Frans tijdschrift Charlie Hebdo publiceert nieuwe Mohammedcartoons

Intouchables 2

"De publicatie volgt op hevige onlusten in meer dan 20 verschillende landen die losbraken nadat een islamkritische amateurfilm op YouTube werd geplaatst. Daarbij zijn al meer dan 50 mensen om het leven gekomen." Bron en hier. Charlie Hebdo

7 opmerkingen:

 1. Er is al wat meer te zien: Ik kan hier geen pics posten dus even het kookboek: zoek op google: "Charlie-Hebdo-Mahoemt", dan image-search aanklikken, dan "resultaten van de laatste 24 uur" aanklikken en dan is resultaat nr 10 of 12 ongeveer, een enkele pagina, niet al te groot overigens, van plm 480x490 pixels. Linksboven een als een MFC-model(*) liggende naakte Mohammed die vraagt: "En mijn billen, houd je van mijn billen?"

  ("MFC" afkorting voor MyFreeCams, een website met (veelal) naaktmodellen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Et mes fesses, tu les aimes mes fesses" is gebaseerd op een cult scène uit Jean-Luc Godart's film "Le mépris (NSFW)", met Brigitte Bardot

   Eigenlijk zegt Brigitte iets anders: "Tu les trouves jolies mes fesses?"
   Zie de transcriptie van de scène (NSFW).

   In 2008 werd Brigitte Bardot veroordeeld voor aanzetten tot discriminatie en rassenhaat, omdat ze had geschreven dat Mohammedanen haar land vernietigen.

   Verwijderen
  2. Een aanhalingsteken staat verkeerd in mijn vorige reactie; het moet zijn: "Le mépris" (NSFW). Er staan 3 links; helaas vallen die niet op middels kleur.

   Verwijderen
 2. Men zegt dat het spotprenten over Mohammend zijn en alle journalisten spreken elkaar na, maar zijn het ook objectief gezien wel spotprenten over Mohammed? Er is een suggestie, maar staat er ook ergens Mohammed of een duidelijke verwijzing naar hem of naar een van aan hem gerelateerde uitspraken op die spotprenten. Als dat niet zo is, dan is het niet meer dan een speelse suggestie. Je ziet wel een raar Arabisch mannetje, maar dat kan net zo goed een gemiddelde idioot uit Cairo zijn. Ja, als je wilt kun je er alles in zien. En het blad gaat er op een speelse manier mee om en dat is prima, maar het zegt wel veel over de hysterie dat elk getekend Arabisch mannetje meteen die "profeet' is.

  BeantwoordenVerwijderen