Sneller, Strenger, Harder

Er moet strenger aangepakt worden. Het pesten op scholen, de agressie op voetbalvelden, jeugdmisdaad, het hufterige gedrag in het verkeer en het zinloze geweld in het algemeen.

Rokers moeten harder worden aangepakt, huisjesmelkers strenger. Snelheidsovertreders van hetzelfde laken een pak. Woningcorporaties, taxirijders CS, ze moeten harder worden aangepakt en het moet sneller.

Frauderen met uitkeringen, 't moet strenger worden aangepakt. Straatschoffies moeten worden
aangepakt en wel strenger, net als de voetbalhooiligans. Discriminerend deurbeleid in Amsterdamse horeca, het moet, het zál strenger worden aangepakt.

Spijbelaars en witteboordencriminelen, ze hebben één ding gemeen, ze moeten strenger worden aangepakt. Foute bankiers en handelaren moeten harder aangepakt worden en vergeet de malafide uitzendbureaus niet, het wordt eindelijk eens tijd.

In 2012 is het niet zo gelukt, het harder, strenger, sneller aanpakken; 't was een langzaam, zacht, slap jaar met slachtoffers in alle geledingen, op alle fronten.

Maar 2013 zal wat beleven, dan worden we allemaal sneller, strenger en harder aangepakt.

In 2013. U en ik, als het moet!

Je leest het, je hoort het elke dag, de roep om harder hier, strenger daar, sneller overal.

Nederland, het land van polderen, pappen-en-nathouden, kapotrelativeren en downplayen, gaat voor sneller, strenger, harder.

Zou het?

9 opmerkingen:

 1. Ik werd vroeger op school gepest, het heeft mij gevormd, het heeft mij weerbaarder gemaakt. Als dat niet was gebeurd dan zou ik nu een ander mens zijn geweest. In grote lijnen bepaal ik zelf mijn standpunten, zonder mij al te veel te laten beïnvloeden door externe factoren. Ik pas mijn mening niet aan als gevolg van de druk van buiten, uiteraard heeft de omgeving wel invloed, maar of ik mij laat ompraten is mijn eigen beslissing.

  Neem bijvoorbeeld mijn standpunten met betrekking tot de islam, kunnen een 'miljard' mensen het allemaal fout hebben en kan ik als enige tegen die 'miljard' mensen zeggen dat ze allemaal de kolder in de kop hebben? Ja, dat kan ik zeggen. Als een 'miljard' mensen zich dagelijks meerdere keren in de luren laat nemen door domme rituelen uit te voeren dan kan ik zeggen dat zij alle dom bezig zijn. Vanhetgoor tegen een 'miljard' moslims, en Vanhetgoor zegt dat die moslims mens moeten worden en die onzin uit hun hoofd moeten zetten. Dat is het gevolg van weerbaarheid, en dat is weer het gevolg van pesten. De kindertjes op de Prins Bernhard-school voor christelijk lager onderwijs zijn uiteindelijk de aanzet geweest dat binnenkort een 'miljard' mensen bevrijd zullen worden uit hun ellendige uitzichtloze wanhoop die wij allen kennen als de islam. Omdat ik weerbaar ben moeten binnenkort een 'miljard' mensen in psychotherapie om die rotzooi uit hun hoofd te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In mijn middelbare schooltijd werd een jonge uit een armelijk gezin gepest door twee etterbakken uit rijkere gezinnen.
  Ik was klein voor mijn leeftijd en andere klasgenoten ook. wij waren 14 en zij 16.
  Na onderling overleg hebben we de zaak uitgelegd aan de sterkste jongen uit de klas en hij heeft met iedereen erbij de pestkoppen goed aangepakt: tassen in de modder fietsbanden kaopt, snelbinders en lampen.
  DEZE JONGEN WERD NOOIT MEER GEPEST.

  Maar... we kijken allemaal WEG, WE GEDOGEN DRUGS? WE GEDOGEN TENTENKAMPEN WE GEDOGEN DE TERREUR VAN MILIEUDEFENSIE, WAKKER DIER ETC.
  En de pelsdierfokkers moeten een andere baan zoeken.

  Leve de geitenwollensokken .... bah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @vanhetgoor

  Hear hear!

  Jarenlang hadden ze me te grazen. Totdat m'n ouwe heer met een stuk hout achter mij aankwam. Ik realiseerde me toen pas dat ik dat ook kon...

  Man, wat waren het vanaf toen een zootje lafbekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Stoppen met de chaos in de klassen; onderwijzers die weer onderwijzen; afstappen van de kletskoek dat basisschoolleerlingen verantwoordelijk zijn voor hun eigen leerproces, terug naar de schoolbanken in rijen en stilte in de klas; afschaffen dus van het "nieuwe 'leren'" zou al een begin zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vroeger was alles beter. Toen werden er ook nog echte klasiekers geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ?Nederland, het land van polderen, pappen-en-nathouden, kapotrelativeren en downplayen, gaat voor sneller, strenger, harder.

  Zou het?"

  Nee dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kenmerkend voor alle excessen zoals ook het uit de hand lopen van pesten, komt door de vooral in Nederland heersende onwil van gezagsdragers om de verantwoordelijken aan te spreken, men blijft maar om de hete brei heendraaien door steeds alleen maar in algemene termen te spreken en te handelen en de directe confrontatie uit de weg te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen