Wat hebben de Marokkanen toch een last van ons verlichtingsdenken

"Campagne voeren is een prima instrument als je frisdrank wilt promoten." 
Was getekend: Nora Kasrioui. 

En dan schakelen we nu over naar dagblad Trouw waar zelfbenoemde vrijzinnige feministe drie punt nul Nora Kasrioui vandaag (17.10.2012) haar gehoofddoekte licht laat schijnen op 't tochtje dat de abortusboot van Women on Waves onlangs naar Marokko maakte om ongewenst zwangere vrouwen een hart onder de riem te steken. Een daad van menselijkheid, zou je denken maar niet volgens Kasrioui.

Samengevat is dit wat zij vindt, maar leest u vooral zelf het Trouwartikel.
Het Westen doet het helemaal verkeerd, 'we' gaan veel te snel voor die arme mensen in Marokko. Die abortusboot schiet op een onbezonnen manier gaten in het prachtige sociale tapijt dat ze in Marokko weven. Het is net een sprookje. Generatie op generatie weeft men en weeft men aan dat wondertapijt
en al wil het niet echt opschieten en worden er ondertussen ongehoord veel illegale abortussen uitgevoerd (waardoor vrouwen overlijden) en al worden er ondertussen ongewenste baby's aan de honden overgeleverd, Kasrioui pleit voor meer tijd, veel meer tijd.

Want hoe halen 'we' het in onze arrogante verlichte maar o zo onwetende hoofden om lichtzinnig campagne te gaan voeren met een choquerende abortusboot? Hoe kunnen we zo bruut zijn om niet sterk rekening te houden met eer, familiegevoelens en alles wat de omgeving van die vrouwen-met-dubbele-pech het belangrijkst vindt? Een islamitisch land is geen niet-islamitisch land!
Nora Kasrioui

Dus campagne voeren is een prima instrument als je frisdrank wilt promoten maar verder moeten 'wij' ons nergens mee bemoeien. Laat die mensen op hun eigen (islamitische) manier hun 'problemen' in stilte oplossen. Duurt nog een generatie of drie, vier of misschien lukt het wel nooit maar dat is volgens Nora K. de enige manier want anders, want anders? Ja, Nora Kasrioui wat anders?

Conclusie
Na het lezen van Kasrioui's artikeltje in Trouw, kan ik maar één conclusie trekken, mevrouw heeft zelf de Verlichtingsboot gemist. Voor alle naar Nederland toegestroomde Marokkanen moet het hier vreselijke zijn om geconfronteerd te worden met al die verlichte ideeën. Zij hebben immers de Verlichting niet meegemaakt.
Het probleem is echter niet die ene boot die naar Marokko vaart, het zijn de Marokkanen die hun oude onwrikbare ideeën in Nederland importeren. Dat is wat hier aan de hand is. En Nora Kasrioui is daar een voorbeeld van.


19 opmerkingen:

 1. Toen in de jaren 60 Dolle Mina's op hun blote buik schreven "Baas In Eigen Buik" was dat hier ook ondenkbaar en schokkend.

  Met de kul-argumenten van Nora gaat de emancipatie van vrouwen in Marokko nog wel een paar eeuwen duren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nora Kasrioui zou zich de vraag moeten stellen tot welke gemeenschap ze wil behoren. De samenleving van Marokko of de Nederlandse. Het is het éne of het andere. Beiden gaat niet. Aangezien ze zich uit liefde voor de profeet kleedt ipv volgens de laatste mode uit Parijs, lijkt het mij dat het voor haar beter is afscheid te nemen van het vrije westen en terug te keren naar de duisternis.
  Aan de mensen van de abortusboot het volgende: Bemoei je met je eigen zaken, stelletje wijsneuzen.

  Complimenten voor de fotokeuze.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Typietjes als die Nora, die ook altijd zo veel ruimte krijgen als columnisten in de gelijkgeschakelde media, doen maar een ding en dat is hun onderdrukkende en patriarchale cultuur afschermen van kritiek. Zij tonen daarbij ook wening medegevoel voor de slachtoffers van de achterlijke onderdrukking en gebruiken die het individu zo knevelen. Maar ja, van die beroepsallochtonen en beroepsmoslims kun je ook niet veel anders verwachten, progressief zijn ze in ieder geval niet. Het zijn oerconservatieve belangenbehartigers.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zoals hans jansen laatst schreef: laster is fout zelfs als het waar is.

  En zoals die dame van lijn1, radio1, laatst zei: waarom zou je kwetsen, niet inziend dat die perceptie strikt persoonlijk is.
  Net de meiden van halal: je mag zeggen dat steniging goed is, maar niets kwaads zeggen over Mohammed.

  Kortom: ze doen zich westers voor, maar snappen de essentie niet: dat je alles mag aankaarten en dat je eelt op je ziel moet kweken voor wanneer het je niet aanstaat.

  Door die aangeboren moslim lafheid verbetert de maatschappij daar voor geen meter.

  En zolang mensen daar niet fatsoenlijk door de politie behandeld worden, in moslimlanden, zal ik er niet heen gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 'In zo'n land bereik je veel en veel meer door dit soort uiterst gevoelige onderwerpen in kleine kring en in stilte te bespreken.'

  Kan het zijm dat Nora dit onderwerp al jarenlang met zichzelf bespreekt?

  Wanneer gebeurt er dan wat?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. citaat: Generatie op generatie weeft men en weeft men aan dat wondertapijt....

  Daar zit allang de mot in. Choquerend is natuurlijk te vernemen dat al die vrouwen (illegale) abortussen moeten ondergaan (Geen voorbehoedmiddelen? Verkrachtingen aan de lopende band? Helpen al die hoofdoeken en islamitische benepenheden niet?) en duizenden baby's aan de honden zijn gevoerd. Een onverwachte kijk in de gang van zaken in een islamitisch koninkrijk komt aan het licht. Allah is groot, maar de moslims die het roepen zijn in werkelijkheid piep en piep klein met achterlijke normen en waarden. Oogjes toe en snaveltjes dicht! Nora Kasrioui moet zich, net als al die andere Marokkanen en moslims, diep en diep schamen voor wat er gebeurt. Zoals eerder gezegd, als er iets beledigend is voor de islam zijn het de moslims zelf wel. Daar kan geen spotprent of kritisch filmpje tegenop.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geef het maar op. Al zijn ze hier tot in de tiende generatie hier geboren en getogen, de "culturele" erfenis zal onverminderd van generatie op generatie overgaan.
  Zolang alle marokkaanse organisaties in Nederland onderhorig zijn aan hun koning daar zal er niets veranderen in die gemeenschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Rudolf,

  Ik weet niet of jij een fatsoenlijke baan heb waarbij geeist wordt dat je toegevoegde waarde voor je baas moet leveren....

  Stel nu dat dat een gemiddelde werknemer, werkzaam voor een doorsnee bedrijf, zich zo presenteert als N. dat doet, dus eigen opvattingen met foto in de krant, zou die dan niet zijn inkomstenbron riskeren ?

  N. niet. Die heeft een eigen bedrijf, volledig afhankelijk van ons belastinggeld. Niet 'verbonden aan' brood en rozen, maar oprichter. Een aardig voorbeeldje hoe wij onze eigen ondergang financieren.

  Kijken we naar de laatste verkiezingsuitslag......

  Een betere fotokeuze is niet mogelijk. Voor velen valt er nog een hoop te leren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bindt die hoofddoek voor der mond zou ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Quod erat demonstrandum:
  De profeet zei het als volg: the majority of the inhabitants of Hell are women because they are deficient in intelligence.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heeft Nora Kasrioui er wel eens bij stil gestaan wat de geimporteerde achterlijkheid uit haar land hier voor ellende veroorzaakt? Daar hoor je haar niet over. Het is eigenlijk niet te geloven wat hier gebeurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ""Campagne voeren is een prima instrument als je frisdrank wilt promoten."

  "Campagne voeren is een prima instrument als je rooie verf wilt promoten."

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heeft ze er wel eens bij stil gestaan hoe moeilijk de dolle mina's het 50 jaar geleden hadden in Nederland? Gelukkig hebben zij wel doorgezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. francois Hollande is ook op Campagne, maar nu zonder abortusboot

  "Eerder deze maand vertelden Syrische vluchtelingen uit de provincie Homs al dat hun dorpen met de 'vatenbommen' waren bestookt. Een afgevaardigde uit het stadje Maaret al-Numan zei dat elk kwartier een wijk in de stad door de bommen wordt verwoest.
  Op de bijeenkomst in Parijs wordt gesproken over een initiatief van de Franse regering, die lokale raden in delen van Syrië die in handen zijn van rebellen van directe steun wil voorzien. Zo'n twintig landen nemen deel aan de bijeenkomst."

  Rebellen ! een hoog che guevara gehalte. Rebellen= libiers, Afghanen, special forces van qatar,usa, al qaida, moslim broeders, irakezen turken of islamitisch kannonenvlees uit de EU ? Allemaal met de 'abortusboot' voor nog meer mensenrechten.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. "Die abortusboot schiet op een onbezonnen manier gaten in het prachtige sociale tapijt dat ze in Marokko weven. Het is net een sprookje. Generatie op generatie weeft men en weeft men aan dat wondertapijt ..."

  Wat een gelul !
  Als jonge vrouwen in aanmerking willen komen van een simpele baan moet soms de baas even testen of het tussen de beentjes ook lukt. Ook bij de jaarlijkse beoordeling... of er nog een promotie inzit.
  In een samenleving waar vrije sex een taboe is, stijgt het aantal abortussen. dus reken maar dat er in die islamitische landen flink geleden wordt.

  .... sprookjestapijten zijn te vinden in de Efteling.


  Liegen is ook een vak.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nora persoonlijk aanvallen is werkelijk een belediging voor de westerse normen en waarden waar de westerse wereld graag een voorstaander van is. Probeer haar eens te begrijpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Moslims en christenen zouden eens moeten begrijpen, dat normen en waarden niet uitsluitend belangrijk zijn vanuit hun geloof, waarom zouden die normen en waarden niet gelijkwaardig kunnen zijn.
  Respect en eerlijkheid kan volgens beide geloofsovertuigingen. Ik sta heel dichtbij Nora

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hallo vrienden, mijn naam is Andrea Maria, uit Stockholm - Zweden. Ik lees goede opmerkingen over je goede werk, ik ben heel blij voor jullie allemaal, want ik heb hetzelfde geluk gevonden in mezelf, slechts een paar weken geleden las ik een goed getuigenis op dezelfde blogwebsite op mijn werkkantoor, een opmerking geplaatst door een dame Jennifer uit Madrid zei dat een geweldige man uit Africana-land, Dr.Oduduwa, in staat was om haar ex-vriend terug te brengen na een verbroken periode van 12 maanden. ik was gemotiveerd, ik probeerde het om dezelfde Oduduwa te contacteren via: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  voor een dringende oplossing om ex-man terug te krijgen om meer dan ooit van me te houden, zijn we ongeveer 2 jaar getrouwd, ik ben van hem gescheiden vanwege ontrouw. Direct stuurde ik een e-mailbericht naar Dr. Oduduwa, ik kreeg onmiddellijk antwoord, hij vertelde me dat hij me kan helpen, hij zei dat mijn zaak te eenvoudig voor hem is om te behandelen omdat hij in de loop van de jaren soortgelijke zaken heeft opgelost. Ik probeerde het, omdat ik niets te verliezen heb om te proberen. hij eiste foto's en ik kocht kaarsen en ander spellingsmateriaal dat nodig is voor een succesvol resultaat. Twee dagen geleden, dinsdagmorgen nadat het liefdespreukgedeelte geactiveerd was, kreeg ik een telefoontje van mijn ex-man, praatte hij zo vriendelijk met me en verontschuldigde me voor het uit elkaar gaan, dat het duivelshandwerk was en dat hij zich heel erg voelde sorry, ik vergeef hem en bedank hem voor zijn terugkeer. het was schokkend en een grote verrassing. ik kan me nooit voorstellen dat het zo snel zal werken tot gisterenochtend mijn man man thuiskwam om mij te ontmoeten en onze twee lieve kinderen zijn we allemaal gelukkig als één familie.
  Dr.Oduduwa heeft geweldige krachten om de betovering op te lossen
   1) liefdespreuk om liefde en vertrouwen te winnen
  2) Herstel terug Lost Love Spells
  3) Echtscheidingen
  4) Echtgenoten van echtgenoten van echtgenoten
  5) bindende spelling om voor altijd samen te leven
  6) Breakup Spells (beëindig relatie)

  Opmerking: Ik was wanhopig om mijn ex-liefdespartner terug te krijgen, het werkt sneller sneller dan wanhopige mensen die op zoek zijn naar een dringend resultaat om ware liefde en vrede in een huwelijksrelatie te herstellen en onmiddellijk contact op te nemen met Dr.Oduduwa. WhatsApp-nummer: +79268011965

  BeantwoordenVerwijderen