Twintig zotte excuses voor die malle hoofddoek (2)

1barbie_met_hoofddoek_2

Twintig zotte excuses voor die malle hoofddoek.

Excuus twee: "ik vind de hoofddoek niet erg want iedereen mag toch zeker zelf weten wat voor kleren ie draagt".


Natuurlijk mag iedereen dat maar één nuchtere blik op de islamitische wereld en je weet dat het hier niet om zomaar een kledingsstuk gaat. Om eens een moslimvrouw te citeren: "Het is niet slechts een kledingsstuk. Er zit een concept achter over de ongelijkwaardige plaats van de vrouw in de maatschappij. De hoofddoek is het politieke spandoek van de fundamentalisten geworden, evenals de boerka." Dat zegt Nahed Selim, een moslimvrouw. De islamitische hoofddoek is een akelig symbool en niet te vergelijken met enig ander kledingsstuk.

Stel nu dat grote groepen mensen besluiten een hakenkruis op hun voorhoofd te 'dragen', oranje geverfd of niet - weliswaar geen kledingsstuk maar eveneens een onplezierig symbool in een vrije samenleving - zou deze dracht dan ook de kans op succes in de samenleving vergroten?

Ex-PvdA-stemster, drie dochters, een man, een hond en een spaarvarken

Wordt vervolgd


Lees hier excuus 1: "Mijn moeder droeg vroeger ook een hoofddoek".

11 opmerkingen:

 1. Zogenaamde vrijheidslievende mensen roepen dat altijd.Geen idee hebben ze, waar dat hoofddoekje en die burka voor staan.Dat willen ze ook niet weten.Die reden kan misschien heel akelig zijn. "Akelige" dingen gaan deze verdedigers van de islamitische vrouwelijke kleding altijd uit de weg.
  Voordat de islam zijn intrede deed in ons land hadden ze die vodden nooit gezien.
  Nu worden ze ineens door hen als volwaardige kleding en hoofdbedekking gezien.
  Geboren opportunisten.En nog gevaarlijk ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Victor Onrust, waarom? Ik heb het boek gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij Nuij veel van al die zotte excuses:

  http://www.nujij.nl/twintig-zotte-excuses-voor-die-malle-hoofddoek.4261719.lynkx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @nefasgol: "Zij droeg haar hoofddoek als een banier"

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ex-PVDA stemmer maakt e.e.a nog een tikje droeviger. Want waar moet je kruipen als de zondebok in u zelve huist?
  Zou ik bijna voor willen gaan collecteren. De hoofddoek is mij een gruwel. Een verbod zou erg zijn maar minder erg als de kwaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Victor Onrust, jij bedoelt waarschijnlijk dat zij er trots op was. De vrouwen in dat boek eisen de hoofddoek op. Dat heb ik ook gelezen. Wat zegt dat eigenlijk? Dat de hoofddoek door alle vrouwen gedragen zou moeten worden, dat de hoofddoek bij het vrouwzijn hoort,dat wij in het Westen daar niet moeilijk over moeten doen, dat sommige moslima's trots zijn op de hoofddoek en dat er daarom niks op tegen is? De hoofddoek en de burka maken van vrouwen onvrije schepsels. Ze dragen die vodden omdat zij vrouw zijn. Daarbij worden zij zo ook gebruikt om de Islam uit te dragen. Ook zorgen zij er voor dat er twee soorten vrouwen ontstaan. De "nette" hoofddoekdragenden en de vrouwen zonder hoofddoek, die door moslims als niet fatsoenlijk gezien worden.
  Wat vind jij eigenlijk er zelf van, Victor?
  Mijn mening is duidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Laat deze rubriek vooral zo doorgaan, want het wordt zo een hele leuke serie en die wil je als het ware 'verzamelen', ja ik denk zelfs de hoofddoekfetisjisten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Michel: Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @nefasgol

  Pamuk bedoelt met zijn uitspraak volgens mij dat de hoofddoek door fundamentalisten als spandoek gebruikt wordt. Het lijkt mij duidelijk dat hij dat fundamentalisme afkeurt. Het is knap hoe hij de aantrekkingskracht ervan laat zien.

  Een hoofddoek is niet onschuldig maar staat ergens voor zoals je zelf terecht opmerkt. De opmerking was bedoeld ter ondersteuning.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Victor Onrust, dat was mij niet helemaal duidelijk, die ondersteuning. Als vrouwen graag de hoofddoek dragen, wordt dat door heel veel mensen,als een goede reden gezien,om die niet te verbieden. Vrije keuze, roepen ze dan.
  Wat laat, maar toch bedankt voor de ondersteuning.

  BeantwoordenVerwijderen