Proces Wilders: enkel verliezers

Vervolgens_small
Paul Cliteur: “Dit  proces heeft duidelijk gemaakt dat de wetsartikelen 137c en 137d in hun huidige vorm niet te handhaven zijn. Deze artikelen gaan over groepsbelediging en aanzetten tot haat, geweld en discriminatie. Het problematische zit ’m erin dat ze speciale bescherming bieden aan religieus geloof. Religieus geloof behoort geen speciale bescherming te krijgen, maar vrij kritiseerbaar te zijn. Net als politieke overtuigingen of wetenschappelijke opvattingen. Verder is dit proces natuurlijk een drama geweest, voor Nederland, voor de heer Wilders en voor de rechterlijke macht. Het zou goed zijn als dit tot zelfbezinning zou leiden.”

Lees hierr verder

4 opmerkingen:

 1. Het proces heeft enkel verliezers en één winnaar: Waarheidsvinding.

  De rechters zijn door geachte collega Schalken, onschuldige Lucia B. en Fred Spijkers in de spotlichten gezet.

  18 jaar gevangenis omdat je schizofreen (en van lagere komaf) bent en een broek en trui gestolen heb. ?
  Met een waxinelichtje naar de koets gegooid ? één jaar preventief !
  En jarenlang de bouwfraude klokkenluider Bos pesten.

  Nederland rechtsstaat ?
  Dit gaat voorlopig niet voorbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Duidelijk verhaal van Paul Cliteur. Net even anders dan dat van halalmeid Esmaa Alariachi, op dezelfde site:

  Esmaa Alariachi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De uitslag van dit proces is objectiverend van aard binnen het kader van de tijdgeest "nu: rond 2011", nu maar eens kijken hoe ver de islam onze cultuur aanvreet de komende jaren.Laten we onze vrijheid nog verder beperken?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De PVV en hun kiezers zijn dus als winnaars uit de oorlog tegen hen gekomen.Natuurlijk goed nieuws ni wij van onze kant kunnen feestvieren nadat de "benadeelden" dat twee jaar hebben kunnen doen.Nu zijn zij het die de pik in hebben op de rechterlijke macht.Maar dat zal nu vooral komen doordat ze zich de borst nat kunnen maken betreft proceskosten en schadeclaims die door Moszkovicz & Wilders tegen hen ingediend zullen gaan worden.Daar kunnen personen en advocaten betreft "benadeelden" failliet op gaan.Ik hoop echt dat de laatsten tot op het bot financieel uitgekleed zullen gaan worden.

  BeantwoordenVerwijderen