Oproep tot vandalisme?

Naar kermissen gaan 

Vraag: 
Ouders nemen hun kinderen vaak mee naar kermissen waar dingen gebeuren die in strijd zijn met de Sharieah, zoals vertoningen van losbandige vrouwen. De kinderen vinden het echter heel leuk om naar zulke kermissen te gaan. Wat is de Islamitische regelgeving hierover?

Antwoord:
Deze kermissen bevatten een aantal kwade zaken. Wanneer er verwerpelijke zaken aanwezig zijn en het voor de persoon mogelijk is om deze zaken te verwijderen, dan is hij verplicht om erheen te gaan en deze
te verwijderen. Als de persoon hier niet toe in staat is, dan is het Haraam voor hem om erheen te gaan. In dit geval zeggen wij: Trek met je kinderen het land door. Dat is voldoende. Maar als hij er toch voor kiest om zijn kinderen mee te nemen naar zulke kermissen waar mannen en vrouwen zich mengen, waar onnozele mannen de vrouwen proberen te versieren en waar de vrouwen kleding dragen die niet zijn toegestaan, dan is het verboden om daar naartoe te gaan. Tenzij hij in staat is de plek te ontdoen van de verwerpelijke zaken.

Sheik Mohammed ibnoe Saalih al-Oethaymien 
(Liqaa' ush-Shahrly, 75, vraag 8)

Bron: http://www.al-yaqeen.com/va/vraag.php?id=1190

7 opmerkingen:

 1. Wat kunnen die sjeiks toch ongelofelijk zeiken.
  Zolang die fathwassers theedoeken gebruiken om hun verstand toe te dekken wordt het nooit wat. Nog onbegrijpelijker is het dat volwassen gelovigen dit soort adviezen serieus nemen en hun eigen verantwoordelijkheid van zich afschuiven. Blinde slaven van hun geloof.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "...kermissen waar dingen gebeuren die in strijd zijn met de Sharieah, zoals vertoningen van losbandige vrouwen".

  Ik kon dit eerst helemaal niet thuisbrengen. De enige gedachte die bij de combinatie van de begrippen "openbare vertoning", "kermis" en "losbandige vrouwen" bij me opkwam waren de openbare stenigingen in landen als Pakistan, Afghanistan en Saoedi Arabië enzo. Ik heb de indruk dat een stelletje fatwa's tegen dat soort ongein veel harder nodig is. Sheik Mohammed ibnoe Saalih al-Oethaymien heeft dus kennelijk nog wat aan deze achterstallige werkzaamheden te doen.

  Dat door hun ouders begeleide kinderen zich trouwens vooral door losbandige vrouwen voelden aangetrokken als het om kermissen gaat was trouwens nieuw voor me. Zelf vond ik toentertijd dat het om de botsautootjes en het reuzenrad ging. Heb ik wat gemist vroeger (en nu) of is dat iets typisch islamitisch?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'In dit geval zeggen wij: Trek met je kinderen het land door.'
  Het hele land vanwege een kermis? Die Mohammed toch. En kleding die niet is toegestaan voor een vrouw is natuurlijk alles dat geen gelijkenis heeft met een boerka en soortgelijke gewaden en bedekkingen. Het advies van deze haatbaard komt neer op volledige ghettorisering van de islamitische samenleving. Immers elke stap buiten de deur in onze samenleving voldoet geheel aan zijn beeld van de kermis, waar mannen en vrouwen zich mengen....

  Het moet fantastisch zijn dat als sheik te kunnen en mogen verkondigen. Dat is pas het ware machtsgevoel en geheel en al ontleend aan de islam en bijbehorende gebruiken en dat zonder uitgelachten te worden. Want daar staat de doodstraf op!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "....en waar de vrouwen kleding dragen die niet zijn toegestaan, dan is het verboden om daar naartoe te gaan. Tenzij hij in staat is de plek te ontdoen van de verwerpelijke zaken."

  Ik heb het vermoeden dat dit strafbaar is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo zie je maar weer hoe eng de islam eigenlijk is, wanneer het de macht kan uitoefenen. Natuurlijk zullen sommigen van gematigd spreken, wanneer het voorbehoud wordt gemacht of je er wel toe in staat bent (de feitelijke macht hebt) om te verbieden. Heb je die macht niet, dan moet je het dus negeren. Maar owee owee als het groene fascisme de macht heeft..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We hebben dringend behoefte aan orgeldonoren, nierdonoren, vrouwelijke eieren, nierdonoren Bedrag: $ 500.000,00 dollar
  Aantal vrouwelijke eieren: $ 500.000,00 dollar
  WHATSAP: +91 91082 56518
  E-mail: ( customercareunitplc@gmail.com )
  Deel dit bericht alstublieft.


  We are urgently in need of Organs Donors, Kidney donors,Female Eggs,Kidney donors Amount: $500.000.00 Dollars
  Female Eggs Amount: $500,000.00 Dollars
  WHATSAP: +91 91082 56518
  Email: : customercareunitplc@gmail.com
  Please share this post.

  BeantwoordenVerwijderen