"Asscher, jij vuile jood, goed dat je er bent..."

Hij is er geweest, en als je er geweest bent dan kan je erover meepraten, dat mag dan, dat recht schijn je dan te hebben. Dus in de Haagse Schilderswijk heerst geen sharia want Lodewijk Asscher kwam er gisteren tijdens zijn spontane werkbezoekje geen mens tegen die bezig was de sharia aan een ander op te leggen.

Nee hoor, er werden geen kant-en-klare shariakledingspakketjes uitgedeeld. De schoenen mochten aanblijven.

De camera's draaiden maar geen man die in de frisse voorjaarswind een vrouw met schandalig en angstaanjagend dunne spaghetti-bandjes bij d'r arm pakte en zei: "Ga jij je eens even snel aankleden, wie denk je wel niet dat je bent om hier zo rond te lopen, hoer!"

Niemand ook liep op de minister af, duwde een mes tegen diens keel en riep: "Asscher, jij vuile jood, goed dat je er bent, ik respecteer jouw goddeloze wetten namelijk niet, ga eens even snel de
shariawetten invoeren want anders!"

Is allemaal niet gezegd, gezien of gehoord.

Er was geen vrouw die de minister van Sociale Zaken spontaan aanklampte en voor de camera toegaf dat zij d'r hoofddoek gedwongen draagt. Dat d'r man, broer, de imam, oom of d'r (schoon)moeder haar geen keuze laat. Welnee, zoiets ziet Asscher niet gebeuren in de Schilderswijk en 't gebeurt in geen enkele wijk in Nederland want hier heb je vrijheid van godsdienst hetgeen betekent dat de hoofddoek altijd vrijwillig wordt gedragen, hoort u wel, altijd! Zo werkt dat en dat is mooi want anders had zo'n vrouw haar kans gisteren voor de camera heus wel gegrepen. Asscher was er speciaal voor op komen draven.

Maar ze kwam niet.

Er viel gisteren sowieso geen vrouw in de straten van de shariawijk, eh, schilderswijk te bespeuren. Toeval, kan niet missen.

Ronselen voor de jihad in Syrië of eigen land in Haagse moskeeën? Daar heeft Asscher gisteren tijdens zijn inspectie niets van meegekregen. Geen radicaaltje te bekennen. 't Is een moeilijk wijk, dat wel maar de politie is zichtbaar aanwezig en kan haar werk goed doen, is hem verteld. Heeft niks met religie laat staan sharia te maken. Kortom, 't is schromelijk overdreven wat er in die grondige (insider)reportage, een meerdaags onderzoek in Trouw van afgelopen zaterdag over de schilderswijk wordt beweerd. (Is het niet die wijk waar de eerste halalwoningen zijn gebouwd, maar dit terzijde.)

Al staat-ie er tot z'n knieën in dan nog herkent zo'n Lodewijk Asscher de sharia niet. Wat zeg ik, al komt de sharia tot aan de lippen van onze PvdA-minister van Sociale Zaken dan nóg zal de bewindsman louter en alleen communiceren dat het de good old vrijheid van godsdienst is wat hij om zich heen ziet, of niet ziet en de media helpen hem daar als vanouds graag bij.

16 opmerkingen:

 1. Hij is er geweest, en als je er geweest bent dan kan je erover meepraten, dat mag dan, dat recht schijn je dan te hebben. Dus in de Haagse Schilderswijk heerst wel sharia want Greet de Grote kwam er gisteren tijdens zijn spontane werkbezoekje mensen tegen die bezig waren de sharia aan een ander op te leggen.

  Iemand liep op Greet de Grote af, duwde een mes tegen diens keel en riep: "Greet, jij vuile jood, goed dat je er bent, ik respecteer jouw goddeloze wetten namelijk niet, ga eens even snel de
  shariawetten invoeren want anders!"

  Is allemaal gezegd, gezien en gehoord.

  Er was een vrouw die Greet de Grote spontaan aanklampte en voor de camera toegaf dat zij d'r hoofddoek gedwongen draagt. Dat d'r man, broer, de imam, oom of d'r (schoon)moeder haar geen keuze laat. ja, zoiets zag Greet gebeuren in de Schilderswijk.  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat bedoel je te zeggen El_Houssain? Of is dit humor?

   Verwijderen
  2. Nee, is geen humor. heb ik echt gezien, ik was er bij.
   Ik heb ook gezien dat Greet de Grote meteen doorreed naar Het Gooi om daar de welvaartbedreigende bankiers op te zoeken.

   Verwijderen
  3. Ik begrijp dat "Asscher, jij vuile...." enz. (heb geen zin om die passage te herhalen) dus een vorm van fictie is? Proef ik hieruit dat het eigenlijk wel mooi zou zijn geweest als het zo was gegaan, want dan zouden de rapen echt gaar geweest zijn en zou de vlam in de pan slaan, en zou een reinigend revolutionair vuur eindelijk de oude orde omver werpen, zodat duizend PVV bloemen.... enz. Vind het een beetje een ranzig utopie eerlijk gezegd.

   Verwijderen
 2. Wat is het probleem van een vrouw die haar hoofddoek moet dragen van haar man, oom of neef? Ik zie eerder een probleem met vrouwen die stelselmatig worden voorgetrokken bij de overheid. Ik zie eerder een probleem dat vrouwen zich als prostituees kleden en mijn zicht in de openbare ruimte vervuilen. Ik zie eerder een probleem met vrouwen die niet hard willen werken maar wel op hoge functies worden gezet waarin ze niet functioneren. Ik zie eerder een probleem met verwende vrouwen die niet meer kunnen koken en alleen nog met eigenbelang bezig zijn. Een beetje discipline voor vrouwen is helemaal zo slecht nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. U bent zeker niet modern man.

   Verwijderen
  2. U moet nog op les bij de PvdAllochtonen,en wel bij Hedy de Ancona.
   Zij gilde in de jaren '60 dat vrouwen van achter het fornuis moesten gaan,de man moest voor zich zelf gaan zorgen,met veel echt scheidingen tot gevolg.
   Maar nu vindt ze weer dat haar vriendinnen van allochtone afkomst dit niet meer moeten,de wentel teef.
   Alleen heeft zij nog alleen maar allochtonen tot vriendinnen,want de Nederlanders hebben het met haar wel gehad.

   Verwijderen
 3. Asscher kan moeilijk zijn stemvee afvallen, zonder de moslimstem zit de PvdA niet meer op het pluche en dat weet deze telg uit een beruchte familie als geen ander.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Asscher had zijn minirokje en topje met spagettibandjes vergeten aan te doen.

  Dan had ie toch anders gepiept?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je nu de mensen in de schilderswijk een erecode laat ondertekenen en daarbij een eed afneemt, is het probleem zo opgelost !
  Tog?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altea-Hills,
   Je bent geschikt verklaard om in het hoofdbestuur der VVD plaats te gaan nemen, je bent daar hard nodig.

   VVD, Voorkomt Vrijheid en Democratie !

   Verwijderen
 6. Asscher zijn familie waaide in de oorlog met alle winden mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Moderne(moslim)man ziet liever vrouwen in boerka aan,gekleed als kerels met een hoofddoekje op. Daar geilen moslimmannen op.

  BeantwoordenVerwijderen