Zijn potloodje is harder

Arabist_jansen

Soms zeggen mensen iets dat zo ver buiten mijn bevattingsvermogen ligt, dat ik het niet versta, of achteraf denk dat ik het verkeerd heb onthouden. Zo las ik een paar dagen geleden in de krant dat Britse soldaten die uit Afghanistan terugkomen, bij thuiskomst uitgejouwd worden. Hoewel het er niet bij stond, begreep ik wel door wie.

Pal daarop had ik een gesprek met twee juristen, de een advocaat, de andere lid van de rechterlijke macht. Ik heb het gesprek niet goed verstaan, of verkeerd onthouden. Ik probeerde uit te leggen dat Nederland net als Engeland in Afghanistan aan het vechten is tegen de Taliban. Dat de cartoonist Gregorius Nekschot de ideologie van de Taliban met potlood en papier bestrijdt, niet met vuurwapens. Maar dat Nekschot door een arrestatieteam van de Nederlandse Officier van Justitie Mr Paul Velleman van zijn bed is gelicht, en in de cel geworpen.

Mr Velleman is deskundig op het gebied van discriminatie. Ondanks zijn grote en alom erkende deskundigheid heeft hij nog steeds geen dagvaarding jegens Nekschot uitgebracht, het blijft bij (in de meest letterlijke zin van het woord:) verdacht maken, op rekening van de belastingbetaler.

Wanneer zulke dingen overkomen aan iemand die alleen met een potloodje de Taliban bestrijdt, vroeg ik de beide heren, wat voor risico’s lopen soldaten dan wel niet die met echte vuurwapens oog in oog staan met de Taliban? Een van de juristen zeide grijnzend dat er inderdaad regelmatig militairen opgepakt werden wegens het niet goed opvolgen van de geweldsinstructies.

Waar sloeg die grijns op? Op mijn domheid? Op de domheid van de Afghanistangangers die zich in goed vertrouwen hadden laten uitzenden? Had ik deze man wel goed verstaan? Had ik koorts?

In de Wikipedia heb ik de rubriek ‘Mr Paul Velleman’ opgezocht. De man is een held, een strijder voor het vrije woord, zij het, helaas, niet ieders vrije woord. Volgens de Wikipedia heeft hij besloten dat Gretta Duisenberg niet vervolgd wordt wegens antisemitisme, hoewel haar woorden (een onbetekenend grapje, iets met zes miljoen?) mogelijk ‘krenkend en kwetsend’ geweest kunnen zijn ‘voor Joden’. Ook voor niet-Joden, zou ik zeggen. Hij heeft besloten dat de predikant Sheikh Fawaz niet vervolgd wordt vanwege de niet of nauwelijks verhulde oproepen tot moord die hij tijdens zijn preken in de moskee vanaf de kansel gedaan heeft en doet.

Mr Velleman heeft ook besloten dat daarentegen Gregorius Nekschot wel voor de rechtbank moet komen, althans daar permanent mee bedreigd moet worden. Immers, het potloodje van Nekschot is harder dan de wapens van de Nederlandse soldaten in Afghanistan.

Het is te hopen dat de Afghanistan-veteranen even zachtaardig op het arrestatieteam van Mr. Velleman zullen reageren als Gregorius Nekschot gedaan heeft. Nu ja, een aantal Afghanistan-gangers is gesneuveld en zal wel niet zo veel hebben tegen te werpen. Maar voordat het arrestatieteam de overlevenden op gaat halen, goed controleren of de laatstgenoemden bij thuiskomst hun vuurwapens wel hebben ingeleverd, zou ik zeggen.

HansJansen

32 opmerkingen:

 1. De afgelopen weken en zeker deze Hondsdagen lopen er op de VK opiniepagina een paar 'levendige' discussies. Het betreffen reacties op de columns van Evelien Tonkens en Amanda Kluveld.
  Het gaat er soms hard aan toe.

  De verwijzingen uit het (linkse)multicultiekamp - t.a.v. de multicultie criticasters - naar nazikopstukken, racisme, Jodenvervolging etc. zijn mals, noch netjes.

  De shariasocialisten (mooie benaming) blijven bloedserieus en bovenal agressief.
  Je kan er, om de discussie enigzins te relativeren, duizend grappen en grollen tussen gooien. De multiculties zien of vatten het niet.

  Je kan ze in de zeik nemen. Ze snappen er geen moer van.

  Het is een ware aanrader om de hitte door te komen. VK opinie pag. big fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De linkse kerk heeft de afgelopen decennia zichzelf flink in de watten gelegd met allerhande bestuurlijke posities. Feitelijk is dit land zo goed als gekaapt. We zijn zo op de knieën gewerkt blijkbaar dat als een militaire eenheid een horde Talibanstrijders in het vizier heeft er eerst even met Den Haag moet worden getelefoneerd of ze los mogen gaan. Ik vraag me onderhand af: wat is er nog nodig om de vlam in de pan te veroorzaken? Pim vermoord, Theo vermoord, Nekschot in de cel, Wilders in het schavot, sites als deze geïntimideerd...
  Ik heb de folders over Canada al in huis. Ze schijnen er een mooie natuur te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Strijd de juiste strijd", zegt Dhr. Jansen dan maar ik ben Don Quichot niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Frikschoten

  Dan heb je in Canada niets te zoeken. Die zijn net zo gek als de Engelsen.

  anyway...

  Wat een fenomenaal stuk van Jansen!!!!

  @Hanxie

  VK heeft gewoon geen niveau. Daarom kom ik er niet al te vaak niet. Je ziet vaak de aanhangers van Wilders hun vingers blauwtypen aan argumenten, redeneringen, etc., maar dat is echt aan dat politiek correcte cultuurverraders niet besteed.

  Ik kom er nu eigenlijk alleen nog als ik zin heb om eens een politiek correct medemens af te zeiken. Soms wel ff lekker, maar dat is eigenlijk niet echt een nuttige tijdbesteding.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De 'geweldsinstructies' waarover de grijnzende OvJ beweert, dat Nederlandse militairen in Afghanistan die regelmatig overtreden, zijn een aanfluiting.  Al in 2006 was hoorbaar in NCRV Dokument "Commando's in Uruzgan"hoe zelfs deze elite-troepen ellenlange briefings van militaire juristen kregen over NIET-toegestane acties.

  Let wel: Het betreft hier militairen die traditioneel de meest gevaarlijke (soms offensieve) gevechtsoperaties uitvoeren in oorlogsgebieden Militairen die normaliter meer ruimte tot geweldsontplooiing wordt toegestaan door hun meerderen dan collegae in ‘gewone’ eenheden als infanterie, genie enz.

  Niet onder dit kabinet met de schertsfiguur Middelkoop als Minister van Defensie. De hooggewaarde Nederlandse ‘Groene Baretten’ mochten bijvoorbeeld niet geselecteerde Taliban-leiders elimineren (een gebruikelijke anti-terreurtacktiek bij de Israëli’s) middels inzet van sluipschutters. Evenmin mochten onze jongens samenwerken met Amerikaanse, veel offensiever opererende ‘special forces’ in andere provincies. Nee, aan dat cowboywerk wilden de teergevoelige Nederlandse bestuurders hun handen niet vuil maken.

  N.B. mogelijk dat die terughoudendheid is gewijzigd, nu de nieuwe Heiland O. het Witte Huis bewoont.

  Zo waren er nog meer verboden, die met grote pedanterie werden vermeld in de NCRV-documentaire, beperkingen die de geïnterviewde commando’s in Uruzgan van hoog tot laag verafschuwden. Volgens een officier de schuld van wat hij noemde ‘leunstoelgeneraals’ in Den Haag en hun politieke meesters.  Wanneer zelfs elitetroepen al zo ‘gepacificeerd’ moeten opereren, mogen andere eenheden helemaal weinig, traditionele ‘groene’ activiteiten ontplooien. Incidenteel beoefenen Nederlandse militairen hun beroep zoals eeuwenlang gebruikelijk was, namelijk middels geweldstoepassing weerstaan van de Taliban.

  De verbazing van prof Janssen over de negatieve benadering van Nederlandse Afghanistan-gangers door zijn gesprekspartners deel ik volledig.  @Erdebe,

  Met gestaalde multiculti’s valt zoals je terecht constateert, op de VK-site of elders geen beargumenteerde Islamdiscussie te voeren. Geen enkele topic leent zich klaarblijkelijk zo voor demonisering van andersdenkenden als het hebben van een islamkritische, pro-PVV opvatting.

  De verdachtmakingen vliegen ook mij geregeld om de oren, maar desondanks geef ik niet zo snel op.

  Zo heb ik op het weblog www.Welingelichte Kringen.nl vorige maand de vloer aangeveegd met zo’n Islamofiele landgenoot. Na enige discussieronden heb ik nooit meer een weerwoord van deze man vernomen. Hij probeert nu elders op dezelfde site, tegenstanders te intimideren en van haatzaaierij te betichten.

  Ter lering en zeker vermaak:

  http://www.welingelichtekringen.nl/de-pvda-en-het-moslim-electoraat.html  Het betreft twee stevige reacties op @Maarten van mijn hand. Gewoon een kwestie van :

  a. Je niet laten intimideren door abjecte vergelijkingen tussen Wilders-aanhangers en A. Hitler, tussen Joden en Moslims enz. enz.

  b. Zuiver blijven redeneren, aangeven waar je opponent drogredeneringen, onwaarheden etc. verkondigt en die beargumenteerd en feitelijk weerleggen.  M.I. heeft mijn rationele benadering in deze discussie het ruimschoot gewonnen van de multiculti-oogkleppen en zogenaamde morele superioriteit waarmee @Maarten mij probeerde te imponeren, cq intimideren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @CC

  Ow, ik heb me nog nooit laten intimideren. En zuiver redeneren doe ik altijd! Denk ik ;-)
  Nou ja, kijk op mn blog en oordeel zelf.

  Mijn probleem is, dat dat aan die hersenlozen op VK niet besteed is.

  Desalniettemin een puik stukje werk van jou daar op WIK!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De greep van juristen op de samenleving wordt wel steeds erger (het internationale recht, hoe goed bedoeld het misschien is, is een afschrikwekkend voorbeeld), maar is niet van vandaag of gisteren. Wat Jansen beschrijft, maakten ME'ers eerder mee. ME'ers die tijdens de krakersrellen heel wat te verduren kregen en soms in zeer gevaarlijke situaties belandden, kregen daarna in de rechtzaal ook nog eens de wind van voren van de OvJ, terwijl ze dachten dat ze de rechtstaat aan het verdedigen waren. Dat heeft meer psychische schade teweeg gebracht dan de rellen zelf. Daardoor is de verhouding tussen politie en OM een tijd ruim beneden het vriespunt geweest.

  Piscator

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh ja, fijn. Laten we het eens lekker gaan opnemen voor die oliebollen in Afghanistan. Terwijl de belangrijkste vraag toch hoort te zijn : welk Nederlands belang wordt met deelname aan die z.g. vredesmissie gediend? Weg wezen daar!! Die hele taliban heeft tenslotte jaren kunnen floreren met dank aan Amerikaanse wapenleveranties, want wat waren die achterlijke handig in de strijd tegen de Russische communisten.Over de gevolgen op lange termijn werd niet nagedacht. En nu leeft Nederland onder een verhoogde terreurdreiging. Zogenaamd door toedoen van Wilder’s film Fitna.
  Zullen we het tenslotte ook nog even hebben over de kosten van deelname aan die vredesmissies?
  De prenten van Nekschot zijn raak. Die Velleman is een politiekcorrect stuk tuig…En soldaten bij tuiskomst uitjouwen? Ik zou d’r maar zo tussen kunnen hebben gestaan, meneer Jansen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. geachte Meneer Jansen,
  uitstekend stuk zoals altijd.
  maar zit het niet in de Hollandse cultuur zelf besloten dit soort mechanismes.
  Werd men in de jaren 30 niet ook opgepakt wegens beledigen van een bevriend staatshoofd in dit geval Hitler en moesten de demonstranten in de 60er jaren ook niet roepen Johnson Molenaar om aan arrestatie te ontkomen.
  Wat ik en velen met mij graag van U zouden willen vernemen is een briljant commentaar nav het onlangs verschenen Arab Human Development Report 2009. Endit samen met "Binnen zonder kloppen" van pieter lakeman zou toch ieder tot denken moeten aanzetten
  karel martel
  Voie sans issue 732
  Herstal

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hebt lef, Hans Jansen, om zo tegen de architecten van de Maakbare Samenleving tekeer te gaan. Ik bewonder dat. Velen zouden in jouw positie hun mond houden. Of erger, het Ministerie van Religieuze Zaken naar de mond praten.

  Wat betreft die momenten die geheel het bevattingsvermogen overstijgen, daar hebben we allemaal last van.

  Zo worstel ik nog steeds met de tot op de dag van vandaag ongestrafte uitspraken van Joop van Riessen (met dubbel S). Hij pleitte op tv voor het mollen van Wilders en het deporteren van zijn aanhang.

  Er is niet eens een aanklacht ingediend tegen deze overduidelijke (VVD)fascist:

  http://www.youtube.com/watch?v=Jyx8l7LSVIU

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is inderdaad buitengewoon bizar dat Velleman zelfs de El Taweed moskee de hand boven het hoofd houdt, terwijl daar zelfs mensen zijn vervloekt en doodgewenst, maar wel een islam-criticus wil vervolgen. Zijn geloofwaardigheid is dus ook 0,0.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geruststellend, dat onze rechters zo'n betrokken houding aan de dag leggen als de angstaanjagende discrepantie tav discriminatie en de burgerlijke vrijheden hen ter ore komt
  Zo hoor je nog eens wat - want ongetwijfeld was deze oppervlakkige onverschilligheid niet bedoeld voor onze oren
  Je zou je anders als Nederlander flink zorgen gaan maken over de tolerantie voor intimidatie bij de hoeders van onze rechtsorde, en over de onbetrouwbaarheid van justitie..

  Als je je leven in de waagschaal stelt moet het wel schrijnend zijn dat je als dank bent overgeleverd aan het oordeel van zo'n laffe en opportunistische overheid..!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je kunt stellen dat deze Felleman macht op een onfatsoenlijke manier uitoefent of is hij de zaak Nekschot uit het oog verloren? Feitelijk maakt hij verschil tussen voor hem diverse zaken en dat brengt hemzelf in de problemen. Gelukkig is deze man niet een Godje, godverdomme.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De spiegel Velleman.

  Het vervelende van Velleman is, dat hij ambtenaar is. En ambtenaren, zo als u weet, staan altijd boven de wet: Pikmeer arrest. ( Met uw instemming overigens)
  Die "man" zit dus in een win-win-situatie. Tenminste dat zegt hij misschien tegen zijn vrouw, zo net voor het slapen gaan.

  Op termijn en uiteindelijk is hij een van de grotere stemmentrekkers voor Wilders.
  Want hoe leg je de ontsporing van een Ambtenaar uit die van mening is dat hij boven diegenen staat die hij dienen moet ?

  Maar, in tegenstelling tot velen hierboven, zie ik Velleman als een bruikbare, waardevolle indicator.

  Velleman's carriere en doen en laten zou de minister moeten bewegen om hem, bijvoorbeeld, te ontslaan wegens machtsmisbruik of een andere vorm van overspannenheid of beroepsddeformatie. Maar dat doet zij niet.
  Zo doende krijgt Velleman de gelegenheid het Nederlandse publiek te laten zien wat voor vlees men op Justitie in de kuip heeft, wat voor een werk"sfeer" er op Justitie heerst en wat daar allemaal door de beugel kan.

  Dat is nu het waardevolle aan de heer P.Velleman: de werking van een rotte appel, dat niet weggewerkt wordt en zodoende een heel ministerie in z'n hemd zet.

  En laten we met z'n allen nu niet om zijn hoofd vragen, daar is deze man te waardevol voor. Laten vooral zijn succesvolle carriere en het spoor van vernielingen met gepaste belangstelling volgen en ons afvragen hoe dit in een gezonde democratie, een open transparante samenleving met volwassen weldenkende burgers, ingodsnaam mogelijk is, die spiegel Velleman.

  En kijken hoeveel nuttige idioten er nog op het CDA stemmen gaan.

  Want dàt telt, niet zo'n onbeduidend ambtenaartje of tijdelijk ministertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hier nog: Mollen of niet mollen, dat is de vraag, over Joop van Riessen

  Mollen of niet mollen, dat is de vraag

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een schande deze joop van riessen.
  Wilders stemmers dreigen met verwijdering uit de samenleving.

  http://tinypic.com/player.php?v=j5wpdx&s=3

  Dit is niet te vergelijken met de uitlatingen van Wilders wat misschien zijn opzet is.
  Wilders heeft het over criminelen en mensen die hier inderdaad zijn om dit land te bezetten en te veranderen in een islam staat.
  Bovendien deze pisvlek van riessen wil niet-moslims met alleen een nederlands paspoort gewoon het land uitzetten.

  Zou joop van riessen zelf geen muzzelman zijn. Het lijkt er wel op.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het spijt me toe te geven dat ik er inmiddels geen enkele moeite meer mee heb om de mensen die o.a. stonden te lachen en te juichen na de aanslag op het WTC een grootschalige groepsreis aan te bieden naar het land van herkomst.
  Ja, dat meen ik uit de grond van mijn hart.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Sinds de Tweede Wereldoorlog is er niemand geweest die zo'n nazistische oproep op de nationale televisie heeft gedaan als Joop van Riessen. De woorden van deze man hadden zo uit de mond van Hitler kunnen rollen.

  En geen hond die er zelfs maar over geklaagd heeft. Het oproepen tot moord op een politicus en het deporteren van zijn kiezers "omdat zij niet meer passen in de samenleving die we met z'n allen aan het maken zijn", is gewoon des duivels.

  Joop van Riessen zou hiervoor minstens voor de rechter dienen te verschijnen. Maar blijkbaar kun je in dit land alles zeggen, zolang je maar tot de huidige elite behoort.

  Moet je voorstellen hoe de pers op Wilders zou zijn gedoken (en terecht) als hij dit soort woorden had gebruikt. Maar nu gebeurt er niks. Helemaal niets. Sterker nog, gisteren zag ik deze kwaadaardige sociaal darwinist al weer de deskundoloog uithang in (ik meen) Netwerk.

  Zo diep is dit land gezakt. Arm Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ja ja Zo'n Riessen is ook een aardig indicatortje.
  Wie gaat dit sujet uit de weg en met wie staat hij hartelijk te lachen onder het genot van een borrel.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Israël vreest sinistere invasie van militante christenen
  ACHTERGROND, Van onze correspondent Theo Koelé
  Gepubliceerd op 06 december 1999 00:00, bijgewerkt op 19 januari 2009 23:39
  Jeruzalem bereidt zich voor op de grootste invasie van christenen sinds de kruistochten. De millenniumtoeristen komen niet allemaal met vreedzame bedoelingen, vrezen de Israëlische autoriteiten. Voor religieuze fanatici kan het jaar 2000 aanleiding zijn om geweld te gebruiken.
  Een handjevol religieuze fanatici kan Jeruzalem in vuur en vlam zetten. Niets is ondenkbaar in het zicht van het nieuwe millennium: een aanslag op de Tempelberg, een schietpartij in de straten van de Oude Stad, collectieve zelfmoorden op de Olijfberg.

  http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article826128.ece/Israel_vreest_sinistere_invasie_van_militante_christenen

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Laat de christenen maar komen:

  http://www.youtube.com/watch?v=YFvAQWR2nxk

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Afghanistan war crimes

  http://www.youtube.com/watch?v=XqZnd3nr2Bc

  BeantwoordenVerwijderen
 24. War Crimes and the White House: The Bush Administration's Cover-Up of the Dasht-e-Leili Massacre

  http://www.youtube.com/watch?v=EdZlIEVtzN8

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @ lucas

  Volgens mij heb jij de memo nog niet ontvangen.

  Bush is weg !
  Bush is weg !
  Bush is weg !

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @Hans Jansen

  Datzelfde overkwam ook Britse militairen die terugkeerden uit Irak!!
  Zie hiervoor: http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=8098

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @typtypo

  De Processen van Neurenberg zijn de strafprocessen die na afloop van de Tweede Wereldoorlog in de Duitse stad Neurenberg werden gehouden.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Processen_van_Neurenberg

  Hoe kan dat nou? Hitler was al dood!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat goed van u dat deze onfrisse zelfs schofterige zaak weer zo helder aan de kaak steld. Hartelijke dank, ook voor uw lef, echt pionierswerk.
  Hoe lang zal de christelijke/linkse kliek dit nog kunnen volhouden, vast niet zo lang meer, het kalft steeds verder af, ook Rusland ging ten slotte naar de haaien. Het wordt nodig tijd voor een heel (aub geen linksen meer)ander beleid in Nederland, zodat je weer trots kunt zijn op dit kleine landje

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Empire - Obama and Afghanistan - 29 Apr 09 - Part 1
  http://www.youtube.com/watch?v=5PupXTUn9Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 30. De zuur kijkende anti-arabist Jansen heeft geen gevoel voor humor. De actie van justitie blijft een zeer geslaagde smakeloze grap met Gregorius in het voorprogramma.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Het laten afschieten van onze jongens en meiden staat in de ogen van de correcte politiek beter dan zelfverdediging en de daarmee gepaard gaande slachtoffers aan de kant van bijvoorbeeld de Taliban.Ik vraag mij ook af of de condoleances van de politiek aan de nabestaanden wel is gemeend.En als ik kijk naar het materiaal waarmee ze het moeten doen in den vreemde,hoor ik de politiek denken dat ze voor 20 eurocent wel weer vervangers hebben.Dat is mijn eigen ervaring in militaire dienst toen een paar jongens s'nacht werden overreden door een tank en werden geplet.De kapitein zei letterlijk: "Geeft niet, voor een paar dubbeltjes hebben we een paar nieuwe".

  BeantwoordenVerwijderen