Provider sluit website van SIOE Nederland

Bb


Provider sluit website van SIOE Nederland

De website van de Nederlandse tak van de internationale beweging Stop Islamisation of Europe is op 6 februari 2008 afgesloten door provider Wordpress wegens een overtreding van de regels. De afsluiting werd voorafgegaan door een waarschuwing op 4 februari. Volgens de provider waren er klachten binnengekomen, onder meer van de Nederlandse regering, over haatdragende en racistische teksten.

De website van SIOE Nederland bezoek ik zelden. Mijn boek richt zich tegen de onwil van de linkse partijen om religieuze intolerantie te bestrijden. Ik vind dat veel islamcritici voorbijgaan aan het bestaan van een grote groep seculiere en in stilte afvallige moslims. Deze gematigde of afvallige moslims krijgen vanuit de gevestigde politiek onvoldoende bescherming tegen de radicale en orthodoxe elementen in de islam. Maar ik voel me absoluut niet verwant met het alarmistische geluid van SIOE. Zo dramatisch is de toestand nu ook weer niet. Ik heb evenmin het idee, dat politici als Ahmed Aboutaleb en Ahmed Marcouch voortdurend bezig zijn ons te misleiden op grond van voorschriften uit de Koran. Dat neemt niet weg dat SIOE Nederland zich ernstige zorgen maakt over de islamisering en het volste recht heeft dit geluid te laten horen.

SIOE probeert zich duidelijk af te grenzen van neo-nazi-groepen. Desondanks wordt SIOE door de (in Nederland zeer intolerante) antifascistische beweging in de fascistische hoek gezet. In Denemarken zijn mensen van SIOE doelwit geworden van politiek geweld. In Brussel verbood de socialistische burgemeester Freddy Thielemans een SIOE-betoging uit angst voor reacties uit de islamitische gemeenschap - waarmee hij ongewild het SIOE harde bewijzen leverde voor de oprukkende islamisering. Een recente betoging van het SIOE in Nederland verliep rustig, maar vooral doordat de politie de bewegingsvrijheid van de veertig demonstranten tot een minimum beperkte. “Op deze manier verschilt de vrijheid van demonstratie niet veel meer van de onvrijheid van demonstratie”, concludeerde NRC-columnist Frits Abrahams.

SIOE Nederland besteedde op haar site ook ruim aandacht aan de poging van het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes om de kritische site Hoeiboei uit de lucht te halen, omdat een poging tot internetcensuur door Enver Varisli, een medewerker van het Meldpunt Moslimdiscriminatie, wordt vermeld. Het is nog onduidelijk of de afsluiting van SIOE Nederland hiermee te maken heeft. In dit geval geldt duidelijk wel het adagium van Voltaire: “Meneer, ik ben het niet met u eens, maar zal tot mijn laatste snik uw recht verdedigen om dit te zeggen.”

Carel Brendel

Lees ook:
Diescriemienasie

Big brother beveelt: doe het licht uit!

Homepage Carel Brendel: Het verraad van links

Geen opmerkingen:

Een reactie posten