Proefballon geeft inkijkje in denken van PvdA-prominent

door Carel Brendel

Sommige proefballonnen worden al afgeschoten voor ze de lucht ingaan. Een voorbeeld daarvan is het voorstel van PvdA-mediawoordvoerder Martijn van Dam. Hij wil een journalistiek keurmerk voor programma’s van de publieke omroep.“Het moet duidelijk zijn dat een programma van de publieke omroep kwaliteitsjournalistiek biedt. Feiten en meningen moet je scheiden,” zegt de prominente PvdA’er vanmorgen in de Volkskrant. “Actualiteitenprogramma’s lijken nu soms te veel op politieke progamma’s.“

Even dacht ik dat Van Dams kritiek te maken had met enkele documentaires van Zembla, zoals de neponthullingen over Ayaan Hirsi Ali of de Leni Riefenstahldocu over Geert Wilders, ‘profeet van de angst’. Zou Van Dam een keurmerk aanbevelen vanwege de kritiekloze VPRO-documentaire van Tegenlicht, waarin shariastrafrechtaanbidder Khalid Yasin als ‘gematigd’ voorbeeld werd aangeprezen? Doelde Van Dam op mogelijke vooringenomenheid van interviewers in Buitenhof of bij Pauw & Witteman? Dacht hij aan de gestaalde items bij Uitgesproken Jan Tromp? Of de religeurtjes waarmee Uitgesproken EO of Knevel & Van den Brink worden besprenkeld? Of heeft Van Dam wellicht bezwaren tegen Nieuwsuur, waar Bertus Hendriks een permanente verblijfsvergunning heeft gekregen om de Moslimbroeders als ongevaarlijk af te schilderen?

Nee, het keurmerk is nodig vanwege Uitgesproken WNL dat wordt gepresenteerd door de rechtse politicus Joost Eerdmans. Het is een van de weinige programma’s waar Geert Wilders een thuiswedstrijd mag spelen. Uitgesproken rechts inderdaad, alsof de kijkers dat niet doorhebben, en alsof WNL niet was opgericht om dit geluid voort te brengen.

De eerste reacties op Van Dams opzetje zijn vernietigend. Zijn proefballon is al lek geschoten. We zullen nooit weten welke keurmeesters de PvdA-voorman in gedachten had om zitting te nemen in zijn Raad van Hoeders van de Politiek Correcte Omroep. Heel jammer is dat. Maar we hebben wel een inkijkje gekregen in het denken van een prominente PvdA’er, een van de kroonprinsen van Job Cohen.

11 opmerkingen:

 1. Dit is het bekende verhaal van de balk en de splinter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is het bekende verhaal van de balk en de splinter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van Dam dacht aan het dagelijkse links ophemelen/ Wilders Bashen op de Wereld draait door, vermoed ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We hebben al tientallen jaren de partijzender van de PvdA op de televisie nl. de VARA . En nou hebben we een klein zendertje met een paar minuten zendtijd met een rechts sausje en nou beginnen ze in het zeurderige linkse kampement te protesteren . Wat een vreselijke ouwehoeren zijn dat toch .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Groene Leeuw zei...
  Het politburo heeft vele tentakels in het staatsbestel.Het WNL is het tot dusver gelukt uit de rode klauwen en het islamitische zwaard te blijven.Ik vind het een heerlijke omroep,die WNL. Eindelijk een zender die laat zien wat anderen liever de doofpot in stoppen.En een zender die onze Geert wél weet te waarderen om wat ie denkt en wat ie is.

  14 maart 2011 23:50

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Er is al decennia lang sprake van linkse agitprop op de staatsomroep en dan heeft Martijn van Dam de arrogantie om pas aan de bel te trekken als WNL één keer per week met rechtse agitprop komt. Een gotspe!

  By the way: niet alleen mag Bertus Hendriks regelmatig in Nieuwsuur de Moslimbroederschap vergoelijken, laatst mocht hij zelfs (met instemming van Mariëlle Tweebeeke) Geert Wilders en zijn aanhang als racisten neer zetten. En dat noemen lieden als Martijn van Dam "kwaliteitsjournalistiek".

  Zie: http://luxetlibertasnederland.blogspot.com/2011/03/tariq-ramadan-bertus-hendriks.html

  BeantwoordenVerwijderen
 8. kwaliteitsjournalistiek is kwaliteitsjournalistiek wanneer het de linkse jongens uitkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Grappig - àlle netwerken voeren eensgezind campagne voor de linkse partijen en nog is het niet genoeg?
  Zouden die libtards soms niet in de gaten hebben dat het enorm verschil maakt met welk wereldbeeld je mensen interviewt en beoordeelt? Pauw zat laatst ook al zo te vissen bij Eerdmans: waarom een 'rechtse' zender nu noodzakelijk was. Die jongens begrijpen er echt niets meer van. Gevaarlijk hoor..Gelukkig dat de kiezer ze nu even het heilige kruis na heeft gegeven.
  Grappig is het ook natuurlijk - Martijn van Dam lijkt de paus wel! Een imprimatur wil hij, leerstellige goedkeuring om de piepeltjes in het rechte spoor te houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zag Uitgesproken WNL toevallig een keer of twee en vond het niet veel soeps. Als de kwaliteit van kwaliteitsjournalistiek daarin bestaat dat tenminste de schijn wordt gewekt van objectiviteit en scheiding van feiten en meningen, of, beter nog, een eerlijke poging wordt gedaan om zo objectief mogelijk zijn, dan zou ik zeggen dat Uitgesproken WNL niet erg hoog scoort op het punt van kwaliteit. Dat is jammer. Het zou beter zijn als het "rechtse tegengeluid" -als je Uitgesproken WNL zo zou kunnen noemen- wat meer gewicht van kwaliteit had.
  Verder helemaal eens met Brendel. Als iets kwaliteitsjournalistiek mag heten, dan wel wat Brendel geregeld ten beste geeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. pretty good post. I lawful stumbled upon your blog and wanted to command that I get really enjoyed reading your blog posts. Any condition I’ ll be subscribing to your maintain and I hope you despatch again soon christian louboutin platforms.

  BeantwoordenVerwijderen