Dan past Nederland zich maar aan Marokko aan


Uitgelicht: uitspraak Mirjam Sterk (CDA), op BNR, 15.12.2008.

Interview met Mirjam Sterk over 'ruim miljoen met dubbel paspoort'.
Met name Marokko ligt dwars en blijft dwarsliggen, ook voor hier geboren kinderen. Aan het eind van het interview, waarin Sterk duidelijk heeft aangegeven dat en waarom het onwenselijk is dat zoveel mensen in Nederland een dubbele nationaliteit hebben, concludeert Sterk berustend: "Als Marokko zich niet aanpast aan ons dan past Nederland zich maar aan Marokko aan."

(Omdat mevrouw Sterks laatste uitspraak hier helaas is weggelaten of 'afgevallen' heeft Hoeiboei getracht via BNR de letterlijke uitspraak van kamerlid Sterk te achterhalen maar helaas bleek dat niet meer mogelijk.)

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

5 opmerkingen:

 1. Een "krachtige" opmerking van een "krachtige" politicus.
  Op een klagerige manier zich aanpassen. Aan een land als Marokko.Ik dacht, heel lang geleden, dat een Nederlandse politicus haar/zijn werk deed voor het Nederlandse volk, dat haar/hem gekozen had.
  In deze tijd van Islamisering zit een Nederlandse politicus in de 2e kamer om zich aan te passen aan een Islamitisch migrantenland,blijkt door de opmerking van Mirjam Sterk.
  Voor deze totale gekte ontbreken mij de woorden.
  Gisterenavond deed Kadija Arib,ook iemand met 2 paspoorten, lid van de Nederlandse 2e kamer, die werkt voor de koning van Marokko, haar zielige zegje, in een uitzending van de IKON. Och, och, die stoute Nederlanders toch.. Zij zijn nog steeds niet opgetogen genoeg over de aanwezigheid van al die moslims in hun land. Zij blijven maar kritische vragen stellen. En dan die vreselijke Wilders. “Waarom haat die man ons toch zo,mama?”
  vroeg haar dochter aan haar. Hier schoot Kadija vol.
  Ik schoot toen ook vol en zette de tv af.
  Door politici als Mirjam Sterk , die zich maar aanpassen aan deze veeleisende, zich om het minste verongelijkt voelende migranten en door omroepen, zoals de IKON, kweek je zulke, zich in slachtofferschap wentelende migranten.
  Wanneer komt er een programma over door Allochtonen gediscrimineerde Nederlanders , door Allochtonen in elkaar geslagen Nederlanders, door Allochtonen uitgescholden Nederlanders, door Allochtonen uit hun huizen weggejaagde Nederlanders?
  Dan krijgen we een realistisch beeld van de samenleving.
  Onze omroepen kennende, laat een dergelijke uitzending nog lang op zich wachten.


  .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He, wat? Het is ook nooit goed. Marokkaanse Nederlanders klagen dat ze niet als echte Nederlanders worden gezien maar ze mogen van Marokko helemaal geen Nedelanders worden! Lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik las pas een paar discussies over immigratie uit begin jaren negentig. Mensen die toen beweerden dat er fundementalisme was binnen moslimgemeenschap (Elst)werden weggehoond. Mensen (early warners als Janmaat en misschoien zelfs Drees Jr) zouden spreekwoordelijk onthoofd zijn als ze hadden voorspeld dat er 1 miljoen mensen met een dubbele loyaliteit sorry paspoort zouden zijn in 2008. Toekomstscenario is dan ook helemaal niet rooskleurig. Islamitische meerderheid in de eerste 10 Nederlandse steden is nabij. Mirjam Sterk is een schandaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Miriam Sterk valt al jarenlang op door wat onnozele uitspraken, maar zeker niet door enige intelligentie. Jammer dat dit soort samen met calculerende ethnisch gerichte beroepsallochtonen zo zijn oververtegenwoordigd in de kamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij verlies van de marroccaanse nationaliteit verliest de betrokkene rechten op bezit en vererving. Een "buitenlander' heeft op financieel gebied veel minder rechten dan de originele landsman. Sommige dingen, als zakendoen, huisbezit is alleen nog mogelijk met een marroccaanse partner. In de praktijk betekent dit meestal verlies van zeggenschap en/of goed.
  In de moslimtraditie is het eigendom van een eigen huis/grond heel belangrijk,veel uitgesprokener dan gemiddeld in Nederland. Iedere jonggehuwde heeft eigen grond bovenaan het verlanglijstje staan.
  Verlies van eigendomsrechten van grond/huis betekent ook gezichtsverlies = de 2e pijler van zelfrespect.
  In de discussie over dubbele nationaliteit wordt dit aspect niet benoemd, omdat de Nederlandse samenleving gevoeliger is voor minder rationele argumenten, zoals godsdienst en vaderlandsliefde.
  Het is toch een publiek geheim dat allochtonen huis/grond bezit hebben in hun vaderland. Zelfs gezinnen die hier op minimum niveau verdienen besteden hun spaargeld aan grond in het vaderland. Dat onze bestuurders dit niet weten/negeren is gekozen onwetendheid.

  BeantwoordenVerwijderen