Rust op de rails en op de weg

Ga eens een paar dagen rustig door Duitsland heen autowandelen. Zo mogelijk nog voor de verkiezingen van 12 september. U wordt een ander mens.

In Duitsland is meer ruimte, het is dus rustiger. In Duitsland zijn de belastingen lager, ook de BTW, en
de meeste dingen zijn dus goedkoper.

Waarom doen wij in Nederland dan het tegenovergestelde, en verhogen we de belastingen, ook de
BTW (maar wel pas een paar weken na de verkiezingen)? Dat heeft een goede reden die al die aardige mensen in al die tv-debatten liever niet zien aangesneden.

Als de belastingen hier ook omlaag zouden gaan, zouden mensen dat geld uitgeven, en dat zou de economie aanjagen. (Nu gaat het geld naar Griekenland en Brussel). Als de economie opleeft, moeten er meer mensen naar hun werk, en worden er meer goederen bij klanten en winkels afgeleverd.

Denkt u dat de Nederlandse Spoorwegen het aankunnen dat er meer reizigers in de trein stappen? En nog wel in de spits? Denkt u dat de wegen het aankunnen als er meer auto’s en vrachtwagens gaan rondrijden?

Nee? U denkt van niet? Dan weet u nu ook waarom de belastingen in Nederland niet omlaag kunnen. Misschien dat u dan zelfs kunt voorspellen wat er over een paar jaar met de belastingtarieven gaat gebeuren.

3 opmerkingen:

 1. Zolang hier het grootste deel van de politieke partijen een uitdijende overheid voorstaan (de één om meer controle op de burgers te krijgen, de ander om zelf na de politieke carriere een dikbetaalde overheidsbaan te krijgen) zullen de belastingen omhoog gaan.
  En het verhogen van de belastingen word het volk voorgeschoteld als bezuinigingen. Terwijl juist het verkleinen en stroomlijnen van de overheid echte bezuinigingen zouden zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Duitse staat Noordrijn-Westfalen (direct over de grens) telt bijna 18 miljoen inwoners en heeft een oppervlakte van ongeveer 2/3 dat van Nederland. Was dit een land geweest dan zou Noordrijn-Westfalen het dichtstbevolkte (afgezien van de ministaatjes) land van Europa zijn. Dat het in Duitsland rustiger zou zijn is dus nogal relatief. Wat dat betreft zou je toch denken dat ook Nederland op volle toeren zou moeten kunnen draaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen