Halal hier, halal daar, halal overal

Eerst was er de halalworst. Toen kwamen de halalmoskeeën, de dubbele halal-ingang, de halalsportscholen, de halal-fysio's, de halaldokters, de halalwethouder, de halalstraatcoaches, de halalpartijen, de halalclubs, de halalsjeiks, de halal-universiteiten/hogescholen, de halalziekenhuizen, het halalzwemmen, de halalbegroeting, de halalhypotheek, de halal FIFA-sporthoofddoek, de halal Olympische Spelen,...

Halal hier, halal daar.

Halal is business.

Begrijp 't nou eens! Hele halalfamilies, hoewel niet gehandicapt, kunnen anders een heleboel niet wat u
en ik wel kunnen! In het bijzonder de halallers van het vrouwelijke geslacht die wel degelijk een geslacht hebben. Da's niet eerlijk, da's zielig. Dan kunnen zij niet eten, niet begroeten, niet bankieren, kunnen halalmannen niet gescheiden van hun echtgenote bidden, kunnen halalvrouwen niet sporten, dokters bezoeken, bevallen, werken, studeren, zich ontwikkelen, voetballen of aan de Olympische Spelen meedoen.

Mocht u nog niet weten wat het betekent, ha-lal: voor en door moslims toegestaan. Goedgekeurd als het ware, en wel door en voor moslims.

Logisch dus dat halalwoningcorporatie Eigen Haard 188 appartementen heeft verhalalliseerd in de Amsterdamse prachtwijk Bos en Lommer. (Rotterdam en Den Haag gingen Amsterdam voor. Halal-architect Alvaro Siza ontwierp het eerste halalcomplex voor Den Haag reeds in 1988: 'Punt Komma'.) "Wie, feiten, Bos en Lommer kent, begrijpt dit…" twitterde de 100% halal-politicus Ahmed Marcouch (PvdA) vlug en vaardig. Marcouch. Nooit te beroerd op te komen voor zijn halalschaapjes. Hij kent ze, als geen ander, hij kent de feiten, de feiten liegen er niet om.
Bos en Lommer!
Halal-collega Ronald Plasterk steunt Marcouch onvoorwaardelijk, die vindt het prima,  hij ziet geen problemen rond de halalwoningen: 'het is pas een probleem als niet-moslims er door de aanpassingen niet meer willen wonen.' Aldus Plasterk. Het zit dus snor want welke Nederlander, behalve misschien een enkele idealist, zou zo'n prachtwoning nou weigeren? Mede mogelijk gemaakt door Job Cohen, de ex-burgemeester van Amsterdam, onze wegbereider in het juiste halaldenken.

Wat men zaait, zal men oogsten. Hoezo verbazing en ophef over deze halalwoningen? Ze zijn nodig hoor, hard nodig - eindelijk gescheiden ruimtes voor de seksen! - anders hebben meer en meer halallers het niet naar hun zin en kunnen halalvrouwen letterlijk nergens meer heen, dan lopen ze de mannen voor de voeten en waar dat wel niet toe kan leiden?! Waar moeten ze bijvoorbeeld heen als er mannelijk bezoek komt dat geen familie, geen bloedverwant van hen is? Naar buiten is geen optie, dat is allang geprobeerd, dat werkt niet, dat weet iedereen. Snel een hoofddoek opzetten is niet afdoende om blikken van vreemd ander geslacht te weren. Moeten deze altijd vrijwillige vrouwen en meisjes van het halalgeslacht dan plaatsnemen in het kleinste kamertje, of in de nauw bemeten slaapkamer? Wordt dat van hen verlangd? Dat kun je hen niet aandoen. We hebben het hier niet over katholieken of SGP'ers of zo, maar over halallers!

Halal biedt perspectief! En korting op aanpassingen die er niet om liegen, ik zeg u, vraag uw huurbaas om een upgrade van uw woning, en wel naar halal!

Denk aan die heilige maand van de halalmensen, de ramadan. Hoe zou deze dubbelhalalmaand - geen dag of twee dagen hè maar een maand - optimaal gevierd kunnen worden in een niet-halalwoning? Wat een stress levert dat! Terwijl het in een halalwoning heel relaxed kan, zoals het hoort, de mannen bij elkaar en, apart, de vrouwen bij elkaar. Deze vrouwen zitten sowieso liever bij hetzelfde geslacht. Halalclubjes en -stichtingen als FORUM of 'wijblijvenhier' hebben dat allemaal uitgezocht en doorgegeven. De vrouwen willen het zelf!! Gun het die vrouwen! Anderen mogen gerust zo'n halalwoning huren hoor, ook zij mogen (en kunnen!) hun vrouwen naar aparte ruimtes verbannen, dus wat is het probleem? Het is net als met alle andere halalprodukten: halalvlees, halalhoofddoek, noem maar op,  die zijn heus niet exclusief voor halalmensen gereserveerd. Integendeel!

Nee, ik vind deze 188 halalappartementen een mooi, vrouwvriendelijk gebaar van halalwoningcorporatie Eigen Haard, die ondanks de crisis, een toekomstig verlies van 25 miljoen (op een exploitatie van veertig jaar) op de koop toe neemt. Wees gerust, we betalen er met z'n allen aan mee. Die woningen zijn van ons allemaal, of u het nu leuk vindt, of niet.
De halal-architect, in d'r ene hand een potlood, in de andere hand de koran, heeft een geweldige architectonische halalprestatie geleverd. Ach, had Mohammed Bouyeri, die honderd procent halal was geworden, maar in zo'n halalwoning kunnen wonen... Had dan toch het grote kwaad dat hij ten uitvoer bracht, kunnen worden worden voorkomen?

Mariska Orbán de Haas, het katholieke meisje, mag dan eveneens specifieke ideeën hebben over hoe er gedacht, geleefd en gewoond dient te worden in ons land, zij heeft pech, Mariska heeft op het verkeerde paard gewed, dat paard is al decennia doodgetreiterd, niemand luistert nog naar haar, geen schijn van kans op gratis aanpassingen uit naam van haar geloof.  Kees van der Staaij, vergeet het maar, uw SGP-vrouwen horen er bij! Zij moeten meedoen. Maar als u een woonwens heeft, maak er dan een halaleis van. Grote kans dat deze wordt ingewilligd.

Let op, er gelden wel bijwerkingen bij het minste gerinste halallen en dat is dat de klok razendsnel een eeuw of wat meer terug wordt gezet. Daar moeten we dan niet moeilijk over doen.

Zo, en nu op naar de kerst!

Annelies van der Veer

13 opmerkingen:

 1. Leek mij al vreemd dat we onze principes pas in 2012 overboord gegooid zouden hebben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt vrouw-vriendelijk is de volgende wens:

  Mag ik als vrouw een aangepaste woning met geïsoleerde peeskamer? Dan hoeft mijn man zich niet te verbijten als ik mijn beroep als ZZP-er uitoefen..........

  Tja, zo idioot ga je toch denken???????

  Het wachten is nu of ook dit onderwerp weer buiten het cabaret repertoire blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sharia hier, sharia daar, sharia overal!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties

  1. Alle rassen verzamelen!

   --Een voorbeeld is de ontwikkeling van de
   Hudsonhof met woongroepen voor verschillende groepen allochtone ouderen. De Hudsonhof in
   Amsterdam biedt ruimte aan drie ontmoetingsruimten: één voor Turkse, één voor Marokkaanse
   en één voor alle overige ouderen.
   Een bijzonder onderwerp is het “pendelend wonen”. Een deel van de allochtone ouderen in
   Nederland woont een deel van het jaar in het land van herkomst, maar wil niet permanent
   verhuizen (“pendelouderen”).--

   Rest hier te lezen.

   http://archief.forum.nl/woonateliers/visiedoc-bouwenenwonen.pdf

   't Wordt tijd dat ik ook leer parasiteren.

   Verwijderen
 4. Rotterdam en Den Haag gingen Amsterdam voor. Halal-architect Alvaro Siza ontwierp het eerste halalcomplex voor Den Haag reeds in 1988: 'Punt Komma'.
  --------------------------------

  Eeuh, reeds in '88? Waar in Den Haag staan deze gebouwen?
  Ga ik eens effe een kijkje nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Interessante aanvulling (van reageerder op GS) : @McPhart 19.08u Ik zag bij klikken naar de link van Hoeiboei in 1 seconde dat het de Parallelweg hier in Den Haag was. Als je de weg afloopt en rechtsaf de Vaillantlaan opgaat zie je ook woningen die aangepast zijn voor moslims. Met smalle ramen en het balkon dat binnen de muren van het woongedeelte valt, en je er dus nooit op/in kunt kijken. Alles om die hoofddoekdraagsters "binnen" te houden. En die woningen (en dat zijn er heel wat) staan er sinds midden jaren 80. Autochtonen zie je er eigenlijk niet meer. Dan zit je dus midden-in de Schilderswijk. Die halalwoningen die Amsterdam nu bouwt zijn (helaas) niet de enige moslimwoningen in NL. En die linkse pokkelijers maar weglachen die Islamisering. Als je de wijk met aangrenzende Transvaalbuurt ziet schieten de tranen je in de ogen.

   Verwijderen
  2. In DWDD was jakhals in zo'n woning bij een hekserig, catweazelig en tegelijkertijd nonachtig uitziende moslima.

   En zij, bij DWDD, dronken een glas, deden een plas en lieten zoals het was..... En veel werd er dus wederom, de media eigen, NIET gezegd. (Maar dacht een ieder ook weer het zijne ervan, maar mocht dat niet zeggen, dat weet ik OOK zeker)

   Verwijderen
  3. Klopt het trouwens, wat ik ergens las, dat de wc's in die woningen in een bepaalde richting staan, zodat er niet richting Mekka, of juist mgekeerd, gepoept wordt? Vond ik wel grappig, al is het om te huilen dat daar geld in gestoken zou worden.

   Verwijderen
 5. Ik vraag me af wie bij de halaldames de keuken wit?
  Deze vraag heeft voor de goede verstaander een vriendelijk bedoeld homofiel randje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 't Is misschien gek, maar ik raak altijd hevig overstuur zodra ik een moslim op straat zie lopen. Zou niet moeten kunnen in ons land, immers. Kan er nu voor gezorgd worden dat deze lieden voortaan van mij gescheiden door het leven gaan? Sluit ze maar in ghetto's speciaal voor haatbaarden waar ze nooit uit mogen. Dan heb ik er geen last meer van en is het probleem opgelost!
  Ten slotte gratis advies aan Ronald Plasterk: ga asjeblieft zo snel mogelijk terug naar dat laboratorium waar ze je gevonden hebben. Misschien dat je daar nog iets NUTTIGS kan doen voor de maatschappij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ach, misschien dat woningbouwverenigingen binnenkort gaan vragen wat normale nederlanders voor woning willen.
  Hebben ze nog nooit gedaan volgens mij

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij waren afgelopen zondag in het Pietendorp (Zuiderzeemuseum) in Enkhuizen. Als er iets niet-halal is dan wel dat Pietendorp. Er was geen hoofdoek te bekennen! En alles en iedereen liep gewoon door elkaar en Zwarte Pieten in overvloed zover het oog reikte. Daar kan geen hadj, ramadan of slachtfeest tegenop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. een en al gezellighheid dus de sfeer van vroeger

   Verwijderen