De Marx Brothers nu als duo

Eerst werd de verplichte zorgverzekering ingevoerd. Er veranderde niet heel veel, behalve dat nu de regering over de mogelijkheid beschikte om desgewenst naar willekeur de premies te verhogen. Het nieuwe systeem had de burger nu immers de mogelijkheid ontnomen zich niet of tegen marktprijzen te verzekeren.

Het nieuwe systeem werd geaccepteerd, want niemand voorzag hoe kwaadaardig de boven ons gestelden kunnen zijn, en hoe zij ons en de marktwerking haten. Nu weten we het. Maar daar blijft het niet bij.Griekenland en alle andere door de invoering van de Euro veroorzaakte schade moet betaald worden. Dat kan via lastenverzwaring, ook wel ‘bezuiniging’ genoemd. Dat gebeurt dus nu ook. Maar over de manier waarop is meningsverschil mogelijk. Dat leidt tot onverkwikkelijke kritische beschouwingen over de aard van het heersende regime, en eenmaal aan het kritiseren geslagen weet je nooit waar die kritiek ophoudt, en of het electorale consequenties zal hebben.

Er is een simpel middel om alle kritiek te ontlopen: kom met een krankzinnig plan dat zo veel protest oproept, dat alles daarna als minder erg wordt beschouwd. Het tweede, ‘echte’ plan wordt dan verder zonder morren, nadenken of kritiek geaccepteerd. Eén-nul voor de regering. Lukt het toch om het krankzinnige plan uit te voeren, mooi, die is dan binnen.

Lukt het niet, komen we met het ‘echte’ plan dat de murw gemaakte burger vervolgens moeiteloos slikt. Het uiteindelijke doel blijft om ons even arm en onmondig te maken als een tandeloos omaatje uit de binnenlanden van Kreta, en binnen die strategie past dit prima, hoe het ook afloopt.

Of heb ik toch nog een te hoge dunk van Samsom en Rutte? De drie oorspronkelijke Marx Brothers waren toch leuker dan dit nieuwe Hollandse duo.

22 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. U heeft helemaal gelijk ! "och, ik kan het makkelijk betalen.... en dus is het niet erg. Hier heeft u mijn rekeningnummer, pakt u maar.." zo klonk het gisteren op de verrekijk.
  U bent wel de EUREGIO's vergeten. NL bestuurt vanuit Belgie en Duitsland.

  Gelukkig kun je bij de VVD wél lid worden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gisteren op de publieke omroep wat mensen gezien, die er geen moeite mee hadden hun inkomsten te laten nivelleren.De groep, die er wel moeite mee heeft heb ik niet gezien bij de m.i. manipulerende omroep.Ik denk, dat de reporter in actie gemuilkorfd is, een paar jaar geleden was hij nog kritisch t.a.v. zwarte scholen ,reporter zelf is een beetje bruin, naam even kwijt.Ik denk, dat er gekozen wordt voor deze verdeling inzake ziekenfondspremie om de financiele onderkant van deze samenleving rustig te houden. Het is immers zaak voor deze politici in leven te blijven. Voor je het weet hang je , niet aan een kapstok.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. P.s. Europa is aan het destabiliseren. Dat weten de politici. Ze zijn langzaam in slow motion wakker aan het worden, hopelijk niet te laat voor de bevolking minus de europa-lovers.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Premieverhogingen tot 450 euro per maand om de grieken met pensioen te laten blijven gaan op hun 58e.
  Zal dan wel in de duizenden gaan lopen op het moment dat we Spanje en Italië ook op dezelfde manier moeten gaan steunen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De collectieve gezondheidskosten gaan de komende jaren zeer hard stijgen, dus die 450 is nog maar het begin.

   Verwijderen
  2. Ik blijf het vreemd vinden dat de gezondheidskosten in Nederland al veruit de hoogste zijn van heel Europa en dat ze ook nog eens harder gaan stijgen.
   En dat terwijl het niveau van de gezondheidszorg zo langzamerhand al op oost-europese nivo is teruggebracht. Waar blijft dan al dat geld?

   Verwijderen
  3. de VVD heeft nogal wat mannetjes bij de zorgverzekeraars zitten en Wiegel kwam oorspronkelijk uit de verzekeringswereld.

   Verwijderen
  4. Hans wiegel was tijdens de nationalisatie van de ziektekostenverzekeringen voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland en heeft nooit boe of bah gezegd. Wat dat betreft is het huidige plan om het nu om te zetten in een ziektekostenbelasting dus niet echt een breuk met het VVD beleid zoals VVD beleidsmakers dat zien. Ze zijn alleen de kiezer vergeten, dat is dan wel weer jammer....

   Verwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een enge gedachte, maar de boven ons gestelden kunnen wel degelijk zo cynisch zijn:

  "Er is een simpel middel om alle kritiek te ontlopen: kom met een krankzinnig plan dat zo veel protest oproept, dat alles daarna als minder erg wordt beschouwd. Het tweede, ‘echte’ plan wordt dan verder zonder morren, nadenken of kritiek geaccepteerd"

  Het persverse van dit anti-middenklasse-systeem is de grote leugen in dit systeem. Er is geen sprake van dat het eerlijk is of zelfs maar dat de 'sterkste' schouders de lasten betalen, want die doen dat juist niet. De Quote 500 draagt nauwelijks bij. Net als die enorme onderklasse die alleen maar neemt en weinig tot niets geeft. Alleen de middenklasse mag betalen. Dat is altijd al zo geweest, maar met dit systeem is het erger dan ooit. Niet-inactieven, waaronder veel immigranten, betalen niets, vervolgens begint de premie flink op te lopen van net onder dat lage modale inkomen van 33.000 duizend bruto en vervolgens schiet de premie omhoog en bij 70.000 houdt het op en iemand met 70.000 euro bruto betaalt net zo veel als iemand met 500.000 euro of zelfs 20 miljoen per jaar. Er wordt aan de bovenkant en aan de onderkant schaamteloos gegraaid en geprofiteerd. Vervolgens hebben we het dan ook nog niet gehad over het eigen risico dat dezelde lijn volgt. En we hebben het hier dan alleen over de basispremie, dus nog niet eens over alle aanvullende verzekeringen. Maar als er zo veel dus moet worden ingeleverd, wordt interessant om het bruto inkomen te laten dalen en dat kan door wat minder te gaan werken en dat is straks door dit systeem een stuk goedkoper geworden, want minder inkomen leidt tot lagere lasten. Je legt er nog wat bij en je kan 20 tot 25% minder gaan werken, Korton bekijk het intelligent, je bent hoe dan ook veel geld kwijt, alleen kijk daarbij dan naar de mogelijkheid om er zelfs weer iets voor terug te krijgen in de vorm van vrije tijd. Tijd is ook geld. En solidair wil ik zeker niet zijn in een systeem dat niet presteren beloont in de lagere groepen en rijkdom beschermt van de echte sterke schouders die niet bijdragen, maar alleen maar rijker worden. Marx Rutte's VVD is een partij voor de echt hoge inkomens, want ook de maatregel van vorig jaar had hetzelfde effect. Middeninkomens leverden flink in, hoge inkomens en lage inkomens helemaal niets.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De media zijn ook vaak misleidend door steeds te spreken over hoge inkomens als ze inkomens van 1 tot ruim 2 x modaal bedoelen. Echt hoge inkomens beginnen bij zo'n 100.000 euro. En ook die dragen nauwelijks bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bezuinigen = belasting verhoging, flat-tax = progressieve belasting, Liberalisme = Socialisme, de new speak van het nieuwe VVD woordenboek.

  BeantwoordenVerwijderen

 10. Op 't hart - Marktwerking jaagt ons op kosten
  Lees voor
  Manager Thijs de Kleer (Directoraat Financiën) is boos, gigantisch boos. Marktwerking in de zorg leidt volgens hem niet tot dalende, maar juist tot stijgende kosten. Bovendien komt er te veel macht bij een partij die meer kaas gegeten heeft van geld verdienen dan van zorgkwaliteit: de verzekeraar. Hoog tijd dat de overheid een andere koers kiest.

  door Diana de Veld foto Marc de Haan

  Cicero L.U.M.C.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Voostel om elke bemoeienis van de overheid met de zorgsector onmiddelijk te stoppen.
  Laat de marktwerking zijn werk doen: lagere kosten;meer kwaliteit.
  Zo blijft de zorg betaalbaar en biedt het directoraat Financiën een geschiedeniscursus "Medische wantoestanden in de USSR" aan met eventueel een vlinderreis daar naar toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Volgende keer dan toch maar op de partij van Henk en Ingrid stemmen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De staat komt geld te kort En de burger moet het verschil bijpassen. De staat is niet van zins om eigendom van de hand te doen om zo het leed voor de burger te verlichten. Bijvoorbeeld, Tennet is staatseigendom.

  Zowel de PvdA als de VVD zijn nationalistische partijen.
  Beiden staan een grotere, beslist geen kleinere, staat voor.

  Nu is het de zorg.
  Maar teveel geld uitgeven, aan spanjaarden of arme negertjes bijvoorbeeld, betekent dat je het ergens anders op moet halen. Tekort is tekort.
  Is het niet de zorg, dan wel iets anders. Maar betalen zal de burger.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dit heeft eigenlijk niet zoveel met bovenstaande tekst te maken, maar toen ik een KLPD rapport over motorbendes aan het lezen was moest ik onmiddellijk denken aan Hans Jansen zijn godsdienst theorie over de groei van een nieuwe religie. Die theorie kan je behalve op de aanwas van Islam activisten natuurlijk zo toepassen op die motor bendes.

  Maar aangekomen bij onderstaande passage bleek dan ook hoe groot de overeenkomst in overheidsbeleid is, net als Moslimse activisten kregen deze criminele bendes bij hun oprichting hulp van de overheid:

  "Eind jaren zestig waren er in Amsterdam meerdere jongerengroepen met in meer of mindere mate aan anti-establishment karakter. Eén daarvan was de Kreidler Ploeg Oost, die geleid werd door Willem van Boxtel. Deze groep zorgde voor veel overlast in het publieke domein. De gemeente Amsterdam gaf hen in de jaren zeventig een stuk grond aan de Wenckebachweg en geld voor de bouw van een clubhuis. In 1975 riep deze club zichzelf uit tot het Hells Angels Holland chapter. In 1978 volgde de formele erkenning vanuit het moederchapter in de Verenigde Staten, en hernoemde de afdeling zich tot chapter Amsterdam. De gemeente Amsterdam gaf het chapter tot 1988 een jaarlijkse subsidie, ondanks de reputatie van de club en de bewezen strafbare feiten van diverse leden, zoals openlijke geweldpleging, verkrachting, wapenbezit en drugshandel..."

  Kortom, het is heus niet dan moslims worden voorgetrokken worden in Nederland. Gelukkig raakt dankzij Rutte II en de VVD de geld pot voor dit soort subsidie nog lang niet op!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De laatste tien jaar heeft er in de EU een geldgroei plaats gevonden van 4 Triljoen naar 10. Dat betekent dat de centrale bank voor 6 Triljoen aan vals geld heeft geproduceerd. ( Vals geld is geld wat niet gedekt wordt door een onderliggende waarde).
  De middenklasse als zowel de lagere klasse hebben een relatief groter deeel van hun vermogen in de vorm van geld in hun bezit, dan het rijkere deel. Deze laatsten investeren eerder in equities, als voorbeeld.

  Geld is de laatste tien jaar zo'n 2,5 keer minder waard geworden.

  De "krediet"-crisis wordt dus voornamelijk betaald door de lagere sociale klasse, de middenstand, deelnemers in pensioenfondsen ( terwijl vergrijzing een probleem dreigt te worden !).
  De vvd-bijeenkomst gisteren gezien.
  Er was sprake van een hoog SGP-gehalte daar er een grote afwezigheid was van parelcolliers.
  De VVD-bijeenkomst deed mij aan het laatste CDA-congress denken: EEn lijk dat zich naar het graf sleept.

  Een partij, zijn wortelen vergeten, in verval.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Misschien weet de PvdA, dat het niet gepikt gaat worden en, dat de VVD in de 1ste kamer dwars gaat liggen. Als ze het er niet kunnen doorduwen zorgen ze voor een kabinetscrisis, het kabinet valt en omdat de VVD dramatische keldert cq. gehalveerd wordt, zal de PvdA de grootste partij worden en komt met een link(s)e coalitie die nog veel verder gaat niveleren.
  Allemaal vooruit gepland.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Inmiddels weten we wat dat 'echte' plan is: gewoon de belasting verhogen!

  BeantwoordenVerwijderen