Gebrek aan zelfrespect

ANDEREN CITEREN ANNE FRANK. WIJ VAN GOGH.
15.6.2001
Niemand vindt het meer de moeite waard om de typisch Nederlandse tolerantie te verdedigen. Vijftiende aflevering van een zoektocht naar de kern van de Nederlandse cultuur.
Zo zit ik te wachten op een goeie, scrabreuze en tegelijk voorlichtende, Nederlandstalige film, van bijvoorbeeld Theo van Gogh, waarin we eens nader kennis kunnen maken met het islamitische hiernamaals, dat tegelijk het paradijs is'', schreef Paul Steenhuis twee weken terug in het Holst van Nederland: ,,Mannen hebben daar een eeuwigdurende erectie, en krijgen als ze zich aan Allah's regels houden, als beloning de beschikking over zeventig keer zeventig paradijsmaagden (hoeri's) die meteen na de daad opnieuw maagd worden.''
Tsja, dat zou ik ook wel willen. Maar geen subsidiegever en geen televisiestation zou z'n vingers durven
branden aan zo'n door mij met grote eerbied in beeld gebrachte evocatie van de islamitische verbeelding aan de macht. Geen geld dus en in ieder geval geen publieke omroep die 't zou durven uitzenden, want in Nederland mag je alle geloven belachelijk maken, behalve de islam.
De grootste leugen die ons goedwillende kiezers de afgelopen dertig jaar verkocht is, heet ‘de multiculturele samenleving'. Sinds roverhoofdman Den Uyl het land leegzoog, wordt ons verteld dat wij, doorgaans tolerante Nederlanders, ons moeten aanpassen aan duistere middeleeuwers, wier haat jegens de burgerlijke vrijheden die het Vrije Westen tot lichtend baken van de hele wereld maken, steeds openlijker wordt geventileerd. 't Is alsof je een gast op bezoek hebt die langzaam je huis overneemt.
Als iets de zogeheten ‘Nederlandse identiteit' kenmerkt, is 't een schaapachtig gebrek aan zelfrespect, zich uitend in klappertandende paniek om voor ‘racist' of ‘discriminerend' te worden uitgemaakt. Ik geloof niet in samenzweringen, maar schreef ik een scenario voor een film over het einde van Nederland, dan deed ik de kijker een paar tips aan de hand. Hier komen ze:
1) Zorg dat geschiedenis op school wordt afgeschaft en vervangen door ‘wereldoriëntatie', opdat zo min mogelijk nieuwkomers èn autochtonen nog weten waar de wortels liggen van de maatschappij waarin ‘we' met z'n allen leven. Zo wordt de onverdraagzaamheid aan beide kanten bevorderd.
2) Zorg voor voortdurende spellingshervormingen, zodat het machtigste wapen dat een land met inwoners uit alle windstreken tot eenheid maakt, de taal, steeds meer uitgehold raakt. Verplicht niemand zich in het Nederlands uit te drukken.
3) Zorg dat ‘zwarte scholen' worden voorgetrokken met meer geld en dus kleinere klassen, zodat autochtonen goed wordt ingepeperd dat hun kind minder waard is dan dat van nieuwkomers. Ontsla rectoren van scholen die durven te beweren dat zwart onderwijs integratie tegenwerkt. Zorg dat de onderwijsinspectie sjoemelt met de testresultaten van, bijvoorbeeld, islamitische scholen.
4) Babbel veel over ‘onderwijs in eigen taal' en beweer vooral dat buitenlanders zo makkelijker integreren. Leg uit dat Nederlands weliswaar de taal is van hun nieuwe land, maar dat er zeker geen verplichting mag zijn om daar kennis van te nemen. Zorg dat de folders van de gemeente Amsterdam in tien talen te lezen zijn en versterk daarmee het gevoel dat Nederland er vooral is om voor de allochtoon te zorgen, zonder dat, omgekeerd, om een bijdrage mag worden gevraagd.
5) Zorg dat de rechtsstaat zoveel mogelijk wordt ondergraven opdat nieuwkomers het gevoel krijgen dat straffeloosheid hier de norm is. Galm op 4 mei wat over ‘dit mag nooit meer gebeuren' en durf de Hells Angels niet aan te pakken. Zorg voor een taboe op de misdaadcijfers van, bijvoorbeeld, Marokkaanse jongeren. Zorg voor door de overheid gesubsidieerde ‘Discriminatie-meldpunten' die in de praktijk vooral bedoeld zijn om de vrije meningsuiting van autochtonen te ondermijnen. Maak iedereen verdacht die bezwaar maakt tegen een asielzoekerscentrum naast z'n deur. De veel bejubelde multiculturele samenleving is namelijk vooral uitgevonden om het schuldgevoel te delgen van blanke miljonairs als Paul Rosenmöller in hun witte buitenwijken. Leg uit dat Denemarken met z'n strikte toelatingsbeleid een schandelijk land is, asociaal gewoon, vergeleken met Nederland.
Wij zijn namelijk beter dan de rest. Wij laten, als 't niet anders kan, liever over ons heen pissen.
't Is altijd leuk om te kijken naar de hypocrisie van de boven-ons-gestelden.
Maar wie zou een film willen zien die zo verdacht veel lijkt op de Nederlandse werkelijkheid? Ik hoor niet tot de types die een brok in de keel krijgen als ze het Wilhelmus horen. Als Oranje speelt verschijn ik bij voorkeur in beeld met een shirt van de Duitse Mannschaft. Ik ben tegen het koningshuis en voor de Republiek. Wanneer ik aan deftige woorden denk als ‘de Nederlandse Cultuur', schiet me Spinoza te binnen. Of dat Voltaire's boeken alleen gedrukt konden worden in Amsterdam. Of dat Wim T. Schippers nergens ter wereld op televisie zo tegen de schenen van God en de gelovigen zou mogen aanschoppen als uitgerekend hier. Dat hier een toneelstuk met honden op de sofa die tv zitten te kijken werd gesubsidieerd. Dat Provo er eerder was dan de beweging van mei '68. Dat van Elschot tot Nescio tot Carmiggelt Nederlands een geschikte taal is om grote dingen te zeggen met kleine woorden.
Is dat veel?
Voor mij is 't genoeg.
Al ben ik de laatste om te beweren dat de Nederlandse cultuur de enige, beste, mooiste et cetera is. Een kwestie van schipperen en samenhurken in de polder in de hoop dat de adem van je buurman niet te zeer zal stinken.
Imam Khalil el-Moumni heeft wat mij betreft 't volste recht homo's te verketteren, zoals ik ook niet onder de indruk ben als-ie namens Allah beweert dat Nederlanders ‘minder zijn dan varkens'. 't Adembenemende van de hele zaak is dat minister Van Boxtel vóór de Verzoeningsbijeenkomst beweerde dat de imam ‘nu een probleem heeft' en achteraf iets babbelt over ‘het bevorderen van de integratie' door het ‘verwerken van Marokkaanse materialen' in nieuwbouw. De obscene onnozelheid die zo'n bewindvoerder tentoonspreidt, bewijst eens te meer hoe weinig zijn gedoe over ‘de Dialoog' tussen de islam en andersdenkenden voorstelt. Waarom zou je luisteren naar mensen die jou ten diepste verachten?
Ach ja; weet u nog hoe 't ging met het toneelstuk Aïsja? Regisseur Timmer, iemand die bij wijze van spreken zich met een zweep zou laten slaan om maar als hogepriester van de Integratie te mogen fungeren, wilde laten zien dat vrouwen bij de Profeet wel degelijk macht hadden. Daar zouden wij nu 'ns allemaal van opkijken!
Om het islamitisch volksdeel niet te beledigen veranderde hij de leeftijd van het meisje Aïsja van negen in twintig, aldus Mohammed van pedofiel in een aanvaardbare lekkerbek veranderend. Dankzij schriftelijke en mondelinge bedreigingen van Marokkaanse zijde kon het stuk niet worden opgevoerd. Je zou verwachten dat er vanuit het denkend deel der natie protest zou worden aangetekend. Zo was 't gegaan toen Hermans voor de rechter moest verschijnen wegens ‘belediging' van katholieken; zo was 't gegaan toen Reve een ezel genaamd God lief had en vervolgd werd; zo was 't gegaan toen opvoering van Fassbinders Het Vuil, de Stad & de Dood onmogelijk werd gemaakt onder aanvoering van de bekende riooljodelaar Jules Croiset. En nu...niets van dat al.
Vermoedelijk was dit wat Van Boxtel onder dialoog verstaat. Zei nìemand wat?
Ik mag niet liegen. Fatima Elatik, PvdA-gemeenteraadslid te Amsterdam, verklaarde in de Volkskrant dat er ‘grenzen zijn aan vrije meningsuiting', vooral wanneer ‘grote groepen' ‘gekwetst' worden. Toen de beroemde knipoog ‘Beeldreligie' begin jaren '60 op tv werd uitgezonden waren ook hele volksdelen gekwetst, maar kwam er meteen een tegenreactie op gang met illustere woordvoerders als Mulisch, Blokker en W.L. Brugsma. Ik informeerde nog bij Rick van der Ploeg of Elatiks reactie nu is wat hij onder ‘spreiding van cultuur' verstaat. De staatssecretaris maakte van z'n hart geen moordkuil: ,,Ik kan me niet druk maken over wat een warhoofd als Fatima allemaal zegt'', en liet in een onderhoud met deze krant vervolgens weten geen voorstander te zijn van het terroriseren van acteurs: ,,Het stuk moet alsnog worden opgevoerd.'' Mooi niet dus.
En overigens bleef de stilte oorverdovend.
Geen wonder dat de PvdA weigert publiekelijk afstand te nemen van Elatiks opvattingen. Wel werd mij schriftelijk gemeld door Bea Irik toenmalig fractievoorzitter in Amsterdam dat de Volkskrant ‘Fatima onjuist geciteerd heeft'. 't Was natuurlijk jammer dat Elatik niet zelf de moeite had genomen een rectificatie te vragen geen tijd vermoedelijk, belangrijker zaken aan haar hoofd - en ter redactie van de Volkskrant werd trouwens volgehouden dat het raadslid naar wat ze gezegd had was aangehaald.
Ik maak me geen illusies over wat Elatik heeft beweerd en gun haar die roep om censuur van harte, want vrije meningsuiting geldt net zo goed voor een publieke slavin van de geitenneukers. Wat mij verwondert, is de lankmoedigheid van haar partijgenoten en de pers; is vrijheid van expressie inderdaad niet de moeite van het verdedigen waard? Niet meer, blijkbaar.
Als ik gelijk heb, is er geen enkele reden om nog te peinzen over wat zich afspeelt in het holst van Nederland. Toen onder leiding van de stalinist Joop Wolff (CPN) in het parlement het beginsel ,,Gij zult niet discrimineren'' aan de Grondwet werd toegevoegd een artikel dat haaks staat op de eveneens grondwettelijk beschermde vrije meningsuiting - was het hek van de dam, dat wil zeggen, kwam openlijk nadenken over ‘de Nederlandse identiteit' in een verdachte reuk te staan. Links liet het voortouw van het publieke debat voortaan aan Bolkestein.
En de notie dat tolerantie de moeite waard zou kunnen zijn om te verdedigen als een typisch Nederlands cultuurgoed, verdween voorgoed in rituele afkeer van een sukkel als Janmaat. Die innerlijke onzekerheid over wat eigenlijk Nederlands is, levert in de praktijk een debat op waarbij autochtonen met de pet in de hand - op het onderdanige af - hun eigen cultuur waarnemen. Te vrezen valt dat Allah geen geduld heeft voor zulke fijnzinnigheden. De grote muil waarmee anderen loeien om ‘respect', laat voor ons, handelsreizigers van het compromis, geen ruimte. Om Fatima Elatik nog maar 'ns te citeren: ,,Wij zijn hier en wij gaan niet meer weg. Daar moeten jullie maar aan wennen.''
Inderdaad.
't Wordt weer tijd om te emigreren.

Bron: Gebrek aan zelfrespect

19 opmerkingen:

 1. Absoluut geniaal. Elke zin een voltreffer. Theo van Gogh blijft een groot gemis, elke dag. Dit lezende in het licht van wat er in de afgelopen week is gebeurd (net de kruiperige boetedoening van Obama en Hillary Clinton in op Pakistan gerichte clip bekeken), vraag je je af of Nederland - en de rest van de wereld - uberhaupt iets heeft geleerd de afgelopen jaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De katastrofe die NL zich met zijn onnodige massa-immigratie op de hals heeft gehaald, is zo onverklaarbaar als de desertie van het schip De Maria Céleste.

  Wel zijn er NL cultuur-constanten die er nog een beetje licht op werpen. Een zo’n c-constante vinden we in de titel van Lakemans: ‘Binnen zonder kloppen’, een subliem boek maatschappelijk oorverdovend verzwegen.
  Het is een publicatie waarvan de vlag (titel) de (economische) lading niet lijkt te dekken. Of wel? Kan het loslaten van een etiquette-regel ons zo duur te staan komen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit opstel is een klassieker.
  Moet Joop Wolff niet met dubbel-f?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is goed dat dit soort goede stukken weer gepubliceerd worden. Het is belangrijk dat we de namen goed onthouden zodat de verraders die nog leven hard gestraft kunnen worden als het tij definitief keert.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De dag van Eer en Glorie dat de proscriptielijsten het Nederlandse Paleis van Justitie uitgaan, zal niet aanbreken. Die illusie! Wij, Nederland is daar zelf niet toe in staat. In de 18e eeuw waren het Pruisen en Frankrijk die hier de orde moesten herstellen. In de 17e eeuw was met Willem III ook diens Wapenspreuk ‘Je Maintiendrai’ buitenlands gegaan, letterlijk, inhoudelijk, voorgoed’. En 1940….. Vanuit hun kazernes trokken de Duitse soldaten ons land binnen, in 1945 bleken de meeste van onze Joden ons land te zijn uitgegaan
  Alleen een interventie van buitenaf kan ons redden, maar welk land zou dat nog willen? De USA is verzwakt en lijdt trouwens onder veel van dezelfde euvels als wij. Misschien Rusland dan, of waarom niet, China?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aan HPax.

   Bravo, HPax, voor uw historische kennis.
   We kunnen nog verder teruggaan, naar de tweede helft van de 16e eeuw.
   We hadden een uitstekende spaanse landvoogd, genaamd Don Juan d'Austria, held van de zeeslag bij Lepanto.
   In onze jeugd leerde elk nederlands kind op de Lagere School: Don Juan bezet de citadel van Namen.
   Deze Don Juan, wettig landvoogd van de wettige spaanse koning Philips II, kwam met zeer redelijke vredesvoorstellen.
   Willem van Oranje saboteerde deze met het gevolg eindeloos bloedvergieten en scheuring der Nederlanden.

   Verwijderen
  2. We hebben veel te danken aan Don Juan, veel meer dan in Nederland bekend is en wordt gemaakt. De fatale spreuk ‘Liever Turks dan Paaps’ die toentertijd bij ons opgeld deed, en als een vloek over ons is gekomen, zal met die onbekendheid te maken hebben.

   Maar nu dat ‘Willem van Oranje saboteerde deze [vredesvoorstellen] met het gevolg’ enz.

   Willem van Oranje had goede reden om die vredesvoorstellen te wantrouwen. Hij kende rex Philips en wist het lot van Egmont en Horne te ontgaan.

   Verwijderen
  3. Aan HPax

   Terug complimenten voor uw historisch inzicht.
   De informatie omtrent het beleid van Willem van Oranje ten overstaan van Don Juan d'Austria dank ik aan Groen van Prinsterer, Handboek van de Geschiedenis van ons Vaderland.
   Groen van Prinsterer was nochtans Oranje-gezind.
   Men kan van mening verschillen omtrent Willem van Oranje, Don Juan d'Austria, Filips II en andere historische figuren, maar over één ding zijn wij het allen eens van uiterst links tot ultra rechts:
   de scheuring der Nederlanden is een ramp.

   Verwijderen
 6. Mooie column van Theo. Ik las zijn columns altijd graag, ze waren scherp en altijd raak. Het was dan ook vreselijk hoe hij geslacht werd (en dat terwijl de BVD er met zijn neus boven op zat!). Een groot gemis, hij heeft zoals ze dat bij Trouw zeggen de tik op de neus gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van Gogh slaat de spijker keihard op zijn kop, gebruikt duidelijke taal en kreeg veel publiciteit.

  Van Gogh werkte ook serieus samen met moslims in zijn films en klaagde er over dat zijn kinderen niet bij moslims vriendjes thuis mochten spelen omdat zijn kinderen als haram gezien werden. De racist kaart was dan ook moeilijk te spelen bij Van Gogh.

  Door dit alles kwam zijn islam kritiek nog harder aan wat hem tot doelwit maakte van de salafisten in Nederland. Salafisten in Nederland krijgen vrijelijk de ruimte omdat ze het begrip innerlijke jihad verzonnen hebben. Ze mogen haatzaaien wat ze maar willen zolang het gerelateerd is aan de koran en de hadith en ze het maar bij denken houden.

  Dat er dan zo nu en dan eentje ook doet wat hij denkt zoals Mohammed Bouyeri deed kunnen de salafisten natuurlijk niet helpen. Toen salafist Mohammed Bouyeri deed wat in de koran en de hadith beschreven staat (op beestelijke wijze afslachten van een ongelovige) veranderde er ook niets, salafisten mogen onder de vlag vrijheid van godsdienst gewoon doorgaan met haatzaaien. En salafisten staan niet geregistreerd, dus ontkennen dat Mohammed Bouyeri een salafist is was snel gedaan. Dat ze hem nu met zijn foto publiekelijk als held vereren geeft toch te denken.

  De moord op Van Gogh had voorkomen moeten worden maar multicultureel justitie keek moedwillig de andere kant uit. Aan dit gedrag van justitie moet meer aandacht gegeven worden. Zowel Fortuyn als Van Gogh waren tegen de multiculturele maatschappij omdat die op de leugen gebaseerd is dat alle culturen gelijkwaardig zijn. Zulke mensen kregen door justitie onvoldoende bescherming terwijl de dreiging overduidelijk was.

  Voor, maar in ieder geval na de moord op Van Gogh had paal en perk gesteld moeten worden aan de vrijheid van godsdienst. Deze vrijheid mag nooit en te nimmer gebruikt worden om haat te zaaien en op te roepen tot discriminatie en geweld zoals in godsdienstige geschriften, en niet alleen die van de islam, regelmatig voorkomt.

  Dan ook hadden salafisme en andere extermistische godsdienstclubs publiekelijk aan de schandpaal genageld kunnen worden en op die manier bestreden kunnen worden.

  Moordenaar Mohammed Bouyeri wordt publiekelijk vereerd, voor ongelovigen die een youtube filmpje maken staat er in de krant dat die op de neus gestompt mogen worden. Inderdaad een gebrek aan zelfrespect voor de Nederlandse tolerantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. " Om Fatima Elatik nog maar 'ns te citeren: ,,Wij zijn hier en wij gaan niet meer weg. Daar moeten jullie maar aan wennen."

  Nou, dat geeft een heerlijk wij/zij-gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sirik 11:56

   Een scherpzinnige reactie van uw zijde.
   Vooral dat "jullie" klinkt zo heerlijk denigrerend.
   En dan dat lullige tussenwerpsel "maar". Elastiek is niet dom; ze weet precies onze zwakheden te benoemen.
   Veur de duitse inval zei men hier:
   "Jullie is Jodenvolk".
   Vat zulks niet op als anti-judaïsme.
   Ene Sal Santen heeft hieromtrent een geestige bundel vertellingen geschreven.


   Verwijderen
 9. Dagblad "De Morgen" maakt het helemaal bont. Zij zijn voornemens het woord 'allochtoon' niet meer te gebruiken, want het is teveel een 'container' begrip geworden. Citaat uit de Volkskrant:
  "Deze krant kiest ervoor niet langer die terminologie te hanteren. Daarmee willen we de problemen van het multi-etnisch en multireligieus samenleven allerminst onder de mat vegen. Het immigratiedebat verdient in alle hevigheid gevoerd te worden, elke dag opnieuw.

  Het is en blijft relevant om te schrijven dat het groepje mannen dat kortgerokte vrouwen lastig valt in de Brusselse straten van Maghrebijnse afkomst is. Net zoals je moet melden dat de aanstokers van de rellen in Borgerhout extremistische moslims zijn, en de jonge relschoppertjes evengoed moslims. Dat zwakke leerlingen in het onderwijs zwak zijn omdat ze anderstalig zijn, of anderstalige ouders hebben. Of dat we melden dat een succesvolle ondernemer Gentenaar of Antwerpenaar is, of een Turkse Belg."
  Het artikel is nog niet af of de eerste fouten dienen zich aan. Brusselse kortgerokt vrouwen werden niet lastig gevallen door een kleine groep Maghrebijnse mannen.
  Brusselse vrouwen die volgens het gangbare mode ('kortgerokt' heeft hier een hele bedekkende functie) en dus normaal gekleed gaan,
  worden bespuwd,
  aangesproken als hoer,
  bedreigd met verkrachting,
  enz,... en gewoon lastig gevallen
  door mannen met een Iraanse, Iraanse, Bulgaarse, Roemeense, Nigeriaanse, Keniaanse, Somalische, Pakistaanse, Jemenitische, Saoedische, Syrische, Egyptische, Tunesische, Marrokaanse, Turkse,enz., enz. en islamitische mentaliteit (!), dus niet afkomstig van.. Zelden worden vrouwen vanwege hun kleding, lastiggevallen door Amerikanen, Chinezen, Vietnamezen, Ollanders, Spanjaarden, IJslanders, enz.
  "extremistische moslims "
  Dat is ook weer zo stigmatiserend. Waarom zou een moslim extremistisch zijn als hij gewoon de vrome weg van alla volgt, de schone werken van de profeet (hij is de Goeiste) in gedachten heeft, zoals even daarvoor in de moskee geadviseerd is ?Ik stel voor om het te benoemen zoals het werkelijk is: moslim ? "extremisitsche nazi" klinkt toch ook vreemd in de oren?
  Veel zwakke leerlingen zijn zwak, vanwege een taalachterstand, zo wordt beweerd. Maar er zijn ook leerlingen die een taalachterstand hebben én ouders die anderstalig zijn, die goed tot erg goed presteren, alleen die ouders hebben dan vaak geen Iraanse, Irakese, Bulgaarse, Roemeense, Nigeriaanse, Keniaanse, Somalische, Pakistaanse, Jemenitische, Saoedische, Syrische, Egyptische, Tunesische, Marrokaanse, Turkse,enz, enz, en islamitische mentaliteit of opvoeding, maar eerder een Engelse, Amerikaanse, Vietnamese, Letse, enz..
  Ik vrees dat de zetter van 'De Morgen' komma's te kort komt .
  "In een paar generaties hebben we een solide blanke, katholiek gedomineerde maatschappij ingeruild voor een bonte mix aan inwoners met andere roots, andere overtuigingen en heel andere leefpatronen. Tegelijk is de sociale en materiële ongelijkheid frappant, onze minderheden zijn lager opgeleid en hebben minder kansen op de hypercompetitieve arbeidsmarkt. "
  Opvallende woorden zijn hier: 'We', 'onze' en 'Hyper'.

  Woorden die wél door 'De Morgen' gehanteerd zullen blijven worden zijn: Walen, Wallonie, Vlaanderen, Vlamingen, anders heet 'De Morgen' spoedig 'Le Matin'.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Aardig wat oude lijken in dat stuk van Van Gogh. Alleen Bolkestein leeft nog. De rest is al onder het gazon geschoffeld. Voor het gemak deel ik Fatima Elatik ook maar even in bij de doden (van de doden niets dan goeds) tenslotte is zij al jaren geleden hersendood gebleken.

  Het is vreemd om te zien dat bepaalde personen en groeperingen toen al duidelijk de maatschappij over het randje wilden helpen. Ik noem met name D66 (Van Boxtel) en PvdA etc. Dat was in 2001, en nu een ruime decade later is het nog steeds het zelfde. De Rosenmöllers zijn er nog, net als al die andere schaamteloze landverraders. Alleen de namen veranderen, de hersenloosheid heeft steeds weer een ander pak aangetrokken. De wil om kwaad te doen houdt steeds gelijke tred met de onwil om na te denken en de wereld te zien zoals zij is. Er komt een tijd dat er zal worden afgerekend met bijvoorbeeld de PvdA en D66 (en GroenLinks etc. etc.) De misdaden tegen de menselijkheid die door met name de aanhangers van de islam worden gepleegd komen toch een keer uit. Hoe dan ook komt het een keer ten eind. Doen alsof het niet zo is heeft geen zin. Ontkenning is geen oplossing, dat was in 2001 zo, dat is nu nog steeds zo!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ vanhetgoor 24.09.2012

   Er zijn zo pas parlementaire verkiezingen geweest en de uitkomst is niet in harmomie met uw verzuchting: 'Hoe dan ook komt het een keer ten eind.' Zie ook mijn bijdrage boven.

   Over hoe de toestand in ons land is, daarover kan schat ik een 95 % van de Nederlandse kiezers niet (meer) in het ongewisse verkeren en dan toch die uitslag. Met zelfs acheruitgang voor de zowat enige partij die nog iets tegen de Nederlandse Massa Immgratie wilde doen.

   Jarred Diamond heeft een boek geschreven: 'COLLAPS, How Societies Choose to Fall or Succeed' 2005.

   We moeten het onder ogen zien. Ons land lijkt voor 'to Fall' te hebben gekozen.

   Verwijderen
  2. Zie de opmerkelijke bewegingen op www.peil.nl (laatste peiling).
   Je kunt de politici zeker beschuldigen, maar de kiezer had toch werkelijk de keuze, en zie...

   Verwijderen
 11. Tijd om alle privileges voor de diverse godsdiensten af te schaffen.

  Er zijn niet minder dan 60 wetten anders voor christenen dan voor ons !
  Wij noemen dat "Religiante Wetten".
  ( zie: http://www.atheistischseculierepartij.nl/index.php/de-wetten )

  Christenen -geloof het of niet- hoeven zelfs minder belasting te betalen.
  Joden mogen in hun kind snijden.
  Islamieten (en joden) mogen dieren martelen bij het slachten; de dames en heren volgelingen van mozes en mohammed weigeren om ze eerst dood te maken.
  Met een arrogantie die met geen printer is te beschrijven houden ze vol, dat het hun recht is.
  Wij noemen een dergelijk gedrag "religiant".
  En er blijkt weer eens: religie is gevaarlijk en maakt arrogant.

  Als u het hiermee eens bent, wil ik u van harte uitnodigen om lid te worden van onze partij:

  http://www.atheistischseculierepartij.nl/index.php/lid-worden

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Naam: ....... Zalina Diato
  Beroep ....... Directeur
  Leningbedrag Ontvangen ... € 6,4 miljoen
  Rentevoet ..... 1%
  Lening bedrijf ...... AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM
  E-mail ..... aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  Mijn naam is Zalina uit Azië, ik woon hier in Linz, ik ben een grote vastgoedinvesteerder, ik ben getrouwd met een slechte man die alles heeft vernietigd dat ik heb gewerkt en voor 31 jaar heb gebouwd. Hij bracht me bankschuld en ik kon niet betalen, mijn eigendommen aan zee werden gesiez ik benaderde veel banken en geen bank stond klaar om me een lening te geven omdat ik een slechte krediet kreeg, ik dank ALLAH voor het beëindigen van mijn verdriet door AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM.Ik las een paar dagen geleden een zakelijk tijdschrift toen ik veel getuigenissen tegenkwam over het gerenommeerde kredietbedrijf dat mensen in schulden helpt en leningen verstrekt voor investeringen zonder stress zoals de commerciële banken. Ik nam de e-mail en solliciteerde, hoewel ik een grapje vond toen ik mijn lening op mijn rekening kreeg. AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM gaf me (€ 6,4 miljoen), tegen een rentetarief van 1%, ik wil iedereen die een legitieme leningfirma wil, adviseren om contact op te nemen met AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM die 100% Geniue biedt en lening garandeert. Ik heb begon mijn schuld te betalen en mijn bedrijf nieuw leven in te blazen. moge God je zegenen.

  Solliciteer op: aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen