Theorie van het Knuffelen

Sprinkhaan1_3

Theorie van het Knuffelen

Bij het doen van mijn boodschappen werd ik zwaar getroffen door de algehele kerstsfeer. De voor de winkel pamfletterende oproepers om geen vlees van de bio-industrie te eten maakt dit blog noodzakelijk. Mijn eerste gedachte is:

Waarom nodigen zij niet 80% van de NL bevolking beleefd uit om zelfmoord te plegen. Dan pas immers passen wij weer in onze "ecologische footprint".
Verder gaan met maar de helft van de wereldbevolking kan ook natuurlijk: 3,6 hectare per persoon, dat begint ergens op te lijken. Je zou alles wat poogt ons aandeel boven de nu beschikbare 1,8 hectare tot de werkelijk gebruikte 4,4 te verheffen kunnen kwalificeren als bio-industrie.

Ben ik dan voor de bio-industrie ? Eigenlijk wel. Ik wil namelijk blijven leven. Het zijn natuurlijk geen overgevoelige types daar. Maar ook geen dierenbeulen. Al zal er altijd wel wat te wensen overblijven. Dat mag geen reden zijn tot deze oproep voor een boycot.

Dan nu de beloofde theorie van het knuffelen:

"Naarmate er minder serieuze mogelijkheden zijn om politiek zinnig vorm te geven aan je stem wordt de behoefte toch iets te doen meer uitgeleefd op makkelijke zielige objecten."

Het belangrijkste onderwerp dat niet aan bod komt is de relatieve en absolute overbevolking. Ook de wens een strobreed in de weg leggen aan het internationale flitskapitaal komt maar mondjesmaat voor. De belangrijkste kandidaten om te knuffelen kent u natuurlijk wel:

hongerige en zieke kindertjes met grote ogen
hongerige en zieke kindertjes
zielige vluchtelingen
zielige allochtonen
zielige dieren met grote ogen
zielige dieren
zeldzame dieren
zeldzame planten

De mens is een sprinkhaan.

Voorspreker

5 opmerkingen:

 1. De milieufanatici maken handig gebruik van sentimenten en intimidatie en de zieligheidsindustrie vaart er wel bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hm - milieuprofeten en zieligheidsapostelen vervullen de taak ons zondebesef levend te houden; het stelt een religieus aangrijppunt in ons brein gerust dat er nu eenmaal zit, en dat dus aangegrepen dient te worden.

  Het 'hou jij ze dom, dan hou ik ze arm'-mechanisme van eerdere patriarchen wordt nu gewoon uitbesteed aan de kudde - in ruil voor het zwellende zelfgevoel van de geselende boeteprediker en de weke vervoering in de harten van bekeerde zondaren blijken mensen bereid de kastijding en de dreiging met doom en gloom zèlf op zich te nemen.

  Dat maakt dan weer dat ze roepen om maatregelen, tot voldoening van de boven-ons-gestelden, die natuurlijk graag eens te meer hun onmisbaarheid illustreren door nog een regeltje of een wetje te bedenken. Bovenal - het houdt ons bang en timide, en dat is helemáal mooi natuurlijk.

  Er gaan veel makke schapen in een hok; dat ze maar fijn de schatkist vol keutelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja, beroerd word ik er van. Al die goede doelen, die ons elke avond op de tv. voorgeschoteld worden. Ik zap meteen door of zet snel de tv. af.
  Al die "brave" mensen, die je met uitgestreken gezicht komen vertellen, wat zij niet allemaal doen voor mensen, in een heel ver land.Hoe verder, hoe beter. Mensen in hun eigen omgeving kunnen dikwijls doodvallen.
  De vreselijkste woorden op dit gebied, heb ik Marco Borsato, horen zeggen. Het "goed doen" zat in zijn DNA. Brrrrrrrrrrrr.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knuffel-televisie en Knuffel-politiek kunnen niet los worden gezien, van de steeds sterker wordende invloed van vrouwen in onze samenleving.

  Zelfvernietigings-politiek, waar men in het westen aan leidt/lijdt, is ook een vorm van knuffel-politiek

  Sterker nog, het is de ultieme knuffel-politiek.

  Dat krijg je er nou van. Van die Feminisering van onze cultuur.

  Onze cultuur is niet te redden. Tenminste, zolang we niet bereid zijn aan de dominante vrouwelijkheid een einde te maken.

  Westerse man, het is aan U, en het is NU !

  Lancelot

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je het over benodigde hectares hebt en over bio-industrie is het gewoon beter om geen vlees te eten. Een mens heeft genoeg essentiele aminozuren als het gevarieerde granen en peulvruchten eet. Alleen moet hij dan nog vitamine B12 tabletjes slikken.

  De eerste generatie biobrandstoffen zijn dan helemaal taboe.

  BeantwoordenVerwijderen