Lente eist Amerikaans slachtoffer

Dinsdag 11 september is in Libië de Amerikaanse ambassadeur daar vermoord, en dat in het kader van de feestelijkheden die wij hier in Europa meestal ‘de Arabische lente’ noemen. De westerse media stellen die ‘Arabische lente’ voor als een pluralistische, open, moderne, vrijheidslievende beweging. Dat is niet zo.

Toen aan het begin van de Arabische lente activisten als drs. Bertus Hendriks en drs. Petra Stienen het
Nederlandse publiek via de staatsmedia begonnen wijs te maken dat die Arabische lente heel veel modernigheid aan de Arabische wereld zou gaan brengen, heb ik gedacht dat zulke misleiding niet zo veel effect zou hebben omdat er toch niemand zou zijn die het geloofde. Daarin heb ik me vergist.

Het CIDI is in Nederland de min of meer professionele lobby voor Israel. Het CIDI had op 5 september een verkiezingsdebat georganiseerd in de Rode Hoed. Daar bleek dat de daar verzamelde zes à zeven kamerleden voor de interpretatie van het nieuws uit het Midden-Oosten verregaand afgaan op wat de staatsmedia hun vertellen. Eigen waarneming speelt nauwelijks een rol.

De volksvertegenwoordigers vonden nagenoeg eenstemmig de Arabische lente een prachtontwikkeling, die toch wel liet zien ‘dat eigenlijk alle mensen naar vrijheid streven’. Het publiek wist waarschijnlijk wel beter, maar bleef beleefd. Op de vertegenwoordigers van de Christen-Unie en de PVV na, leken alle bij het CIDI aanwezige aanwezige politici te geloven dat vrijheidsliefde een biologische kwestie is die in de genen en het DNA zit. Daarin vergissen deze bekwame volksvertegenwoordigers zich.

Dat het streven naar vrijheid een onderdeel van een cultuur en een beschaving is, en dat zo’n streven mensen met veel moeite wordt aangepraat, en filosofisch gefundeerd moet zijn, het is allemaal onbekend. In de theologie en cultuur van de islam is vrijheid niet hetzelfde als in de westerse cultuur – die op andere zuilen gebaseerd is dan de islamitische. Het westerse vrijheidsbegrip is exclusief Westers.

Het lezen van de islamitische theoloog en filosoof Ghazali (overleden in 1111), er is veel van hem in het Engels vertaald, maakt dat goed duidelijk. Ghazali vat samen wat erin de eeuwen voor hem gedacht en geloofd werd, en heeft wat er na hem kwam diep beïnvloed. Een zekere Robert R. Reilly heeft het helder geanalyseerd in zijn boek The Closing of the Muslim Mind/(2010). Lees dat boek voor het verboden is. Dat boek analyseert hoe de islam leert dat de mens niet vrij is, op geen enkel terrein, maar zich moet onderwerpen. En ja, het woord ‘islam’ betekent ook ‘onderwerping’.

Maar ook wie de tijd niet heeft om boeken te lezen, zou eigenlijk prima kunnen merken dat er in het Midden-Oosten op het ogenblik meer mis is dan ooit tevoren. Minderheden worden vervolgd, christenen worden verjaagd, kerken worden in brand gestoken, Joden waren al rond 1948 verdreven, Israel wordt met een kernoorlog bedreigd tenzij, ja, tenzij wat eigenlijk?

De regio produceert duizenden asielzoekers – zijn dat leugenaars of vluchten die met recht voor iets dat kwaad kan? Hoeft een volksvertegenwoordiger geen tijd vrij te maken om het antwoord op zo’n kwestie uit te zoeken? Van alle kanten wordt in de islamitische wereld de roep om invoering van de sharia kracht bijgezet.

De economie van het Midden-Oosten draait op verkoop van olie en gas, plus op steun uit Europa en Amerika, niet op eigen werk of vindingrijkheid. Alle staten in de islamitische wereld zijn dictaturen, ook al wordt er tegenwoordig vrij snel en regelmatig van dictator gewisseld. De islamitische wereld kan zichzelf niet voeden, huisvesten en kleden, of het eigen rioolwater zuiveren. De wrok tegen Europa en Amerika is grenzeloos.

De zogeheten Arabische lente ontaardt meer en meer in een reeks steeds gewelddadiger demonstraties voor het met geweld invoeren van de sharia. Volgens de islam is de sharia de wet van God. Wie geen moslim is, gelooft dat niet, per definitie, want wie dat wel gelooft is al moslim.

Maar die rare kamerleden en de fantasten van de staatsmedia blijven maar aan het stemmen tellen alsof het elke dag overal 12 september is: ‘het gaat maar om een kleine minderheid van sharia-fanaten daar in Arabierië’, roepen ze verontschuldigend. Ja, maar een minderheid die het geweld niet schuwt, en die geen kundig tegenspel krijgt, wordt op den duur vanzelf de baas.

De regels over minder- en meerderheden in het reglement van orde van de gemeenteraad van de Haarlemmermeer zijn in het Midden-Oosten niet van toepassing. Het gaat erom wie de baas is of wordt, niet over hoeveel stemmen een terreurgroep heeft gehaald. Immers, alle macht komt uit de loop van een geweer.

Dankzij de leugenachtige manier waarop de staatsmedia over de Arabische lente aan het berichten zijn, vallen de meeste moorden in het Midden-Oosten ons niet zo erg op: het krijgt eenvoudigweg nagenoeg geen publiciteit. Maar zo’n Amerikaanse ambassadeur, dat valt moeilijk weg te redeneren.

Het kan natuurlijk wel: u zult de komende dagen regelmatig moeten horen dat de ambassadeur maar door een kleine minderheid is doodgeslagen.67 opmerkingen:

 1. Met het downplayen van de moord op de Amerikaanse ambassadeur en zijn stafmedewerkers is de journalist Harald Doornbos (@HaraldDoornbos ) op twitter al begonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een geestige taalkundige trouvaille: Arabierië.
  't Zal de meesten die haastig lezen niet eens opvallen.
  En als men schrijft: Arapilsen?
  Vorige week in "Trouw" stond een heel klein onopvallend bericht ergens op een binnenblad:
  Bisschop Tutu vindt dat men Bush en Blair voor het Internationaal Strafhof te Den Haag moet dagen.
  Zulks wegens hun agressie tegen Iraq in 2003.
  Door deze oorlog zijn de tegenstellingen in de wereld nog erger dan ooit tevoren in de geschiedenis, aldus bisschop Tutu.
  Onder Saddam Hussain vond geen vervolging plaats van christenen.
  Joden verlieten Iraq reeds rond 1950, maar dat was na een provocatie van de Mossad.
  Zulks las ik in de jaren '80 in de "Internationale Spectator".

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De lieden bij onze staatsmedia danken Allah op hun blote knieën dat ze het nieuws, van het vermoorden van een Amerikaanse ambassadeur door barbaarse mohammedaanse horden, kunnen laten ondersneeuwen door verkiezingsnieuws.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onlangs zag ik op tv "vrijheidsstrijders" in Libië enkele gewonden na een aanval wegdragen. De kreten van Allahu Akhbar en takfir waren niet van de lucht.

  Dezelfde kreten die dus ook door de lieverdjes van Sharia4Belgium en Sharia4Holland worden geslaakt.

  Vrijheid? Ze weten niet eens wat het is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Al lang vóór de massamoordenaar Khadaffi werd doodgemarteld was duidelijk dat de Libische opstandelingen minstens zo misdadig zijn als Khadaffi zelf.

  Zo werd er al vanaf het begin van die "lente" jacht gemaakt op zwarte Afrikanen. Maanden geleden was al internationaal bekend dat er zo'n 5.000 zwarten vermoord zijn door de islamisten. Gastarbeiders werden collectief beschuldigd van "steun aan Khadaffi", iets waar overigens praktisch elke Libiër van beschuldigd kan worden. Dezelfde beesten die Khadaffi hebben doodgemarteld (allahu akbar! allahu akbar!) stonden ooit nog te juichen als Khadaffi dokters liet gijzelen; terroristen liet eren of afvalligen liet doodmartelen.

  Khadaffi was decennialang de held van islamisten en socialisten, juist omdat hij zo'n gewelddadige gek was. Toen de opstand begon twijfelden de Libiërs; wie moest men steunen?
  In de islamitische wereld komt men pas in opstand tegen een dictator als die (bijna) dood is. Tot die tijd was het afmaken van minderheden een veilig tijdverdrijf; tòch een beetje jihad, maar niet strafbaar als Khadaffi (of Mubarak, of Assad) mocht winnen. Die dictators zijn immers net zo racistisch als de opstandelingen.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, en het is heel belangrijk dat dit meer bekend wordt! In Libië is het ook al heel lange tijd, minstens decennia, verboden om een Berbertaal te spreken hoewel de bevolking oorspronkelijk in overgrote meerderheid Berbers is, niet Arabisch. Het sprookje dat de Islam geen racisme of etnisch conflict zou kennen, wordt op de scholen eindeloos herhaald.

   Verwijderen
 6. Dank zij de “excessive production of under-educated intellectuals" door onze kennismaatschappij is ook het niveau van de media schrikbarend gedaald.
  Het verhaal van Vaclav Klaus op http://www.klaus.cz/img/u/motive-main.jpg
  verdiend grondige bestudering.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maar let op hoe Nederland de schuld toch weer bij anderen zoekt: "De (...) protesten (...) in Egypte en Libië lijken veroorzaakt door een film van de Israëlische Amerikaan Sam Bacile".

  Hier wordt het woord "oorzaak" gebruikt in plaats van "aanleiding". De oorzaak is de zucht naar geweld (Jihad). Hier is het prachtige spreekwoord van toepassing: wie een hond wil slaan vindt licht een stok.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. We zullen moeten accepteren dat sinds 11 september de Arabische wereld na eeuwen vernedering door het Westen een lichtpuntje ziet. De agressie van de Islam, jarenlang nauwelijks écht actief geweest is de achillespees van de Westerse beschaving. We zijn te beschaafd en te verwijfd geworden om terug te vechten, net zoals dat bij de Kelten en Byzantijnen al eerder het geval was.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Obama zit nu wel met een probleem, want wie moet daar nu zijn excuses gaan aanbieden voor het geen deze terroristen zo boos maakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Toen het nog storm liep een tijd geleden op de pleinen van de verschillende hoofdsteden, heb ik geen demonstrant kunnen vinden die de straat op ging voor minder islam.

  Dat betekent dus ook de bevolkingen van de verschillende "opstandige" landen geen samenhang zien tussen de islam en de situatie waar men in verkeert.

  Sterker; de definitie van vrijheid is juist dat je vrijer bent, naarmate de islam méér geïmplementeerd is.

  Dat zijn gewoon feiten waar politici en media rekenschap van zouden moeten hebben, anders is het mij een raadsel hoe men zo'n kakofonie van crap kan produceren.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Toch kan het nog gekker.

  Het is nu bekend geworden dat de groep die de ambassade in Cairo aanviel, Gamaa Islamiyya, de demonstratie al lang geleden had aangekondigd (link). Nog voordat de Egyptische media begon te berichten over het anti Islam filmpje. Het doel van de demonstratie, die speciaal op 9/11 werd georganiseerd, was dan ook niet het filmpje, maar het eisen van de vrijlating van de blinde sheik. De blinde sheik zit in de VS een levenslange gevangenisstraf uit voor het organiseren van de eerste WTC bom aanslag.

  Nog gekker is dat de Obama regering afgelopen juni nog een visum verstrekte aan een vertegenwoordiger van deze terreur groep. Want Gamaa Islamiyya staat op de Amerikaanse terreur lijst. Maar dat was voor hen geen belemmering een visum te verstrekken aan de Gamaa Islamiyya vertegenwoordiger, die tevens lid van het Egyptische parlement is. De terreur leider kon zo vrij reizen in de VS en is tijdens zijn bezoek ook nog op gesprek geweest bij buitenlandse zaken. In dat gesprek heeft de terreurleider ook weer gevraag om de vrijlating van de blinde sheik. Aardig detail is dat ook Egyptische president Morsi, verantwoordelijk voor de beveiliging van de ambassade van de VS, zich eerder ook al heeft uitgesproken voor de vrijlaten van de blinde sheik.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het filmpje waarvoor de Amerikaanse ambassade en mevrouw Clinton zich heeft verontschuldigd:

  Sam Bacile's "The Muhammad Movie"

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Even over dat genoemde boek ("The closing of the muslim mind") en ter informatie; een soort gesproken samenvatting, gegeven door de auteur zelf, is te vinden op youtube. Het zijn 7 of 8 delen van elk ongeveer 10 minuten. Als je bij de eerste begint (link staat hierna) spoelt ie vanzelf door. Zie: http://www.youtube.com/watch?v=MBe8yUBXPPM&playnext=1&list=PL16B70906959351A4&feature=results_main

  Het boek zelf (in tekst dus) staat in mobi en epub-formaat op de torrents. Tot nu toe ben ik er echter nog niet in geslaagd het in zijn geheel binnen te krijgen, dus voorlopig moet men het met het bovenstaande doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aanvulling: het bovenstaande is ook meteen van de originele bron binnen te halen in twee handzame mp3-files vanaf: http://www.instituteofcatholicculture.org/the-closing-of-the-muslim-mind-how-intellectual-suicide-created-the-modern-islamist/

   (Het is eigenlijk wel iets van katholieken voor katholieken, maar dat maakt in dit geval m.i. niet zoveel uit.)

   Verwijderen
  2. gewoon boek op torrent gedownload. misschien lukt het hiermee http://torrage.com/torrent/3620D1993E13895B12A0E71FB8E469F9CEBB6206.torrent

   Verwijderen
 14. Die video is slechts uiterst provocerend, dus als zodanig bedoeld, verwacht slechts meer geweld:

  http://www.youtube.com/watch?v=qmodVun16Q4&feature=plcp

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is over andere onderwerpen als christendom of andere ideeën natuurlijk nooit eerder gedaan.

   Daarnaast is er overal op het internet natuurlijk wel anti Islam kritiek te vinden. En is het dan niet toevallig dat men in een 3 maanden oud filmpje de aanleiding ziet om op 9/11 aan het plunderen en moorden te slaan?

   Verwijderen
  2. Als iemand niet wil luisteren, als iemand zich niet wil conformeren aan de beschaafde maatschappij dan is het toegestaan om luider te spreken, desnoods met stemverheffing. Als dit als provocerend wordt opgevat dan is dat jammer, maar niets aan te doen.

   Het duidelijk onder woorden brengen dat de Heilige Profeet Mohammed (v.z.m.h) een bastaard was, èn een dief èn een rover èn een leugenaar kan als beledigend worden opgevat. Maar de bedoeling is om de mensen te verplichten na te denken. Men moet tot het besef komen dat de islam is bedacht om er beter van te worden. Het is een grote oplichterij. De islam is opgezet als een georganiseerde misdadige organisatie. Wat men met deze provocatie uiteindelijk wil bereiken is dat alle moslims zichzelf vrijmaken van hun ellende. Dat kan niet anders dan door de profeet te tonen voor wat hij is, een miezerige oplichter.

   Verwijderen
  3. Vrijheid is prachtig. Maar vergeet niet dat we het hier hebben over compleet gesloten, vaak analfabete, arme en werkloze volken, met een welvaartspeil lijkend op dat van de middeleeuwen, mat os en wagen, zonder stroom, zonder stromend water. Overheerst door elites die zelf wel deel hebben aan de westerse wereld, maar blijkbaar zo egoistisch zijn dat ze de westerse verworvenheden voor zichzelf gereserveerd houden, die beschaving niet tot hun landen toelaten.
   Met geld is een beetje oproer dan snel gemaakt, ter afschrikking van de eigen volken en van het westen, dat zich dan meteen weer schuldig voelt.

   Je vraagt je af bij alle geroep om een eigen goed opgeleide bevolking, wat onze eigen elite met hun verstand gedaan heeft dat ze vaak zo dom spreekt over en bezig is met het openstellen en daarmee weggooien van onze eigen geordende maatschappij.

   Verwijderen
  4. Jihadisten zijn over het algemeen niet arm en vaak goed opgeleid. Want deze haat komt niet door armoede, of omkoping, maar komt voort uit ideologie: de islam. De elite, waar ook Usama Bin Laden van deel uit maakte, haat ons niet minder, maar die hebben natuurlijk praktische financiële belangen om bepaalde zaken niet op de spits te drijven. Vandaar dat met de elite vaak wel deals te sluiten zijn, maar het zou een vergissing zijn te denken dat dit het zelfde is als gematigd of vriendschap.

   Verwijderen
 15. De onnozelheid van menige politicus (wegkijken) is te vergelijken met die van vrijwel alle moslims (wegkijken en ontkennen) als het om de dagelijkse moordpartijen, aanslagen, vrouwenonderdrukking en mensvijandigheid van de islam gaat.

  Je kan het allemaal in de koran lezen: alleen moslims deugen (en zelfs die vaak niet) en de rest van de mensheid, 80%, komt niet verder dan een uit te roeien wezen.

  Overigens lees ik wel dagelijks over de beestachtige wijze waarop moslims te keer gaan. Irak, Iran (Ironistan), Afghanistan (Afgangnistan) en Pakistan zijn toch doorlopend in het nieuws als het om gruwelijkheden tegen mensen gaat?

  Als er iets een belediging van de islam zou zijn, dan wel dat doorlopende geweld en die doorlopende onderdrukking uit naam van de islam en alles wat daarbij hoort. En dat al 1400 jaar lang....

  Hoe eerder de olie op is hoe beter!

  BeantwoordenVerwijderen

 16. Een uitermate goedkope poging om een nieuw front tegen de ongelovigen te openen, danwel de vijand voor schut te zetten. Waarvoor hulde !
  Het wachten is op het opblazen van een pyramide van Gizeh, het vernietigen van Luxor, dal der Koningen, enz. En helemaal een meesterzet om hierna de Amerikaanse steun te winnen voor al qaida , pardon, Vrije Syrische bevrijdingsleger.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik las als 'hardback'- 'The Closing of the Muslim Mind' in de trein. Toen een bebaarde man en jonge vrouw/meisje (17 jaar?) beiden allochtonen, tegenover mij kwamen zitten, nieuwsgierig naar de titel keken, mij glimlachend 'bevroegen', wat ik negeerde, waarna hun boze blikken mijn richting vloeiden.

  Nadat de man met de baard de trein verliet, de jonge vrouw (zonder hoofddoek) mij steeds woedender aankeek over de titel: 'The closing of the Muslim Mind' - waar die twee moslims zelf het bewijs van gaven.
  BeantwoordenVerwijderen
 18. @Mark (23:42) en Godelieve (10:07)

  De film, althans trailer is niet echt. Het is fake. In het origineel komt geen "Mohammed" voor. De acteurs speelden in iets dat als titel "Desert warriors" had en waar geen Mohammed in voor kwam. Als je de trailer zelfs maar oppervlakkig bestudeert kun je horen en zien dat het in het audio-gedeelte achteraf (nogal knullig) is ingesproken.

  Bron: http://www.guardian.co.uk/world/2012/sep/13/anti-islamic-film-us-nakoula

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad het artikel stelt dat de film maker de cast voor de gek heeft gehouden. Er lijkt zelfs niet eens een film te zijn.

   Maar dat maakt niet zoveel uit. De film is gewoon een aanleiding, moslims zien in elk weer woord van de infidel immers een aanleiding, en de Jihad leiders kiezen wat dat betreft gewoon strategisch...

   Verwijderen
 19. @ KCB

  Maar let op hoe Nederland de schuld toch weer bij anderen zoekt: ".. door een film van de Israëlische [!] Amerikaan Sam Bacile"."

  Genoeg om 'de umah tegen Israel' ook in Nederland te laten exploderen, bovendien waarschijnlijk door fundi christenen gedaan.

  Ik heb geen enkele bewondering voor die video, denk dat christenen en Joden ook zouden protesteren indien gedaan over hun religies, maar die niet met geweld exploderen - zoals moslims altijd doen.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een onzin, Christen worden continue bespot en dan gebeurd er helemaal niets.

   Verwijderen
 20. a.u.b.:

  Volskrant: 'Ambassade VS in Jemen bestormd'
  13/09/12, 10:54 − bron: ANP

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @Godelieve 11:09

  "Ik heb geen enkele bewondering voor die video"

  Ik snap niet zo goed wat je bedoelt. Die video is niet echt. Hij is fake. Er komt in het origineel geen "Mohammed" voor. Die is er (achteraf) ingesproken, zeggen de acteurs (en dat is duidelijk te zien/horen bovendien). De film ging origineel niet over Mohammed, de acteurs speelden geen "Mohammed". Zeggen de acteurs zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Geluisterd naar Robert R Reilly. Schetst een helder beeld van het diametraal op elkaar staan van de onderworpene en de mens met vrije wil en zijn verhouding tot god. De beleving van causaliteit in de wereld. De mens wordt als onderworpene geboren, de ouders maken het kind tot apostaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Het is precies zoals Mark zegt; christenen worden voortdurend bespot. Alleen bij extreem grove beledigingen leidt dat heel soms tot een rechtzaak, doorgaans in het nadeel van de beledigde christenen.

  Niet voor niets zeggen de makers van Koefnoen bij herhaling dat ze liever christenen beledigen dan moslims; "christenen hebben niet zulke lange tenen". De serie "God bestaat niet" was een reactie op de moord op van Gogh, een vriend van maker Rob Muntz. Vermoord door een moslim. Toch gaf ook Muntz toe dat hij de islam niet te hard had aangepakt, omdat hij niet zoals van Gogh wilde eindigen.

  In de volgens idioten "christelijk fundamentalistische" VS is dat niet anders. In talloze series zoals South Park en Family Guy worden de christenen voortdurend bespot, net als alle andere religieuze sekten. Dat mag daar. Alleen de islam blijft ook daar meestal buiten beeld, om bedreigingen en censuur te voorkomen.

  Vriend en vijand van de islam zijn het er dus feitelijk over eens dat de islam extreem gewelddadig is. Juist de mensen die nu het beledigende karakter van de film benadrukken weten heel goed dat precies zo'n zelfde film over het christendom geen enkel probleem oplevert.

  Dat maakt de excuses van Clinton zo kwaadaardig.
  Zij geeft de moordenaars gelijk; en zij niet alleen.

  Obama liet een paar jaar geleden honderden bijbels verbranden in Afghanistan, omdat de islam niet-islamitische religies en hun boeken verbiedt.
  Diezelfde Obama bood zijn excuses aan toen een particulier in de VS één koran had verbrand. Dat was volgens velen de "aanleiding" voor een reeks islamitische gewelddaden.

  Overigens is het niet zo dat de koran volgens de islam niet verbrand mag worden. Net als bijbels, vlaggen en mensen mogen ook korans verbrand worden; maar alleen door moslims. Voortdurend worden moslims, hun bezittingen en hun moskeeën verbrand of gebombardeerd door andere moslims. Het kan niet anders dat daarbij jaarlijks ook vele honderden korans vernietigd worden. Bij mijn weten heeft nog geen enkele moslim zich hier negatief over uitgelaten.

  Islamitisch geweld is een gegeven, net als de zwaartekracht en de snelheid van het licht. Dat er in krap 0,000003 % van de islamitische aanslagen een wat belachelijk "excuus" wordt bedacht voor dat geweld zegt eigenlijk niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Het mohammedanisme kent geen spiritualiteit? Het bidden gaat tot het onkenbare... De mens is niet naar het onkenbare (naar zijn beeld, god) geschapen: hoe zou het bestaan! Het onkenbare kan altijd anders besluiten.

  De enige zekerheid voor de mens is de profeet te volgen, naar zijn beeld te handelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je moet niet zeuren met dat onkenbare van je want dat geldt in het Christendom helemaal niet. Het is in de islam waar het opperwezen volstrekt transcendent is, niet in het Christendom. Lees anders de paus (Benedictus XVI) er maar op na in zijn Regensburger rede.

   En de profeest volgen is wat lastig, die profeet heeft historisch gesproken niet eens bestaan. De mens heeft die profeet geschapen naar zijn (de mens') beeld in de pakweg 150 jaar na zijn toegeschreven overlijden (en de koran daarbij). Die profeet is gewoon begonnen met een vertaalfout van de Christelijke liturgische frase: "Benedictus qui venit in nomine domini". De naam "Mohammed" als eigennaam bestond helemaal niet in het Arabië van de 6e eeuw, hoe kan iemand dan ooit zo geheten hebben?

   Verwijderen
  2. Over dat ontkenbare heb je natuurlijk helemaal gelijk, de Christelijk God is redelijk, de Mohammedaanse is onkenbaar. Vandaar dat Christenen over moraal kunnen debatteren en moslim niet, die mogen alleen totalitaire slaven van god zijn.

   Maar over de historische Mohammed lees ik in Tom Holland’s “Het Vierde Beest” dat hij op basis van historische bronnen stelt dat Mohammed zo goed als zeker bestaan moet hebben. Hoewel volgens Holland de verhalen van de Koran en de overleveringen achteraf door vrome lieden geschreven zijn en vooral dienstbaar waren aan hun idealen en praktische problemen van de machthebbers.

   Verwijderen
  3. Dat Mohammed bestaan moet hebben, hmm, maar zeg er dan wel bij dat dezelfde Tom Holland er aan toevoegt dat eerst het geweld en de veroveringen kwam/kwamen, en dat daarna de islam en de koran pas ontstonden. Ik weet niet precies hoe iemand dat kan laten rijmen met het "bestaan" van een traditionele Mohammed-figuur (die volgens Holland ook al niet uit Mekka maar uit Petra, Jordanië, kwam)

   Verwijderen
  4. Gewoon, eerst was er generaal Mohammed en daarna de Mythe ter ondersteuning van het nieuw veroverde rijk. Dat is toch prima te rijmen?

   Verwijderen
  5. Zelfs in dat geval zouden er contemporaine bronnen moeten zijn over de generaal "Mohammed". De Byzantijnen en de Perzen konden behoorlijk goed lezen en schrijven hoor! (en dan er nog van afgezien dat "Mohammed" geen bestaande (eigen)naam was rond 620 AD).

   Verwijderen
  6. Dan ga je er van uit dat het verhaal van de Koran voor de rest historisch zou zijn, maar dat doet Holland niet. Maar er zijn wel historische bronnen waarin Mohammed wordt genoemd, niet veel, maar voor Holland voldoende om aan te nemen dat de man daadwerkelijk heeft bestaan als een leider bij de Arabieren.

   Tom Holland heeft ook een film gemaakt over zijn boek, maar helaas is die alweer verboden in de UK en loopt er nu ook al weer onderzoek naar hem...

   Youtube: Michael Coren on Tom Holland's 'Islam: The Untold Story'

   Youtube: Michael Coren again on Tom Holland's 'Islam

   Youtube: Michael Coren and Robert Spencer discuss reaction to Tom Holland's Islam


   Verwijderen
 25. Ter aanvulling:

  Amerikaans consulaat in Amsterdam sluit uit angst voor protesten

  The U.S. Consulate General in Amsterdam has been informed about two demonstrations planned for the area in protest of the film, “Innocence of Muslims.” Dutch police are aware of these demonstrations which will take place in front of the Consulate General on the Museumplein. The first protest is planned for the afternoon of Friday, September 14, 2012, with an unknown number of participants. The second is planned for the afternoon of Sunday, September 16, 2012, also with an unknown number of participants. Although these demonstrations are expected to be peaceful, given recent protests in Egypt and Libya, we recommend that U.S. citizens avoid the vicinity of the Consulate General and the Museumplein during these demonstrations. The Consulate will close early on Friday, September 14.

  If at any time you feel threatened or in danger, please call the Dutch authorities immediately by dialing 1-1-2 for emergency service response from Dutch police, rescue, and fire departments.

  We strongly recommend that U.S. citizens traveling to or residing in The Netherlands to enroll in the Department of State’s Smart Traveler Enrollment Program at www.Travel.State.Gov. Enrollment gives you the latest security updates, and makes it easier for the embassy or nearest consulate to contact you in an emergency. If you don’t have Internet access, enroll directly with the nearest U.S. embassy or consulate.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijkbaar zien ze Nederland ook als moslim land vol jihadisten...

   Verwijderen
 26. @ Ron

  'de profeet volgen'?

  Grapje?

  Mohammed deugde niet, en Koran goed verrot door vervalsingen, zien wij 'gestolen goed gedijt niet', haat en geweld UITEENSPATTEN, de kolder in Islam geslagen:

  'Zwitserse en Duitse ambassades ook aangevallen'.

  Genoeg voor nog veel meer 'islamofobie'.
  BeantwoordenVerwijderen
 27. Caroline Glick

  The reign of imagination


  ttp://www.carolineglick.com/e/2012/09/the-reign-of-imagination.php?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=The+reign+of+imagination&utm_campaign=20120914_m113495553_The+reign+of+imagination&utm_term=Continue+Reading___


  Robin de Wever in Trouw:
  'Protest tegen anti-islamfilm draait om politiek, niet om de profeet'

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Al doodziek van het gedoe Islam, gaat Wilders weer dik zijn gelijk halen:


  "The U.S. Consulate General in Amsterdam has been informed about two demonstrations .. in protest of ...”'

  Lang Leve Vrijheid van Meningsuiting?

  Met Gretchen voorop met in gedachten Yasser, hand in hand met Herr van Bommel en hij met zijn partijgenoot, die Blonde Frau getrouwd met een Palestijn?

  Met Tofi Dibi die hijgend de rijen sluit t.b.v. 'een democratische Islam'?

  Yuk!


  BeantwoordenVerwijderen
 29. @ J.morika


  "Ik heb geen enkele bewondering voor die video"

  als smakeloos en provocerend bedoeld.

  Kijk veel liever naar Wafa Sultan op video met haar keiharde kritiek op Mohammed.  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Smakeloos? Provocerend? Tja, voor Moslims is het al provocerend als je een Teddy beer Mo noemt. Maar om dit filmpje nou provocerend te noemen… Ik moet zeggen dat ik het vooral amateuristisch vindt, een raar ratje toe, waar eigenlijk geen touw aan vast te knopen is. Of mis ik iets?

   Verwijderen
 30. Nou gelukkig Obama buigt voor Morsi en de andere Jihadisten en heeft jusititie achter de film maker aangestuurd. Nu zal het gauw weer rustig worden:

  Justice department sends adres and name of filmaker to Jihadist

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Bij de Amerikaanse ambassade is er toch wat twijfel ontstaan over de goede bedoelingen van de Moslim Broederschap, dat heeft misschien weer iets te maken met het feit dat de Egyptisch president Morsi van de Moslim Broederschap, vergeten is om de aanval op de Amerikaanse ambassade te veroordelen. De Egyptische Broederschap schreef op Twitter het volgende:

  "We r relieved none of @USEmbassyCairo staff were harmed & hope US-Eg relations will sustain turbulence of Tuesday's events"

  Reply tweet van de Amerikaanse ambassade:

  "Thanks. By the way, have you checked out your own Arabic feeds? I hope you know we read those too."

  In het Arabische was er op de Moslim Broederschaps tweet stream te lezen:

  "Egyptians rise to defend the prophet."

  BTW twitter beheerder bij de Amerikaanse ambassade is policy officer Larry Schwartz die eerder de controversiële tweet schreef waarin de Amerikanen zich verontschuldigde voor de anti Islam film.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Een bijzonder verontrustende escalatie van het conflict in de Sinai:
  Aanval op VN post in Sinai, veel schade, 3 gewonden

  Verontrustend, want ook de zesdaagse oorlog begon met het verdrijven van de VN uit de Sinai. En net als Nasser streeft Morsi naar een verenigde Arabische wereld. Net als Nasser wil Morsi de Sinai weer militariseren. Het is nu slechts wachten, hoe snel de VN dit maal het hazen pad kiest.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ook de Duitse ambasade wordt gesloopt:

  Foxnews: Violent protesters attack German embassy in Sudan

  Zouden de Duitsers ook sorry moeten zeggen voor het filmpje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aan Mark

   Dank, Mark, voor het citaat van Vossennieuws: Het was dus in Soedan, die stuitende taferelen van negers die dansten op het schild met de duitse adelaar.
   Ik zag zulks op het tele-nieuws, gisteravond, maar kon mij niet voorstellen dat zulks in Lybië geschiedde.
   Waarom steeds dat verkleinwoord "filmpje" in plaats van het meer volwassen film?

   Verwijderen
  2. Filmpje, omdat het slechts een YouTube filmpje betreft, een radje toe van beelden, een trailer voor een niet bestaande film...

   Verwijderen
  3. Aan Mark

   Een geestig en gevat antwoord op mijn gezever omtrent het gebruik à tort et à travers van verkleinwoorden.
   Het is soms vrijwel onmogelijk deze te vermijden.
   Neem het tutterige woord: meisje.
   Men kan ook zeggen "maagd" of "meid".
   Gij bezigt het woord "ratjetoe".
   Frans: ratatouille.
   De beeldspraak "trailer voor een niet bestaande film" versta ik niet.
   Groet,

   J.W. van der Meulen

   Verwijderen
  4. Dat is geen beeldspraak. Er is gewoon geen film waarvoor deze Muhammad Movie Trailer de aankondiging is. De trailer is een hoax. Het is eigenlijk lachwekkend als het niet zo triest zou zijn: Moslim gaan de straat op voor een hoax en vervolgens gaat de hele Amerikaanse regering door het stof voor deze hoax.

   Verwijderen
  5. Ja, pijnlijk. Maar jij dacht eerst ook dat dit echt was.

   Verwijderen
  6. Het moet voor jou als Moslim wel extra pijnlijk zijn om te zien dat de meest vrome lieden van jou geloof zich in een orgie van geweld storten en alles wat Westers is met de grond gelijk willen maken.

   Verwijderen
 34. Hopelijk zal deze film nu flink verspreid worden, want dat is de enige juiste reactie op deze uiting van islamitische hysterische intolerantie. De oorzaak is niet, zoals de staatsmedie wijsmaken, gelegen buiten de moslims en de islam (zogenaamde provocaties of zieligheid van moslims), maar is het kernprobleem van de islam zelf, namelijk een intense intolerantie en onvermogen om een ander geluid dan het eigen gesloten islamitische denksysteem te accepteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Belangrijker dan de verspreiding van welk filmpje dan ook is het terugwinnen van een beschaafd geluid. politici moeten het geweld onomwonden veroordelen, zonder excuses te maken voor een stom filmpje.

  - Er staan op internet tienduizenden islamitische filmpjes, preken etc waarin wordt opgeroepen niet-moslims op grote schaal af te maken. Dat is veel ernstiger dan "belediging".
  Geen enkele moslimleider bood daar ooit zijn excuses voor aan.
  - Al deze filmpjes leiden dagelijks tot islamitisch geweld.
  Dat leidt nooit tot excuses vanuit de islamitische wereld, tenzij dat diplomatiek wenselijk is (als de dode een westerling is, en er miljarden ontwikkelingshulp ter discussie komen te staan).

  Onze beschaving moet weer ballen krijgen.
  Er is niks mis met vrijheid, tolerantie, welvaart en democratie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoezo zou er niets mis zijn met democratie?

   Verwijderen
  2. Natuurlijk is er niets mis met het verdedigen van waarde als democratie en vrijheid!

   Verwijderen
  3. De zitten inderdaad rare onevenwichtigheden in veel aan ons opgedrongen verlichte politiek correcte denken. Als moslims weer eens aan het ranten en moorden slaan dan moeten we zeggen: "het is maar een kleine minderheid, sektes". Maar als één Amerikaan een filmpje met audio overdubt, dan is het opeens de schuld van héél Amerika (en Duitsland en Engeland daarbovenop) en dan hoor je opeens nergens vanuit de gehele islam nog enige relativerende taal.

   Verwijderen
 36. @Ecceuomo,

  Mijn kritiek op onze democratie is vooral dat die niet democratisch genoeg is. We zitten met ondemocratische bestuurslagen zoals een EU, een koningshuis, een eerste kamer en benoemde burgemeesters.

  Wat er wel democratisch gekozen wordt laat zich bovendien weer irritant vaak adviseren door ondemocratische instanties zoals belangengroeperingen, hoge ambtenaren en buitenlandse organisaties en overheden.
  Er is geen referendum, zelfs niet over hele belangrijke zaken zoals de afschaffing van onze souvereiniteit aan de EU.

  En toch is de democratie verreweg superiuer aan alle andere systemen die ik ken.
  Maar brand los als je het beter weet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het probleem is niet zozeer gebrek aan democratie, maar een teveel vertrouwen in politieke oplossingen. Als of de wereld maakbaar is en alles naar wens geregeld kan worden door de overheid, een collectief apparaat.

   Verwijderen
 37. Over de vraag of we onze verworvenheden moeten beschermen.

  Moslimfundi's maakten het filmpje "1001 inventions". Dit om aan te tonen dat de bijdrage van de islam aan onze beschaving veel groter is dan alleen wat woordjes als razzia, assassin, kaffer en maroccinate (massaverkrachting).
  In dat filmpje beweren zij dat moslims tijdens het vernietigen van talloze culturen ook belangrijke uitvindingen deden (of eigenlijk overnamen).
  Zo'n 1001, zelfs.

  Een claim die makkelijk te weerleggen zou zijn, als daar vrijuit over gesproken kan worden.
  Probleem is dat dat onmogelijk gemaakt wordt door de makers van 1001 inventions;
  http://www.answeringmuslims.com/2012/09/the-fair-use-vs-sharia-countdown.html

  Kritiek verbieden met als argument "auteursrecht".
  In feite is dat het einde van elke vorm van redelijke discussie, wetenschappelijk onderzoek en inhoudelijke kritiek. Niemand mag ooit nog op een inhoudelijke manier tegengesproken worden.
  Als ik morgen beweer dat de aarde plat is dan kan niemand dat weerleggen, want wie dat wèl doet moet mij citeren; en dat gaat dus in tegen het auteursrecht.
  Bizar.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ayaan Hirsi Ali is optimistisch, we moeten geduld hebben:

  "After the disillusion and bitterness will come a painful lesson: that it is foolish to derive laws for human affairs from gods and prophets. Just like the Iranian people have begun to, the Egyptians, Tunisians, Libyans, and perhaps Syrians and others will come to this realization. In one or two or three decades we will see the masses in these countries take to the streets—and perhaps call for American help—to liberate them from the governments they elected. This process will be faster in some places than others, but in all of them it will be bloody and painful. If we take the long view, America and other Western countries can help make this happen in the same way we helped bring about the demise of the former Soviet Union."

  Newsweek - Islamists' Last Stand

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Iraanse Vice president zegt schuldigen achter het filmpje te willen aanpakken. Dit zou dan wel een militaire escalatie van het conflict betekenen en doet denken aan de Iraanse doodseskaders die in de jaren 80 en 90 in Europa rondwaarden.

  Iran vows to "track down" those who made Muhammad video

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Nou meneer Jansen, Schrijf maar een nieuwe column, want er zijn tegenprotesten aan de gang.

  http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/60914/in-libie-gingen-tienduizenden-de-straat-op-in-protest-tegen-de-aanval-op-het-consulaat.html

  BeantwoordenVerwijderen