Hoofddoekprijs 2008 voor burgemeester Job Cohen

Hoofddoek_top


Hoofddoekprijs 2008 voor burgemeester Job Cohen

Ook in 2008 reiken we op Internationele Vrouwendag met veel plezier de Hoofddoekprijs uit. Het moet ons, de Jury, van het hart dat het dit jaar schier onmogelijk was de absolute winnaar aan te wijzen. Was het vorig jaar klip en klaar dat Anja Meulenbelt de Hoofddoekprijs 2007 verdiende, dit jaar is het aantal kandidaten dat terecht meedingt naar de felbegeerde Hoofddoekprijs zo overweldigend dat de jury tot het laatste moment heeft beraadslaagd.
Uiteindelijk ging de strijd tussen minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) en de Amsterdamse burgemeester Job Cohen. Ella Vogelaar, de vrouw die niet alleen een voorstander van de hoofddoek is maar die zo ruimdenkend is dat ze zelfs de boerka vindt kunnen, is een uitstekende en voorbeeldige kandidaat. Toch is ze dit jaar op de tweede plaats geëindigd. We moedigen de minister daarom aan nog iets meer haar best te doen en om zelf een hoofddoek te gaan dragen. Met dat vanzelfsprekende en sympathieke gebaar sleept de minister deze bijzondere prijs volgend jaar vast binnen.

In 2008 gaat de Hoofddoekprijs naar een man. We zijn ons ervan bewust dat we hiermee wellicht enigszins aan positieve discriminatie doen maar we kunnen eenvoudigweg niet om Job Cohen heen. Zijn respect voor de vrouw uit zich niet alleen in het feit dat hij een liefhebber van de hoofddoek is, nee dat respect gaat veel verder, dat kent geen grenzen en er is niemand die hem van de wijs kan brengen. De burgemeester, die elke (vorm van) kritiek moeiteloos weerlegt, die a-sociaal gedrag tot halal gedrag promoveert, deze man begrijpt dat alleen uit liefde en respect voor de vrouw de boel bij elkaar kan worden gehouden. En die liefde begint bij de hoofddoek, zo eenvoudig is het. Elke man in Nederland zou daarom een voorbeeld aan hem moeten nemen, en echt niet alleen onze islamitische medeburgers.

Daarom verdient de Amsterdamse burgemeester de Hoofddoekprijs 2008!
Voor deze prijs zijn 5 hoofddoeken ontworpen en Job Cohen mag kiezen welk ontwerp daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden. De zwarte doeken zijn handbeschilderd en bevatten de volgende teksten 1. "Alle macht aan de islamitische man". 2. "Uw vrouwen zijn een akker voor u". 3. "De hoofddoek maakt me vrij!". 4. "Sla uw ogen neer" en last but not least 5. "Noli me tangere! (Raak me niet aan!)".

En natuurlijk hebben wij er geen bezwaar tegen als de voltallige Partij van de Arbeid zich solidair verklaart en er ook één gaat dragen.

De Jury


Eerdere reacties hierr.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten