6 sterke uitspraken van Ahmed Marcouch

spiegel


Opnieuw Actueel!
Lees hier meer reacties op de Spiegel '6 sterke uitspraken (het worden er steeds meer) van Achmed Marcouch'. Lees hierbij ook: 'het positieve effect van 2 november' (deel 3).


6 sterke uitspraken van Ella Vogelaar


1. Vogelaar ondersteunt voor 100% de Amsterdamse burgemeester Job Cohen die het geen probleem vindt dat sommige 'straatcoaches' in Amsterdam-West vanwege hun geloof vrouwen geen hand geven.

2. Vogelaar pleit ervoor dat moslimvrouwen bij de politie hoofddoeken mogen dragen.

3. Vogelaar: "We hebben in Nederland een paar dozijn Tariq Ramadan klonen nodig."

4. Vogelaar: "We zien ook in Amsterdam bijvoorbeeld heel veel mensen klagen, meisjes met een hoofddoek die zeggen ik kom heel vaak mensen tegen die gewoon bang zijn voor moslims, die anti-islam zijn. Nou dat zijn de dingen, waar we dus ook op 4 mei vooral bij stil moeten staan en zeggen toen is het ook zo begonnen."

5. Vogelaar: Ik ben een voorstander van koranonderwijs op openbare scholen.

6. Tegen elsevier.nl zegt Vogelaar dat Al Qaradawi een 'gerespecteerde autoriteit' is, die inspirerende dingen heeft gezegd over moslims en de samenleving'. Zij vindt het belangrijk dat iemand als Al Qaradawi ook in Nederland wordt gehoord, zodat zijn standpunten 'bediscussieerd kunnen worden'.

(De radicale sjeik Al Qaradawi is betrokken bij de omstreden Moslim Broederschap. Hij verdedigde zelfmoordaanslagen en vaardigde fatwa's uit waarin de doodstraf voor
homoseksuelen werd goedgekeurd.)

Inspiratie: Ahmed Marcouch

6 sterke uitspraken van Ahmed Marcouch


1. Marcouch ondersteunt voor 100% de Amsterdamse burgemeester Job Cohen die het geen probleem vindt dat sommige 'straatcoaches' in Amsterdam-West vanwege hun geloof vrouwen geen hand geven.

2. Marcouch pleit ervoor dat moslimvrouwen bij de politie hoofddoeken mogen dragen.

3. Marcouch: "We hebben in Nederland een paar dozijn Tariq Ramadan klonen nodig."

4. Marcouch: "We zien ook in Amsterdam bijvoorbeeld heel veel mensen klagen, meisjes met een hoofddoek die zeggen ik kom heel vaak mensen tegen die gewoon bang zijn voor moslims, die anti-islam zijn. Nou dat zijn de dingen, waar we dus ook op 4 mei vooral bij stil moeten staan en zeggen toen is het ook zo begonnen."

5. Marcouch: Ik ben een voorstander van koranonderwijs op openbare scholen.

6. Tegen elsevier.nl zegt Marcouch dat Al Qaradawi een 'gerespecteerde autoriteit' is, die 'inspirerende dingen heeft gezegd over moslims en de samenleving'. Hij vindt het belangrijk dat iemand als Al Qaradawi ook in Nederland wordt gehoord, zodat zijn standpunten 'bediscussieerd kunnen worden'.

(De radicale sjeik Al Qaradawi is betrokken bij de omstreden Moslim Broederschap.

Hij verdedigde zelfmoordaanslagen en vaardigde fatwa's uit waarin de doodstraf voor homoseksuelen werd goedgekeurd.)

Bronnen: Het Parool, Buitenhof, Elsevier, Wereldomroep en AT5.


22.2.2008

8 opmerkingen:

 1. Ahmed Marcouch en Ahmed Aboutaleb gaan tekeer tegen de straatterreur van Marokkaanse jongeren omdat die contraproductief is voor de door hen gewenste geleidelijke islamisering van ons land. Elk keer dat een oud vrouwtje door een "lichtgetinte medelander" wordt beroofd worden er weer een paar dhimmi's alert op het gevaar dat de islam voor ons land betekent. Wat over hun lippen komt is slechts taqqyyia à la de Moslim Broederschap. "Het vermijden van lokale, nationale en globale conflicten met Westerlingen die op de lange termijn het vermogen om de islamistische machtsbasis in het Westen uit te breiden schade zouden kunnen berokkenen of die een negatieve reactie tegen moslims zouden kunnen veroorzaken." Uit: Het Project:

  Het Moslim Broederschap Project

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marcouch is ook heel erg voor de emancipatie van moslimvrouwen. Waar die uit moet bestaan zegt hij niet. Zolang hij voor islamitische scholen is, het hoofddoekje niet verwerpt, het prima vindt dat vrouwen geen hand krijgen van "vrome" moslims , staat hij gewoon te liegen.
  Ook blijven Marcouch, Vogelaar en anderen maar roepen, dat Nederlanders angst voor de islam hebben.Dat slaat nergens op en dat weten zij.
  Het is geen angst, die gevoeld wordt maar verstandige afkeer.
  De islam brengt alleen ellende in een land. Gelukkig zien sommige mensen dat glashelder in.
  Verder onderschrijf ik de reactie van Antivenin helemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De zogenaamde emancipatie van moslim-vrouwen die Marcouch bedoelt, is de emancipatie van de vrouw als deel van de islamitische gemeenschap, kortom meer zichtbare groepskenmerken voor moslims. Marcouc en co bedoelen zeker niet emancipatie in de zin van emancipatie voor het individu om eigen keuzes te maken, ook al gaan die tegen de belangen van de islamitische gemeenschap in ,zoals afvalligheid, vrije partnerkeuze enz. Ook de recente uitspraken van hem laten duidelijk zien hoe zeer hij een wolf in schaapskleren is en dat hij een islamitische agenda hanteert.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Naast het feit dat ik deze Ahmed niet geloof, is hij nog hondsbrutaal ook met zijn opmerking dat streng gelovigen in Nederland meer ruimte moeten krijgen. Alsof zij hun geloof niet kunnen beleiden. Wat is dat voor rare redenering van iemand die een geloof aanhangt, dat in betreffende landen geen enkele ruimte laat voor religieuze diversiteit. En schandalig dat kennelijk niemand daar op reageert!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De ondergang van onze samenleving wordt vooral duidelijk door het feit dat zogenaamde hardliners als Marcough en Aboutaleb worden toegejuicht. Als autochtonen zich zo uiten dan worden zij direkt in de extremistische hoek getrapt.

  (tot) Zover loopt de linkse kerk volledig in de pas met het islamovirus dat door haar als een adder aan de borst wordt gekoesterd.

  Hoor ik daar soms het woord remigratie vallen??

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met zijn laatste staaltje van godsdienstpolitiek heeft Marcouch meer dan ooit zijn ware gezicht van wegbereider van de intolerantie islam laten zien. Subsidie vragen voor een project waarin de meest intolerante moslims hun propaganda mogen bedrijven, is een laatste voorbeeld van de ware aard van Marcouch. Zolang beroepsallochtonen alles via de islam willen laten lopen, zijn ze een rem op de vrije ontwikkeling van het individu.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Populariteit van Ahmed Marcouch is een raadsel

  De Egyptische haatzaaier Yusuf Al-Qaradawi is de geestelijk en politiek leidsman van de Amsterdamse stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch. Toch blijft Marcouch een van de helden van PvdA-leider Wouter Bos. Waarom toch?

  Door Syp Wynia

  Waarom blijft Bos zwijgen over rolmodel van Marcouch?
  Ahmed Marcouch, een van de helden van PvdA-leider Wouter Bos, zei tegen elsevier.nl dat Yusuf Al-Qaradawi, de ideoloog van de radicale Egyptische Islamitische Broederschap, een ‘gerespecteerde autoriteit’ is. Hij zegt daarmee met zoveel woorden dat hij nog steeds achter zijn plan van vier jaar geleden staat om Al-Qaradawi een congres te laten houden in Nederland.

  Dat congres ging niet door, omdat de gemeente Amsterdam weigerde de gevraagde 150.000 euro subsidie aan Marcouch c.s. te geven. Kennelijk waren Job Cohen c.s. er, anders dan Marcouch, toch niet zo van overtuigd dat de komst van de Egyptische haarzaaier een zinnige bijdrage was aan ‘het verkleinen van de kloof tussen moslims en niet-moslims’.

  Boegbeeld
  Dat Marcouch de omstreden Al-Qaradawi naar Nederland wilde halen staat niet op zichzelf. In 2005, kort voordat hij voor de PvdA stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Slotervaart werd, zei Marcouch in een interview met Samira Abbos (nu PvdA-kamerlid), dat als hij de Koran niet begrijpt, hij afgaat op de interpretatie van Al-Qaradawi. Hij noemde hem ‘een boegbeeld in de islamitische samenleving en een groot wetenschapper’.

  Voor alle duidelijkheid: de geestelijk leidsman van Marcouch is de ideoloog van de Islamitische Broederschap en dat is zo ongeveer de moeder van alle terreurbewegingen, tot aan Al-Qa’ida toe.

  Verrotte Europa
  Al-Qaradawi is een heel gevaarlijk man. Hij is persona non grata in
  Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Hij is een rabiate antisemiet, steunt zelfmoordaanslagen tegen Israël en vindt dat het verrotte Europa moet worden gered door de islam. Het enige dat nog voor Al- Qaradawi pleit, is dat hij ook wel eens wordt aangevallen door nog conservatievere moslims.

  En dat is dan de leidsman van Ahmed Marcouch, die zelf weer de held van Wouter Bos is. De loyaliteit van Marcouch aan Al-Qaradawi verklaart veel van het optreden van de stadsdeelvoorzitter.

  De vaste lijn van Marcouch is dat hij zich voorstelt als het redelijke alternatief, als de gematigde moslim die je maar beter zijn zin kunt geven omdat anders de boze, radicale, criminele en terroristische moslim de kop opsteekt. Marcouch zet zich af tegen Koranschooltjes, om als redelijk alternatief de islam binnen te halen bij het openbaar onderwijs.

  Broedplaats
  Je zult maar inwoner zijn van Slotervaart. Dat stadsdeel heeft 44.000 inwoners, waarvan een kwart te boek staat als moslim en 7.000 als Marokkaan.

  Hoe zit het eigenlijk met de andere 37.000 Slotervaarters? Voelen die zich ook vertegenwoordigd door Marcouch? Vinden die het ook zo’n goed idee dat hun stadsdeel een broedplaats is voor de introductie van de gemeentelijke islam – in de wetenschap dat hun burgervader Yusuf Al-Qaradawi als rolmodel ziet?

  En hoe zit het eigenlijk met PvdA-leden en PvdA-stemmers? Zijn die net zo blij met Ahmed Marcouch als Wouter Bos dat is? De stilte regeert, en daarmee de zelf-islamisering.


  http://www.elsevier.nl/web/10216876/Commentaren/Populariteit-van-Ahmed-Marcouch-is-een-raadsel.htm

  BeantwoordenVerwijderen