Mijn salafistische moskee is top

Carel_small
Opvallende ‘fittie’ (vanaf de 32ste minuut) gisteravond bij Knevel & Van den Brink. Journaliste Ingeborg Beugel, ingehuurd om de Grieken te verdedigen tegen de ‘hetze’ van de Telegraaf, kwam opeens in aanvaring met Esmaa Alariachi. De voormalige Meid van Halal presenteert (samen met Umar Mirza, oprichter van website Wij blijven Hier) de NTR-serie Mijn moskee is top, waarvan de eerste aflevering vandaag (12.25 uur) wordt uitgezonden.


De talkshowmeesters zonden een fragment uit van een door Beugel gemaakte IKON-documentaire, waarin vrouwen een moskee werden binnengedreven. Daarna wilde een zegsman verhinderen dat
er op straat werd gefilmd. Alariachi vond het maar niks. Ze ontkende dat deze man iets met de moskee te maken had. Beugel daarentegen was daar zeer stellig over. Kort daarvoor vroegen de presentatoren of in de serie ook aan de orde zou komen als een moskee vanuit Saoedi-Arabië wordt gefinancierd of in de gaten wordt gehouden door de AIVD. Zulke vragen worden wel degelijk gesteld, aldus Alariachi. Maar zeg je het er bij als zo’n moskee door de AIVD in de gaten wordt gehouden, wilde Andries Knevel weten. Nee, antwoordde ze, want ‘dat interesseert me niet’. “Ik ben daar helemaal niet van op de hoogte”, aldus de presentatrice op de vraag, waarom ze niets zou vermelden over AIVD-screening. “Als ik het van te voren weet, dan vraag ik er naar.”

Alle reden dus om de tweede aflevering van Mijn moskee is top goed in de gaten te houden. Op 11 juni wordt namelijk de Al Fourkaan-moskee uit Eindhoven in het zonnetje gezet. De moskee komt uitgebreid voor in het AIVD-rapport Salafisme in Nederland (te vinden op de website van de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb). Daar wordt de moskee ingedeeld onder de noemer van het niet-gewelddadige salafisme. In dit rapport uit 2008 staat het merkwaardige zinnetje “De leiding (…) van Al-Fourkaan is loyaal aan het Saoedische koningshuis en is dan ook eerder te typeren als apolitiek.” Alsof loyaliteit aan een van de ergste religieuze dictaturen van de wereld geen politieke zaak is.

In 2002 werden enkele reguliere bezoekers aangehouden op verdenking van mogelijke terroristische activiteiten. In en om de moskee probeerden extremisten bezoekers te werven voor de jihad. Onder de externe druk hebben de Eindhovense salafisten vervolgens afstand genomen van het jihadisme. Aan de Al-Fourkaan was ook enige tijd Ahmed Salam verbonden, de salafistische prediker die later in Tilburg zijn eigen centrum stichtte.

Op 21 april 2005 bestempelde minister Rita Verdonk drie imams van de Al-Fourkaan-moskee – op grond van ambtsberichten van de AIVD – als ‘een gevaar voor de nationale veiligheid’. Het drietal werd tot ongewenst vreemdeling verklaard. Een van de drie imams vertrok vrijwillig. In eerste instantie wonnen de twee andere predikers hun zaak tegen Verdonk. Imam Eisha Bersham verloor in april 2007 echter zijn beroep bij de Raad van State. De derde imam werd, zo bepaalde de rechtbank in Zwolle in oktober 2007, eveneens terecht uitgewezen. De drie voorgangers zijn inmiddels uit ons land verdwenen, zo meldt het AIVD-rapport Salafisme in Nederland. Al-Fourkaan geldt ook nu nog als een van de  bolwerken van deze radicale fundamentalistische stroming.

De AIVD houdt de salafistische beweging nog steeds in de gaten, zo blijkt ook uit het meest recente jaarverslag (over 2010) van de inlichtingendienst. Voor wie denkt dat bestrijding van het salafisme alleen een rechtse hobby is, raad ik het artikel ‘Linksom tegen het salafisme en andere reactionaire missionarissen’ van Mehmet Kermaci aan. Ook hier komt de Al-Fourkaan-moskee uit Eindhoven uitgebreid in voor.

Maar goed, Alariachi heeft ons een programma ‘met een knipoog’ beloofd. Met een knipoog zeg ik dan ook: Mijn salafistische moskee is top.

16 opmerkingen:

 1. In Dordrecht bij mij in de buurt wordt ook een Al Fath moskee gebouwd. in de hoek tussen Londonse laan en MHTrompweg.Zo'n Salafistieche moskee waar veel oudjes woonden kan fataal worden voor de bewoners,met rollatoren kan je niet hard rennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi dat Brendel er boven op zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "De leiding (…) van Al-Fourkaan is loyaal aan het Saoedische koningshuis en is dan ook eerder te typeren als apolitiek.”zelfs de

  Dat betekent loyaal aan en betaald door een land, waarin geen enkele vrijheid van godsdienst mogelijk is, waar zelfs de minst geringste uiting van een niet-islamitische levensovertuiging niet wordt geaccepteerd. Uitgerekend zulke landen kunnen misbruik maken van de godsdienstvrijheid in Europa, een vrijheid die ze een ander nooit zullen gunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Als ik het weet zou ik er naar vragen".Hoe stompzinnig kun je worden? Als je het weet,droge doos,dan hoef je het niet meer te vragen, dan weet je het dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In Almere schieten die haathutten als paddestoelen uit de grond.
  Bewoners zien de waarde van hun huis dalen, maar het wordt stiekem doorgedrukt.

  http://www.youtube.com/watch?v=IGeUURNwE6E

  Moskee Omar Ibn Al Khattab Almere Buiten

  http://www.youtube.com/watch?v=hWgZ1pq5tY8

  Moslims Almere Poort niet welkom in andere Moskeeën

  http://www.youtube.com/watch?v=LheITRk44YI

  Surinaamse moskee Almere bijna klaar

  http://forums.ansaar.nl/moskee%EBn/4511-almere-moskee-aboe-bakr-asadik.html

  Almere - Moskee Aboe Bakr asadik.

  Omar Ibn Alkhattaab
  Piet moeskopad 235
  1333 Almere-Buiten

  Marrokaans Cultureel Vereneging MCVA
  Schoolstraat 261
  1354 HX Almere-Haven


  Welkom op de website van Stichting Almeerse Moslims Al Raza.

  Adres moskee:
  Edvard Munchweg 2
  1328 MA Almere

  Moskee in Tussen de Vaarten opent deuren voor de buurt
  Regio | 08 februari 2011 | reacties (69) | bron: De Almare

  ALMERE - De Al Raza moskee aan de Edvard Munchweg in Tussen de Vaarten is afgelopen weekend officieel geopend. Burgemeester Annemarie Jorritsma verrichtte de openingshandeling, nadat zij eerst op kousenvoeten een rondleiding had gekregen door de moskee. Daarbij mocht zij ook een kijkje nemen in de mannengebedsruimte.
  De moskee had tevens de deuren wijd open gezet voor de buurtbewoners. Veel omwonenden waren tegen de bouw, omdat zij vreesden voor geluid- en parkeeroverlast. Volgens voorzitter Karamatali van de stichting Almeerse Moslims Al Raza heeft de open dag veel goed gedaan. 'Tijdens deze open dag wilden wij omwonenden laten zien wat er allemaal gebeurt in deze moskee, want onbekend maakt onbemind.'

  http://www.dichtbij.nl/almere/regionaal-nieuws/artikel/1884816/moskee-in-tussen-de-vaarten-opent-deuren-voor-de-buurt.aspx


  http://www.pvvalmere.nl/
  maandag, 30 mei 2011 17:52
  COLLEGE MAAKT HAAST MET ISLAMISERING VAN ALMERE.
  De bewoners van het Columbuskwartier in Poort zijn nog maar net bekomen van de eerste schrik als bekend wordt dat het college groen licht geeft voor een nieuwe moskee in Almere Buiten. De vereniging Omar Ibn Al Khattab wil een moskee aan de Evenaar. De naamgever van deze vereniging is volgens de geschiedschrijving verantwoordelijk voor de deportatie van alle christenen en joden van het Arabisch schiereiland. De vereniging heeft zich ook in Almere voorgenomen vanuit de nieuwe moskee Almere te islamiseren. De PVV heeft vragen aan het college gesteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vredelievende Salafisten is volgens mij net zoiets als koud vuur.

  De AIVD houdt het er op dat Salafisten slechts een innerlijke Jihad voeren.

  De Jihad waartoe de Koran oproept is volgens de teksten van de Koran niet vredelievend en ook niet innerlijk. Geweld gebruiken voor het goede doel is nadrukkelijk toegestaan.

  Het gaat er bij mij dan ook niet in dat Salafisten die zoveel mogelijk volgens de Koran willen leven en loyaal zijn aan het Saoedisch koningshuis vredelievend zouden zijn en slechts innerlijk actief.

  Theo van Gogh heeft kennis gemaakt wat dat betekent, Mohammed Bouyeri was ook een Salafist volgens mij. Salafisten ontkennen dat wijselijk, een typisch geval van Taqiyya lijkt mij. In Jordanie bijvoorbeeld gebruiken Salafisten ook grof geweld.

  Salafisme zou verboden moeten worden in Nederland en de EU, dit is echt een stroming die er voor zorgt dat Moslims nooit zullen integreren in het westen.

  4 juni 2011 19:59

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Er is een vrijwel ongelimiteerde hoeveelheid geld. Elke moslim moet elke maand minimaal 35 Euro betalen aan zijn moskee, anders komt hij er niet meer in. Dan is er nog Allah's Heilige koninkrijk dat elke dag van elke auto bezitter een sloot met geld krijgt, en dat dan een paar miljoen keer. Elke dag weer.

  Geld is geen probleem, er zijn allen wat problemen met de realiteit. Dat is bij de islam altijd een beetje trekken en duwen geweest, want echt makkelijk heeft dat nooit gezeten. Er hoeft maar één moslim te beginnen met nadenken. Binnen een maand heb je twee moslims die kunnen nadenken en zich niet meer laten voorliegen. Het maand erop vier en dan acht, zestien etc. Binnen een jaar zijn duizenden moslims niet meer bang en dan laten zij zich geen sprookjes meer vertellen.

  Dan droogt een belangrijk gedeelte van die geldbron van zelf op. Dan stopt de ongebreidelde aanwas van moskeeën. Dan komen ze leeg te staan. Het enige dat gedaan moet worden is om die eerste moslim de vuile schandelijke leugens uit zijn hoofd te praten, de rest is makkelijk. Binnen een paar jaar is al die troep verleden tijd. Dan kunnen die afzichtelijke gebouwen tegen de vlakte, of er speeltuinen voor kinderen van maken. Druk zal het er nooit meer worden, en dan zal er alleen nog maar uit de echte Donald Duck worden voor gelezen.

  Veel mensen beseffen zich niet dat als die miljoenen moslims er naar snakken om bevrijd te worden, dacht men soms dat het een leuk leven is, nee toch? Nou, wat houdt de mensen dan nog tegen?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @vanhet goor:
  Was het maar waar! De werkelijkheid is helaas dat zelfs volledig vrije mensen als Tofik Dibi zich de mond laten snoeren door de imams. De angst zit er goed in, de moslims weten hoe gevaarlijk en machtig de imams zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heeft iemand de 1e aflevering van 'Mijn moskee is top' gezien? 't Schijnt dat er een Nederlandse vrouw in wordt opgevoerd die beweert dat christelijke vrouwen vroeger ook een hoofddoek(je) droegen?

  Kletspraat die als het waar is veel zegt over het niveau van dit programma.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb zojuist die aflevering gezien van "mijn moskee is top". Oh oh wat doet die troela van "de meiden van halal" toch haar best om de islam positief te promoten. Maar als ik die baardmannen in die lange jurken zie, dan krijg ik ter plekke jeuk over mijn hele lichaam.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Umar Mirza, oprichter van website 'Wij blijven Hier'

  _____

  'Wij blijven Hier' moet zijn
  'Wij Verblijven Hier'

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ave, inderdaad de aflevering van " mijn moskee is top" gezien. Wat een treurige en infantiele propaganda.
  Moskee top één had verdorie een fatwa die ongelovigen met rust liet. Joepie, wat een winst. De Amsterdamse thuisbasis van het halal mormel deed wijselijk geen uitspraken over hun intenties. Daar hadden ze een dhimmie voor ingeschakeld . Domineesdochter van de voormalige protestantse gemeenschap vond het helemaal prima dat een nieuw geloof bezit had genomen van haar vaders kerk. En wat was er mis met met hoofddoekjes, die droeg haar moeder ook in de fifties. Zoiets gaat vanzelf wel over ! Rampzalig hoe de usefull idiots zich laten gebruiken. Enfin, de geoefende ontwapenende brede grijnzen hebben geen kalmerende invloed op mij. Eens zien de komende weken hoeveel vullis ze nog als juwelen proberen te slijten.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik zou die 'halal 'meid/en dolgraag op t.v. of b.v. in de Rode Hoed willen uitdagen, hen liefst lang gedegen kunnen kielhalen over die 'mooie Koran/Mohammed', door hen ter plekke verantwoording te geven voor 'heilige sura's en hadiths' die elke dag ontelbare t/m gruwelijke misdaden veroorzaken.

  Niet snugger om vooraf 'knipogend' te bekennen: 'daar niets van te begrijpen'; en: 'dat interesseert mij niet'.

  Geschrokken van haar onverwachte; en andere groteske Islamverschijningen op t.v., zei een ex-moslim, gevlucht van de TERREUR Koran/Mohammed:

  'Waarom worden die fundamentalisten toegelaten? Waarom willen zij zich zo kleden in een vrij land? Waarom gaan die niet in een Islamitisch land wonen? Wilders heeft groot gelijk, Koran is levensgevaarlijk; en hoofddoeken diep beledigend voor Nederland....'.

  Zij weet al 'knipogend' dat 'onderzoek' onmogelijk is, alsof Salafisten - w.o. gespuis dat 'in ondergrondse cellen slaapt' - bovengronds zouden willen kikken over wat er gaande is in moskeeen; en moslims niet alleen mentaal kikken op uitsluiten van vrouwen.

  Dus kan er weinig verwacht worden behalve Islampoppenkast op video's; en zwijgen of taqiyya liegen. Verder zinloos omdat radicaliseren via internet, in gevangenissen; en 'onder ons' gebeurd.

  Zij, moslim die niets te zoeken heeft bij de christen EO staat met de billen bloot als PROPAGANDA voor haar video's, want op 'wij blijven hier' komen nauwelijks 'infidels'! De onnozele EO is in haar sluwe islamisering getrapt! Nota bene dat iedereen die tegen Koran/Mohammed schrijft daar net zo vlug afgetrapt wordt als op andere Islamitische websites!

  En 'halal/taqiyya' omdat alle strakke Koranbadmutsen boekdelen FUNDAMENTALISME spreken als de smaak en spraak van Salafisten, Wahhabisten, Tabligh, sympatisanten van de Taliban sunni en shi'a ... onder alles FUNDI Koran!

  Huichelaarster is ook Jorritsma door 'op kousenvoeten Allah te willen respecteren', daardoor Scheiding van Kerk en Staat schoffeerde; en van alle walletjes eet:

  "10 mei 2010 ... Burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma (VVD) draagt sinds zaterdag de titel 'homomoeder'."

  WAUW! Als 'infidel', vrouw en 'homomoeder' - drie keer 'haram' ging Jorritsma zonder HOOFDDOEK de Koran schofferen (!) door 'een kijkje te mogen nemen in het mannengedeelte van de moskee'. Hahaha! Echter 'leeg' kon Jorritsma niet kikken op moslimmannenachterwerken!De echte bofkont was die imam die echter huizenhoog riekt naar het achterste van Koran/Mohammed: 'Islam zal overwinnen kom de moskee binnen'!

  Aboutaleb is en blijft moslim: 'laat woonwijken Islamiseren'.

  Ten koste van Nederland!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het verkrijgen van een geldige lening tegen slechts 2% rente is altijd een groot probleem geweest voor klanten met financiële behoeften. De kwestie van leningen en onderpand is iets waar klanten zich altijd zorgen over maken bij het zoeken naar krediet van een geldige geldschieter. Maar CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM maakte een verschil in de kredietsector. wij verstrekken leningen tegen een rentevoet van slechts 2% in het bereik van 5.000,00 euro tot 100.000.000,00 euro. Ons bedrijf heeft ook een persoon nodig die onze bedrijfsvertegenwoordiger in uw land kan zijn

  Onze leningdiensten omvatten: -
  * Investeerdersleningen .......
  * Schuldconsolidatie ......
  * Estate / Housing Establisment-leningen ........
  * Zakelijke leningen ......
  * Persoonlijke leningen ........
  * Internationale leningen ... .....
  * Vakantie / Vakantieleningen ............
  * Studiefinanciering. ... ....
  * Auto- of autoleningen
  * Kerstmis en Nieuwjaar leningen

  Onze leningen zijn 100% authentiek en gegarandeerd. Het enige wat u hoeft te doen is ons te laten weten wat u wilt, en wij zullen uw droom waarmaken. CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM zegt JA als uw banken NEE zegt. Tot slot financieren we een kleinschalig kredietkantoor, intermediairs, kleine financiële instellingen. We hebben onbeperkt kapitaal.
  De terugbetaling van de lening begint 1 (een) jaar nadat de lening is ontvangen en de aflossingsperiode loopt van 5 tot 50 jaar.

  VOOR ONMIDDELLIJKE REACTIE EN VERWERKING VAN UW LENINGTOEPASSING BINNEN TWEE WERKDAGEN,
  Neem vandaag nog rechtstreeks contact met ons op via: crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com

  Neem contact met ons op met de volgende informatie:

  Voor-en achternaam: ____________________________
  Het bedrag dat nodig is als een lening: ________________
  Leningduur: _________________________
  Het doel van de lening: ______________________
  Geboortedatum: ___________________________
  Geslacht: _______________________________
  Burgerlijke staat: __________________________
  Contact adres: _______________________
  Stad postcode: __________________________
  Land: _______________________________
  Beroep: ____________________________
  Mobiele telefoon: __________________________

  Stuur uw verzoek om een ​​onmiddellijk antwoord op:
  crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com
  BEDANKT,
  Hoogachtend, JEFFREY FRANK

  BeantwoordenVerwijderen