Kinderhuwelijk

De koran (65:4), de islamitische korancommentaren en de sharia staan het aan mannen toe om met zeer jonge meisjes te huwen, nog voor de bruidjes voor het eerst ongesteld zijn geweest. Het gaat niet om het uitsluitend tekenen van het huwelijkscontract. Het gaat ook om wat wij als grote-mensen-dingen beschouwen. Elke imam is bereid u aan te wijzen waar dit in de heilige teksten te vinden is.

Mohammed, de profeet van de islam, heeft ook zelf een huwelijk met een zeer jong meisje gesloten,
een zekere Aisha. Mohammed is volgens de koran het goede voorbeeld voor de mens. Elke imam is bereid u aan te wijzen waar dit in de heilige teksten te vinden is.

De sharia schrijft het niet voor om met kleuters te trouwen, dus er is ruimte om zonder de regels van de sharia te overtreden geen kinderhuwelijk te sluiten. Er is geen sprake van dat de sharia moslims opdraagt om een kinderhuwelijk te sluiten, en wie zulke huwelijken voor zichzelf afwijst, kan desalniettemin zichzelf uiteraard als een goed moslim beschouwen.

Toch is er een probleem. De sharia kent de regel dat het verboden is iets te verbieden dat niet door de sharia verboden is. Deze regel is door de imams algemeen aanvaard. Dat maakt het lastig. Zelf niet met een kind willen trouwen is OK, maar het is niet OK om anderen te verbieden om met een kind te trouwen.

Het spreekt vanzelf dat er hierover bittere discussies worden gevoerd binnen de islamitische wereld. De door de zogeheten ‘Arabische lente’ bedreigde regimes verbieden in het algemeen het kinderhuwelijk, of hebben de mogelijkheden daartoe ingeperkt. Maar om zoiets te verbieden, dat is volgens de sharia-fundamentalisten verboden.

Het geeft te denken wanneer de Nederlandse politiek aan het godsdienstige debat over deze godsdienstig-juridische vragen gaat deelnemen. De islamitische predikanten die in Nederland oproepen tot een kinderhuwelijk hebben de Nederlandse politiek gedwongen een standpunt in te nemen in een godsdienstige, intern-islamitische discussie. Wat een verrijking.

Op het gebied van het kinderhuwelijk is het cultureel zelfvertrouwen van Nederland nog niet aangetast. Het zal dan ook wel niet anders kunnen dan dat er maatregelen volgen. De wetten van landen als Nederland, en dat zal wel niet zo snel veranderen, staan het nu eenmaal niet toe dat mannen met zeer jonge meisjes trouwen.

19 opmerkingen:

 1. In de islamitische wereld wordt er toch vaker dan men wil geloven, gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met jonge meisjes te trouwen. Vooral door oude mannen die zin hebben in een klein meisje erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hans Jansen schrijft: 'wat wij als grote-mensen-dingen beschouwen'

  Dit roept bij mij de vraag op, of er ook een ondergrens is, wat leeftijd betreft, bij een dergelijk huwelijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ´De sharia kent de regel dat het verboden is iets te verbieden dat niet door de sharia verboden is´.

  maar autorijden voor vrouwen is in saoudistan toch ook verboden?

  ik vond trouwens het wel navrant hoe de berichtgeving over deze imam is.. Zo werd gezegd dat hij gezegd had, dat sex met een 9 jarige beter zou zijn dan met een 20 jarige.
  Wat natuurlijk een bevestiging van een heel eigen inkleuring van man-vrouwrelaties in de moslimwereld geeft. Namelijk, alsof het alleen maar om sex gaat.

  En een bevestiging van een beeld, omdat ik laatst in een documentaire zag, dat een moslima bang was dat haar man haar zou verlaten wanneer een borst vanwege kanker zou worden afgezet.

  Heel apart...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. sinds wanneer houdt hoeiboei zich bezig met censuur?

  al mijn kritische fatsoenlijke reacties worden verwijderd. het lijkt wel of ik op joop.nl of wijblijvenhier.nl zit

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch mooi die islamitische wederzijdse liefde tussen man en vrouw, tussen een negen- en een negentigjarige.

  En aangezien de islam ook erg tolerant is ten aanzien van polygamie, heb je als man zomaar ineens een kleuterklas voor je klaar staan.


  Ik wacht op een wet die ouders van hun verantwoordelijkheid voor hun kinderen verlost, pas nadat de kroost in de samenleving is opgenomen. ( ouders blijven verantwoordelijk totdat het kind, het nieuwe lid van de gemeenschap, door die gemeenschap als volwaardig lid is verwelkomt)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. U schrijft dat volgens koran 65:4 men met jonge meisjes mag huwen. Volgens mij gaat deze tekst over zwangere vrouwen. Heb ikde tekst verkeerd gelezen?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn arabisch laat wat te wensen over

  BeantwoordenVerwijderen
 9. At hulppiet El Houssain .
  berichten van judas hoessein . 9 december 2011. (tijd 10.07 ,11.09) .
  Leuk geprobeerd . een blog aanmaken met de naam piet . lol .lol.
  Hans Jansen denkt te maken te hebben met DE PIET die recentelijk nogal eens commentaar leverde .
  Hier gaat ie dan judas houssain .
  * تفسير Tafsir al-Jalalayn
  " and [also for] those who have not yet menstruated, because of their young age, their period shall [also] be three months"
  * تفسير Tanwîr al-Miqbâs min Tafsîr Ibn ‘Abbâs
  What about the waiting period of those who do not have menstruation because they are too young?” (along with those who have it not) because of young age, their waiting period is three months.
  * تفسير Asbab Al-Nuzul by Al-Wahidi
  ‘O Messenger of Allah, some women of Medina are saying: there are other women who have not been mentioned!’ He asked him: ‘And who are they?’ He said: ‘Those who are too young [such that they have not started menstruating yet], those who are too old [whose menstruation has stopped] and those who are pregnant’.

  Huwelijken van oude mannen met kleine meisjes is in principe volkomen normaal in de wereld van Islam . echter een grote groep moslims wijzen deze praktijken af omdat ze bijgeleerd hebben van de democratische rechtsstaten . Ze wijzen het gedrag van Mohammed af .
  Het is duidelijk . Het grote voorbeeld Mohammed consumeerde op 54 jarige leeftijd een huwelijk met een negenjarig meisje . En er is eigenlijk geen gelovige moslim die dit perfecte voorbeeld veroordeeld , men zwijgt het liever dood .

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bedankt voor de uitleg. Ik lees nl de Koranvertaling van Kramers.
  Mijn naam is overigens Piet Slingerland en ik heb het aangemaakt om te kunnen reageren. Ik zal kijken ofik mijn naam kan veranderen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als katja Arib en Marcouch zo ernstig van mening verschillen met de opvattingen van de moskee el Afwas, waarom dan niet in gesprek blijven met die mensen, als een soort buurtvader ?

  Of, als het klaar als een klontje, waarom niet een volwaardige aangifte gedaan ?
  Met je naam en waar je huis woont, natuurlijk.

  Zoniet? Prietpraat !

  Wij zijn in afwachting van reacties vanuit de JOVD denktenk.

  Pilsje iemand ?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. voor de sukkeltjes die niet weten dat yaHiDna 'menstruatie' betekent helpt Wiki (yaHiDna, koran) met;

  "The transliteration of the verse and the meaning of each portion of the verse is given below:

  Wa Al-Lā'ī Lam Yaĥiđna

  wa ( وَ ) = and

  Al-Lā'ī ( وَاللَّائِي ) = for those who

  Lam ( لَمْ ) = did not (negation in past tense) [2]

  Yaĥiđna ( يَحِضْنَ ) = menstruate.

  Yaĥiđna comes from the verbal root H-Y-D ( حيض ) which means "to menstruate".

  The addition of prefix "Ya" and suffix "na" to the root "HYD" shows that the word is used in used in third person, feminine gender, plural, imperfective aspect.[3]

  The imperfective aspect, by itself lacks any tense feature. [2] The tensed negatives like lam ( لَمْ ) (negation in past tense), lan ( لن ) (negation in future tense), laa ( لَ ) (negation in present tense) combined with imperfectives decide the tense in this case.

  Thus lam Yadrus = He did not study.

  In the verse 65:4, Lam Yaĥiđna = 'those who did not menstruate'.
  "

  Of op zijn hollands gezegd: "van de koran mag je kinderen neuken"
  Grappig, niet ?
  en dan wordt enkel "mein Kampf" verboten ?


  inspired by JOVD Denktenk !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Koran en Mohammed zijn 'voorbeeldig' én 'heilig' voor moslims; en die zwijgen door geen kritiek te mogen uiten op Koran/Mohammed. Maar hoe is het mogelijk wie ook pedofiel 'heilig' te verklaren gaat mijn pet te boven.

  Zie op de website van RAWA org. (in Pakistan) de meest gruwelijke foto's en video's van verminkingen door regelrechte haat voor meisjes en vrouwen. Toch zal ook RAWA blijven verzwijgen dat die misdaden bovenal veroorzaakt worden door Koran/Mohammed als meesterwerk mysogenie, wat verdoezeld wordt als 'bescherming van vrouwen' b.v. 'weduwen' - of zij dat willen of niet - als 2e, 3e of 4e vrouw 'gered worden' zeggen ook moslims in Nederland; en dat 'menstruatie' per definitie betekent 'dat meisjes kunnen baren', maar niet dat dit psychisch en fysiek wreed is - t/m hun dood kan betekenen!

  In b.v. Afghanistan worden zelfs babies (!) aan elkaar uitgehuwelijkt binnen (!) families (als traditie niet gestopt door Islam) en als dat zo uitkomt wordt een vrouw van 21 jaar uitgehuwelijkt aan een baby of klein jongetje familielid.

  Werkelijk gebeurd stierf die baby; en daarna dat kleine jongetje waarna de 21e jarige vrouw (vanzelfsprekend nog steeds maagd) aan haar veel oudere oom uitgehuwelijkt werd.

  "Waar ben ik? Help mij, neem mij terug naar huis!' - geen sprake van - want dat kleine meisje van 8 of 9 jaar werd uitgehuwelijkt aan haar neef van 18 jaar.Stierf vervolgens in haar kraambed, waarna haar neef opnieuw een kind trouwde - opnieuw gezegend door de imam!

  'Islam houdt het netjes' waaronder prostitutie door middel van de 'sighe', een vrouw die een moslim voor een uur tot langere tijd kan 'trouwen' en zo lang als dat 'huwelijk' duurt financieel moet onderhouden b.v. in Iran en Egypt door imams bezegelde 'huwelijken'. Dus als je als man vreemd wil gaan dan biedt de 'sighe' uitkomst want zij betekent geen 'strafbaar overspel'. Handig toch! Echter 'sighe' zijn geen maagd dus voor hen is dat 'huwelijk' hun ellendig bestaan.

  Vanzelfsprekend is 'Allah rechtvaardig' want alleen rijke moslimmannen kunnen zich 3 t/m 4 vrouwen permiteren; en volgens 'moslima's' in Nederland 'állemaal op dezelfde manier behandeld moeten worden'. Ja, ja alsof het jongste blad aan de moslimman's loot niet het lekkerste ding is in zijn bed!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Koran en Mohammed zijn 'voorbeeldig' én 'heilig' voor moslims; en die zwijgen door geen kritiek te mogen uiten op Koran/Mohammed. Maar hoe is het mogelijk wie ook pedofiel 'heilig' te verklaren gaat mijn pet te boven.

  Zie op de website van RAWA org. (in Pakistan) de meest gruwelijke foto's en video's van verminkingen door regelrechte haat voor meisjes en vrouwen. Toch zal ook RAWA blijven verzwijgen dat die misdaden bovenal veroorzaakt worden door Koran/Mohammed als meesterwerk mysogenie, wat verdoezeld wordt als 'bescherming van vrouwen' b.v. 'weduwen' - of zij dat willen of niet - als 2e, 3e of 4e vrouw 'gered worden' zeggen ook moslims in Nederland; en dat 'menstruatie' per definitie betekent 'dat meisjes kunnen baren', maar niet dat dit psychisch en fysiek wreed is - t/m hun dood kan betekenen!

  In b.v. Afghanistan worden zelfs babies (!) aan elkaar uitgehuwelijkt binnen (!) families (als traditie niet gestopt door Islam) en als dat zo uitkomt wordt een vrouw van 21 jaar uitgehuwelijkt aan een baby of klein jongetje familielid.

  Werkelijk gebeurd stierf die baby; en daarna dat kleine jongetje waarna de 21e jarige vrouw (vanzelfsprekend nog steeds maagd) aan haar veel oudere oom uitgehuwelijkt werd.

  "Waar ben ik? Help mij, neem mij terug naar huis!' - geen sprake van - want dat kleine meisje van 8 of 9 jaar werd uitgehuwelijkt aan haar neef van 18 jaar.Stierf vervolgens in haar kraambed, waarna haar neef opnieuw een kind trouwde - opnieuw gezegend door de imam!

  'Islam houdt het netjes' waaronder prostitutie door middel van de 'sighe', een vrouw die een moslim voor een uur tot langere tijd kan 'trouwen' en zo lang als dat 'huwelijk' duurt financieel moet onderhouden b.v. in Iran en Egypt door imams bezegelde 'huwelijken'. Dus als je als man vreemd wil gaan dan biedt de 'sighe' uitkomst want zij betekent geen 'strafbaar overspel'. Handig toch! Echter 'sighe' zijn geen maagd dus voor hen is dat 'huwelijk' hun ellendig bestaan.

  Vanzelfsprekend is 'Allah rechtvaardig' want alleen rijke moslimmannen kunnen zich 3 t/m 4 vrouwen permiteren; en volgens 'moslima's' in Nederland 'állemaal op dezelfde manier behandeld moeten worden'. Ja, ja alsof het jongste blad aan de moslimman's loot niet het lekkerste ding is in zijn bed!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Er is duidelijk vermeld in de Koran dat er een huwelijksleeftijd is voor mensen: "En stel de wezen op de proef, totdat zij huwelijksgereed zijn..." (Koran 4:6)
  Volgens de Koran mag men (meisjes/jongens) trouwen pas als die lichamelijk en verstandelijk volwassen is.
  Volgens mij moeten jullie eerst eigenkritik maken. Volgens de wetten in meeste eu landen mogen kinderen seks hebben met hun leeftijdgenoten. Deze is "dubbel-kinderhuwelijk", zelfs erger dan huwelijk. Want als men trouwt, wordt die toch in een bepaalde maten beschermd. Stel dat twee 13 jarigen seks hebben en het meisje zwanger wordt. Wat gebeurt er dan? Ofwel kindermoord (abortus), ofwel blijft het meisje een 13 jarige mama. Wat erg! Dit mag volgens de wetten!!!

  BeantwoordenVerwijderen