Vlaanderen stuurt zijn zonen ! The sequel.

Zoals men woensdag (7.12.2011) in debatcentrum ‘De Balie’ te Amsterdam ondervonden heeft, heeft men in België niet stilgezeten tijdens de lange regeringsvorming. De nietsvermoedende Hollander was compleet verrast. De Vlaamse krant ‘De Morgen’ uitgezonderd, is er op de digitale versie van de andere Vlaamse Media niets te vinden over het optreden van deze ‘nieuwe Vlaamse cultuurverrijking‘.
Zo kreeg ik reeds in 2005 een tekstberichtje van de toen nog onbekende Fouad Belkacem dat ik als ‘nabijheidswerker’ niet mocht spreken met De Imam en de ouders van mijn doelgroep. Belkacem was destijds voorzitter van een ‘jeugdvereniging’ genaamd ‘ El Islaah’ wat heropbouw zou betekenen ? Ik had namelijk aan de plaatselijke Imam gevraagd zijn ‘parochianen’ op te roepen om hun kinderen niet meer naar die jeugdvereniging te sturen vanwege de haatretoriek van het bestuur tegenover de jongeren. Ik deed dat omdat het gemeentebestuur, bij monde van de burgemeester, dat niet nodig vond, integendeel.

U ziet, sommige zaken blijven wat ze zijn. Vandaag is Fouad Belkacem beter bekend als ‘Abu Imran’, de woordvoerder van ‘Sharia4whatever’. Hij wil nog altijd het vrije woord verhinderen, het debat
doden, de rechtstaat omturnen tot een islamitische heilstaat, de moslimse landgenoten ridiculiseren zo niet corrumperen, kinderen incluis wel te verstaan. Zelfs zijn eerste publieke optreden in Vlaanderen als oppermoefti was gericht tegen een zogenaamde Nederbelg, de onvolprezen auteur Benno Barnard.
Het is sindsdien dat politiediensten, verslaggevers, politici van allerlei slag, opiniemakers en tutti quanti zich werkelijk uitsloven om dit clubje te relativeren. Ze wentelen zich in onwetende zinledigheid en versluieren gemakshalve een deel van ‘het plaatje’ . Nu doen de Hollandertjes dat ook weer !

Dhr Yoeri Albrecht, Directeur van ‘De Balie’ noemt ze “idioten”. Dhr Tofik Dibi van Groenlinks benoemt ze zoals zijn Vlaamse Groen! collega’s als “marginaal groepje” en “pubertjes”.
Ik heb eerder de indruk dat het geminimaliseer is ingegeven door een pertinente onwil om zich volmondig te distatieren van de ‘core business’ van deze organisatie ‘De Sharia’. Het komt mij voor dat de vriendenkring van Abu Imran en dus van Sharia4whatever het mariginale karakter weerlegt.
Ajem Choudary https://groups.google.com/group/be.politics/browse_thread/thread/c0e6b58278264c49?hl=nl , Muhammad Al-Maqdisi
http://islamineurope.blogspot.com/2010/05/brussels-islamists-vs-communists.html link.
Anwar Al-Awlaki die in oktober werd uitgeschakeld door de CIA in Jemen (link), ...... zijn niet marginaal te noemen als het over islam gaat, toch ?

Het ware beter geweest dat Dhr Dibi die toch tweede kamer lid is geen ‘fatwa’s maar wetsvoorstellen zou voorleggen om zulke sujetten te verbieden zich in te laten met pubers om zodoende hun mentale integriteit te beschermen tegen de islamtisch-ideologisch correcte doch verwerpelijke boodschappen én acties. Ook hier in Vlaanderen hebben de ‘woordvoerders’ van de islamitische gemeenschap daar problemen mee. Maar afvalligheid is ' niet gratuite' !

Mevrouw Azabar van BOEH (baas over eigen hoofd) , de woordvoerster van hoofddoekdragend Vlaanderen heeft dat nog duidelijk laten blijken in ‘Ter zake’ op VRT. Zij wilde sharia4whatever enkel als extremistisch benoemen als we éérst Professor Em Etienne Vermeersch én Nederbelg Benno Barnard ook als extremisten wilden benoemen. http://video.canvas.be/terzake-donderdag-1-april-2010. (11.30)

Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat het zeer moeilijk is voor zogenaamde gematigden om duidelijk afstand te nemen van ‘de ware’ islam die wordt voorgestaan door deze organisatie. Wat zij verkondigen is volgens mij een afkooksel van de leerstellingen die ook de moslimbroeders voorstaan. Deze worden bij de VRT graag vergeleken met de Christendemocraten van de jaren ’70. De CD&V voelt zich zelfs niet tekortgedaan door deze onwaarschijnlijke vergelijking. Waarvan akte Mr Eyskens, Martens, Tindemans en Co.

Marginaliseren is inderdaad geen afstand nemen, zoals fatwa’s geen wetsvoorstellen zijn.
http://finalfatwa.com/nederlands_text.html
In de laatste paragraaf van de’final fatwa’ lezen we : “ Met deze fatwa nemen wij stelling tegen de Taliban die meisjes van dertien in Afghanistan met zoutzuur overgiet en voor het leven verminkt, omdat ze domweg naar school willen. Maar ook, zij het in mindere mate, tegen radicale islamcritici die ons proberen op te sluiten in hun dogmatische interpretatie van ons geloof. “.
Zou Tofik Dibi Mevrouw Azabar van BOEH al ontmoet hebben ?

Peter Calluy
Boom.

4 opmerkingen:

 1. Kijk wat een gematigde moslim als Irshad Manji overkomt. Dan kun je wat verwachten als een echt kritische moslim op het podium had gezeten...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van ganser harte zou ik deze Moslims, "gematigd; passief; activistisch; agressief; mino's en jihadi's" een enorm podium gunnen, om deze Islamitische broedertwist voort te zetten, zonder ons als (betalend) publiek.

  Ergens in Marokko, in een grote tent met voor eenieder een prachtig bewerkte megafoon, lijkt me voor de hand liggend.

  Overigens zullen we - indien dit baardige Belgenbezoek usance gaat worden - wellicht onze Belgenmoppen moeten "hervormen" ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kalasjnikov gevonden bij lid Sharia4Belgium

  http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1361511/2011/12/12/Kalasjnikov-gevonden-bij-lid-Sharia4Belgium.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen