Afschaffen!

Gnoe

5 opmerkingen:

 1. Laten we ook niet het misbruik van kinderen binnen de moskee vergeten.
  De imam houdt wel van een lekker kippetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Naar mijn weten zijn er hierover geen cijfers bekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De feiten - zoals de commissie Deetman die aangeeft - achter het grove schandaal zijn: het speelde zich af in een periode van 65 tot 30 jaar geleden. Het speelde zich af in de internaten, die heel zelfstandig opereerden. Het was in de niet-katholieke internaten even erg, en speelde ook fors op tal van andere plaatsen buiten de kerk(en).

  De laatste 30 jaren zijn er relatief erg weinig misbruikzaken in Nederland in de katholieke Kerk voorgekomen.
  Blijkbaar gaan de zaken daar tegenwoordig, en al een heel tijdje, stukken beter.

  Conclusie: het gaat hier over een zeer smerig en schandelijk onrecht, maar wel een onrecht dat uit het verleden stamt. Daarom mag en moet hierover worden gesproken, maar wel in de juiste context. Al diegenen die net doen alsof deze zaken in de huidige Kerk schering en inslag zijn, vertellen leugens en laster.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eens met mbuurman en topsporter -

  De cartoon had m.i. nog aanzienlijk mogen worden uitgebreid met misbruik in protestantse/islamitische/seculiere en allerlei andere "kring". Is uiteraard wat minder gemakkelijk in een karikatuur te vatten, want de eenzijdige "berichtgeving" lijkt zolangzamerhand behoorlijk in die richting te gaan. Ook zou het aardig zijn eens te kijken naar de achterliggende motieven van belangengroepen die de eenzijdigheid voeden. Steekwoorden: belangen (post)moderne verzorgingsstaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In Vlaanderen heet het kontje van een jongetje 'Het Patershol' (L.P. Boon)

  BeantwoordenVerwijderen