Nooit Genoeg (3)

Nooitgenoeg_1

"Nooit Genoeg"

Plaats hier uw off topic links of reacties (geen spam en andere onzinnge bijdragen).
(Hoei Boei is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de geplaatste reacties en/of links. Reacties kunnen op Hoeiboei zonder opgave van redenen verwijderd worden. Reageerders/reacties/links die de wet niet respecteren worden (definitief) verwijderd. Trollen eveneens. Men dient met een geldig emailadres te reageren, en bij voorkeur met de eigen naam.)

Jip en Janneke berichten of andere teksten graag naar hoeiboei@gmail.com

6 opmerkingen:

 1. Twee keer ingezonden en omdat ie zo leuk is:

  Bron:Volkskrant, 17.12.2008

  De twee gezichten van een NRC-redacteur

  De twee gezichten van een NRC-redacteur
  Jean-Pierre Geelen

  Het is een pikante passage voor mediawatchers in het kerstnummer van HP/De Tijd, dat vanaf vandaag in de schappen van de kiosk ligt. Het weekblad interviewde de alom aanwezige Geert Wilders voor een terugblik op het jaar en vroeg hem onder meer naar zijn verhouding met de media. Het integrale antwoord, bij wijze van voorpublicatie: 'Verschrikkelijk, al die journalisten in Nederland. In de Belgische krant De Standaard stond bijvoorbeeld een groot, onderbouwd artikel over hoe de moslimterroristen in de hotels in Mumbai de moslims scheidden van de niet-moslims.

  Maar de Nederlandse pers negeert dat. De journalisten hier zijn zo dubbelhartig.

  'Ik heb daar een persoonlijk voorbeeld van. Ja, misschien moet ik u dat misschien moet ik u dat gewoon vertellen.

  Onlangs schreef een collega van u in een krant een column waarin op scherpe toon werd verklaard dat ik burgers tegen elkaar zou opzetten, haat zou zaaien en bovendien hypocriet zou zijn. De schrijver in kwestie was niet een van de minsten.

  Maar diezelfde persoon zat drie maanden eerder nog met tranen in zijn ogen bij mij hier op de werkkamer, omdat zijn zoontje bij hem thuis door de politie van zijn bed was gelicht.

  'Om zeven uur 's ochtends, de hele straat was afgezet. Die jongen had mij met de dood bedreigd, telefonisch, via het nummer dat hij van zijn vader had. Die journalist smeekte me of ik alsjeblieft de aangifte tegen zijn zoon wilde intrekken.

  Dat heb ik niet gedaan.

  'Diezelfde man maakt mij vervolgens in een column uit voor hypocriet en scheldt me uit voor rotte vis. Ik krijg daar nu nog kippenvel van. Moet ik zijn naam noemen?

  Ja, ik zal het maar doen. Het gaat om Frank Vermeulen, chef van de politieke redactie van NRC Handelsblad (sinds september dit jaar is Vermeulen redacteur op de redactie Opinie & Debat - HP/DT ).'

  Volgens goed journalistiek gebruik heeft het weekblad de NRCredacteur om wederhoor gevraagd.

  Die liet HP/De Tijd in eerste instantie weten: 'Ik zou nog maar eens goed nadenken voor u de beschuldigingen van de heer Wilders afdrukt'. Nadat hij het interview voor publicatie had gelezen, gaf de NRC-redacteur nog een korte reactie: 'De heer Wilders overdrijft een beetje'.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Link naar Volkskrantartikel: de twee gezichten van een NRC-redacteur:

  de twee gezichten van een NRC-redacteur

  BeantwoordenVerwijderen
 3. woensdag 17 december 2008 door webred
  PolitBlog beëindigd

  De hoofdredactie heeft besloten de politieke column en het PolitBlog van redacteur Frank Vermeulen te beëindigen. Een zaak die begon als een particuliere kwestie tussen hem en een lid van de Tweede Kamer – over wie hij als columnist vrijuit moet kunnen schrijven - is een belemmering geworden voor zijn professionele functioneren. Wij betreuren dit.

  Hoofdredactie NRC Handelsblad


  http://weblogs3.nrc.nl/politblog/2008/12/17/politblog-beeindigd/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoofddoekverbod werkt niet echt in Frankrijk.
  Moslims betalen grif reiskosten om kind op katholieke school te laten gaan waar wel een hoofddoek toegestaan is.

  http://www.youtu
  be.com/watch?v=oQtTBhbzG8g&eurl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Laten we feestvieren: Jacques Wallage vertrekt!
  vrijdag 19 december 2008 09:40

  Jacques Wallage wilde met een 'Amice'-briefje Ayaan monddood maken
  Behalve kerst en pasen vind ik dat we ook het vertrek van sommige beroepspolitici mogen vieren.


  Jacques Wallage stopt als burgemeester van Groningen. Na ruim tien jaar vindt hij het genoeg. Ongetwijfeld zal het volk van Groningen de komende weken rouwen om het vertrek van hun niet gekozen burgemeester.


  Wallage motiveert zijn besluit als volgt: 'Je moet niet tot het meubilair gaan behoren. En ik win mijn vrijheid terug nadat ik sinds mijn vierentwintigste in dit tempo heb gewerkt.'


  Gevangen
  Ach, wat zielig! Jacques voelt zich nu pas vrij! Wie hield hem gevangen? De volksvertegenwoordigers? Zijn kiezers? In Groningen moeten ze dubbel rouwen.


  Rouwen om hun eigen onmondigheid waardoor ze nooit een burgemeester mochten kiezen, en rouwen om het verlies van een onvrije man die ze ruim tien jaar heeft bestuurd.

  Wie moet nu burgemeester van Groningen worden? Dat moet wel een CDA'er zijn. Het zou Groningen sieren om de burgemeester van Maastricht te laten overkomen naar Groningen. Dan zullen ook de inwoners van Groningen ervaren hoe het is om deel uit te maken van een land met zuidelijke punt.


  Topbestuurder
  Maar wie en wat was Jacques Wallage?

  Hij was een 'topbestuurder'. Maar ik heb geen idee wat de verdiensten van Wallage zijn. Wel herinneren we ons zijn felle standpunten inzake integratie. Frits Bolkestein en Henk Kamp werden regelmatig door hem als extreem-rechtse figuren neergezet.


  Maar het ergste was een brief van Wallage aan Jozias van Aartsen, toenmalig fractievoorzitter van de VVD. Die brief mogen we nooit vergeten.

  Amice
  Het was december 2003. Ayaan Hirsi Ali was Kamerlid voor de VVD. Wallage schreef een officiële 'amice'-brief. Zoiets kan alleen een PvdA'er.


  De brief begon met 'Beste Jozias'. De PvdA-man schreef zijn brief op papier met het wapentje 'Burgemeester van Groningen'. Het was dus een officiële brief.


  Maar omdat in Nederland een chronisch tekort is aan democratische controle, werd hij nooit ter verantwoording geroepen voor deze brief, waarin hij Hirsi Ali beticht van het uitlokken van geweld door te ageren tegen de islam.

  Joodse tragedie
  Het meest gênante en verwerpelijke gedeelte van Wallage’s brief betrof de joodse tragedie. Wallage trok daar een parallel met de joodse gemeenschap in Groningen, die in de oorlog door de vervolging grotendeels is vernietigd.


  Daarom vroeg hij aan Van Aartsen om maatregelen te nemen tegen Hirsi Ali, zodat zij niet weer, ‘zoals onlangs in het tv-programma Nova, het bestaan van Allah tegenover moslimschoolkinderen in twijfel trekt.’


  Ook vond Wallage de bewering van Ayaan onaanvaardbaar dat islamitisch bijzonder onderwijs tot segregatie leidt. Wallage meende ook dat het VVD-Kamerlid ouders heeft 'geïntimideerd' en met zulke ‘optredens de grondrechten aantast’.

  Holocaust
  Mag het bestaan van Allah niet in twijfel worden getrokken? Begon de Holocaust met een debat over het bestaan van God?


  Hebben de nazi’s ooit het bestaan van God in twijfel getrokken, en daardoor miljoenen mensen gedood?


  Wat is dit? Waar heeft die man ooit logica geleerd? De eerste beste debiel uit Groningen kan beter redeneren dan Wallage.

  Apartheid
  Dankzij Wallage en de rest van de oude PvdA-maffia worden juist grondrechten aangetast: apartheid, segregatie, islamitisch fundamentalisme, geweld tegen vrouwen en homo’s et cetera.


  De PvdA'ers zijn verantwoordelijk voor de ellende binnen de multiculturele samenleving. Kritiek op de islam leidt tot geweld, was de kerngedachte van Wallage.


  Dat noem ik pas discriminatie, racisme en vernedering van moslims. Want Wallage gaat ervan uit dat alle moslims gewelddadig zijn.


  Geweldenaars
  Wat heeft Wallage eigenlijk geleerd van de Tweede Wereldoorlog? Volgens deze denkwijze zouden de nazi’s niet mogen worden bekritiseerd of bespot omdat anders ze geweld gebruiken. Zou Wallage ook zo willen omgaan met de Groningse criminelen? Niet provoceren, anders gaan ze geweld gebruiken!

  Hij heeft wel iets geleerd uit de oorlog: de tirannieke beperking van de vrijheid van de volksvertegenwoordigers. Want dat vraagt hij tenslotte aan Van Aartsen. Jozias moest een volksvertegenwoordiger de mond snoeren omdat de PvdA-burgemeester van Groningen dat eiste.


  Van Aartsen heeft als een rechtgeaarde VVD'er de brief in de prullenbak gegooid en de schrijver ervan veroordeeld.

  Monddood
  Ik zal me Wallage dus herinneren als een niet gekozen politicus die een gekozen politicus monddood wilde maken.


  Wat gebeurde toen in Amsterdam Mohammed Bouyeri het islamitische geweld toepaste?


  Mohammed schreef in de brief die hij op het lichaam van van Gogh had geprikt: ‘Wat vindt u van het feit dat er een burgemeester in Amsterdam aan het roer staat. Die een ideologie aanhangt waarin Joden tegen niet-Joden mogen liegen?’


  Muisstil
  Wat deed Wallage toen, de valse man die de herinnering aan de joodse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog misbruikte om Hiris Ali monddood te maken?


  Niks. Hij was muisstil.

  Nederland is een land met veel Wallages. Ik walg van dit gedeelte van mijn land. Mag ik dat zeggen?
  http://www.elsevier.nl/web/10216715/Afshin-Ellian/Laten-we-feestvieren-Jacques-Wallage-vertrekt.htm

  BeantwoordenVerwijderen