Shariawijk


[Ingezonden brief aan dagblad Trouw (niet geplaatst)]

Minister Asscher van Sociale Zaken heeft na een kort bezoek aan de schilderswijk in Den Haag niet de indruk gekregen dat er religieuze normen aan anderen worden opgelegd. Volgens hem is er geen sprake van een shariawijk. Erg naïef van deze minister. Reeds in 2006 verscheen het boek “Strijdsters van Allah” van Janny Groen en Annieke Kranenberg, twee onderzoeksjournalisten van de Volkskrant. In dit boek beschrijven zij de “onrust en angst in de Haagse moslimgemeenschap”. Vrijwel niemand
durft ‘on the record’ met de journalisten te praten. Er heerst angst in de moslimgemeenschap voor de fanatieke aanhang van de imam. Ouders vertellen hun dat ze het gevoel hebben dat ze hun kinderen ‘verliezen’ aan de As Soennah moskee. Dat ze geen enkele greep hebben op het radicaliseringsproces dat in de moskee in gang wordt gezet. As Soennah-critici worden geïntimideerd door Fawaz’ volgelingen. Ze durven met hun verhalen niet naar buiten te komen. Elke kritiek op de moskee wordt genadeloos neergesabeld door As Soennah . Ook van bezorgde Marokkaanse families horen ze dat moslims die uit de school dreigen te klappen over As Soennah worden geïntimideerd. Er is gedreigd met een ‘burgeroorlog in de wijk…

De radicale moslims in deze wijk kunnen dankzij alle naïeve Nederlanders, zoals o.a. minister Asscher, ongemoeid hun gang gaan en de jeugd klaarstomen voor de jihad in Syrië en elders.

Lia

13 opmerkingen:

 1. "De radicale moslims in deze wijk kunnen dankzij alle naïeve Nederlanders, zoals o.a. minister Asscher, ongemoeid hun gang gaan en de jeugd klaarstomen voor de jihad in Syrië en elders."

  En uiteindelijk op eigen bodem.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De politiek correcte media nemen tegenwoordig NOOIT meer kritische brieven op indien de inhoud politiek afwijkt van die van de krant en zelfs indien die brieven, zoals betreffende, beschaafd van taal zijn. Ook goed verwoordde kritische commentaren onder internet stukken of blogs worden gescreend en vaak niet geplaatst terwijl baarlijke onzin dat vaak wel wordt. Disqus commentaar mogelijkheid is de enige eerlijke waarbij het commentaar direct geplaatst wordt maar bij "flagging" door een bepaald aantal andere lezers verwijderd wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als men er goed over nadenkt dan is het met de vrijheid van meningsuiting slecht gesteld in Nederland. Die vrijheid is namelijk ver te zoeken.

  Ik weet best wel dat kranten alleen maar kunnen bestaan bij de gratie van abonnees en adverteerders. En tegenwoordig zijn er heel veel verborgen eindbeslissers bij adverteerders, alles dat met aardolie te maken heeft is verdacht, dus ook kunststoffen en chemie. Het voetbal kan ook niet meer zonder het geld van de Arabieren. Als kranten onwelgevallige stukjes plaatsen dan kunnen de Arabische eindbeslissers wel eens de knop omdraaien voor die krant. Het is dus geen wonder dat ingezonden brieven met een kritisch woord niet meer geplaatst worden.

  Het wachten is op de eerste verzetskrant die deze stukken wel durft te plaatsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ondertussen, Adri Duivesteijn, initiatiefnemer eerste halalwoningen in de Haagse Schilderswijk ( vrouwen en mannen apart staat vandaag wel in Trouw:

  "Wij accepteren nog steeds niet dat er kleur in de samenleving is."

  De Schilderswijk wordt weer eens gestigmatiseerd'

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De islam eet de islam op.
  Makkelijker kunnen we het niet maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. https://www.youtube.com/watch?v=vFo1xOSlGgg

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De acceptatie van kleur (Adri Duivensteyn) is in Nederland geen echt probleem. Hij gebruikt een drogreden om een ander probleem te maskeren.
  Al jarenlang wordt er nu gewaarschuwd voor de oprukkende islam die in het huidige politieke klimaat niet is tegen te houden.
  Het is een assymetrisch gevecht waarbij de tribale islam de beste papieren heeft.Omdat ze alle regels van fair play negeert maar die anderen wel oplegt verliezen we deze strijd voor de vrijheid van godsdienst en meningsuiting, tenzij.... Ja, tenzij wat eigenlijk? Ik zou het niet weten, wie wel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De strijd der ideeën. Paul Cliteur heeft daar heel zinnige dingen over gezegd, waar we naar mijn mening naartoe moeten. Ik kan je het boek

   In Gesprek Met Paul Cliteur
   Een Zoektocht Naar Harmonie


   van harte aanbevelen.


   Verwijderen
  2. "Omdat ze alle regels van fair play negeert ....."

   Tja, [zucht], euhh.

   Verwijderen
  3. Peter,
   Je mag kiezen.
   Opwarming van de aarde of bankenprobleem.
   Wat is jouw positie in één van de twee ?

   Verwijderen
 9. Sirik, dat is een misleidend dilemma, bekend van de vraag "Hitler of Mussert?"
  We hebben meer problemen. Het probleem van de oprukkende islam lijkt niet acuut, maar de noodzaak van van tegenmaatregelen is hoogst acuut. Islam in combinatie met tribale cultuur is een sterke predator. Een die de tijd heeft en al aardig vordert.Stockholm kan ook Rotterdam worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De islam is helemaal geen probleem.
   Dat de islam in het westen aanwezig is heeft te doen met de staat en de politieke leiders, niet met de islam.
   Diezelfde staat heeft nog twee andere problemen gecreëerd: Global warming en bankencrisis.
   Dat was dus niet misleidend, maar jij begrijpt het niet.
   Geen islam zonder de bestaande politieke partijen.
   Waarschuwing no. uno: P. Fortuyn......13 jaar geleden.
   13 jaar in coma.
   Dus wat is de oorzaak ?

   Verwijderen