Tips voor iedereen om carrière te maken en succesvol te zijn in onze multiculturele samenleving

Let op je toon! In welk gesprek, debat, aan welke discussie je ook meedoet: in de privé-sfeer of professioneel, houd je toonhoogte nauwlettend in de gaten. (Niet) afwijken van de multiculturele norm kan van levensbelang zijn.

Recente voorbeelden waarbij dit fout ging, zijn
de vermoorde mannen Theo van Gogh en Pim Fortuyn. Hun toonhoogte kwam in geen velden of wegen in de buurt van de toon die past bij onze multiculturele samenleving. Laat staan dat je onze multiculturele samenleving, een voldongen feit, ter discussie durft te stellen. Het is niet meer dan logisch dat je dan 'problemen' in je carrière ondervindt. Bovendien kan 't je gezondheid ernstige schade toebrengen.

Gelukkig heeft de overheid haar lesje geleerd. Zij zet zich volledig in om haar burgers gezond te houden en de juiste toon wijs te maken. Op onze scholen en aan onze universiteiten wordt inmiddels alleen nog de juiste toon geleerd, gedoceerd en gehanteerd. De media doen de rest en dat doen zij met verve en een onuitputtelijke toewijding. Wanklanken worden zelden nog gehoord.

Let op! 
Heb je een niet-westerse achternaam dan gelden er andere regels. De toonhoogte doet er dan beduidend minder toe, die is dan eigenlijk altijd wel oké. Sterker nog, een grote bek wordt dan juist op prijs gesteld. Heb je de pech dat je geen geboren debater, columnist, politicus, zakenman, lerares of wat dan ook blijkt te zijn, geen nood, met je niet-westerse achternaam zit je dan toch gebeiteld want de vrijheid van meningsuiting geldt in Nederland dan wel voor iedereen, voor iemand-met-een-niet-westerse-achternaam is die absoluut!
Zo kun je anderen wanneer ze niet de juiste toon aanslaan, daar op wijzen. Die macht heb je met een niet-westerse naam. Als je liever niet met ongesluierde vrouwen aan tafel wilt debatteren, dan krijg je dat voor elkaar. Men heeft altijd een gewillig oor voor jou. Altijd.


Wees dus gerust, ook zonder talent of de benodigde vaardigheden kun je bij vrijwel elke krant, politieke partij, talkshow of waar je belangstelling naar uit gaat, terecht. Denk aan Hassnae Bouazza, Nora Kasrioui, Fatima Elatik, Nuweira Youskine, Tofik Dibi, Ahmed Marcouch, Yasmine Allas, Samira Bouchibti...
Er geldt slechts één restrictie voor mensen die in Nederland een niet-westerse naam dragen: pis nóóit in eigen nest! Uit nooit kritiek op je eigen groep want dan verloochen je je afkomst, hoe zwart die ook is en dat stelt niemand op prijs. Doe je het toch dan kan je leven een abrupte wending krijgen. Denk aan de uit Nederland verbannen Ayaan Hirsi Ali. Haal het niet in je hoofd! Bespaar ons de schande!

Mensen zonder dubbel paspoort en zonder niet-westerse achternaam daarentegen kunnen gerust ongestraft doorgaan met het pissen in eigen nest. Zij lopen daarbij geen enkel risico, zoals Hugo Brandt Corstius in het verleden heeft bewezen en Aaf en Jelle Brandt Corstius en vele, vele anderen in het heden bewijzen.

Let op! 
Al heb je je (met westerse achternaam) dan de juiste toon aangemeten en draag je die gretig uit, je moet wél iets harder werken dan je collega met niet-westerse naam. Je moet kwaliteit leveren conform de eisen van het beroep en daarbij voortdurend likken en liken. Doe je dat echter zoals een Cindy van den Bremen of een Joris Luyendijk dan kun je het even goed ver schoppen. Met je multiculturele collega vorm je in onze multiculturele samenleving een ijzersterk team, onverslaanbaar voor die luttele hardleerse dwarsliggers die de juiste toon niet willen gebruiken.

EU-voorzitter Martin Schulz heeft dus volkomen gelijk. De vrijheid van meningsuiting is een groot goed waar we niet aan gaan tornen mits iedereen de juiste toon maar aanslaat. Zo moeilijk is het allemaal niet en alleen zo zal de multiculturele samenleving slagen.

10 opmerkingen:

 1. De in voorgaande genoemde multiculturelen glijden zo de moskee in en proberen je mee te trekken.
  Culturele zelfmoord en het levert nog wat pegels op, vraag het maar aan Herr Schultz.
  Het is de hoogste tijd om onafhankelijk te worden van al die oliedomme opportunisten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien kan hier een postbus 51 spotje van gemaakt worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is inderdaad soms op het ranzige af hoe in de nederlandse media wordt gesorteerd op de juiste achternaam. Past de gast in het multiculturele 'plaatje' dan krijgt deze alle ruimte om te zeggen wat 'i wil en is het bij de interviewer ja en amen zonder enig doorvragen. Pas je niet in het 'plaatje' dan ben je bij voorbaat verdacht, mag je nooit uitspreken en is er opeens alleen maar tijd voor de meest banale vragen waar de gast dan steeds netjes op dient te antwoorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Cymisch en grappig door Annelies verwoord, maar wel heel juist en treffend. Het is helaas maar al te waar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aan Rudolf

   Te rug een nieuw woord geleerd:
   "cymisch".
   Vermoedelijk, maar een vermoeden is nooit zekerheid, afgeleid van de Cymeriërs, indien ik mijn lessen goed heb onthouden, reeds vermeld bij Herodotus.

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En om deze verplichte denkwijze op internet door te drukken is er het Meldpunt Discriminatie Internet. Je moet het wel heel bont maken om voor een discriminerende opmerking over autochtonen aangepakt te worden. In tegenstelling tot discriminatie van allochtonen, dan is elk woord verkeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @fz Valt wel mee hoor, Vuijsje ging best ver in zijn boek. Oke, hij zit nu ondergedoken. Ik ging ook ver in Uitverkoort, maar niemand kent mij, dat is het verschil, zullen we maar zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Willem Kijk gerust eens rond op de diverse nederlandse "moslim" forums. Met een beetje wil kan het MDI hun omzet van 20 meldingen per maand met gemak verdubbelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ben net 'allah en eva' aan het lezen, van betsy udink.
  Over Pakistan.
  Over Middeleeuwen.

  Ik kan me niet voorstellen dat mensen uit dat soort landen hierheen komen zonder intensieve heropvoeding.
  Alsof je een Viking midden in de kalverstraat zet

  En wat onze bestuurselite ook denkt over de universele wereldburger: er is slechts een klein deel westers georienteerd. Zo hebben moslims helemaal niks met vrijheid, die leven in sociale groepen, in familie en clan verbanden, en ieder heeft zich daaraan aan te passen..
  Daarom komt er ook nooit een standbeeld voor freddy Mercury van Queen op zijn geboorteeiland Zanzibar: hij paste zich niet aan aan de islam, de heersende godsdienst daar, bracht schade en schande toe aan de islam, dus moet hij vergeten worden.

  En waarempel: pas geleden was er een bruiloft bij mijn marokkaanse buren: veel luide muziek, maar geen bekend westers nummer gehoord!
  Die leven echt in hun eigen wereldje, helemaal los van het onze.

  BeantwoordenVerwijderen