De vermoorde ambassadeur

Er is een Amerikaan vermoord. 52 jaar is hij geworden. Meer niet. Is hij op Amerikaanse bodem vermoord? Nee, niet echt. Hij woonde en werkte in Libië. Libië? Ja Libië, een land in Noord-Afrika met
ruim zes miljoen inwoners die grotendeels van Arabische en in mindere mate Berberse afkomst zijn.

Christopher Stevens
Wat voor werk deed die Amerikaan dan in dat land, was hij een ingehuurde olie-ingenieur of zo, wat had hij in Libië te zoeken? Oh, hij was ambassadeur, Christopher Stevens was de Amerikaanse ambassadeur in Libië en nu is hij dood, samen met drie van zijn medewerkers. Morsdood.

Hoe kan dat nou? Het ernstigste wat een ambassadeur kan overkomen is toch dat hij door het ontvangende land op het matje wordt geroepen? Het kan voorkomen dat de ambassadeur zich bij het buitenlands staatshoofd of de minister moet verantwoorden voor daden of uitspraken van zijn land, in dit geval dus Amerika. Op-het-matje-geroepen worden of vermoord worden. Nogal een verschil. Er is toch geen oorlog gaande tussen Amerika en Libië?

Oh, nogal wat inwoners van Libië voelden zich dusdanig in het diepst van hun ziel, in het allerdiepst van hun wezen gekwetst door een internetfilmpje van Amerikaanse bodem dat ze het volkomen gerechtvaardigd vonden de Amerikaanse ambassadeur te vermoorden, en drie van zijn medewerkers. Ook Amerikanen.

Neem me niet kwalijk maar wat zijn dat dan voor wezens die waanzinnig kunnen worden en gaan moorden als ze zich gekwetst weten door een (vaak ongezien) filmpje? Wat zijn dat voor mensen? Mensen?

Oh! Aanhangers van een religie voor wie hun profeet het kostbaarste is wat ze bezitten? Zit het zo! Is het zo eenvoudig? Nu begrijp ik het en ook dat je in zo'n land met zulke dierlijke wezens weinig te zoeken hebt, zelfs niet als ambassadeur maar wat ik niet kan bevatten, wat er bij mij niet in gaat is dat het nu niet meer over de vermoorde ambassadeur en z'n medewerkers gaat maar over de mensen met hun lange tenen, over de psychologie van deze moordenaars en hoe rekening met hen te houden.

Wat ik helemaal niet begrijp is dat er nu demonstraties vóór die moordenaars plaatsvinden, ook in het Westen, ja zelfs in Amsterdam, en geen demonstraties tégen die moordenaars. Voor de modale aanhangers van de religie van deze moordenaars toch dé gelegenheid om te zeggen dat ze het niet met die moordenaars eens zijn, én, ja dat bovenal, dat spotten moet kunnen?

Neen, die massale protesten blijven uit, het gaat niet over de noodzaak om soms te kwetsen maar enkel en alleen over het filmpje, een verbod op het filmpje, over de kwetsende Mohammed-cartoons, een verbod op die kwetsende cartoons of welke vrije kritische religie-uiting dan ook. Dat is het enge. De vermoorde ambassadeur is reeds vergeten.

22 opmerkingen:

 1. Mensen vermoorden in naam van Islam, hoofden afzagen in naam van de Islam, schooltjes opblazen voor in naam van Sharia, gijzelingen in naam van de profeet, daar gaan we de staat niet voor op. Alleen voor een mal filmpje gaan we de staat op! Want ons geloof mag niet misbruikt worden. Wij willen respect!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mensen vermoorden in naam van de Islam, hoofden afzagen in naam van de Islam, schooltjes opblazen, kerken in brand steken in naam van de Sharia, dat is Allah welgevallig; tijdens deze vredelievende akties wordt gezongen Allah is groot, Allah is groot, Allah is groot!!! Daar hoef je straat niet voor op. Een spotprent van Mohammed is Allah een gruwel! en het volk begrijpt dat en gaat daarom de straat op om deze misdaad te beantwoorden met moordpartijen, brandstichtingen enz. Als je iets zegt van dit religieuze gedrag, van deze vredelievende slachtpartijen dan ben je een haatzaaier, racist en kun je je (als je niet oppast) alleen met 10 beveiligers om je heen enigszins veilig in de openbare ruimte bewegen. Wat is de Islam toch een uniek mooie religie!

   Verwijderen
 2. Precies, en nu komt er dus daadwerkelijk een verbod. Om razend van te worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maarten van Rossum: gezien ? Relativeer dat even voor ons ! Of was het Koefnoen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De vertoning van die EU-parlementsvoorzitter was een beschamend dieptepunt, echt heel triest. Maar al die georganiseerde en ongeorganiseer de hysterie die bol staat van schijnheiligheid, zijn niet om dat fimlpje. Dat filmpje was trouwens wel heel treffend, want het toont die nepprofeet zoals de moslims die zelf in hun hadiths ook presenteren. Wat de islamitische geestelijken willen, is dat er helemaal geen enkele vorm van kritiek op de islam is, want dat tast namelijk hun machtsbasis aan. In landen waar moslims de meerderheid zijn en dus de macht hebben, is geen enkele vorm van kritiek of godsdienstvrijheid mogelijk, niet in litaraire, filosofische of zelfs wetenschappelijke zin. Want alles wat de verstikkende dogma's van de islam in twijfel trekt of kan trekken, wordt systematisch geblokkeerd, ook door de overheden in die landen. Vrijdenkers of mensen met een ander geloof die daar uiting aan geven, worden direct monddood gemaakt, hetzij door middel van moord, gevangenisstraf of verbanning (christenen uit Marokko, omdat ze misschien een zieltje hebben gewonnen). Wanneer houden moslims op om boos en verongelijkt te zijn? Pas wanneer je 100% door de knieën gaat en je onderwerpt aan de islam. Weerzinwekkend is de stompzinnigheid van de politiek correcten met hun islamofobie-gezeur en goedpraten. Als men hieraan toegeeft, dan gaat het licht uit. Als eeuwen geleden in Europa geen kritiek was ontstaan op de onderdrukking door de christelijke dogma's had men nog steeds de brandstapel gehad. Het enige antwoord is dat er nog veel meer satires en filmpjes die kritisch zijn over de islam worden gemaakt. Blij met de spotprenten van Charli Hebdo en ook blij met die film op internet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sinds wanneer is een film die realiteit laat zien over alle onzin die moslims geloven een anti-moslim film? En is het een belediging als men mensen een spiegel voorhoudt?

  Het wordt tijd dat we ophouden met deze bullshit. Elke moslim is een misdadiger. Of hij neemt actief deel aan het oplichten van mensen, of hij faciliteert dit. Niemand uitgezonderd! De islam is een ziekmakende rottroep. Het is opgezet om domme mensen geld afhandig te maken. Wat moet men doen om door te dringen tot de bijzonder botte hersenen van de moslim? Nòg een keer uitleggen wellicht, maar dan nog langzamer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jarenlang goede zaken gedaan met een monstertje. Besluiten ze ineens, zomaar, Libië te bombarderen.
  Waarom ?
  Van ons belastingsgeld !
  Niet eens een verkiezingsitem... GRoen-Links ( vroeger PSP), SGP, CU (Fatsoen moet je doen) e.d......neen, alleen SP, PVV. Maar ja wat wil je PVV is enkel populisties Extreem Rechts.
  Waar zijn de echte democraten als je ze nodig hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Stuur uw tweet aan Schulz via deze pagina: https://twitter.com/martinschulz

  Schulz waardeert het enorm als de burger contact met hem zoekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Weet je wat de moslims ECHT woedend maakt ?

  PAS Op niet geschikt voor tere islam zieltjes
  Dit:

  http://www.youtube.com/watch?v=ZJoMpEQPeaA&feature=related

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waar las ik, dat (zelfs) Berlusconi Schultz een hele goede kapo achtte, had hij tijdens wereldoorlog II geleefd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijkt die vrouwen jagende bunga bunga Berlusconi toch gelijk gehad te hebben. Volgens mij zei hij in het Euro parlement toen Schultz zoals wel vaker weer door heen begon te schreeuwen dat er een Italiaanse film maker was die een film over de 2e wereld oorlog aan het maken was en dat hij, Schultz, wel geschikt zou zijn voor de rol van Kapo. Treffend, en zo nu blijkt geheel correct dus.

   Verwijderen
 11. Ik wacht nog steeds op een tegenprotest van de linkse politiek en de moslims vanwege het vermoorden van het ambassadepersoneel. Maar zoals gewoonlijk blijft het totaal stil vanuit die hoek. Zal wel zijn omdat ze de amerikanen toch maar fascistische imperialisten vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een tegenprotest is er al. Sneller dan je denkt.

   http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/60914/in-libie-gingen-tienduizenden-de-straat-op-in-protest-tegen-de-aanval-op-het-consulaat.html

   Verwijderen
  2. Dat zie je inderdaad niet vaak. Die nieuwe Libische leider mag dan een eeltknobbel als een kamelenbult op zijn voorhoofd hebben, he loves Amerika! Tja, wat wil je, het land staat op de rand van een burgeroorlog als of het Libanon redux is. Dus deze eeltknobbelaar is vriendjes met Amerika.

   Verwijderen
 12. Die Schultz toch.
  Ziet eruit als een moslim; spreekt als een moslim; denkt als een moslim.
  Hij heeft het echt begrepen, hij doet aan taqqiya.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Danish Mohammed cartoonist rejects censorship

  Kurt Westergaard says West cannot let itself be muzzled by fear of offending Islamic sensibilitie


  "Should we in future let ourselves be censored by Islamic authorities in deeply undemocratic countries? Should they be allowed to tell the German chancellor in future whom she should honor and whom not? Are we really this far along?" he asked, referring to Angela Merkel's citation of his work.”

  "It is already bad enough when people like politicians or journalists who work with words no longer prefer to say and write things that are obvious. We have got used to that, but fortunately not yet to (the idea) that bans on drawings also prevail in the meantime."

  Bron: Ynet news

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Demonstraties tegen die moordenaars blijven uit... De column van Nuweira Youskine van vanochtend in Trouw luidde “stomp op je neus” (precies weet ik het niet meer. De strekking is in ieder geval dat
  als je iemand beledigt die haar lief is.. mohammed bv, dan kun je van haar een stomp op je neus krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Demonstraties:

   http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/60914/in-libie-gingen-tienduizenden-de-straat-op-in-protest-tegen-de-aanval-op-het-consulaat.html

   Verwijderen
  2. Houssain, wanneer ga jij eens de straat op voor het misbruik van je geloof? Ik durft te wedden dat het een demonstratie zou worden die groter wordt en al die hamas, hamas,… koren in de vergetelheid zal brengen. Want er is zoveel geweld in naam van het geloof van de vrede, dat kan je toch niet over je kant laten gaan. Anders denkt iedereen nog dat Islam voor agressie en stenigen van vrouwen staat.

   Verwijderen