Bad News From The Netherlands


Bad News From The Netherlands

De 'bad news from the Netherlands'-blog publiceert 5 dagen per week ware berichten in het Engels die een negatief beeld over Nederland geven. Het is een simpele techniek die laat zien hoe je imago's creëert over een onderwerp waar buitenlandse lezers nauwelijks iets over weten. Het idee achter de blog is om door het in het absurde doorvoeren van eenzijdige berichtgeving manipulaties door de media aan de kaak te stellen. Het nieuws op de "bad news from the Netherlands"-blog komt vrijwel geheel uit de grote Nederlandse dagbladen. De berichten vertellen over het falen van de Nederlandse regering, militairen, politie, justitie, en andere autoriteiten alsmede instellingen. Ze beschrijven discriminatie en geweld.

De blog is een reactie op de jarenlange negatieve gemanipuleerde berichtgeving van ondere andere leidende Nederlandse media over Israel.
Vele kranten en blogs in de wereld hebben over de enkele maanden oude 'bad news from the Netherlands'-blog geschreven in een aantal talen. Miljoenen mensen hebben er dus van gehoord. Er zijn ondertussen 10 soortgelijke blogs op het web over landen zoals Engeland, Zweden, Finland, België, en Frankrijk. Dit hele blog-gebeuren kost nauwelijks geld, en wekt fundamentele twijfel op aan de manier waarop de zogenaamde kwaliteitsmedia" berichten.

Vergelijk:

Bad News From Sweden

Bad News From Belgium

Bad News From CanadaBad News From France

Bad News From NorwayBad News From Finland

Bad News From England

1 opmerking:

  1. Slecht nieuws uit nazi Duitsland.....
    sommige landen hebben werkelijk slecht nieuws. Om dat te pareren door uit gewone landen alleen het slechte nieuws te melden is natuurlijk manipulatie. Bedrog dus.

    BeantwoordenVerwijderen