En verandert uw wereld bij het zien van dit filmpje?

Zie hierbij ook Elma Drayer in Trouw: Wat te doen als je lievelingsvijand zijn tanden verliest?

Bron Al Nisa

8 opmerkingen:

 1. Echt zo'n NTR filmpje. Het is dat ook vrouwen naakt geboren worden, anders zou je bijna anders gaan denken.
  Jammer dat ze nog geen verband leggen met de ouderwetse slaapmuts: om aan te tonen dat hoofddoeken wél heel prettig en hééél natuurlijk zijn. Dan hadden de tegenstanders de link met 'ingeslapen' kunnen maken, waarvoor hoofddoeken symbool kunnen staan.
  De dozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het bekende bedrog. Nog niet zolang geleden zei ik per ongeluk een hoofdoek gedag in de portiek van mijn flat, kennelijk de werkster van één van de bewoners, en die draaide zich razendsnel om en vluchtte naar binnen.

  De hoofdoek betekent: praat niet tegen me, kijk niet naar me, negeer me. Zelfs Femke Halsema kreeg genoeg van die hoofdoeken op de school van haar kinderen heb ik begrepen.

  Hoofdoeken hebben eigenlijk alleen negatieve bedoelingen, behalve dan voor moslims die de indruk willen krijgen dat ze de islam succesvol hebben ingevoerd.

  In de islamitische wereld zijn hoofdoeken tweederangs en als geloofsslavin zo ongeveer onderworpen aan alle nukken en grillen van familie, echtgenoot en andere bemoeial.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. raadselachtig filmpje..

  De in beeld gebrachte kunstenares is volgens Al Nisa:
  "een ondernemende en succesvolle moslima, een vrouw die door de gewone burger en de politiek noch gezien noch erkend wordt". Wat is het probleem? Welk vooroordeel moet er weggenomen worden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Filmpje heeft een heel hoog "meiden van Halal-gehalte": devotie (= godsdienstwaanzin) gebracht als bijna irrelevant, want toch heel gewoon. Het toontje van de voice over is als dat- van Socutera vroeger. Lief en verzoenend, "kijk toch eens hoe geintegreerd we zijn". Niks aan de hand. Toch ?

   Verwijderen
 4. De opmerking 'de vrouw die haar eigen pad kiest' kan op geen enkele manier met behoofddoekte moslima's in verband worden gebracht, op geen enkele. Zoiets noemen wij een gotspe.

  (overigens, waarom hebben we het over politicus, leraar, directeur, onderwijzer, dokter en minister ongeacht geslacht maar worden vrouwelijke moslims nog altijd met 'moslima' aangeduid?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet wel dat je deze vraag niet stelt omdat je iets wil weten. Je wil een punt maken, maar je maakt geen punt. Een vrouw kàn nooit een moslim zijn. Een vrouw mag alleen de vrouw van een moslim zijn, meer niet! Een moslima is een fantasie woord. Het komt niet voor in de woordenlijst en zelfs in de islam is het hele begrip onbekend. Een vrouw hoort er gewoon niet bij. Ze mag niet in de moskee komen, ze mag er niet bidden. Alle regels van de islam hebben betrekking op mannen. Bij het verzinnen van het woord "moslima" ging men er van uit dat er een plaats was te veroveren voor de vrouw binnen de islam. Maar de enige plaats voor de vrouw is op het bed en het voor het aanrecht.

   Verwijderen
 5. "maar worden vrouwelijke moslims nog altijd met 'moslima' aangeduid?"
  ---------------------------
  Dat is om onderbuik te activeren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alles behalve de onderbuik wordt geactiveerd bij het denken aan de harige kont van een moslim in een dames slipje. Het is niet de onderbuik die wordt geactiveerd, het is de maaginhoud die in opstand komt.

   Verwijderen