Imam Bristol-moskee adviseert volgelingen tot besnijdenis

Engeland, april 2012

Een undercover journalist van de Sunday Times deed alsof hij een moslim was die advies nodig had en filmde met een verborgen camera dat de imam van de Bristol moskee, Mohammed Abdul, adviseerde om besnijdenis te laten uitvoeren. Abdul adviseerde de ‘journalist’ om vrouwen en meisjes uit de familie naar
Afrika of Arabische landen mee te nemen. Abdul: ‘in dit land moet je vechten voor je godsdienst en cultuur. Ze (de Britten) houden niet van onze moslimcultuur’. De politie bevestigt de Sunday Times video te hebben ontvangen en die nader te zullen onderzoeken. Hoewel sinds 2003 besnijdenis in Engeland is verboden, is er tot nog toe niemand voor veroordeeld. Volgens schattingen zouden 100.000 vrouwen in Engeland zijn besneden, terwijl 24.000 vrouwen gevaar lopen om te worden besneden. Woordvoerder van de antibesnijdenis organisatie Forward, Naana Otoo-Oyortey zegt dat nu de zomer er aankomt, veel meisjes het gevaar lopen om voor de vakantie te worden meegenomen naar het land van herkomst, om daar besnijdenis te ondergaan’.Bron: Daily Mail, 29 april 2012

Nieuw Religieus Peil 

16 opmerkingen:

 1. Waarom is dit zinnetje vakkundig weggelaten?

  ,,Although female genital mutilation (FGM) has not been advocated by Muslim scripture, a number of clerics encourage it.,,

  Die 'geestelijken' die wel vrouwenbesnijdenis adviseren, die zijn dus niet in dienst van de Islam of de Moslims! Wie of wat ze wel dienen, dat is bij dezen onbekend! Hun bezigheden hier in het Westen zijn dus onduidelijk. Duidelijk is dat deze man voor imam speelt! Oppakken en uitwijzen is het devies!

  Als dit verhaal waar is, dienen alle moslims, afstand te nemen van deze, in Bristol' wonende imam'.

  Ik wil dit bericht onder een paar Islamitische stichtingen verspreiden, want het mag niet zo zijn dat dit niet verder komt dan hoeiboei. Het moet onder de aandacht van de sunnitische geestelijken gebracht worden, die groep moet nogmaals met een scherpe en een duidelijke veroordeling komen. Dit kan en mag niet gebeuren. Maar nog niet iedere 'geestelijke' schijnt ervan doordrongen te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zou het in de Nederlandse moskees anders toegaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De bezoekers en imams van de Nederlandse moskees zijn Noord-Afrikaans, en hebben niets met vrouwenbesnijdenis.
   Ziekte vrouwenbesnijdenis komt voor in Midden-Afrika. Helaas met inbegrip van Egypte!

   Verwijderen
 3. Wet aannemen die het staatsburgerschap nietig verklaart bij dit soort wantoestanden.
  Vervolgens terugtrappen naar het land van herkomst. Niets moeilijks aan, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga dat woord nu ook maar gebruiken, want ik baal ervan. Maar de 'linksmensen' die het niet helemaal begrijpen, scharen vrouwenbesnijdenis onder Godsdienstvrijheid! Te idioot voor woorden! Daardoor lijkt 't een vrijheidsbeperkende maatregel om deze misdaad aan te pakken, terwijl dit niet zo is.

   Iemand moet de Nederlandse overheid, en de rest van de Europese overheden duidelijk maken dat vrouwenbesnijdenis geen Godsdienstvrijheid is en het aanpakken ervan geen schending is van iemands privacy, geen inbreuk is op iemands vrijheid is en al helemaal geen discriminatie is! Zolang dit niet duidelijk is, blijven de misstanden voortwoekeren zonder dat daar iets aan gedaan wordt, en werpt 't zich als een boemerang terug in de richting van de grootste groep die wel goedwillend is.

   Verwijderen
 4. @El_Houssain Apr 30, 2012 11:16 AM

  Hoezee, el houssain!

  moslims zouden zich zich tegen uitwassen als deze moeten verzetten: des te humaner de maatschappij, des te meer de godsdienstvrijheid recht van bestaan heeft !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk moeten moslims zich verzetten tegen vrouwenbesnijdenis. Door die achterlijke gebruiken van duizenden jaren geleden komt op één of een andere manier vrijheid van Godsdienst toch in het geding.
   Regelmatig worden we opgeschrikt door berichten over meisjesbesnijdenis.
   Voor mij als moslim, is het pijnlijk om te vernemen dat de daders van deze verminking zich op de Islam menen te baseren! Veel pijnlijker is om te constateren dat dit hier voor zoete koek wordt aangenomen.

   Verwijderen
  2. In Nederland wordt de vrijheid van godsdienst misbruikt om dit soort praktijken toegestaan te krijgen. De vrijheid van godsdienst komt daardoor niet onder druk te staan, maar het dwingt wel tot nadenken over de vraag hoe ver die vrijheid moet gaan.

   Niet zo ver, lijkt mij, dat lichamelijk geweld dat wordt gepleegd om religieuze redenen daaronder valt. Hetzelfde verhaal voor zaken als eerwraak en het doodsbedreigen van tegenstanders van bepaalde religies.

   Verwijderen
 5. Onder scripture van de Islam wordt ook de Hadith gerekend. In de Hadith staat dat besnijdenis een eer zou zijn voor vrouwen. De opmerking dat vrouwenbesnijdenis niet in scripture voorkomt klopt dan ook niet en is terecht weggelaten.

  Geen wonder dan ook dat vrouwenbesnijdenis zo veel voor komt in moslim landen, en dat radicale imams aanbevelen om in moslim landen je dochter te laten verminken. Abdul is echt niet de enige imam die dit doet.

  Ook in Nederland komt vrouwelijke genitale verminking voor, alhoewel het strafbaar is.

  Zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Vrouwenbesnijdenis

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Geen wonder dan ook dat vrouwenbesnijdenis zo veel voor komt in moslim landen"
   ---------------------

   Weet u wel waar moslim landen liggen? Nou, de meesten liggen dus niet in Midden-Afrika, terwijl de verminking juist daar voor komt! De meeste Islamitische landen kennen geen vrouwenbesnijdenis. Hierover later een vraag.


   De enige hadith die over vrouwenbesnijdenis zou 'handelen', is alleen opgenomen in de verzamelingen om juist tegen de valsheid ervan te waarschuwen. Daarom staat er altijd achter deze hadith: 'daeef'. Dat betekend: Zwak! Een hadith wordt als zwak aangemerkt als de keten ervan incompleet is, er valt niet te achterhalen wie de vertellers waren. De keten loopt niet terug tot aan Mohamed, maar loopt halverwege dood. En dit wordt structureel door 'islamkritici' weggelaten!

   Bovendien vindt deze besnijdenis zijn oorsprong niet in de islam, maar in de eeuwen ver daarvoor. Daar komt bij dat Mohamed zijn dochters nooit liet besnijden! Daarom zijn de geleerden het over eens dat deze verminking verboden moet zijn.

   Dus uw opmerking:
   "dat vrouwenbesnijdenis niet in scripture voorkomt klopt dan ook niet en is terecht weggelaten"

   Klopt voor geen kant, en had wel vermeld moeten worden.

   Nu uw link: http://nl.wikipedia.org/wiki/Vrouwenbesnijdenis

   Daarin valt dan te lezen:

   "...zegt dat besnijdenis een "eer" zou zijn voor vrouwen. De authenticiteit van deze Hadith wordt echter betwist."

   U vond 't terecht om dit weg te laten?

   En dit kunt u natuurlijk ook niet verdragen?

   "Op 22 november 2006 veroordeelden talrijke islamitische leiders uit de wereld op een conferentie in Caïro vrouwenbesnijdenis. Onder hen waren de hoogste twee Egyptische moslimgeestelijken, de sjeik al-Azhar, die gezien wordt als de belangrijkste leider in de soennitische wereld, en de grootmoefti van Jeruzalem, wiens fatwa's groot gewicht in de schaal leggen."

   U gebruikt wel een botte schaar om te knippen! Vind u niet?

   Nu de vraag:
   Zoals gezegd kennen de meeste islamitische landen geen vrouwenbesnijdenis. Kennen de moslims die daar wonen hun Godsdienst niet, of zijn het slechte moslims? Hoe zit dat eigenlijk?

   Verwijderen
  2. Kijk ik naar de top 5 landen waar genitale vrouwenverminking voorkomt met daarachter het percentage moslims van dat land:

   Guinea 98.6% vrouwen verminkt, 85% moslim
   Egypte 97% vrouwen verminkt, 90% moslim
   Somalia 90–98% vrouwen verminkt, 98.6 moslim
   Djibouti 90-98% vrouwen verminkt, 97% moslim
   Mali 93.7% vrouwen verminkt, 92.4% moslim

   Ik kan dan niet anders dan wetenschappelijke concluderen dat er een sterke correlatie is tussen de islam en vrouwenverminking.

   De fatwa waar u het over heeft stelt heel zwak dat het geen schande is als je je dochter niet laat besnijden, en dat het niet verplicht is. Dat is heel iets anders dan dan een absoluut verbod uitvaardigen. Het feit dat deze fatwa zo zwak gedefinieerd is geeft al aan hoe de moslim geestelijken er over denken.

   Ik als Nederlander gruw werkelijk bij het idee dat iemand mij zou vragen om mijn dochter genitaal te laten verminken. Als ik lid zou zijn van een club die er dergelijke praktijken op na houdt zou ik mij diep schamen en ogenblikkelijk mijn lidmaatschap opzeggen en deze mensen aangeven. Met zo'n club zou ik niets te maken willen hebben.

   In Nederland zijn deze praktijken gelukkig strafbaar, ook als je het in het buitenland zou doen.

   Toch lopen ook honderden Nederlandse moslima's gevaar om besneden te worden. Hoe kan dit? Dan zijn er toch moslim geestelijken die dit vragen, of halen de mensen dit zelf uit de Hadith?

   Verwijderen
  3. Vrouwenbesnijdenis is cultuurgebonden, stamt van eeuwen voor het ontstaan van de Islam en is al helemaal niet terug te voeren op de hadith.

   Deze verminking vindt vooral plaats in Midden-Afrika en Egypte. Dus niet in het Noorden en ook niet in het Midden-Oosten, terwijl daar de meeste islamitische landen te vinden zijn.

   Die 'geestelijken' die Afrikanen meisjesbesnijdenis 'adviseren' zijn dan ook afkomstig uit dat deel van Afrika. Somalië, Djibouti en aanverwanten.
   Door die beunhazen die zich voordoen als imam, komt vrouwenbesnijdenis nu ook in Europa voor!

   Laat u goed informeren. Een imam uit Noord-Afrika of het Midden-Oosten zal nooit vrouwenbesnijdenis adviseren.

   Een tijdje geleden meen ik boeken voorbij te hebben zien komen die in een moskee werden aangeboden die vrouwenbesnijdenis als 'geen probleem' omschreven en dat zelfs hebben neergezet als zijnde Islamitisch!. Let op: 'Werden aangeboden'! Nu bestaan die boeken dus ook niet meer. Het zal me ook niets verbazen dat zo'n boek een 'Islamkenner' heeft als (mede) auteur, of bewerkt is door een 'Islamkenner', zoals ze dat noemen! Is in het verleden vaker voorgekomen waardoor er gif onder de ogen van Islamitische lezers werd geschoven!

   Vrouwenbesnijdenis komt veel voor in Midden-Afrika, van het Oosten tot en met het Westen van het continent. Dus, op Egypte na, niet in het Noorden. Ook niet in het Midden-Oosten. Dit terwijl de meeste Islamitische landen buiten Afrika liggen!

   Wat moeten we dan met die landen? Zijn die mensen minder Islamitisch, of kennen ze hun religie niet? vertel me nu, waarom de meeste Islamitische landen niet aan vrouwenbesnijdenis doen.

   Verwijderen
 6. @IJstengel,

  De correlatie islam en vrouwenverminking is nog veel sterker.
  Vrouwenbesnijdenis is van oorsprong een Afrikaans gebruik. Toch komt vrouwenbesnijdenis tegenwoordig ook voor in talloze niet-Afrikaanse, wel-islamitische landen. Denk oa aan Yemen; Irak; Indonesië; Malesië.

  En het wordt dus ook al geadviseerd in Europa; in Bristol bijvoorbeeld. Maar ook in Nederland was een aantal jaar geleden een relletje rond dat boek "fatwas on muslim women", dat hier destijds in tientallen moskeeën werd verkocht. Ook daarin werd vrouwenverminking positief beoordeeld, al is er inderdaad geen verplichting.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Overigens veelzeggend dat er weer een undercover journalist voor nodig is om de waarheid te achterhalen. Hoewel veel Europese imams openlijk aanzetten tot haat, lijken ze meestal geen oproepen tot strafbare feiten te doen.

  Totdat ze denken onder gelijkgestemden te verkeren. Zie ook de Britse documentaire "undercover mosque" over enkele "gematigde (?!)" moskeeën in GB. Undercover journalisten in Denemarken kregen van de directie van een islamitische school te horen dat die school geen moeite had met het uithuwelijken van leerlingen; ze wilden zelfs bemiddelen als het meisje zou vluchten (destijds speelde zo'n kwestie, en het 14-jarige bruidje ging uiteindelijk terug naar haar familie). Eerder had diezelfde school tegenover "openlijke" journalisten gezegd dat zij tegen uithuwelijking waren, omdat dat "onislamitisch" zou zijn.

  Of iets nu wel of niet islamitisch is hangt kennelijk nogal af van wie de gesprekspartner is. Het komt de geloofwaardigheid van de islamitische geestelijkheid niet echt ten goede.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ohh yarab ,hoop dat moslims en niet moslims tot inzien komen nogmaals uithuwelijking en verminking is verboden,geen 1 vrouw van de profeet of metgezellen werden besneden of uitgehuwelijkt dat kerkleiders kinderen misbruiken word tog ook niet door t geloof voorgeschreven of wel ,,,staat niet voor nix in de koran ,voor een volk dat nadenkt....

  BeantwoordenVerwijderen