Aftocht van Antoine Bodar uit Gazavloot is onvermijdelijk

Carel_small
D66-ikoon Laurens Jan Brinkhorst, schoonvader van Prins Constantijn, is ongetwijfeld het opvallendste lid van het steuncomité voor de Nederlandse boot naar Gaza. De eerste steunbetuiger met media-aandacht was priester Antoine Bodar. Hij mocht gisteren bij Knevel & Van den Brink vertellen waarom hij achter de internationale ‘vredesvloot’ staat, die eind deze maand zal opstomen naar de kust van Gaza.

Bodar is de Palestijnse zaak toegedaan sinds hij in december 2010 met drie andere schrijvers
een reis maakte door Israël en de Palestijnse gebieden. De priester/schrijver deed in het Nederlands Dagblad uitgebreid verslag van zijn bezoek aan het Heilig Land. Bodar is voor geweldloze actie. Hij vindt het vooral van belang dat de toestand op de Westbank en in de Gazastrook – “ik vind het een openluchtgevangenis” – in de aandacht van de media blijft. Bodar zou eventueel zelf mee willen varen. “Je kunt niet alle Palestijnen afdoen als terrorist. Er zitten daar heel veel onschuldige mensen.”

“De Palestijnse zaak is verziekt in Nederland door een bepaalde mevrouw die steeds in het nieuws komt”, zuchtte Bodar, doelend op Gretta Duisenberg van Stop de Bezetting, die overigens lid is van de zelfde steungroep. “Stel u voor dat u zou horen dat deze vloot wordt gesteund door mensen van Hamas en de Moslimbroederschap,” vroeg interviewer Andries Knevel, “zou u dan uw steun intrekken?” “Ik denk het wel,” antwoordde Bodar. “Vindt u 't akelig om te horen dat bijna al is aangetoond dat Hamas en de Moslimbroeders betrokken zijn?” ging Knevel verder. Bodar: “Als het zover is, zullen we dat horen.”

Knevel had in dit verband het woord ‘bijna’ gerust kunnen weglaten. De Amerikaanse onderzoeker Steven Merley, expert op het gebied van de internationale Moslimbroederschap, schreef dit voorjaar een uitgebreid en gedocumenteerd rapport over de bemoeienis van deze beweging met de Freedom Flotillas. Daarin is veel aandacht voor de rol van de Federation of Islamic Organisations in Europe (FIOE), volgens toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst, de Europese organisatie van de Moslimbroederschap. Dit werd nog eens bevestigd door haar opvolger Piet Hein Donner in een overzicht van de activiteiten van de Nederlandse Moslimbroeders. De AIVD meldt hierin zwart op wit dat de FION, tot voor kort de Nederlandse afdeling van de FIOE, betrokken is bij de organisatie van de vredesvloot naar Gaza. De FION en de met de Moslimbroederschap gelieerde Stichting ISRAA staan trouwens op de lijst van deelnemers aan de Nederlandse Gaza-coalitie.

De Telegraaf legde onlangs de hand op de notulen van de Stichting Nederland-Gaza. Daaruit blijkt dat Amin Abou Rashed, die wordt gezien als een internationaal fondsenwerver voor Hamas (de Moslimbroederschap in Palestina), een hoofdrol speelt in de organisatie. Abou Rashed is oprichter van de European Campaign to End the Siege of Gaza, meldt ook de website van de Egyptische Moslimbroeders. Voor Bodar, die achter Israël zegt te staan, moet het ook slecht nieuws zijn dat Bulent Yildirim, voorzitter van de Turkse hulporganisatie IHH – de eigenaar van het flotielje-vlaggenschip Mavi Marmara – onlangs het zionisme als een virus betitelde, dat de mensheid heeft aangetast.

Bodar had natuurlijk kunnen zeggen, dat de Moslimbroeders in Nederland brave oppassende burgers zijn, die zich ver houden van geweld en alleen vanwege hun mogelijke belemmering van de integratie op de langere termijn door de AIVD worden gevolgd. Hij had kunnen zeggen – à la Bertus Hendriks – dat de Moslimbroederschap ook hervormingsgezinde stromingen telt; dat deze beweging in de toekomst wellicht de smaak van de democratie te pakken zal krijgen. Bodar deed het niet. Hij zegt dat hij zich terugtrekt als mensen van de Moslimbroederschap aantoonbaar aan de Gazavloot meedoen. Het wachten is nu op de brief waarin Bodar zich terugtrekt.

7 opmerkingen:

 1. Wat zegt Antoin Bodard over zijn baas de paus die dit heeft gezegd?
  Of is hij ook een aanhanger van Satan? net zo als zijn baas?
  http://www.verhoevenmarc.be/PDF/Draken.pdf

  Paus Benedikt ontkent dat Jezus Christus de messias is.
  http://www.youtube.com/watch?v=oIvbCoaRr7w&feature=related

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is beschamend dat een intellectueel als Bodar luidkeels meezingt in het anti-Israelische koor zonder op de hoogte te zijn van de meest elementaire feiten in de geschiedenis en de actualiteit van het Arabisch-Israelische conflict. Hij geeft zich af met antisemieten en hij weet het niet... Hij droomt van een geweldloze Palestijnse strijd...

  Als Bodar eerlijk is (en ik heb vooralsnog geen reden om daaraan te twijfelen), zal hij zich inderdaad van de Gazavloot distantiëren. Maar dan moet hij zich wel eerst, eindelijk, eens informeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zag Bodar gisteren bij Knevel&Co en was niet onder de indruk.
  Zijn verhaal rammelde aan alle kanten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook u Antoine?
  - http://tinyurl.com/6bx3pe3
  - http://tinyurl.com/6bfxffx
  - http://tinyurl.com/6daukjs

  Nou ja, er is nog altijd de tijd om een heel ander beroep te gaan uitoefenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed stuk weer van Carel Brendel.
  Voor wat betreft de Gaza-vloot zit ook Keesje Maduraatje er voortdurend bovenop.

  Er bestaat een gevaar datin zo'n brede stroom van informatie de cruciale punten te weinig benadrukt worden.
  Ik doel 1) op de bekentenis van Meulenbelt dat de vloot niet bedoeld is om hulpgoederen te brengen en 2) op het feit dat nauwelijks meer van enige blokkade sprake is. Israël liet altijd al allerlei goederen zonder meer passeren en inmiddels is de grens met Egypte ook nog veel poreuzer geworden dan hij al was.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bodar is helemaal geen nette man.
  Als consequent Katholiek trekt ie gewoon de eeuwen lang beleden anti-joodse lijn door van de Katholieke kerk.
  Mensen vinden hem aardig omdat ie een hoog gehalte Albert Mol heeft.
  De sympathieke nicht, die door iedreen wel aardig wordt gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het verkrijgen van een geldige lening tegen slechts 2% rente is altijd een groot probleem geweest voor klanten met financiële behoeften. De kwestie van leningen en onderpand is iets waar klanten zich altijd zorgen over maken bij het zoeken naar krediet van een geldige geldschieter. Maar CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM maakte een verschil in de kredietsector. wij verstrekken leningen tegen een rentevoet van slechts 2% in het bereik van 5.000,00 euro tot 100.000.000,00 euro. Ons bedrijf heeft ook een persoon nodig die onze bedrijfsvertegenwoordiger in uw land kan zijn

  Onze leningdiensten omvatten: -
  * Investeerdersleningen .......
  * Schuldconsolidatie ......
  * Estate / Housing Establisment-leningen ........
  * Zakelijke leningen ......
  * Persoonlijke leningen ........
  * Internationale leningen ... .....
  * Vakantie / Vakantieleningen ............
  * Studiefinanciering. ... ....
  * Auto- of autoleningen
  * Kerstmis en Nieuwjaar leningen

  Onze leningen zijn 100% authentiek en gegarandeerd. Het enige wat u hoeft te doen is ons te laten weten wat u wilt, en wij zullen uw droom waarmaken. CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM zegt JA als uw banken NEE zegt. Tot slot financieren we een kleinschalig kredietkantoor, intermediairs, kleine financiële instellingen. We hebben onbeperkt kapitaal.
  De terugbetaling van de lening begint 1 (een) jaar nadat de lening is ontvangen en de aflossingsperiode loopt van 5 tot 50 jaar.

  VOOR ONMIDDELLIJKE REACTIE EN VERWERKING VAN UW LENINGTOEPASSING BINNEN TWEE WERKDAGEN,
  Neem vandaag nog rechtstreeks contact met ons op via: crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com

  Neem contact met ons op met de volgende informatie:

  Voor-en achternaam: ____________________________
  Het bedrag dat nodig is als een lening: ________________
  Leningduur: _________________________
  Het doel van de lening: ______________________
  Geboortedatum: ___________________________
  Geslacht: _______________________________
  Burgerlijke staat: __________________________
  Contact adres: _______________________
  Stad postcode: __________________________
  Land: _______________________________
  Beroep: ____________________________
  Mobiele telefoon: __________________________

  Stuur uw verzoek om een ​​onmiddellijk antwoord op:
  crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com
  BEDANKT,
  Hoogachtend, JEFFREY FRANK

  BeantwoordenVerwijderen