Karel van het Reve compleet!

Feestje gisterenavond in De Rode Hoed. Het Verzameld Werk van Karel van het Reve (1921-1999) is compleet: 7 delen verschenen er de afgelopen 4 jaar, 5.910 pagina's! Een kenner vertelde dat Van het Reve tijdens zijn leven nauwelijks werd geciteerd, nu hij er niet meer is, gaat er geen week voorbij of er
is wel een columnist/journalist/schrijver die de woorden van de essayist aanhaalt. Niet verwonderlijk want Karel van het Reves heldere wereldbeeld scherpt nog steeds de geest en dat met humor. (Lees ook Theodor Holman vandaag in Het Parool: De imam.)

Van het Reve zelf over z'n schrijfstijl: "Mijn nadeel is dat ik duidelijk ben. Je kunt wat ik zeg of schrijf begrijpen. En als dat het geval is ben je al half verloren. Ik begrijp het, denkt de lezer of toehoorder, dus kan het nooit wat wezen."

Thomas von der Dunk hield in De Rode Hoed een lange lezing over de vrijheid van meningsuiting waarbij hij zo'n beetje de halve wereld aandeed. Karel kon het korter en als ik zo vrij mag zijn beter. Karel van het Reve over de vrijheid van meningsuiting hierr.

Het was 6 december 2011 vooral een feestje voor de vele vrijwilligers die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de 7 delen VW. Nu is het feest aan u als lezer!

P.S. Zondag 11 december om 11.20 uur in Brands met boeken op Nederland 1: VW-redactrice Elma Drayer, filosoof Jaap van Heerden en David van het Reve over Karel van het Reve en zijn Verzameld werk. Meer informatie hierr.  

Bestellen?

1 opmerking:

  1. Nu bij VPRO-boeken, Nederland 1, Jaap van Heerden, Elma Drayer en David van het Reve over het Verzameld Werk.

    BeantwoordenVerwijderen