Moderator op hbo-niveau gezochtUitgelicht: (in het kader van pretpakketten voor pretopleidingen: moderator op hbo-niveau gezocht) Intermediair 11.12.2008, coververhaal 'Online getier en razernij', uitspraak van netsocioloog Albert Benschop.

Vraag Intermediair: "Is wat zij [reaguurders] doen een onschuldige vorm van verbaal afreageren, zoals bijvoorbeeld psycholoog Jay meent?"

Nederlandkenner Simon Kuper: "De moordenaars van Fortuyn en Van Gogh zijn niet via internet tot hun daden aangezet. Volgens mij is het een tamelijk ongevaarlijk jongensspelletje.' Socioloog Benschop is beduchter. 'Het creëert soms echt een stemming. Na de moord op Van Gogh werd op internet opgeroepen om moskeeën in brand te steken. Dat is vervolgens ook echt gebeurd. Op internetfora kunnen animale gevoelens opflakkeren die wel degelijk overslaan naar de fysieke werkelijkheid.' Om die reden zou het modereren volgens hem in Nederland veel professioneler moeten gebeuren. 'Naar mijn mening zou er in Nederland een speciale opleiding tot moderator moeten komen, bij voorkeur op hbo-niveau'.

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

1 opmerking:

  1. Het is niet te geloven, dat was mijn eerste gedachte.Een moderator op HBO niveau. Die gaat even beslissen wat wel of niet door de beugel kan.Nou breekt echt mijn klomp. Zo'n afgestudeerde snotneus van 22, die nergens verstand van heeft, totaal geïndoctrineerd is, door de linkse leraren,types als Benschop, wordt losgelaten op reacties van lezers en lezeressen.
    Jongensspelletje.... leeft Simon Kuper nog in de mecanodoos voor jongens en poppen voor meisjes tijd? Ze verleren het ook echt nooit!!
    Nederland wordt steeds griezeliger met al die betweters.De rookpolitie hebben we al, nu komt de internetpolitie eraan.
    Wilders heeft weer gelijk. Nederland begint steeds meer op Noord Korea te lijken.

    BeantwoordenVerwijderen