Update over gedoe Stadsdeel De Baarsjes, Enver Varisli en Hoeiboei

Vraag_top_1

Update over gedoe Stadsdeel De Baarsjes, Enver Varisli en Hoeiboei

Korte samenvatting
Zoals hier en hier vermeld, ontving Hoeiboei 31 januari jl. het verzoek van haar provider web-log.nl binnen 24 uur twee pagina's uit 2006 van de site te verwijderen/aan te passen anders zou Hoeiboei (tijdelijk) voor publieke toegang afgesloten worden. Aanleiding was de klacht van stadsdeel De Baarsjes (A'dam) dat bezwaar maakt tegen het plaatsen van persoonsgegevens van 'Enver Varisli' in genoemde pagina's/reacties.

Uw webmasters zagen en zien geen reden (lees hier waarom) de pagina's te verwijderen en meldden dit aan web-log.nl, tevens verzochten we om nadere toelichting/gegevens die web-log.nl echter niet verstrekte. Het Weblog Support team bleef onvermurwbaar. Sluiting dreigde. Daarom hebben we snel een schaduwsite geopend en onvrijwillig in de gewraakte pagina's op hoeiboei.web-log.nl (tijdelijk) de naam Enver Varisli veranderd in diens initialen: E.V. .

Het was duidelijk dat we van web-log.nl niets wijzer zouden worden, daarom (we laten ons niet gek maken) hebben we ons rechtstreeks tot het stadsdeel De Baarsjes gericht. Op zaterdag 2 februari jl. stuurden we naar vrijwel alle raadsleden een email/brief met het verzoek om opheldering. Kernvragen daarbij waren:

Kunnen de raadsleden mij [initiatiefneemster HB] bevestigen dat de specifieke klacht over genoemde pagina's op hoeiboei van u [stadsdeel de Baarsjes] afkomstig is? Als dat zo is, wilt u mij dan de formulering van deze klacht ook toesturen? En kunt u mij dit verder nog
toelichten?

Ook wezen wij op de 'onrust' die op diverse websites (o.a. Nieuw Religieus Peil, Willem de Zwijger, Het Vrije Volk en GeenStijl) op internet rond deze kwestie was ontstaan. De naam Enver Varisli is nu all over the place.

Nieuws

We ontvingen van 3 raadsleden een reactie. PvdA-raadslid Martijn de Keizer gaf aan van niks te weten. Fractievoorzitter GroenLinks Coos Hoebe antwoordde geen klacht ingediend te hebben, niet namens de fractie, niet als individueel raadslid en niet als natuurlijk persoon.

Raadslid GertJan Neerhof (VVD) meldde zondag 3 februari dat de commotie op internet hem niet was ontgaan en dat het onderwerp maandagavond (4.2.2008) in de raadsvergadering even ter sprake zou komen waarna hij er bij mij op zou terugkomen. Na een herinneringsemail op vrijdag (8 februari) deed hij dat vandaag, zaterdag 9 februari 2008. Ik citeer uit zijn email: “De fractie van GroenLinks heeft inmiddels een aantal schriftelijke vragen gesteld aan de stadsdeelvoorzitter. De antwoorden heb ik nog niet gezien.”

Overigens leert deze prettig gestelde email ons ook dat de naam 'Moslim Meldpunt Discriminatie' op verzoek van alle partijen in de raad vorig jaar juli is veranderd in 'Meldpunt Discriminatie'.

Het wachten is dus nu op de antwoorden van de stadsdeelvoorzitter Arco Verburg. Naar hem is op vrijdag 8 februari al rechtstreeks een brief met vragen over dit onderwerp gestuurd.

Uw webmasters

Geen opmerkingen:

Een reactie posten