Stichting PLATFORM ISRAEL - brief aan 2e Kamer over wetsvoorstel tegen onbedwelmd religieus slachten

Plus update: 28.3.2011 JEWS TO PAY THE PRICE door Manfred Gerstenfeld hierr.
Klik op de brief voor een uitvergroting.

21 opmerkingen:

 1. Ik wacht op een brief van het dierenplatform bij monde van Jodocus Kwak aan de TK.Andermaal een bewijs dat religie op gespannen voet leeft met vooruitgang en diervriendelijkheid. Jammer, hoezeer ik de joodse zaak ook ben toegedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik constateer een oppositie tegen lessen Nederlandse spelling. In elk geval behartigt deze stichting niet de Joodse gemeenschap maar de religieus joodse gemeenschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat??? Heb ik jodocus verkeerd geschreven??? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "In elk geval behartigt deze stichting niet de Joodse gemeenschap maar de religieus joodse gemeenschap"

  U bent er gloeiend bij Pietje.
  Wat is het verschil tussen de Joodse gemeenschap en de RELIGIEUS joodse gemeenschap?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze brief bedoelt duidelijk een stelling te nemen tegen het 'religieus' slachten. Hoe typerend en welhaast stuitend is te moeten zien dat de holocaust er weer wordt bijgesleept. Alsof dat ook maar iets met de zaak te maken heeft. Zonde hoor!
  Ook ik ben de Joodse zaak toegedaan, maar word onderhand kotsmisselijk van het misbruiken van de holocaust voor doeleinden die daar helemaal niets mee te maken hebben.
  Overigens ben ik mordicus tegen het onverdoofd slachten van dieren. De hals doorsnijden en ze laten stikken in hun eigen bloed, is dat humaan? Kom op zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik leg het nog één keer uit!

  Het is voor een jood absoluut geen enkel bezwaar om géén vlees te eten. Bijvoorbeeld als er geen ritueel geslacht vlees beschikbaar is. Hij is daar vrij in! Ook is er ruimte binnen de gewone normale regels die toestaan dat niet koosjer gegeten wordt. Als er geen koosjer geslacht vlees beschikbaar is dan mag men namelijk eten wat wèl beschikbaar is.

  Dan wil ik nog wijzen op een punt WAAROM er koosjer wordt gegeten, als men iets van het judaïsme zou hebben begrepen dan zou men een lijn hebben kunnen zien in de regels en gebruiken. Die lijn is er niet voor niets. Echter het is alleen zichtbaar als men er naar kijk. Steeds is het zo dat er in elke regel ergens naar toe wordt gewerkt. Steeds weer wordt er de nadruk gelegd op een menselijke en menswaardige samenleving waarbij gevoelens een belangrijke rol spelen. Bij elk aspect wordt er op gewezen dat men er niet alleen is, dat men er is voor anderen en om samen met anderen iets te bereiken. En die ander kan ook een dier zijn. Ook bij het dier moet er met gevoel worden gewerkt.

  Nu is het een punt dat de meeste verhandelingen te boek zijn gesteld enige duizenden jaren geleden. En stel dat destijds de verdoofde slacht mogelijk zou zijn geweest dan zou onmiskenbaar de verdoofde slacht de juiste manier zijn geweest. De regels zijn er namelijk niet voor niets, men moet het in het grotere licht zien. Alleen als men er niets van begrepen heeft dan blijft men halsstarrig vasthouden op de regels zoals die ooit eens een keer zijn opgesteld. Men ontbeert het inzicht dat dit minimum regels zijn, beter mag altijd, slechter niet. Een zeer belangrijk punt binnen het jodendom is waakzaam zijn tegen harteloosheid. Het is daarom voor de oprechte jood niet langer toegestaan om ritueel te slachten, omdat ritueel slachten het dier meer en langer laat lijden dan de verdoofde slacht!

  Men moet beseffen dat ritueel slachten de meest vlotte en minst ergerlijke manier van slachten van enige duizenden jaren geleden. Maar dit was de minimum-norm. En er is sinds die tijd veel bijgeleerd. Elke orthodoxe jood zal er inmiddels van overtuigd zijn dat het nu in 2011 voor elke jood een plicht is om verdoofd te slachten. Dit is het gevolg van voortschrijdend inzicht.

  Ziet men dit NIET in, dan begeeft men zich op een zelfde vlak als de moslim die zonder gevoel en zonder verstand blijft vasthouden aan ooit op papier gestelde regels. En iedereen weet wat de gevolgen hier van zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @VANHETGOOR Een fantastische uitleg!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lees Het Lot van de Familie Meyer door C.Lewinsky,dan
  weet je welke sinistere gevoelens meespelen bij
  verzet tegen ritueel slachten door Joden;gevoelig opkomen voor dieren kan samengaan met gevoelloosheid(eufemisme)
  tegenover mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het wordt steeds gekker.

  Nu worden wij toegesproken door de ayatholla uit Verwegistan, hoe wij ons dienen te verhouden tov minderheidsgroeperingen.
  Ritueel slachten wordt gebruikt om als smoes te dienen zich met de Nederlandse samenleving te kunnen bemoeien.

  Vermoedelijk vanuit Internationale solidariteit danwel de Universele rechten van de mens en dier ( binnenkort wellicht worden voor vegetariers de planten niet meer vergeten).

  Buitenlanders die zich bemoeien met het binnenland. Aha, daar was die verwijzing mbv Holocaust nodig !
  Enfin.
  Ritueel (of juist niet) slachten schaadt de samenleving niet, noch de openbare orde, Nederlands belang, enz.
  Het verkopen van onhygienisch (onrein!!) voedsel wel ! En is het terecht dat daar regelgeving voor is.
  Maar als ik onrein voedsel nuttigen wil.... is mijn probleem.

  Waar ik het wel van harte mee eens ben is, behalve datgene in de stadions want dat is onzin, dat de Nederlandse rechtsstaat weldegelijk een serieus probleem heeft. ( Ik hoop maar dat de internationale Gemeenschap geen NO-Fly zone in het Nederlandse luchtruim instelt)

  Voor de rest ondergraaft Platform Israel enkel de positie van Nederlanders met een joodse levensopvatting.

  Wie weet reikt "Opzij" een koosjer award uit aan de israelische ambassadeur vanwege de geslaagde presidentsverkiezingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. El_Houssain zei...25 maart 2011 18:21
  "U bent er gloeiend bij Pietje.
  Wat is het verschil tussen de Joodse gemeenschap en de RELIGIEUS joodse gemeenschap?"

  Die vraag wil ik wel beantwoorden !

  In de Joodse gemeenschap hier in Nederland bijv. zijn ook ongelovige Joden en Joodse mensen met een andere religieuze opvatting aanwezig.

  Dus je zit er weer gloeiend naast El Houssaintje..
  Als je het woord Jood voorbij ziet komen krijg je dan oprispingen van je maagzuur ?
  btw.. bij afvallige moslims gaat je kop eraf als je "de islamitische gemeenschap" vaarwel zegt !
  Weet jij vast wel !

  peace

  (oja.. is je opinie stuk al bijna klaar??, dat stuk over 'de huidige mondiale snelle ontwikkelingen van de Arabische wereld' ) ??? Toon lef brother !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het willen handhaven van Joods ritueel slachten is ronduit belachelijk !

  Deze oproep spreekt slechts voor een kleine minderheid joden en als er een enquête gehouden zou worden zal een meerderheid van de joodse gemeenschap voor het verbieden van joodse halal zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Waar gaat deze brief in hemelsnaam over? Ik heb helemaal niets tegen de joden. Sterker nog, mijn beste vrienden zijn joden. Helemaal top.

  Waar dit wetsvoorstel over gaat is hoe wij hier, in een Nederlandse samenleving met dieren wensen om te gaan en de waarde die wij aan hun leven en welzijn geven.

  Ik ben absoluut niet gelovig. Ik ben een atheïst in hart en nieren. Ik gun ieder zijn geloof. Geniet ervan en haal eruit wat erin zit voor jezelf. Maar, en dit is heel belangrijk, val daar anderen niet mee lastig!

  Ik ben echt geen mierenneuker en ik leg ook zeker niet op alle slakken zout. Een kerkklok moeten ze maar lekker luiden, en al zo meer indien ze dat nodig vinden en blij van worden, maar, waar bij mij zeer duidelijk een grens wordt overschreden is, als ik, als atheïst, als ik vlees koop in een supermarkt, er niet zeker van kan zijn dat dit GEEN ritueel geslacht vlees betreft. Ik ben dus ondertussen genoodzaakt, als Nederlands staatsburger, een paar keer in de week (ik hou niet van ingevroren vlees) kilometers te rijden naar een slager, waarvan ik zeker weet dat hij zijn vlees bij slachterijen bekomt waar NIET ritueel geslacht wordt. Ik, als Nederlands staatsburger, eet vegetarische kaas. Niet omdat ik vegetarisch ben, maar omdat geen één, echt, NIET EEN, kaasproducent mij kan garanderen dat hun stremsel niet afkomstig is uit de rituele slacht. En neem van mij aan, ik heb ze allemaal aangeschreven, en tot nog toe nog steeds, NIET Een kaasproducent die nog gegarandeerd PUUR HOLLANDSE kaas verkoopt, zonder ritueel geslachte ingrediënten daarin verwerkt.

  De verschillende geloofsgroepen staan altijd vooraan als ze ook maar enigszins het gevoel hebben dat er iemand aan hun rechten komt. Gewoon eens helder nadenken en bedenken dat er mensen zijn die echt niet kunnen leven met de barbaarse manier hoe zij hun dieren slachten en daartoe wel veroordeeld worden, of, in te andere geval, zeer ernstig worden benadeeld in hun vrijheid van leven als ze hier niet mee kunnen leven is dan blijkbaar te moeilijk.

  Dus..... aan de schrijvers van deze brief, leef je eens in in mij, en zeer velen met mij. Geeft jouw geloof jou het recht om het leven van een ander zo in de verdrukking te brengen?

  Zo ja, vraag je dan eens af waar je nu in gelooft en of jij niet kan beschikken over hoogstaander normen en waarden dan die jou, door je geloof, worden ingegeven.

  Zo nee, stem dan voor een verbod op rituele slacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat vanhetgoor zegt en wie er anders over denkt weet het gat van de deur wel te vinden neem ik aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. "Het willen handhaven van Joods ritueel slachten is ronduit belachelijk !"

  Wat is de noodzaak voor een staat om zich te bemoeien met zaken die geen aantasting zijn van de openbare orde noch van het algemeen belang, maar wel inperking van de vrijheid van de burger inhoudt.
  Waarom moet de staat zich bemoeien met de kleur van mijn voordeur of het dakkapelletje, inrichting van de creche, verwerking van mijn afval, de plaatsbepaling van mijn mobiele telefoon, welk cafe ik er eentje mag opsteken, sportopleidingen, Olympische spelen, kwaliteit van medicijnen, enz. enz. of hoe het gesteld is met burgerrechten in verre vreemde landen ?

  Wetgeving dient te gaan over het verkeer tussen burgers (niet mensen) onderling, niet over moraliteiten of ethiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Waarom moet de Nederlandse staat beschikken over een eigen leger ?

  Het is natuurlijk veel makkelijker om een huurling naar het slagveld te sturen dan eigen familie of buren. Heel slim bedacht.


  Wie is er bereid om zijn arm, oog of zoon te verliezen voor de vrijheid van, pak em beet, Libiers ?
  Of nog erger.
  Wie is er bereid om zijn leven te geven voor.... de Nederlandse gemeenschap ?

  Oei, als de vijand maar niet meeleest.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Allereerst vraag ik mij af, waarom nu ook weer zo'n Stichting Platform Israël zich zo nodig per brief tot de 2e Kamer moet wenden. Er zijn toch politieke partijen, waar je op kunt stemmen, die je belangen behartigen? Als nou iedere flutorganisatie zich tot de 2e Kamer wendt, dan worden ze daar helemaal dol van. Ze weten nu al niet, hoe ze de belangen van het Nederlandse volk moeten behartigen, laat staan, dat ze zich ook nog eens moeten gaan bekommeren over joodse belangen, die opnieuw beginnen te zeuren over die holocaust. Daarover is een grappige Youtube video verschenen, waarin een voormalig Israëlische minister vertelt, hoe zij Holocaust en antisemitisme interpreteren, zie de volgende link:
  http://www.youtube.com/watch?v=jUGVPBO9_cA
  En dan het niet te ontkennen bewijs over de leugens, verteld over Auschwitz: http://tinyurl.com/63ubmnt

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Manfred Gerstenfeld - Jews to pay the price.

  Jews to pay the price

  Op-ed: Dutch bill against ritual slaughter will end up mostly harming Jews, as usual

  Manfred Gerstenfeld
  Published: 03.09.11, 00:40 / Israel Opinion


  A few weeks ago, the Party for the Animals submitted a private law to the Dutch parliament to prohibit religious slaughter without stunning the animal first. The party has two seats in Parliament. This should not be surprising in a country where - according to a National Geographic study - the average dog owner prefers the relationship to his pet above that of his human partner.


  Almost all ritual slaughter of an estimated two million animals in the Netherlands is performed by Muslims. The number of kosher slaughtered cows, sheep and goats is between 1,500 and 3,000. Jews, however, would be the sole victims if the law passes, as kosher slaughter does not permit prior stunning. Most and perhaps even all Muslims accept eating meat of Halal-slaughtered animals that have been stunned before.


  Thus, as in so many cases in contemporary Europe, the small organized Jewish community was sucked into a debate that originated from the size of the Muslim community, attitudes toward it and the way some Muslims conduct themselves.

  Lees hier verder:

  Jews to pay the price door Man

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Noch van het rituele slachten, noch van het slachten op de tegenwoordig meest gebruikelijke manier stel ik mij graag de détails voor. Ik kan mij dus enigermate in de vegetariër verplaatsen, terwijl ik -o inconsequentie- zelf geen vegetariër ben. Misschien is de vegetariër wel superieur aan mij wat betreft consequent zijn. Maar hoe consequent is de vleeseter die enerzijds geen moeite heeft met vlees van op de gebruikelijke manier geslachte dieren, maar anderzijds erg tegen zorgvuldige rituele slacht is? Staat het vast dat het lot van het zorgvuldig ritueel geslachte dier zo onvergelijkelijk veel akeliger is dan van het op de gebruikelijke manier geslachte dier? Naar mijn idee is de bekommernis om het dierenwelzijn toch enigermate selectief wanneer deze zich exclusief tegen de rituele slacht richt.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Duidelijke uitleg, Vanhetgoor, bedankt!

  En het is weer duidelijk dat el houssain zijn vooroordelen over andere bevolkingsgroepen eerder post dan dat hij na kan denken.

  Maar ik geef mijn hoop voor hem nog niet op, misschien tegen beter weten in, zolang hij zich hier durft te vertonen...

  BeantwoordenVerwijderen