!!!) rights. Please do not hesitate( 2de waarschuwing) to use the information listed below or contact the ISB Cambridge Mosque for any other resources.

   Jazak Allah Khair
   Islamic Society of Boston

   If you get contacted by the FBI, please know your rights.
   You have the right to legal representation.
   Please contact the ACLU( 3de advies) – they have lawyers in the legal department who are present and ready to talk to you.
   ACLU phone number 617 482 3170
   Legal Department: Ext: 323 or 318 "

   jihadwatch

   Verwijderen
 17. Een prima artikel van Hans Jansen.
  Het niet meer benoemen van wat voor waarheid dan ook, uit angst als politiek incorrect te worden beschouwd is begonnen toen in Amerika negers Afro-Amerikanen genoemd moesten worden terwijl negroide een kleuraanduiding is en nooit als scheldwoord werd gebruikt. De FBI mag geen Islamistische criminaliteit onderzoeken en als de categorie wegvalt blijft uitsluitend individuel criminaliteit over en dat werkt fragmenterend op de misdaad preventie. Ik ben benieuwd wat de AIVD in deze gaat doen met het combineren van politiek correct onderzoek en preventie van uit SyrIë terugkerende Nederlandse jihadisten die vol militaire training en heilig vuur ongetwijfeld bij ons ook tot terreur aanslagen zullen willen overgaan om de maatschappij tot de vredelievend Islam te bekeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Sterke reactie van Morika. Zou vooral in de smaak vallen bij onze Ozes op FFI Dutch forum.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. http://online.wsj.com/article/SB10001424127887324235304578437131250259170.html?mod=djemalertNEWS

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Misschien komt er ooit een moment dat onze politiek correcte elite gaat inzien dat voor steeds meer radicale moslims aanslagen op nietsvermoedende ongelovigen en geweld tegen Joden en Christenen de logische consequentie is van het islamitische geloof. Dan blijft er als oplossing toch niet veel anders over dan met verhuispremies en levenslange uitkeringen de volgelingen van Allah en Mohammed te bewegen terug te gaan naar het land van hun voorouders. Een uitruil met de Christenen in het Midden Oosten zit er helaas niet in want die zijn tegen die tijd allemaal uitgemoord of gevlucht met achterlating van hun bezittingen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "aanslagen ... en geweld ... de consequentieS ZIJN van het islamitisch geloof" is grammaticaal beter.

   Verwijderen
 21. Om menselijk gedrag te verklaren kan het verhelderend werken om eens wat vaker naar de dieren kijken. Dit gedrag om jihad niet te willen benoemen lijkt op het gedrag van honden waarbij er een impasse is en agressie mèt daarbij een groot verschil in macht. De underdog kijkt de alpha-hond NIET aan. Hoewel deze op hem blijft letten. Hierbij wordt het midden gehouden tussen de strot aanbieden om direct dood gebeten te worden èn gelijkertijd het negeren van de hele situatie.

  Dit dubbele gedrag is heel goed herkenbaar bij verschillende regeringen. Door het niet onder ogen te zien hóópt men niet doodgebeten te worden. Afleiding is daarbij ook een strategie, ook gaan blaffen, maar dan tegen een willekeurig andere die toevallig in de buurt is. We kennen deze afleiding van de Amerikanen om Afghanistan aan te vallen terwijl de agressor het bevriende Pakistan was. Iraq aanvallen terwijl de 9/11 kapers Saudi's waren. En de Saudi's zijn financieel zeer machtig, zeker in vergelijking met the USA. Door het niet benoemen van de agressor gaat de dreiging wellicht gewoon voorbij. Slaafse honden zijn het.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. "De Nederlandse zakenman Frans van Anraat moet 16 slachtoffers van gifgasaanvallen in Irak en Iran in de jaren tachtig ieder 25.000 euro schadevergoeding betalen. Dat heeft de rechter woensdag in een civiele procedure bepaald"

  Wordt tijd dat we Allah eens aansprakelijk gaan stellen voor al die honderden dooie mensen per dag. Afgeslacht onder het uitroepen van zijn naam.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ideologie die machine centraal stelt:

  In this short film, IAI presents a wide range of capabilities, on the ground, in the air, at sea, and in space. An unfolding scenario shows how IAI's systems allow a country to defend itself from enemy action, and responding decisively and rapidly to prevent the situation from escalating more than is necessary. Intelligence and reconnaissance systems, ground- and sea-launched air defense, ballistic missile defense, satellite capabilities, a range of unmanned aircraft, precision guided weapons and much more provide security to the host country, its resources, territory and citizens. All the systems employed in the film are IAI developed and produced systems.
  https://www.youtube.com/watch?v=jUol9NQaSew

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Het jihadisme is bijna een grotere bedreiging dan de Marxistisch-Leninistische Partij Nederland.

  "Onderdeel van de BVD-strategie was het oprichten van een fake partij: de Marxistisch-Leninistische Partij Nederland. Deze maakte met succes de 'andere' Nederlandse maoïstische partijtjes zwart in Peking. Lange tijd werd deze BVD-creatie door de communistische partijtop in China en door bondgenoot Albanië als ware maoïstische partij beschouwd. Dankzij de financiële steun van beide communistische regimes (dikwijls contant uitbetaald 'met waarschijnlijk uit Albanië afkomstige, buitengewoon muf stinkende Amerikaanse dollars') verdiende de BVD de kosten van de operatie deels terug. De BVD maakte met de verkregen informatie uit de Chinese partijtop bovendien indruk op de bevriende diensten."
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/3254551/2012/05/12/De-geheime-dienst-had-geen-hoog-James-Bondgehalte.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Joseph Goebbels, the Nazi propaganda minister until 1945, often exaggerated the term Jewish terrorism in political rhetoric, portraying it as a serious world threat and a pretext for the removal or "liquidation" of all Jews from Europe, particularly following Herschel Grynszpan's 1938 assassination of a German diplomat.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_religious_terrorism

  BeantwoordenVerwijderen
 26. "western values" and colonialism
  https://www.youtube.com/watch?v=UKjRZCB2Ms0

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Jeroen de Kreek slachtoffer van Israëlische desinformatie.

  Yitzhak Shamirs anti-Amerikanisme (dat hem ertoee aanzette westerse intelligence door te sluizen naar de Sovjetunie) was gebaseerd op zijn verondeerstelling dat de VS verantwoordelijk zijn voor de holocaust. Als de VS partij hadden gekozen voor Hitler in plaats van voor het Verenigd Koninkrijk, was er was volgens Shamir geen holocaust geweest, zo laat de Mossad Gordon Thomas weten.

  Gideon's Spies: The Secret History of the Mossad

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lucas 10:19

   Uw boodschappen zijn gans interessant, maar deze laatste is ietwat onsamenhangend.
   Eerst vangt gij aan met een zinsnede omtrent de gekende anti-zionist Jeroen de Kreek en vervolgens een verhaal over Yitzhak Shamir.
   Volgens het boek "De schaduw van de ster " van de communist Peter Edel (Berchem 2002) was Yitzhak Shamir pro-duits ingesteld.
   Zijn militie was gebaseerd op de S.A.

   Verwijderen
 28. Ja, die namen die deze immigranten hun kinderen geven, zijn absurd. Mohammed is de populairste voornaam, alsof Adolf of Mao dat bij ons zou zijn. Je kind Jihaad noemen, ook zo iets. Vergelijk: wij noemen de baby Endloesung. Leuke naam, koeti-koeti-koeti! De Badr-basisschool. Alsof wij het Blitkriegcollega zouden hebben (maar denk ook aan de heer Hari, nomen est omen). Dit soort dingen verraadt al dat het geen gewone godsdienst is. Het lijkt meer op het fascisme, nazisme en communisme. Nog absurder is dat de slaven van Allah geen strobreed in de weg wordt gelegd, terwijl de politiek wel de sjechita en de brit mila wil verbieden.
  Bernadette de Wit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aan Anoniem 19:04

   U schrijft in schertsende zin :
   Blitzkrieg-college.
   Vergeeft u mij dat ik uw citaat enigszins corrigeerde omtrent de spelling.
   Het woord Blitzkrieg geldt voor duitshaters als synoniem van rücksichtslose oorlogsvoering.
   Nochtans is het woord "Blitzkrieg" geen uitvinding van de duitse geest.
   Het woord kwam in gebruik na de oorlog tussen Italië en Abessinië van oktober 1935 tot mei 1936.
   Men had gehoopt en verwacht dat deze oorlog zich jaren zou voortslepen.
   Immers, "die" Italianen hadden steeds nederlagen geleden.
   In plaats daarvan werd het een vrij korte veldtocht onder onnoemelijke strapatzen.
   Het is daarom dat men de term "guerra lampo" bliksemoorlog muntte.

   Verwijderen
 29. Ze'ev Jabotinsky: A story of a Leader

  https://www.youtube.com/watch?v=7_tkGZDgZQQ&playnext=1&list=PLmawM9-0_qPrzzXfbcFygWHEiZtOznSLk

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Teaching The Legacy Of Yair Stern
  https://www.youtube.com/watch?v=gL18yDA7Ngg

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Die Peter Edel toch!

  Up to 1933, a number of members from the national-messianist wing of Revisionism were inspired by the fascist movement of Benito Mussolini.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Revisionist_Zionism

  He also set up the party's youth movement, Betar, which was characterized by militaristic, some might say fascist, appearance (dark brown uniforms), activities (parade ground drill) with firearm exercises, slogans, and a militaristic ideology and structure. Jabotinsky admired Mussolini (see photo), and his movement repeatedly sought affiliation with and assistance from Rome. Jabotinsky version of Zionism was single minded, exclusivist, and rigid.
  http://www.palestineremembered.com/Acre/Famous-Zionist-Quotes/Story640.html

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Beste Jehan, met trema op de e) dank voor de aanvulling en het corrigeren van mijn typfouten. Ik vind guerra lampo een fijne naam voor een kinderdagverblijf. Goelag is een geschikte babynaam.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Aan Bernadette 21:40

  Mi piace dat u positief reageerdet op mijn antwoord aan "anoniem".
  Eerst iets over dat trema op Jéhan. Zulks was een typefout mijnerzijds toen ik deze webstek vervoegde.
  Per ongeluk sloeg ik de capitaal-toets aan.
  U schrijft iets over namen voor borelingen.
  Tijdens de Eerste Golfoorlog in 1991 waren daar mensen die hun kinderen Scud noemden.
  Zulks omdat de Irakeze regering Scud-raketten afschoot op het gehate Israël.

  BeantwoordenVerwijderen