Aan alle meisjes van Nederland

Zou Jet Bussemaker (Pvda-minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) het boek Verwende prinsesjes van Elma Drayer uit 2010 hebben gelezen want toen Bussemaker nog slechts staatssecretaris in het kabinet-Balkenende IV was, heb ik haar nimmer van die interessante uitspraken horen verkondigen zoals ze onlangs in dagblad Trouw deed. Dat te veel vrouwen op de zak van hun man teren bijvoorbeeld en dat het nog te vaak voorkomt dat de onderwijsprestaties en het onderwijsniveau van vrouwen niet worden vertaald naar beroeps- en carrièrekeuzes. Te vaak, te veel… kortom, de emancipatie van vrouwen moet beter, aldus Jet. Dezelfde Jet die in 2009 de boerkini in Nederlandse zwembaden verdedigde (geen gevaar voor de geestelijke en lichamelijke volksgezondheid, geen islamisering) en die in datzelfde jaar bij Pauw & Witteman zei dat 't een hele grote inbreuk op de lichamelijke integriteit van meisjes (12-18 jaar) zou zijn om hen jaarlijks tussen de benen
te laten kijken om te weten of de clitoris (genotsknopje) en schaamlippen nog wel ongeschonden zijn, een voorstel dat Ayaan Hirsi Ali eerder had gelanceerd om meisjes uit risicolanden voor genitale verminking te behoeden. Mocht niet van Jet. Anno 2013 lopen er naar schatting 30.000 genitaal verminkte vrouwen in Nederland rond! Topje van de ijsberg, u kent dat wel.

Als je de discussie over vrouwenemancipatie volgt, zou je nog gaan geloven dat er waarlijk twee soorten vrouwen bestaan. In ieder geval worden er voor de autochtone vrouwen andere maatstaven aangelegd dan voor de niet-autochtone vrouwen. Zij mogen nog een generatietje of wat aanmodderen, in boerkini, met hoofddoekkie-bij-de-kassa of naar voren geschoven als troetelallochtoon, en als 't tegenzit, met 'n besneden onderlijf. Ze doen het al heel aardig op school hoor, veel beter dan hun broe(de)rs.

Ik denk toch niet dat Bussemaker Verwende prinsesjes, portret van de Nederlandse vrouw, heeft gelezen, want in dat boek wordt namelijk niet alleen genadeloos afgerekend met de sprookjes van de keuzevrijheid - “het heiligste begrip uit het Nederlandse vrouwenwoordenboek” - de perfecte moeder, en het diversiteitsbeleid, tevens maakt Drayer korte metten met 't sprookje van de religieuze hoogachting, het heiligste begrip uit de multikulturele bijbel, wat ik je brom. Daar is lef voor nodig want wie en wat je niet allemaal over je heen krijgt als je dat sprookje ontrafelt! Maar 't loont zo ongelooflijk om het wel te doen, niet alleen voor die 30.000+ meisjes, maar voor álle meisjes van Nederland.

8 opmerkingen:

 1. De troela spreekt alleen voor de hoogopgeleide vrouwen in Nederland; de rest mag de kinderen van de werkende, hoogopgeleide moeders opvangen en hun was strijken. Gatver, hoezo emancipatie?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Van baas in eigen buik" gedraayd naar
  "Geen baas in eigen land".
  Van Dolle Mina naar Jetset.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het verplicht in het kruis laten kijken zoals Ayaan voorstelde is geen oplossing. Het is denigrerend. Maar niets doen is geen optie. Eerder lijkt het mij zo dat een meldingsplicht voor artsen en verpleegkundigen wel afdoende kan werken. Die meldingsplicht moet dan worden gekoppeld aan het verplicht terug moeten betalen van de kinderbijslag.

  Dit alles zou kunnen worden samengebracht in een contract dat ouders moeten sluiten met de overheid. Opdat kinderen niet mogen worden beschadigd, noch lichamelijk, noch geestelijk! Als kinderen blijken te zijn opgevoed met onaanvaardbare ideeën dan kunnen de opvoeders hierop worden aangesproken, de besnijdenis bij jongens kan zo worden aangepakt, maar ook ziekelijke politieke en/of maatschappelijke norm afwijkingen.

  Door dit alles in een keer aan te pakken en met de ouders af te rekenen als zij het kind geestelijk hebben verziekt of de lichamelijke onaantastbaarheid hebben geschonden dan moet er worden gehandeld. De maatschappij is dat verplicht. Het kan niet en het mag niet zo zijn dat kinderen van cultureel gehandicapten een minder hoge geluksverwachting hebben dan kinderen van normale ouders. Met een heel klein beetje extra nadenken had men het plan van Ayaan kunnen aanpassen zodat het wel aanvaardbaar zou zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo zien je maar weer hoe effectief de islam kan zijn. Zelfs de anti-islamisten kun je zo voor het groen karretje spannen. Als goedopgeleide imam werk je je agenda af en je wordt geholpen door dommertjes die stellen dat als je niet voor de vrijheid bent, je in het gevang belanden kunt !
   VHG is voor de vrijheid:

   1"Eerder lijkt het mij zo dat een meldingsplicht voor artsen en verpleegkundigen wel afdoende kan werken. Die meldingsplicht moet dan worden gekoppeld aan het verplicht terug moeten betalen van de kinderbijslag. "

   2 "Dit alles zou kunnen worden samengebracht in een contract dat ouders moeten sluiten met de overheid."

   3 "Als kinderen blijken te zijn opgevoed met onaanvaardbare ideeën .... de besnijdenis bij jongens kan zo worden aangepakt, maar ook ziekelijke politieke en/of maatschappelijke norm afwijkingen."

   4"..met de ouders af te rekenen als zij het kind geestelijk hebben verziekt of de lichamelijke onaantastbaarheid hebben geschonden dan moet er worden gehandeld. De maatschappij is dat verplicht. Het kan niet en het mag niet zo zijn dat kinderen van cultureel gehandicapten een minder hoge geluksverwachting hebben "

   Met een klein beetje nadenken zie je dat "big brother" een mietje is vergeleken bij VHG.

   Dat krijg je nu als je denkt dat alle mensen gelijk zijn.

   Verwijderen
 4. "Als kinderen blijken te zijn opgevoed met onaanvaardbare ideeën dan kunnen de opvoeders hierop worden aangesproken"
  Als ik zie welke politiek correcte onzin/desinformatie mijn kinderen op school te verwerken krijgen en die ik moet aanvullen om de zaak een beetje te corrigeren dan denk ik dat ik in dat geval snel opgepakt zou worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het probleem dat we hebben, is dat de staat te groot en te machtig is. Bemoeizucht alom!
  Een ideale omgeving voor totalitaristen, waaronder de islam. Het gif bij uitstek, m.i.,voor de islam is vrijheid en verantwoordelijkheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Stel nu dat universiteiten privaat eigendom waren...
  En stel nu dat studentun geen soepsiedie van de staat zouden genieten, maar eigen geldje.......


  Zouden er daar dan ook professoren met of zonder de juiste vooropleiding rondlopen ?

  "Het verhaal over de racismekaart spelende, Dr.-titelfrauderende, dissertatiefloppende promovenda Karima Kourtit en de schimmige rol van haar promotor prof. dr. Peter Nijkamp heeft aardig wat losgemaakt. Het was in onze garage een heel gedrang van hoestende mannen in regenjassen die iets te melden hadden over de kwestie. Nijkamp zou de bijnaam Neukkamp hebben. Of Naaikamp, die werd ook genoemd. Dan ben je een echte hoor, als je maarliefst twee oh-la-la nicknames hebt gescoord. En niet als barman in Salou, nee, als prof op een duffe economiefaculteit aan een gristelijke Uni. Een bron zegt over Nijkamp en Kourtit: "Ik dacht die man is wel heeel close met zijn secretaresse. Op een gegeven moment zag ik handjes over knietjes wrijven en ook gesprekken over het feit dat zij ging promoveren en dat zij zich niet druk hoefde te maken en dat hij nog wel zou helpen." Er zou sprake zijn van een schrikbewind door Nijkamp, en Kourtit zou niet zijn enige belangenverstrengeling-projectje zijn. Geen seks = vergeet je promotie maar, volgens een andere tipgever. "Men hoopt op zijn deconfiture. Velen hebben een hekel aan die glibber." Is dit een academische fittie die uitloopt op rancuneus moddergooien? Kan. Maar uit verschillende hoeken melden zich mensen met dergelijke verhalen. Onder voorwaarde van anonimiteit omdat zij anders "kapotgemaakt worden." Meestal gaat het dan zo dat er één persoon onder de bus gegooid wordt en er in ...."

  verder lezu bij geenstijl.nl !

  Stel nu dat er geen soosjaale vetpotten waren, zou dan de islam in NL enige voet aan de grond hebben kunnen zetten ?

  Hoogste tijd voor een "regenboog"-quotum voor de top van bedrijfsleven !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. zo, gaat big brother u helpen.
  Niet alleen meisjes maar ook..... iedereen !

  De EU lost alle problemen voor u op:
  www.deutsche-mittelstands-nachrichten.de/2013/06/52496/

  BeantwoordenVerwijderen