slijm-e-mail

Bedelaar


Stel nu dat het zo was begonnen (webmasters zijn immers ook maar mensen) ....

Geachte webmaster(s) van Hoeiboei.web-log.nl,

Mag ik uw aandacht voor het volgende? Ik heb een moeilijke tijd achter de rug met vele tegenslagen. Ik ben ziek geweest, ik heb problemen gehad in mijn thuissituatie. Mijn vrouw is bij me weggeweest (maar is gelukkig part-time weer teruggekomen). Mijn werk ben ik in die tijd wel kwijtgeraakt en mijn dochter wil nog steeds niet met me spreken (maar dat wijt ik aan haar leeftijd). Ik heb de goede hoop dat dit allemaal in de toekomst beter wordt.

Over de toekomst gesproken, ik ben nu actief weer op zoek naar een baan. Een uitkering heeft me door de moeilijke tijd heen geholpen en ik ben blij dat dat in ons land een recht is. Maar nu wil ik mijn leven weer een richting geven en dat gaat het beste met een eerlijke, niet gesubsidieerde job, waarmee ik mijzelf en mijn vrouw (als ze hopelijk blijft) kan onderhouden.

Nu is het punt dat werkgevers tegenwoordig internet research doen op de naam van een sollicitant. Mijn naam is wat bijzonder en omdat ik in het verleden wat 'domme dingen' heb gezegd scoor ik bij het googlen (wie doet dat nu niet wekelijks op zijn eigen naam?) hoog op websites die me nu net niet aan deze eerlijke, zelfstandige job helpen.

Het zou me geweldig helpen als u zo vriendelijk zou willen zijn mijn naam op de pagina's op uw website te vervangen door wellicht mijn initialen. Weghalen heeft mijn voorkeur, maar dat zou een inbreuk zijn op de loop van het verhaal en een fictieve naam invullen zou de waarheid geweld aan doen. In mijn voordeel kan wellicht het feit wegen dat deze webteksten inmiddels twee jaar oud zijn. In internettermen zou men dan wel kunnen zeggen dat deze zijn verjaard.

Ik ben me bijzonder bewust van het feit dat ik u vraag moeite voor mij te doen. Toch hoop ik u met mijn schrijven (en al zeker bedankt dat u de moeite neemt het tot zover te lezen) te hebben overgehaald om mij te helpen mijn arbeidsmarktkansen te verbeteren.

Bij voorbaat daarvoor mijn hartelijke dank.

Met vriendelijke groet.

.....................

Welke ontvanger van zo'n (fictieve) slijm-e-mail zou hier nou niet ontvankelijk voor zijn? Wij zouden er aan meewerken (een echte ingevulde baan erbij is immers een gesubsidieerde baan minder). Maar we zouden wel de volgende voorwaarde stellen voor onze medewerking:

Beste reageerder,

We hebben uw verzoek in goede staat ontvangen. We waarderen de moeite die u heeft gedaan om ons te schrijven (ook al is dat volledig in uw eigen belang). We willen u in uw verzoek tegemoetkomen, echter onder de voorwaarde dat wij uw volledige slijm-e-mail mogen publiceren. Uiteraard volledig geanonimiseerd. En het is aan de lezers om er vervolgens achter te komen welke passages is ons grote archief recent in uw voordeel zijn gewijzigd.

Met vriendelijke groet,

Webmasters Hoeiboei

P.S. Sterkte met uw privésituatie, het gaat ons helemaal niets aan en we zullen er ook nooit meer op terugkomen. Succes bij het vinden van een baan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten